FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
28.05.18, 05:29

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Ilmastonmuutos
:  

« previous thread next thread »
Poll
Question: Onko aihetta epäillä ilmastonmuutoksen alkaneen?
On - 275 (64%)
Ei - 155 (36%)
Total Votes: 430

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 54 Reply Print
Author Topic: Ilmastonmuutos  (Read 121637 times)
Tuomas Filppula
Offline Offline

Posts: 2069
Date Registered: 04.12.04

WWW
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #80 on: 21.04.08, 13:36 »

Ilmastonmuutos tulee varmasti etenemään, tahti vain kiihtyy, vaikka monia hyviä aloitteita on asian hyväksi tehty. Syitä:

- Ilmastonmuutos ei vielä kosketa jokapäiväistä elämäämme konkreettisesti (niin, että siitä olisi todellista ongelmaa)
- Asia on liian suuri kokonaisuus hahmotettavaksi ja mitään yhtä varsinaista ratkaisua yksilötasolla ei ongelmaan ole.
- Ongelma ei haittaa suoraan joten sitä ei pidetä vakavana.
- ihmiset ovat itsekkäitä omaan napaan tuijottajia jotka ajattelevat käänteisesti, että yhden ihmisen panos ei aiheuta itsessään
suurta haittaa.
- Ihmiset eivät myöskään ole valmiita luopumaan jatkuvasti paranevasta elintasostaan, esim. omat autot, yms.
- Maailman väkiluku on tuplaantunut sitten vuoden 1960 => enemmän kuluttajia =>enemmän teollisuutta=>lisää moskaa yms. taivaalle kuluttaa luonnon varoja,
palautumistahti ei vastaa kulutusta. mm. tehomaatalous, jne.

Oma pessimistinen näkemykseni on, että vasta kun on liian myöhäistä tehdä mitään ihmiset heräävät toimimaan pakon edessä.
Seurauksena anarkiaa, sotia, sekasortoa, pakolaisia, jnejne.. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hyvät kehitysideat ja muutokset eivät ehdi vaikuttaa riittävästi.
Nämä allekirjoitan vain omina näkemyksinäni.  Undecided


Hyvin samalla tavalla minäkin asian (valitettavasti) näen. Hyvin kiteytetty.

Tuomas Filppula
Offline Offline

Posts: 2069
Date Registered: 04.12.04

WWW
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #81 on: 21.04.08, 19:05 »

Kysymys nimenomaan sinulle: Miten uskot kaiken kehittyneen aivan alusta? Oletko enemmän uskonnollinen vai pidätkö kehitysteorioita mahdollisena?

Hyvin harva uskonnollinenkaan ihminen enää nykypäivänä lähtee kehitysteorioita kiistämään. Nykyiset eliöt täällä maapallolla ovat kaikki pitkän kehityksen tulosta. Niin myös ihmiset. Evoluutioteorian mukaanhan eliöt kykenevät sopeutumaan jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin muuttamalla omia ominaisuuksiaan edullisempaan suuntaan. Parhaiten sopeutuneet jäävät henkiin, huonoiten sopeutuneet kuolevat. Näin se luonnonvalinta toimii.

Kysehän ei ole siitä, että ihmislaji kuolisi sukupuuttoon ilmaston lämpenemisen seurauksena. Asia on osattava nähdä laajakatseisemmin. Turha minun tähän on alkaa mitään seurauksia listaamaan kun ne on listattu jo tuhanteen kertaan nettiinkin. Asiaa tulisi näes aika paljon... Ihan hyvä sivu alkuun on mm. wikipediasta tämä sivu.

zikaduu
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #82 on: 21.04.08, 19:37 »

Tätä nimenomaan ajoin takaa. Itse ainakin näen sen perimmäisen ongelman olevan siinä, että maailma täyttyy ihmisistä. Siinä mielessä ilmastonmuutoksen seuraukset voivat ollakin positiivisia pitkällä tähtäimellä, koska taudit ja ruuan puute hillitsee väestönkasvua.
Tuskinpa vaan. Huonompi elintaso vain nostaa syntyvyyttä entisestään. Vertailepa vaikka kehitysmaiden ja teollisuusmaiden syntyvyyslukuja keskenään.  Tongue
fishu
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #83 on: 22.04.08, 04:30 »

Kyllä, mutta kehitysmaissa on myös ihmisten elinajanodote pienempi ja lapsikuolleisuus suuri. Ilman kehitysapua ero olisi vielä suurempi?

