FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.09.17, 02:07

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)  (Read 1433 times)
Antti Ala-Kurikka
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 25.03.05

Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« on: 04.11.10, 19:03 »

Tervehdys arvon simulijat!

Ongelmana Aes:in toimimattomuus Fsx:n kanssa. Käyttiksenä Win7 64.
Kokeiltu installoida järjestelmän valvojana yms, mutta ei tahdo toimia?

Aeshelp avautuu ja saa aktivoitua kentät. Aesconfig taas ei saa yhteyttä Fsx:n kanssa.
Fsx asennettu uudestaan ja sen jälkeen Fsuipc (rekisteröity). Aes installoinnin jälkeen
ei Fsx yläpalkki menuun enään tule näkyviin Addons -> Fsuipc.
Eikä muuten Fsx:ää avatessa kysy sitä ViMaCoreX.dll hyväksymistä.

Aerosoftin foorumi kahlattu läpi ilman toivottua tulosta!

Jos joku on kamppaillut vastaavien ongelmien kanssa, niin otetaan
neuvoja vastaan!

T. Aika turhautunut  Smiley
Miko Verno
Offline Offline

Posts: 3199
Date Registered: 21.11.10

Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #1 on: 09.01.14, 19:57 »

Haulla löysin tämän. Oletko saanut ratkaistua? Tai jollakin muulla ollut samaa onkelmaa? Itsellä samaa onglemaa ja alkaa vähän ottaan päähän, ku ei skulaa.

Tälläistä löysin fsx.cfg:stä:

[Trusted]
C:\FSX\GAUGES\PMDG_737NGX.DLL.lqikueaozkwiwnilhoczhehlluuqzowoczobzebw=2
C:\FSX\GAUGES\PMDG_737NGX_3.DLL.iteerarokizkuenlwcekzthcnlwtcniennqlcekw=2
C:\FSX\PMDG\DLLs\PMDG_HUD_interface.dll.oconubrbhinqkwrwbwcbknzbetoelihbhnkrwzwu=1
C:\FSX\Modules\FSUIPC4.dll.ornibblzhhezwibewaqnweqihhbeeruqoruwtluu=1
C:\Program Files (x86)\IVAO\IvAp v2\ivap_fsx_bootstrap.dll.bkeihkbtruaaotwienilrzutuqoaiwltuclqeqcz=1
C:\FSX\VistaMare\ViMaCoreX.dll.kueuewhuhcobanhqzwnqzewczzbauezbewkewibq=-1

Vaikuttaako tuo -1 tuossa mitenkään? Kokeiltu poistaa rivi ja muutettu sekä 1, että 2. -1 vaan ilmestyy uudestaan tuohon kohtaan.

Kiitos!
Jarkko Kautto
Offline Offline

Posts: 562
Date Registered: 26.12.12

Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #2 on: 10.01.14, 17:58 »

Suoritatko simun järjestelmänvalvojana? Jos suoritat, niin suorita myös AesHelp järjestelmänvalvojana. Itellä ratkesi näin sama ongelma.  Smiley

Intel Core i5-3350P | NVIDIA GTX1050 TI 4 GB | 8 GB DDR3 1600 MHz | Kingston HyperX 3K 240 GB SSD | 1 TB 7200 RPM SATA | Win 10
 
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #3 on: 11.01.14, 09:45 »

Jos sovellus ei näy simun Menu-valikossa, viittaa tämä ongelmiin joko dll.xml- tai exe.xml-tiedostoissa. Ne sijaitsevat polussa C:\users\[user]\AppData\Roaming\Microsoft\FSX eli samassa paikassa kuin FSX.cfg. Se kumpi tiedostoista on kyseessä riippuu lisäosasta.

Minultakin noiden tiedostojen sisältö (tai koko tiedosto - en muista...) on joskus hävinnyt. Syynä tuohon on netistä luettuna joku ongelmallinen lisäosa (en muista enää mikä). Käsittääkseni on kaksi korjauskeinoa. Editoida noita xml-tiedostoja (on olemassa myös xml-editoreja, joilla se käy helpoiten tai sitten tekstieditorilla) tai uudelleen asentaminen alusta lähtien, jolloin asennusohjelma luo nuo tiedot xml-tiedostoon.

