Ilmastonmuutos

<< < (17/215) > >>

flaitsimulaatori:
Quote

Ilmastonmuutos tulee varmasti etenemään, tahti vain kiihtyy, vaikka monia hyviä aloitteita on asian hyväksi tehty. Syitä:

- Ilmastonmuutos ei vielä kosketa jokapäiväistä elämäämme konkreettisesti (niin, että siitä olisi todellista ongelmaa)
- Asia on liian suuri kokonaisuus hahmotettavaksi ja mitään yhtä varsinaista ratkaisua yksilötasolla ei ongelmaan ole.
- Ongelma ei haittaa suoraan joten sitä ei pidetä vakavana.
- ihmiset ovat itsekkäitä omaan napaan tuijottajia jotka ajattelevat käänteisesti, että yhden ihmisen panos ei aiheuta itsessään
suurta haittaa.
- Ihmiset eivät myöskään ole valmiita luopumaan jatkuvasti paranevasta elintasostaan, esim. omat autot, yms.
- Maailman väkiluku on tuplaantunut sitten vuoden 1960 => enemmän kuluttajia =>enemmän teollisuutta=>lisää moskaa yms. taivaalle kuluttaa luonnon varoja,
palautumistahti ei vastaa kulutusta. mm. tehomaatalous, jne.

Oma pessimistinen näkemykseni on, että vasta kun on liian myöhäistä tehdä mitään ihmiset heräävät toimimaan pakon edessä.
Seurauksena anarkiaa, sotia, sekasortoa, pakolaisia, jnejne.. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hyvät kehitysideat ja muutokset eivät ehdi vaikuttaa riittävästi.
Nämä allekirjoitan vain omina näkemyksinäni. Hyvin samalla tavalla minäkin asian (valitettavasti) näen. Hyvin kiteytetty.

flaitsimulaatori:
Quote

Kysymys nimenomaan sinulle: Miten uskot kaiken kehittyneen aivan alusta? Oletko enemmän uskonnollinen vai pidätkö kehitysteorioita mahdollisena?


Hyvin harva uskonnollinenkaan ihminen enää nykypäivänä lähtee kehitysteorioita kiistämään. Nykyiset eliöt täällä maapallolla ovat kaikki pitkän kehityksen tulosta. Niin myös ihmiset. Evoluutioteorian mukaanhan eliöt kykenevät sopeutumaan jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin muuttamalla omia ominaisuuksiaan edullisempaan suuntaan. Parhaiten sopeutuneet jäävät henkiin, huonoiten sopeutuneet kuolevat. Näin se luonnonvalinta toimii.

Kysehän ei ole siitä, että ihmislaji kuolisi sukupuuttoon ilmaston lämpenemisen seurauksena. Asia on osattava nähdä laajakatseisemmin. Turha minun tähän on alkaa mitään seurauksia listaamaan kun ne on listattu jo tuhanteen kertaan nettiinkin. Asiaa tulisi näes aika paljon... Ihan hyvä sivu alkuun on mm. wikipediasta tämä sivu.

zikaduu:
Quote

Tätä nimenomaan ajoin takaa. Itse ainakin näen sen perimmäisen ongelman olevan siinä, että maailma täyttyy ihmisistä. Siinä mielessä ilmastonmuutoksen seuraukset voivat ollakin positiivisia pitkällä tähtäimellä, koska taudit ja ruuan puute hillitsee väestönkasvua.

Tuskinpa vaan. Huonompi elintaso vain nostaa syntyvyyttä entisestään. Vertailepa vaikka kehitysmaiden ja teollisuusmaiden syntyvyyslukuja keskenään. 

fishu:
Quote

Kyllä, mutta kehitysmaissa on myös ihmisten elinajanodote pienempi ja lapsikuolleisuus suuri. Ilman kehitysapua ero olisi vielä suurempi?


Kehitysavussa on vain sellainen ongelma, että syntyvyyden parantumisen ja lapsikuolleisuuden vähenemisen myötä avuntarvitsijoiden määrä lisääntyy, jolloin kehitysavulla nostetun tason ylläpitämiseksi tarvitsisi entistä enemmän kehitysapua. Entistä enemmän tämä lisää kehitysavun tarvetta, kun jo nyt liian tiheästi asutuille alueille syntyy entistä isompi populaatio. Kehitysapu ei takaa kestävää kehitystä, jos alueella pyritään ylläpitämään yhä suurempia ihmismassoja. Sen jälkeen ei tarvitse kuin pienen kriisin, esimerkiksi suuri avustuskuljetus uppoaa merellä, jolloin kuolee suuri määrä ihmisiä nälkään ja tauteihin. Reservejä ei myöskään ole, sillä ne on aikoja sitten käytetty nälkää näkevien ihmisten hoitamiseen ja ravitsemiseen.

Transisto:
Hyvin vähälle on myös jäänyt keskustelu Golf-virrasta ja sen vaikutuksesta lämpimän ilman tuojana tänne pohjoiseen.

Ilmaston lämpenemisen sijaan täällä voi käydä lopuksi täysin päinvastoin:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=454

Ilmastonmuutos ei voi aiheuttaa uutta jääkautta mutta alueellisesti ilmasto voi kuitenkin jäähtyä nopeasti, vaikka maailman keskilämpötila nousee.

Ilmastonmuutos voi esimerkiksi heikentää Eurooppaa lämmittävää Golf-virtaa. Golf-virta on osa Atlantin kiertoliikettä, joka tuo lämmintä ja suolaista vettä pohjoiseen ja vie kylmää vettä etelään. Ilman sitä mm. Suomen keskilämpötila olisi noin kymmenen astetta matalampi muuhun maailmaan verrattuna.

Golf-virta heikentyy, koska jäätiköiden sulaminen ja sateet tuovat enemmän makeaa vettä Pohjois-Atlantille. Tutkijat ovat havainneet jäätiköiden alla sijaitsevien merialueiden suolapitoisuuden laskeneen 40 vuoden aikana tasaisesti ja selvästi. Nykyiset ilmastomallit eivät pysty ennustamaan, millaiset muutokset pysäyttäisivät Golf-virran kokonaan.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page