Ilmastonmuutos

<< < (93/215) > >>

aaltju:
Quote

Kyllähän uusavuttomat saattaa erehtyä tosa hyvinkin.


Juu... ne on ne samat uusavuttomat jotka erehtyy myös tähän ilmastouskontoon.

dera:
Quote

Ja noinhan on tietenkin helppo sanoa sieltä omasta lämmitetystä kämpästä ruoan keskeltä... Et ilmeisesti ole koskaan käynyt kehitysmaassa ja nähnyt miten siellä vähempiosaiset elävät...Olen käynyt, tiedän meiningin. Raaka fakta on että meitä on tällä pallolla liikaa, enkä ajatellut riskeerata omaa elintasoani "jakamalla hyvää" maihin, joissa ei järkeviä elinolosuhteita olekaan.

"Mielummin ne kuin minä", muun väittäminen on tekopyhää kuraa.

andy1:
Quote

Toisaalta Antti mitä jos ennusteet pitävät paikkansa? Mitä jos "me" ei tehtykään tarpeeksi estääksemme ilmastonmuutosta? Onko raha oikeasti tärkeämpää?


No paikkansa ne eivät pidä. Eivät ole pitäneet tähän saakka, joten eivät ne samoilla metodeilla tuotetut kauhukuvat ryhdy tosiksi muuttumaan vastaisuudessakaan. Muutosta tietysti tapahtuu kaiken aikaa. Ei kukaan tolkullinen ihminen ilmastonmuutosta kiellä. Ainoastaan syistä, seurauksista ja muutosten suunnista voidaan olla voimakkastikin eri mieltä. "Meidän" tekemiset ei tässä paljon paina. Ihminen ei ilmastoa hallitse. Mutta jos se ilmasto on lämmetäkseen, sitten se lämpenee. Niin tässä maailmassa on tapahtunut ennenkin. Hiilidioksipitoisuudetkin ovat olleen moninkertaiset nykyiseen nähden, vaikka niin kirkkain silmin muuta väitetään. Raha ei ole sinällään tärkeää, mutta toisin kuin energia, se on rajallista. Täytyy oikeasti vähän miettiä, mihin sitä työntää.

Quote

Sitäpaitsi ei siitä päästöjen vähentämisestä muutenkaan mitään haittaa ole (en laske rahaa mukaan)! Jo pelkästään hengitysilma paranee. Helsingissäkin se on monesti  vain tasolla "tyydyttävä".


Sitä en ole missään kiistänyt. Päinvastoin moneen kertaan näin maininnut. Siksi hämmästelenkin, miksi esimerkiksi nuo Samin postaamat linkit saavat joitakin vastustusreaktioita aikaan. Törkeää saastutusta ja ympäristötuhoja tehdään ympäri maailmaa siellä täällä. Ainut mistä ollaan huolissaan, on tuo elämälle välttämätön, myrkytön ja vaaraton hiilidioksidi, joka korreloi kyllä ilmaston lämpötilan kanssa - seuraamalla sitä muutaman vuosisadan viiveellä.

Quote

Yhdysvaltoja on aivan turha ottaa tähän keskusteluun mukaan, koska he tekevät mitä lystää. Näin on aina ollut ja tulee luultavasti olemaan. Siellä mennään ihan eri säännöillä kuin muissa maissa 


Sieltähän tämä nykyvouhkaus on pitkälti peräisin.

-A-

arttula:
Quote

Antaa kaikkien kukkien kukkia  
Tuossa sinun ajatusmallissasi vain on sellainen pieni kömmähdys, että nimenomaan avustamalla ja opettamalla näitä maita ja niiden kansoja voidaan välttää väestönkasvu.


Ja montakohan kymmentä vuotta tätä on jo yritetty. Seurauksena on ollut vain väestönkasvun kiihtyminen... Eiköhän olisi jo aika lopettaa tuo kokeilu.

dera:
Quote

Antaa kaikkien kukkien kukkia  
Tuossa sinun ajatusmallissasi vain on sellainen pieni kömmähdys, että nimenomaan avustamalla ja opettamalla näitä maita ja niiden kansoja voidaan välttää väestönkasvu. Nykyäänhän monissa kehitysmaissa aktiivisin länsimainen instituutio on Katolinen kirkko joka vastustaa ehkäisyä.  Ei kai sinne niitä sinun järkeviä elinolosuhteita pääse kehittymään jos niille ei anneta mahdollisuuksia/niitä ei avusteta.

Kannattaa muutenkin vaikka kokeilla avustustyötä/vapaaehtoistyötä kehitysmaiden hyväksi. Siitä saatta tulla itselle oikeasti hyvä mieli  


Ihan kaunis ajatus. Vielä kun se olisi toteutettavissa.

Kaikenmoisia teorioita siitä, miten "avustus ja opetus" jollain tavalla hillitsee väestönkasvua. Saisiko tästä nähdä muutakin kuin huhupuheita ja "tutkimuksia".

Navigation

Up one level

Next page

Previous page