En käytä enää AESia vaan GSX:ää, johon liittyvän couatl-softan määrittelevä xml-koodi alla esimerkkinä (tuo on siis ainoa ohjelma exe.xml-tiedostossa minulla):

<?xml version="1.0" encoding="windows-1252"?>
<SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
  <Descr>Launch</Descr>
  <Filename>exe.xml</Filename>
  <Disabled>False</Disabled>
  <Launch.ManualLoad>False</Launch.ManualLoad>
  <Launch.Addon>
    <Name>Couatl</Name>
    <Disabled>False</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>                          //varsinainen ohjelman avaava koodi punaisella
    <Path>fsdreamteam\couatl\couatl.exe</Path>         //suhteellinen polku viittaa kansioon, johon FSX on asennettu
  </Launch.Addon>

</SimBase.Document>

AESissa voi olla toki muitakin syitä siihen, että kaikki ei toimi. Esimerkiksi AES:in pitää AINA olla päälimmäisenä maisemalistauksessa. Muuten se ei toimi. Tosin sen asetusohjelma huomauttaa aina käynnistyessään siitä, jos näin ei ole ja osaa muuttaa paikan scenery.cfg-tiedostossa.

Pekka
« Last Edit: 11.01.14, 09:57 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Niilo Raappana
Offline Offline

Posts: 564
Date Registered: 07.07.14

WWW
Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #4 on: 06.05.15, 18:28 »

Itselle tullu sama ongelma ettei toimi, näkyy vaan että disconnected.
Olen koittanu monta eri juttua ja järjestelmänvalvojana pistää niitä päälle mutta ei ole muutosta tapahtunut.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #5 on: 07.05.15, 08:21 »

Käytätkö sitä AES:in ilmaista perusversiota, jossa on tuki vain joillekin kentille (luettelon saa Aerosoftin sivuilta)? Se EI toimi muilla kentillä. Jos kokeilemasi kenttä on siinä luettelossa eikä homma silti toimi, tee seuraavasti

Hae uusin versio Aerosoftin sivuilta.
Poista se entinen asennus kokonaan.
Aja CClener tms.
Lue AES:in mukana tuleva ohje/manuaali tarkasti. //tämän kohdan sivuuttaminen on usein syynä "toimimattomuuteen"
Asenna AES uudelleen.
AES piti muistaakseni käynnistää ennen kuin laskeutuu sinne kentälle.

Kokeile sen toimintaa jollain sellaisella kentällä, joka on AES:in ilmaisten tuettujen kenttien joukossa. Ne muut kentät saa mukaan ostamalla Aerosoftista creditejä. Riippuu kentästä kuinka monta creditiä sille tarvitaan.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Niilo Raappana
Offline Offline

Posts: 564
Date Registered: 07.07.14

WWW
Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #6 on: 07.05.15, 11:11 »

Selvä homma, pitää kokeilla.
Kyllä tämä maksullinen versio on

-N
Ville Lindgren
Online Online

Posts: 1203
Date Registered: 19.06.10

Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #7 on: 07.05.15, 12:04 »

Tämä toimii siten että ostat krediittejä joilla voit aktivoida sen toimimaan halumallasi kentällä/kentillä. Ei ole olemassa maksullista versiota vaan ohjelma on ilmainen, krediitit maksavat. Olet ilmeisesti ostanut tämmöisen krediitti paketin?
Niilo Raappana
Offline Offline

Posts: 564
Date Registered: 07.07.14

WWW
Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #8 on: 07.05.15, 13:00 »

Niin siis krediiteistä maksoin, meinasin sitä siis
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Aerosoft Aes ongelma (Fsx)
« Reply #9 on: 07.05.15, 13:59 »

Niin siis krediiteistä maksoin, meinasin sitä siis

Muistitko hakea lainkaan sen (ilmaisen) perusohjelman Aerosoftin sivuilta? AES basepack tämän sivun alalaidasta: http://en.shop.aerosoft.com/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=10333&s_design=DEFAULT&shopfilter_category=Flight+Simulation&s_language=english

Ei krediiteillä tee mitään ilman sitä.

Täältä: http://www.aerosoft2.de/downloads/aes/aesairports.html  (linkki samalla sivulla) näet mitä kenttiä se tukee.

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1