Kehitysavussa on vain sellainen ongelma, että syntyvyyden parantumisen ja lapsikuolleisuuden vähenemisen myötä avuntarvitsijoiden määrä lisääntyy, jolloin kehitysavulla nostetun tason ylläpitämiseksi tarvitsisi entistä enemmän kehitysapua. Entistä enemmän tämä lisää kehitysavun tarvetta, kun jo nyt liian tiheästi asutuille alueille syntyy entistä isompi populaatio. Kehitysapu ei takaa kestävää kehitystä, jos alueella pyritään ylläpitämään yhä suurempia ihmismassoja. Sen jälkeen ei tarvitse kuin pienen kriisin, esimerkiksi suuri avustuskuljetus uppoaa merellä, jolloin kuolee suuri määrä ihmisiä nälkään ja tauteihin. Reservejä ei myöskään ole, sillä ne on aikoja sitten käytetty nälkää näkevien ihmisten hoitamiseen ja ravitsemiseen.
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2463
Date Registered: 26.09.02

Re: Ilmastonmuutos
« Reply #84 on: 22.04.08, 10:26 »

Hyvin vähälle on myös jäänyt keskustelu Golf-virrasta ja sen vaikutuksesta lämpimän ilman tuojana tänne pohjoiseen.

Ilmaston lämpenemisen sijaan täällä voi käydä lopuksi täysin päinvastoin:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=454

Ilmastonmuutos ei voi aiheuttaa uutta jääkautta mutta alueellisesti ilmasto voi kuitenkin jäähtyä nopeasti, vaikka maailman keskilämpötila nousee.

Ilmastonmuutos voi esimerkiksi heikentää Eurooppaa lämmittävää Golf-virtaa. Golf-virta on osa Atlantin kiertoliikettä, joka tuo lämmintä ja suolaista vettä pohjoiseen ja vie kylmää vettä etelään. Ilman sitä mm. Suomen keskilämpötila olisi noin kymmenen astetta matalampi muuhun maailmaan verrattuna.

Golf-virta heikentyy, koska jäätiköiden sulaminen ja sateet tuovat enemmän makeaa vettä Pohjois-Atlantille. Tutkijat ovat havainneet jäätiköiden alla sijaitsevien merialueiden suolapitoisuuden laskeneen 40 vuoden aikana tasaisesti ja selvästi. Nykyiset ilmastomallit eivät pysty ennustamaan, millaiset muutokset pysäyttäisivät Golf-virran kokonaan.
Jukka Takamaa
Offline Offline

Posts: 3402
Date Registered: 12.06.07

WWW
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #85 on: 22.04.08, 13:56 »

Termi KASVIHUONEILMIÖ on keksitty 1967...eli ilmaston on tiedetty muuttuvan jo 40 vuotta.

Vaikuttaa myös siltä että Greenpeace ym. kehittelevät vaihtoehtoisia tapoja, mutta kaikki ilmeisesti syövät viimeistään tuotantovaiheessa energiaa ja tuottavat lisää päästöjä...vaikuttaa itse itseään ruokkivalta systeemiltä.

Olisiko talojen lämmittäminen aurinkoenergia + pientuulimyllyllä ( lataavat akkuja ) järkevää..mahdollisesti taloudessa olisi vielä kuntopyörä jolla saa energiaa jos ei tuule eikä aurinko paista ?

Oulun TERVAHIIHTOA ei ole kahteen vuoteen voitu järjestää joen jäältä kun se ei ole ollut riittävän kestävällä jääpeitteellä.

Yhdysvaltojen toistuvat rajut maastopalot ja lisääntyneet hurrikaanit ja euroopan maanvyöryt alppialueilla ovat osa tulevaisuuden sääilmiöistä, jotka hyvin todennäköisesti vain voimistuvat.

