Ilmastonmuutos

<< < (89/215) > >>

andy1:
Quote

Muistaakseni juuri Gorba aloitti ilmastokeskustelun 1987.


Taisi olla pikemminkin Margaret Thatcher jo vuosikausia aiemmin yrittäessään keksiä argumentteja saada hiilikaivostyöläisten lakot loppumaan. Maalaili piruja ilmastonmuutoksesta ja vaati ydinvoimaa korvaamaan hiilivoimalat. Ei ihan huonoa vetämistä sinällään 

-A-

Henkka:
NASA:n GISS-analyysi, UAH, RSS...

Perehtymättä noihin hienolta kuullostaviin kirjainyhdistelmiin nyt sen enempää, mietin että mitä analyysejä käyttävät he jotka näkevät asian toisin. Ei kai ne mistään Ankkalinnasta tule? Olettaisin että pitkälti samoista lähteistä?
Jäätiköiden vahvistumisen suhteen on myös epäilyksiä. Vai mitataanko vahvistumista jostain eri tavalla kuin nyt tämä maallikko käsittää? Jos en nyt ihan poskelleen muista, ainakin pohjoisen jäätikön on uutisoitu pienentyneen merkittävästi. Vertailukuviakin on esitelty jäätikön rajoista.

HS tulee paperiversiona. Sieltä löytyy varmasti nuo vastineet mielipideosastolta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Glacier_Mass_Balance-fi.png

svirkkul:
Aika monissa lämpötila analyyseissä käytetään v. 1951-1980 lämpötiloja "Base periodina" Miksi??

Noita nasan [url0http://data.giss.nasa.gov/]dato[/url]ja on hauska katsella.

Eikö joskus 80-luvulla aerosolit olleet SE mörkö-sana? Nykypäivänä kukaan ei taida puhua halaistua sanaa otsonikadosta?

Mitä tuohon ILL:n tietoihin tulee niin kyseinen lafka on niin pieni ja köyhä ettei meillä ole varaa harrastaa omaa datan keruuta vaan tiedot ostetaan/saadaan maailmalta.

Henkka:
Quote


Eikö joskus 80-luvulla aerosolit olleet SE mörkö-sana? Nykypäivänä kukaan ei taida puhua halaistua sanaa otsonikadosta?

Mitä tuohon ILL:n tietoihin tulee niin kyseinen lafka on niin pieni ja köyhä ettei meillä ole varaa harrastaa omaa datan keruuta vaan tiedot ostetaan/saadaan maailmalta.Olettaisin kuitenkin että ILL:n päässä osataan myös ajatella, eikä mutustella valmiita vastauksia. Välillä vain tuntuu että asiantuntijoita on kaikkialla muualla netissä, kuin siellä missä niitä oikeasti on. Ei sitä ainakaan kannata aliarvioida noin ylimalkaisin syin.

Eikös ongelma ollut mm. aerosoleissa, muoveissa ja jääkaapeissa ollut freoni, eli CFC-yhdisteet? Nyt niistä ollaan jo päästy mutta otsonikato ei ole enään etusivun uutinen. Ei se kadonnutkaan kyllä ole.

aaltju:
Quote

Olettaisin kuitenkin että ILL:n päässä osataan myös ajatella, eikä mutustella valmiita vastauksia. Välillä vain tuntuu että asiantuntijoita on kaikkialla muualla netissä, kuin siellä missä niitä oikeasti on. Ei sitä ainakaan kannata aliarvioida noin ylimalkaisin syin.


Mikä meni ohi siinä mitä kirjoitin tutkimusrahan jaosta? Ilmatieteenlaitos on tutkimuslaitos siinä missä kaikki muutkin. Toki heillä budjettirahoitus on erittäin suuri verrattuna moniin muihin tutkimuslaitoksiin, mutta tässä yhteydessä budjettirahoituksen määrä ei kyllä takaa puolueettomuutta vaan lähinnä päinvastoin.

Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt.

Quote

Eikös ongelma ollut mm. aerosoleissa, muoveissa ja jääkaapeissa ollut freoni, eli CFC-yhdisteet? Nyt niistä ollaan jo päästy mutta otsonikato ei ole enään etusivun uutinen. Ei se kadonnutkaan kyllä ole.


Ei niistä mihinkään olla päästy... ei likikään... eikä tulla pääsemäänkään tätä menoa.  Se että länsimaissa lopetettiin CFC-yhdisteiden käytön kylmä- ja ponneaineina sekä muoviteollisuudessa auttoi hetken, mutta Kiinan ja Intian elintason nousu ja jäljessä laahaavat määräykset tekevät kaiken tyhjäksi.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page