Reittipyynnöt (voimassa olevan Airacin mukaiset) tänne.

(1/60) > >>

zetair:
Ajattelin tällaista aihetta laittaa, kun aina voimassaolevilla Airaceilla ei reittiä löydä. Kaverilla kun juuri tarvitsemasi reitti saattaa olla. Kovin suosituksi tällainen aihe ei varmaankaan nouse, mutta silloinhan homma onkin hanskassa.

vRoutelta ei tunnu yleensä löytyvän juuri mitään, silloinkun Airac-sykli on juuri vaihtunut. Routefinderilta yleensä aina löytää, mutta reittiä ei näe graafisesti jolloin saattaa saada melko heikon vaihtoehdon. Itse totesin tämän eilen, kun Madeiralle olisi pitänyt lentää Lanzaroten VOR:n kautta. Hälytyskellojen olisi kyllä pitänyt soida jo siinä vaiheessa, kun katsoi lentomatkaa 2860nm Mutta kun oli ensimmäinen lento ko. saarelle, niin pääsi menemään läpi.

T: Mika

Staok:
Ihan vinkkinä, että jos käyttää vrouten tai routefinderin reittejä niin ajakaa ne vaikka FSBuildin läpi tms, niin näkee kartalta heti, että onko tossa reitissä mitään järkeä niin ei tule reitillä ikäviä yllätyksiä.

Vielä kun vedätte CFMU:n validaattorin läpi koko nivaskan niin pitäisi tulla validia reittiä: https://www.cfmu.eurocontrol.int/PUBPORTAL/gateway/spec/index.html -> oikeaa reunaa seuraten -> IFPUV Flight Planning Assistance -> Structured Editor.

zetair:
Lähdetäänpä liikkeelle.

LPMA - EFHK

vRoutelta ei kelvollista vielä löydy (mitä pitäisi mahdollisesti muuttaa?)

[ attachment removed ]


Routefinder lennättää kätevästi Teneriffan kautta

LPMA DCT ORTIS UN728 TFN UH200 GODIV UN871 VJF UN10 HIJ UW130 TLD UN858 VADOM UN874 VEKIN UN873 HELEN UZ702 MEDEL Z702 ALAMI UP606 PEXEN STAR EFHK

T: Mika

macklin:
Moro!
Sen verran kommenttina VRoutessa on kartta josta näkee miten reitti menee ja ohjelma tarkistaa omat reittinsä eurocontrollin kautta. Eli jos ei ole punaista täppää edessä on reitti ok.

jukka

zetair:
Quote

Hälytyskellojen olisi kyllä pitänyt soida jo siinä vaiheessa, kun katsoi lentomatkaa 2860nm Mutta kun oli ensimmäinen lento ko. saarelle, niin pääsi menemään läpi.


Ja häpeäkseni totean, että katsomalla reittipisteiden nimet läpi, olisi Routefinderista pystynyt heti huomaamaan LANZAROTE -nimisen VOR:n Tosin FSnavigatorin avulla muutin reittiä kesken lennon.

T: Mika

Navigation

Up one level

Next page