Eiköhän evidenssiä ilmastomuutoksesta ala olla riittävästi.

Voidaanko asialle tehdä jotakin..ostakaa nyt jokainen ainakin fillari...itse polkasin 2004 Oulusta Kauhavalle 327 km ( via Kokkola ) ja 12 h 05 min ajo-ajassa..( ok taukoja + 1,5 h ) ja vaikutatte omalta osalta ilman laatuun ja uusiutumaatomien kulutukseen. Työmatkat ajan nykyään 95 % fillarilla..pakkasta tai ei.

Compact and eco friendly sports airplane design:http://max3fan.blogspot.com
Juhowee
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #86 on: 22.04.08, 15:18 »

Ilmaston lämpenemisen sijaan täällä voi käydä lopuksi täysin päinvastoin:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=454

Jep, tuossa OP:n viestissä on perää. Tähän samaan asiaanhan perustui myös elokuva The Day After Tomorrow. Tietenkään mikään ei tapahdu niin nopeasti, eikä varmaankaan yhtä radikaalisti, kuin mitä elokuva antoi ymmärtää. En sitten tiedä millainen muutos olisi. Mutta senhän tietää, jos tietää sen, millainen ilmastomme olisi ilman golf-virtaa. Wikipedia kertoo että Golfvirta lämmittää Länsi-Eurooppaa n. 9 astetta, mutta Suomessa tämä luku on hieman pienempi. Mutta olisihan se iso muutos, jos vuoden keskilämpötilat putoisivat viisikin astetta.
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Ilmastonmuutos
« Reply #87 on: 22.04.08, 15:58 »

Golfitta meillä olisi samanlaista kuin Alaskassa. Se on samojen 60 ja 70 leveysasteen välillä mantereen itärannalla. Eikä ilmaston keskilämpötilan nousu muutenkaan tarkoita joka paikassa lämpimämpiä kelejä, kuten Kiinan ennätyskylmästä talvesta havaittiin. Ilmasto on mutkikas järjestelmä.

fishu
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #88 on: 22.04.08, 16:59 »

Eiköhän evidenssiä ilmastomuutoksesta ala olla riittävästi.

Tottahan toki ilmasto muuttuu koko ajan ja on tehnyt sitä hyvän tovin. Eri asia vain on, että mikä siihen vaikuttaa ja miten paljon. Ilmastonmuutoksen suhtaudutaan vaarallisesti uskonnon lailla, eli jos et tee kuten herra ylipappi käskee, niin olet syntinen ihmiskunnan tuhoontuomitsija ja kyseenalaistajien ammatilliset edellytykset poltetaan roviolla. Tieteen ei pitäisi toimia näin.
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2463
Date Registered: 26.09.02

Re: Ilmastonmuutos
« Reply #89 on: 22.04.08, 19:49 »

Paljonkos se bensapihi Cessna taas nappasikaan ympäristöystävällistä 100LL:ää hupilentotunnilta, puhumattakaan isoista jeteistä tai sotilaskoneista. Afterburner rules.. Lisää ilmailunäytöksiä yms. hyödyllistä..  Wink
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6199
Date Registered: 27.10.01

Re: Ilmastonmuutos
« Reply #90 on: 23.04.08, 01:57 »

Voidaanko asialle tehdä jotakin..ostakaa nyt jokainen ainakin fillari...itse polkasin 2004 Oulusta Kauhavalle 327 km ( via Kokkola ) ja 12 h 05 min ajo-ajassa..( ok taukoja + 1,5 h ) ja vaikutatte omalta osalta ilman laatuun ja uusiutumaatomien kulutukseen. Työmatkat ajan nykyään 95 % fillarilla..pakkasta tai ei.

