Mikäköhän tämä on?

(1/3) > >>

valvoja:
Kävin tänään iltapäiväkävelyllä ja tällainen kalliopiirustus tuli vastaan Vanhankaupunginlahdella, tarkemmin Ryönälahden paikkilla. Yritin vähän googletella, mutta enpä sieltäkään mitään löytänyt. Onko tällä paikalla tullut sankarivainajia, vai onko tämä vaan pikkupoikien vitsi?


[ attachment removed ]

Nuo päivämäärät ovat:
22. 7 . 1944
8. 3. 1940
27.11.1941

Paikka on suurinpiirtein tuossa Google maps, klik!

Ja suurinpiirtein tällaiset näkymät sieltä on kaupungin suuntaan.
[ attachment removed ]

jari58:
Noin äkkipäätä vaikuttaisi "huonolta" vitsiltä. Täältä löytyy kuitenkin varmaan tietäjiä.

Eftuman:
Muistikuvaa...
Eikös tuossa paikkeilla rannasta pohjoiseen löydy jonkin sortin "kantalinnoitusta" eli voisi liittyä siihen.
Samoin tienoilla taisi olla hajasijoitettuna erilaisia sotilaalliseen toimintaan liittyviä juttuja.
Varusveijarithan ovat kovia "puumerkkien" väsääjiä luppoaikoina...

Junioreilla ei ole "resursseja ja tietoa" väsäillä tuollaisia tunnuksia etc.

-JL

andy1:
Täähän on aika päivänselvän oloinen muistokaiverrus. Vitsi se ei ole ainakaan, etenkään huono. Ehkä paikka ei sinällään liity kaiverruksiin mitenkään, ehkä liittyy. Ei kuitenkaan vainajien kuolemaan. Ilmeisesti kaiverruksen tekijällä on ollut yhteys näihin kaikkiin, mutta mitään suoraisen selkeää yhteyttä heidän välillään ei näytä olevan. Kaikki olivat kuitenkin helsinkiläisiä sotilaita.

Talvisodan loppuvaiheiden aikaan 26.2.1940 tehdastyöläinen ja 3./JR 61:n sotamies Eugen Valdemar Löfström haavoittui Itä-Kannaksella Metsäpirtin pitäjässä Suvannon-Taipaleen vaiheilla. Hän kuoli saamiinsa vammoihin 43. Sotasairaalassa 8.3.1940 ja on haudattu Hietaniemeen. Kuollessaan hän oli 26-vuotias.

Sotapäiväkirjojen mukaan 3./JR 61 oli tosin tuohon aikaan Suur-Peron alueella eli lähempänä Summaa kuin Taipaletta, joten jossakin kohtaa saattaapi piillä virhe.

Jatkosodan ensimmäisen syksyn kääntyessä talveen 27.11.1941 kohtasi 9./JR 1.n korpraali Tauno Arvid Korhonen kohtalonsa Pohjois-Inkerin Lempaalassa. Tauno oli ammatiltaan pianonvirittäjä ja kotoisin Tampereelta, mutta kotikunta oli kuitenkin Helsinki. Kuollessaan hän oli 29-vuotias. Hänet on niin ikään haudattu Hietaniemeen.

Jalkaväkirykmentti 1:n 9. komppania oli tuolloin rantapuolustuksessa Lempaalanjärven oikeanpuoleisella lohkolla. Sotapäiväkirja ei näytä erittelevän tappioita, mutta vihollinen oli ampunut kranaatteja kohti asemia.

Jatkosodan suurten torjuntataisteluiden aikaan 22.7.1944 miina-asentaja ja 3. Raivaajalaivueen matruusi Pauli Kaarlo Lamio menehtyi Haminasta kaakkoon sijaitsevan Ulko-Tammion liepeillä merellä. Hän olisi täyttänyt pari viikkoa myöhemmin 20 vuotta. Hänetkin on haudattu Hietaniemeen.

3. Raivaajalaivueen sotapäiväkirja kertoo 22.7.1944: "Laivueelta oli 14 miestä miinanlaskussa saksalaisilla aluksilla. Aluksia vastaan tehdyssä ilmahyökkäyksessä kaatuivat matruusit P. Ordén, P. Lamio ja K. Viisanen."

Kuten Dick Wolf ja Law & Order tuumaavat: "These are their stories".

-A-

valvoja:
Ohhoh! Kylläpä olet Antti kaivanut hienosti kaivanut historiaa. Jääköön hämärän peittoon miksi nuo muistokaiverrukset ovat tuolla. Jos siinä vaikka on ollut kundien nuotiopaikka ennen sotia ja jälkipolvet muistavat herroja näin. Olin kuitenkin hieman yllättynyt törmätessäni noihin kaiverruksiin "keskellä ei mitään". Kuvittelin että noilla olisi ollut jotain tekemistä Malmin, tai Helsingin puolustuksen kanssa, mutta näin ei siis ilmeisesti kuitenkaan ole.

Navigation

Up one level

Next page