Ilmastonmuutos

<< < (9/215) > >>

kiza:
Mielestäni 100v tai 200v seurannalla ei voida sanoa varmuudeksi onko ilmastonmuutos nyt syntymässä. Emme voi kuin arvailla mitä tulevaisuudessa tapahtuu 

Henkka:
Quote

Eihän siitä ole kuin joitain kymmeniä miljoonia vuosia kun Suomi oli päiväntasaajalla. Ja välillä on ollut koko maapallo jäässä ja välillä niin perhanan kuuma, ettei ihmisellä olisi ollut mitään mahdollisutta selvitä hengissä. Viimeiset 10 000 vuotta ovat olleet poikkeuksellisen tasaista aikaa, lämpötila ei ole vaihdellut paljonkaan, eikä vaihtele nytkään menneisiin ja tuleviin muutoksiin verrattuna. Mutta ei näitä luonnollisia vaihteluita pidä sotkea fossiilisten polttoaineiden polttamisesta, karjataloudesta ja teollisuuden muista päästöistä johtuvaan kasvihuoneilmiön voimistumiseen ja sillä tekosyyllä esittää, ettei päästöillä ole väliä. Tilanne on vähän sama kuin sanoisi, että ihan hyvin me voidaan räjäyttää Eduskuntatalo, kun se seuraavan parin tuhannen vuoden kuluessa rapautuu kuitenkin. Ei se nyt ihan sama ole. Meillä olisi vielä ainakin parituhatta vuotta leppoisaa aikaa jäljellä, jos emme lyhytnäköisesti sössisi asiaa muutamassa vuosikymmenessä pilalle paksumman lompakon toivossa.


Niin. Asiasta puhutaan paljon, mutta tuntuu että todellista tahtoa ei ole siellä ainakaan, missä sitä tarvittaisiin. Rahalla on suuri voima.

Monet avaruudessa ollet ovat sanoneet, että jokaisen pitäisi nähdä planeettamme sysimustan avaruuden keskellä, jotta tajuaisi  maan ainutlaatuisuuden ja haavoittuvuuden, kun sitä "suojaa" avaruudelta vain ohuenohut kuori. Siellä sen vasta todella konkreettisesti tajuaa.

Täällä pinnalla se on tietysti toinen. Itsekkin autoilen töihin. Julkisilla periaatteessa pääsisi mutta se toisi työmatkoihin sellaisen aikalisän mutkineen ja vaihtoineen että sitä ei pidä vaihtoehtona. Kesällä toki on mukava mennä fillarilla. Mutta siinäkin todellisina syinä on enemmän oma kunto ja rahan säästö bensassa, vaikka se antaakin kivan lisäarvon että ei polta taivaalle pakokaasuja. Valtaosa on varmasti kiinnostunut vähemmän kuluttavasta elintavasta, mutta nykyihmiselle se pitäisi olla edullista ja helppoa jotta se saisi kunnon jalansijan. Siinä on työmaata kerrakseen.

FSPilot:
Quote

Jotenkin minusta tuntuu että tiedemiehet ovat tajunneet ottaa tuon normaalin vaihtelun huomioon ilman näitä älykköjäkin.

Juu onhan asia näinkin mutta kun pääsisi tiedemiehetkin sopuun asiasta eli lämpeneekö ilma maassa vai ei. Niin no ei noiden päästöjen rajaamisesta ainakaan
haittaa ole, siis luonnolle toki taloudelliset vahingot ovatkin varmasti omaa luokkaa, tai näin uskoisin. Ja asiasta toiseen, oman selaimen lisäosa, mikä näyttää ennustettua säätä Turkuun, on sitä mieltä että torstaina sataisi räntää ja olisi 1 aste lämmintä. No tiedä häntä.
Hyvää kesää. 

Masa:
Perskuta, juuri oli joku ylimeteorologi TV:ssä lausumassa, että jo 2000-luvun alussa näkivät tilastoista talvien lämmenneen viime aikoina. Eivätkä ne liene siitä kylmentyneetkään sen koommin. Mainitsi myös, että muiden vuodenaikojen lämpenemisestä eivät vielä tuolloin saaneet tukea tilastoista. Jäi epäselväksi, että joko he nyt näkevät sen lämpenemisen niissä muissakin vuodenajoissa.
Eli en ole enää niin varma kuin eilen siitä, että liittyykö tämä tämän hetkinen leuto sää tuohon isompaan kuvaan.

flaitsimulaatori:
Normaalia tai ei, mutta saisi nyt vähitellen alkaa viilenemään. Luin netistä sääennusteen, jossa sanottiin, että tuoreimpien GFS-laskelmien mukaan seuraava viikko on edelleen lauhaa, mutta sitten olisi taas mahdollisuus kylmetä pidemmäksi aikaa... Sitä odotellaan...    Toivotaan nyt, että saataisiin lumi/routa maahan ja järviin jäät.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page