Odotetaan edelleen, että mm. USA saa päästösuodattimet tehtaisiin, Kiina vaihdettua hiilivoimalat ydinvoimaan, kaikkiin autoihin Aasiassa katalysaattorit jne. EU tässä koittaa yksin torjua ilmastonmuutosta (lähinnä) elintasoa rajoittamalla. Joku toisessa threadissa jo kirjoittikin, että on ihan sama vaikka koko EU lakkaisi olemasta. Päästöihin sillä ei käytännössä olisi mitään merkitystä globaalisti. Ja näinhän se on. Median avulla vain on saatu kansalle uskoteltua, että vaihtamalla autot polkupyöriin ja julkisiin liikennevälineisiin, ostamalla kerralla kaupasta muutakin kuin pussillisen banaaneja (ihan tosi, oli taloussanomissa), välttämällä matkustamista jne torjutaan ilmastonmuutos. Minä en henkilökohtaisesti ainakaan aio laittaa yhtä ainutta tikkua ristiin ja rajoittaa elintasoani sillä aikaa, kun muut vain kasvattavat päästöjään. Mitä jos saman tien pyyhitään koko Suomi pois maailmankartalta ja lakataan olemasta. Kukkahattutädit, viherpiipertäjät ja kommunistit varmaan juhlisi onnesta. Toisaalta ei mikään huono idea; muut pystyisivät sitten saastuttamaan enemmän ja päästöt eivät kasvaisi. Kyllä ne nauraisi tuolla muualla jos tietäisi suomalaisten ja EU:n onnettomasta räpiköimisestä.

PS. Tänään oli autosta lasit jäässä. Pidin 10 minuuttia edustustojotaani tyhjäkäynnillä ja jauhoin kaverin kanssa paskaa sillä aikaa, kun lasit sulivat itsestään ja auto oli sisältä lämmin.
« Last Edit: 23.04.08, 02:01 by Joona Vaisanen »
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Ilmastonmuutos
« Reply #91 on: 23.04.08, 04:34 »

Merenpinnan korkeus vaihtelee vain vähän

Maailmanlopun povaaminen milloin mistäkin syystä on aina ollut mediaseksikästä. Sitä on myös merenpinnan nousemisen ennustaminen.

Ilmaston lämpenemisen seurauksena myös meret hiukan lämpenevät. Ilmakehään haihtuvan veden määrä kasvaa. Sateet lisääntyvät. Etelämantereella alkaa sataa enemmän lunta. Ankarassa pakkasessa muutaman asteen lämpenemisellä ei ole merkitystä. Suuriin ikijäätiköihin sitoutuneen veden määrä kasvaa valtavasti. Se vesi on poissa kierrosta. Lämpenemisen vuoksi vesi vähenee merissä.

Maapallon lämpiminä sateisina kausina veden lämpölaajeneminen on onneksi hillinnyt valtamerien pinnan laskua. Siksi merenpinnan korkeus on pysynyt suunnilleen samalla tasolla kuin kylminä kausina, jolloin veden haihtuminen ja sateet vähenevät.  Smiley   

Esa

ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
Etsijä
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #92 on: 23.04.08, 07:22 »

Hyvin harva uskonnollinenkaan ihminen enää nykypäivänä lähtee kehitysteorioita kiistämään.

Tuota noin.

Yhdysvalloissa (joka muuten vastaa aika isosta osasta maailman kasvihuonepäästöjä) evoluutioteoriaan uskoo alle 40% ihmisistä (joskin tuossa on varmasti heittoa, sillä heistä suurin osa tuskin erottaa evoluutioteoriaa ja common descentiä toisistaan, vaikka ne kirjoitettaisiin ladon seinään). Arvioiden mukaan tiukan kreationistisen kannan on ottanut evankelisten liikkeiden nousun seurauksena noin 100 miljoonaa jenkkiä. Fundamentalistis-kreationistisesta liikkeestä on tullut Yhdysvalloissa varsin vaarallinen ja varteenotettava poliittinen voima, eikä vähiten Bushin avoimen uskonnollisuuden ansiosta. Mielenkiintoisen aasinsillan ilmastonmuutokseen tästä saa, kun lukee juttuja amerikkalaisista kreationistiryhmittymistä, joiden mielestä ilmastonmuutosta pitää kiihdyttää eikä hillitä, sillä se jouduttaa Harmageddonia ja Kristuksen toista tulemista.

