FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.09.17, 11:48

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  FSX ja mastot
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: FSX ja mastot  (Read 2469 times)
kifi
Former member
FSX ja mastot
« on: 17.10.10, 10:53 »

Hei. En ole löytänyt vastausta masto-ongelmaan. Eli saako esim. finnmast4.1 toimimaan FSX:ssä. Yritin asentaa samalla tavalla kuin fs2004, niin tulee virheilmoitus tehtävän latauksen yhteydessä. Siinä sanotaan jotenkin näin, että ladattavalla kentällä on jotakin kohteita yms.
Jussi Rantala
Offline Offline

Posts: 4688
Date Registered: 04.07.01

Re: FSX ja mastot
« Reply #1 on: 17.10.10, 14:38 »

FinnObjects4.1 kehittettiin aikoinaan FS2002 ja FS2004 simulaattoreille käyttäen kyseisten simulaattoreiden kanssa yhteensopivia työkaluja.
FSX:n myötä osa kehitystyökaluista muuttui ja näin ollen voi olla että FinnObjects ei enää ole yhteensopiva FSX:n kanssa. FSX:ää varten tein joskus aikoinaan hyvin suppean mastokokoelman käyttäen FSX työkaluja, mutta en ole tätä laittanut yleiseen jakeluun ja sen kehitystyö on myöskin loppunut.

Sceneryhommiin ei riitä enää aika / innostus, joten erillistä FSX FinnObjectsia ei näillä näkymin ole tulossa (ainakaan allekirjoittaneen toimesta).
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: FSX ja mastot
« Reply #2 on: 18.10.10, 07:31 »

Kysyisin Jussilta näihin mastoihin liittyen . . . . Oliko sinulla joku tietty paikka mistä sait tietoa näiden mastojen sijaintikoordinanteista ja korkeuksista.
Törmään myös jatkuvasti sellaiseen ongelmaan, että kun haluan asentaa simuun tarkasti jonkin ilmailukartassa olevan merimajakan (ei suomi) niin sen tarkan sijainnin ja mallin selville saaminen on työn ja tuskan takana.
Mikäli joku on löytänyt jonkin sentapaisen sivuston kuin: Maailman mastot tai Maailman merimajakat niin pistä vinkkiä tulemaan.
Smiley

Jussi Rantala
Offline Offline

Posts: 4688
Date Registered: 04.07.01

Re: FSX ja mastot
« Reply #3 on: 18.10.10, 13:26 »

Kuten FinnObjectsin readme:ssä kerrotaan, mastojen sijainti ja korkeudet selviää ihan AIP:n lentoesteluettelosta. FinnObjectsin tekoaikana AIP:itä ei ollut saatavissa netistä, mutta nykyäänhän se löytyy sieltä.

Tiedot Suomen majakoista (kuvat ja koordinaatit) löytyivät kaverilta lainatusta Suomen Merimajakat kirjasta.
Roni Vasarainen
Offline Offline

Posts: 360
Date Registered: 19.12.08

Re: FSX ja mastot
« Reply #4 on: 18.10.10, 23:30 »

Toimii muuten tuon FinnObjects FSX:ssä, paitsi nuo savupiiput. Kaikki muut mastot/vesitornit näkyy  thmbup

3770K 4.6Ghz | PH-TC14PE | Z77X-UD3H | 1600Mhz 8Gb | R9 280X DCII | Corsair HX 520 | Fractal Define R3 BP | Intel 520 180Gb |
kifi
Former member
Re: FSX ja mastot
« Reply #5 on: 20.10.10, 12:12 »

Minulla ei toimi finnobjects4.3 FSX:ssä. Ladattaessa lentotehtävää tulee ilmoitus: You are starting in location in which aircraft will callide with another object. Choose a different starting location. Sitten jos valitsen jonkin muun aloituskohdan kentältä, niin pääsen tehtävässä eteenpäin, mutta kohta tulee ilmoitus törmäyksestä johonkin rakennukseen vaikka mitään rakennuksia ei ole lähellä Sad.
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: FSX ja mastot
« Reply #6 on: 20.10.10, 16:35 »

Minulla ei toimi finnobjects4.3 FSX:ssä. Ladattaessa lentotehtävää tulee ilmoitus: You are starting in location in which aircraft will callide with another object. Choose a different starting location. Sitten jos valitsen jonkin muun aloituskohdan kentältä, niin pääsen tehtävässä eteenpäin, mutta kohta tulee ilmoitus törmäyksestä johonkin rakennukseen vaikka mitään rakennuksia ei ole lähellä Sad.

Mikä kenttä?

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Jussi Rantala
Offline Offline

Posts: 4688
Date Registered: 04.07.01

Re: FSX ja mastot
« Reply #7 on: 20.10.10, 17:58 »


Mikäli joku on löytänyt jonkin sentapaisen sivuston kuin: Maailman mastot tai Maailman merimajakat niin pistä vinkkiä tulemaan.
 Smiley

Majakoiden osalta pääsee aikahyvin alkuun: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Lists_of_lighthouses
Teemu Kokkonen
Offline Offline

Posts: 1688
Date Registered: 25.10.08

Re: FSX ja mastot
« Reply #8 on: 20.10.10, 18:16 »

Heips Jussi, löytyykö sinulta vielä Finnobjectsin raaka modellit, jos löytyy voisitko lähettää ne minulle niin voisin yrittää saada ne täydellisesti FSX yhteensopiviksi.

Intel i7-6700K MSI GTX1070 16 GB DDR4
Jussi Rantala
Offline Offline

Posts: 4688
Date Registered: 04.07.01

Re: FSX ja mastot
« Reply #9 on: 21.10.10, 00:10 »

Heips Jussi, löytyykö sinulta vielä Finnobjectsin raaka modellit, jos löytyy voisitko lähettää ne minulle niin voisin yrittää saada ne täydellisesti FSX yhteensopiviksi.

Mallit on tehty suurimmaksi osaksi FSDS:llä - mutta niitä ei kovin helpolla löydy. Ovat varmaankin jollakin varmuuskopiolevyllä jossakin - ehkä helpointa olisi tehdä koko homma alusta.
« Last Edit: 21.10.10, 00:15 by Jussi Rantala »
kifi
Former member
Re: FSX ja mastot
« Reply #10 on: 21.10.10, 10:18 »

 Kenttä on EFKI (Kajaani).
« Last Edit: 21.10.10, 11:12 by Kimmo Suomi »
Seppo Kalkas
Offline Offline

Posts: 183
Date Registered: 29.10.06

Re: FSX ja mastot
« Reply #11 on: 26.10.10, 19:00 »

Minulla ei toimi finnobjects4.3 FSX:ssä. Ladattaessa lentotehtävää tulee ilmoitus: You are starting in location in which aircraft will callide with another object. Choose a different starting location. Sitten jos valitsen jonkin muun aloituskohdan kentältä, niin pääsen tehtävässä eteenpäin, mutta kohta tulee ilmoitus törmäyksestä johonkin rakennukseen vaikka mitään rakennuksia ei ole lähellä Sad.

Aikoinaan samat ongelmat oli minullakin (ja on vieläkin), ihan sama miltä kentältä yrittää lähtöön . Pikaratkaisu, ihan hyvä sellainen on mielestäni: Mene simun asetuksiin, Settings>Realism>Crashes and damage>valitse  kohta Ignore crashes and damage niin pääset lentelemään suomimaisemissa mastoja ihaillen. thmbup
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1