Täältä sekularistisesta Euroopasta katsottuna on helppo tuudittautua siihen ajatukseen, että Darwinin opit on hyväksytty yleisesti kautta maailman, vaikka näin ei valitettavasti ole.
Etsijä
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #93 on: 23.04.08, 07:28 »

Vielä tuosta Golf-virran vaikutuksesta: ei ole lainkaan itsestään selvää, että Golf-virran hidastuminen automaattisesti viilentäisi Pohjois-Eurooppaa, sillä (ja tämän kuulin kotimaisten asiantuntijoiden suusta radion ilmastonmuutosillassa taannoin) kuulemma mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä pienempi on merivirtojen lämmittävä vaikutus suhteessa ilmakehän lämpötilojen muutosten vaikutuksiin. Tahtoo sanoa, että jos ilmakehän keskilämpötila Suomen kohdalla nousee vaikka muutaman asteen ja samalla Golf-virta pysähtyy, saattaa nettovaikutus silti hyvinkin olla positiivinen. Näistä kahdesta vastakkaisesta näkemyksestä asiantuntijat eivät kuulemma ole vielä yhtä mieltä, eli kyseessä on tieteellisessä mielessä kiistanalainen asia. Valitettavasti asiaan ei luultavasti saa selvyyttä ennen kuin ongelma on tosiasia...
Etsijä
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #94 on: 23.04.08, 07:31 »

Oulun TERVAHIIHTOA ei ole kahteen vuoteen voitu järjestää joen jäältä kun se ei ole ollut riittävän kestävällä jääpeitteellä.
...
Eiköhän evidenssiä ilmastomuutoksesta ala olla riittävästi.

No Oulun lämpimät ilmat Tervahiihdon aikaan kaksi vuotta peräkkäin nyt eivät vielä ole kummoinenkaan todiste kasvihuoneilmiön puolesta. Kyllähän tänne sitä lunta saatiin tänäkin talvena ihan riittävästi, jopa enemmän kuin viime talvena muistaakseni.
Jukka Takamaa
Offline Offline

Posts: 3402
Date Registered: 12.06.07

WWW
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #95 on: 23.04.08, 09:26 »

Median avulla vain on saatu kansalle uskoteltua, että vaihtamalla autot polkupyöriin ja julkisiin liikennevälineisiin, ostamalla kerralla kaupasta muutakin kuin pussillisen banaaneja (ihan tosi, oli taloussanomissa), välttämällä matkustamista jne torjutaan ilmastonmuutos. Minä en henkilökohtaisesti ainakaan aio laittaa yhtä ainutta tikkua ristiin ja rajoittaa elintasoani sillä aikaa, kun muut vain kasvattavat päästöjään. Mitä jos saman tien pyyhitään koko Suomi pois maailmankartalta ja lakataan olemasta. Kukkahattutädit, viherpiipertäjät ja kommunistit varmaan juhlisi onnesta. Toisaalta ei mikään huono idea; muut pystyisivät sitten saastuttamaan enemmän ja päästöt eivät kasvaisi. Kyllä ne nauraisi tuolla muualla jos tietäisi suomalaisten ja EU:n onnettomasta räpiköimisestä.

PS. Tänään oli autosta lasit jäässä. Pidin 10 minuuttia edustustojotaani tyhjäkäynnillä ja jauhoin kaverin kanssa paskaa sillä aikaa, kun lasit sulivat itsestään ja auto oli sisältä lämmin.

Juuri näin voi puhua 24 vuotias rekkakuski...kieltää kaiken. Jatka samaan tyyliin kyllä tosiaan ne kukkahattutädit kantaa taakan sinunkin puolestasi. Kommarit sen sijaan halusivat jakaa omaisuuden keskenään ja aiheuttaa mahdollisimman paljon päästöjä ympäristöön varastamillaan tuotantolaitoksilla ja välineillä...heitä en panisi samaan nippuun viherpiipertäjien kanssa..vaan ennemminkin PETROOLISIKA -puolueeseen, joka yritti Oulussa valtuustoon joskus 1988 vaiheilla.

Minäkin tunnen piston sydämessäni kun käytän autoani turhaan...siitä on hyvä jatkaa. Mielestäni hyvä syy kuntoilla ainakin se tuleva ilmastonmuutos ja vaihtaa auto fillariin...ainakin muutamalla matkalla per viikko. Paloheimo ennustaa että yksityisautoilusta on pian pakko luopua, koska löpö ei vaan riitä...rekoilla varmaan tavaraa saa kuljettaa senkin jälkeen..muutenhan täältä loppuis safka ja rakennusmateriaali jne.

Yhdysvalloissa öljyntuotannon huippu saaavutettiin 1970 ja vaikka lähteitä on avattu lisää ei tuotanto ole noussut. Irak sen sijaan muuten on yksi suurimmista öljyntuottajista. Pohjanmeren öljy on kuulemma loppumaisillaan. Vuodesta 2002 on lentopetrolin hinta USA:ssa noussut 4 kertaisesti...panee miettimään...vai kuinka ?
« Last Edit: 23.04.08, 09:39 by Jukka Takamaa »

Compact and eco friendly sports airplane design:http://max3fan.blogspot.com
arttula
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #96 on: 23.04.08, 09:29 »

Ennemmin minä uhkana pidän omalle hyvinvoinnilleni polttonesteiden hinnan nousua, kuin mitään ilmastonmuutosta. Silti menen tänään koeajamaan uutta citymaasturia, joka kuluttaa hirmuisesti bensaa. Siitäs saatte viherpiipertäjät ja muut hössöttäjät ! Grin
Jukka Takamaa
Offline Offline

Posts: 3402
Date Registered: 12.06.07

WWW
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #97 on: 23.04.08, 09:30 »

No Oulun lämpimät ilmat Tervahiihdon aikaan kaksi vuotta peräkkäin nyt eivät vielä ole kummoinenkaan todiste kasvihuoneilmiön puolesta. Kyllähän tänne sitä lunta saatiin tänäkin talvena ihan riittävästi, jopa enemmän kuin viime talvena muistaakseni.

Niinhän ne sanoo että tilaston jälkeen tulee emävale...mutta 150 + vuotisen historian aikana kerran aiemmin ei ole voitu jäältä lähteä...toki täällä kylmää ja lunta riittaa..joskus jopa talvi alkaa lokakuussa ja joulukuussa pääsee golfaamaan..erikoiseksi on mielestäni mennyt...oli sitten kylmää tai lämpimämpää tulossa.

Ennemmin minä uhkana pidän omalle hyvinvoinnilleni polttonesteiden hinnan nousua, kuin mitään ilmastonmuutosta. Silti menen tänään koeajamaan uutta citymaasturia, joka kuluttaa hirmuisesti bensaa. Siitäs saatte viherpiipertäjät ja muut hössöttäjät ! Grin

Iso VOLVON citymaasturin verohan juuri laski kun päästöt on pienet....ei kai se koko ratkaise....juurihan myös huomattiin, että pieni 2-tahti 125 ccm enduro vie 7 litraa 40 minuutissa.

Kaikki on myös suhteellista...jumbohan on taloudellinen kun se on täynnä porukkaa mutta jos kyydissä on vain 5 matkustajaa ollaan helisemässä pitkän päälle.
« Last Edit: 23.04.08, 09:41 by Jukka Takamaa »

Compact and eco friendly sports airplane design:http://max3fan.blogspot.com
arttula
Former member
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #98 on: 23.04.08, 10:04 »

Iso VOLVON citymaasturin verohan juuri laski kun päästöt on pienet....ei kai se koko ratkaise....juurihan myös huomattiin, että pieni 2-tahti 125 ccm enduro vie 7 litraa 40 minuutissa.

Volvot ovat traktoreita. Minä aion ostaa AUTON, joka kuluttaa ja saastuttaa. Mutta näyttää hyvältä ! Smiley
Jukka Takamaa
Offline Offline

Posts: 3402
Date Registered: 12.06.07

WWW
Re: Ilmastonmuutos
« Reply #99 on: 23.04.08, 10:21 »

Mitenkäs se muutossuunnittelu siellä mökillä ?  Undecided

Niin ja mikä on auto jos Ford ei ole ( Ford omistanut jo pitkään Volvon henkilöautotuotannon )?

Compact and eco friendly sports airplane design:http://max3fan.blogspot.com
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 54 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1