Ilmastonmuutos

<< < (189/215) > >>

andy1:
Mä en valitettavasti voi ottaa vakavasti Ilmatieteen laitoksen julkaisemaa materiaalia aiheesta tässäkin ketjussa kovin usein mainitusta syystä, eikä tuon huuhaakoosteen plaraaminen ainakaan sitä uskoa palauttanut.

Käppyröiden ongelma on se, että ne saadaan aina näyttämään tarkoitustaan parhaiten palvelevilta. HIrveän moni julkaistu lämpökäyrä tapaa päättyä 2000-luvun alkuu, jolloin sitä laskua ei edes näy. Tuo on jollain mittapuulla kohtuullisen hyvä, vaikka Jussin kommentit pätevät siihenkin:Jos tuota käyrää katselee, tulee vähän fiilis, että what goes up, must come down. Ja päin vastoin. Eritoten siitä näkee, etteivät maailman keskilämpötilat viimeiten 13 vuosikymmenen aikana korreloi pienimmässäkään määrin teollistumisen tai autoistumisen kanssa. Pikku jääkausi oli aika äskettäin loppunut, mutta kovasti saastuttavan teollisuuden alkuvaiheessa mentiin 30 vuotta alamäkeä. Sitten on huristeltu vuoristorataa ja sotien jälkeisen suurteollistumisen aikakaudella, jolloin esim. Neuvostoliitto saastutti enemmän kuin koskaan, pysyteltiin 30 vuotta lähellä nollaviivaa. 70-luvun lopulla alkaneen kasvukäyrän kulmakerroin on kieltämättä hieman suuremman näköinen kuin 1900-luvun alussa, mutta kuitenkin kuvion näyttäsi olevan lähes peilikuva edellisestä. Alkanut käyrä muistuttaa hyvinkin tuota 1880:sta alkanutta käppyrää, jolla mentiin pikku notkahdusta lukuunottamatta 30 vuotta alaspäin.

Olisi ehkä hyvä katsella asiaa myös pidemmällä tähtäimellä:Tai jotain. Tuonne ketjun alkupäähän tuli linkitetyksi ties kuin tolkuton määrä kaikkia kelpo denialistitutkimuksia, jotka ovat ihan yhtä paljon tai vähän vakavasti otettavia kuin nuo ilmastonmuutospropagandistiset tekeleet.

-A-

ilmailukärpänen:
Tuossa käppyrässä näkyy juurikin jo tuo Antinkin mainitsema "kylmeneminen" 2000 -luvulla. Onhan se ainakin vuoden mittainen. 2009 ja 2010 olivat taas lämpimämpiä.
Siksi vain kuvan laitoin (ei ole muuteen ILL:n sivuilta otettu).
Suhteellisen nopeasti googlettamalla saa maapallon ilmaston mitatut keskilämpötilat viimeisiltäkin vuosilta, jos nuo ei riitä. Enkä ole yllättynyt että Antti pittää huuhaana tuota toista linkkiä vaikka käyttää samoista lähteista ottamaa aineistoa alla. Mutta onhan se helppoa - ja odotettua - ohittaa ylimalkaisella kommentilla asiat.
Itse asiassa nuo käppyrätkin ovat samanlaisia mutta voihan kuvia valikoida siten että näyttää graafisesti paremmalle...

Jussikin osaa tuosta lukea varmasti ne tarkat pisteet. Onko keskiarvokäppyrän piirtäminen sitten oheen tuubaa kun se (luonnollisesti) seuraa näitä? Ainakin jos se sattuu menemään vieläpä ylöspäin?

Noita linkkejä taaksepäin katselemalla löytyy kyllä. Myös sellaisia kelpoja tutkimuksia, joilla osoitetaan toiset kelvot tutkimukset vääristelyiksi. Tässähän se energia saadaan kulumaan jos halutaan. Ja sitä tahtoa tuntuu täälläkin löytyvän

Mutta kyllä se ilmasto muuttuu, halusimme taikka emme. Kuten sanottua, se ei ole meistä kiinni. Vaikka taulukot kuinka harmittaisi. Ne muut tekijät ovatkin siinä siinä määrin haastavia, että en usko yhdenkään kelvon tutkimuksen - täälläkään linkitetyn - tarjoavan lopullisen tyhjentäviä vastauksia sen suhteen.

Ja meistähän se ei ole kiinni, vaikka kuinka haluaisimme olla yhtä mieltä ja ärsyttää kun toinen ei ajattele samoin. Huuhaapropaganda -mantrat ym. voidaan viljellä ihan niin paljon kuin sielu sietää mutta ei se asioita muuksi muuta. Ei edelleenkään.

muurmanni:
Hei suurviisaat! Oottako panneet merkille että, pääasiallisen lämpölampun, so. auringon teho ei ole vakio, ja satunnaisesti vedetään myös verhot eteen, eli tapahtuu tulivuorenpurkaus?

Antille, tiedän kyllä mitä hiilidioksidi on, ja miten se toimii. Mutta en kannata, että hakataan metsät ja poltetaan kaikki, kaivetaan vielä hiilet, oljyt ja maakaasut  ja pölläytetään kertaheitolla takaisin ilmakehään.  Senkin ilmakehä kestää, mutta lämpötila voi nousta, kuten liitukaudella, ja kun vedenpinta nousee, matalilla paikoilla joudutaan uimasilleen.  Hietaseltahan sekin käy: "Mää ole ahvena, mää olen hiilest tehty ahvena. Tulkka onkel, poja."

doggie2:
Auringonpilkut varmaan vaikuttaa.

1822 oli jo merkkejä ilmaston lämpenemisestä Grönlannissa.

Nyt viimevuonna suli 2x enemmän jäätä siellä kuin 2009 ja enemmän kuin koskaan aiemmin ( 1870 lähtien ).

Tulevaisuudessa voi lähteä lomalle vihreälle Grönlannin saarelle.

---------------------------------------------------------------------------------

Muuten Etelänavalla on poikkeuksellisen lämmintä nyt vain -25 C

http://www.antarcticconnection.com/antarctic/weather/snow-ice.shtml

Plussan puolella ( 1,5 - 2,2 + C ) on Casey, Davis ja Dumont D'Urvillen asemilla.

Linkki Windmill Islandille  ( Casey );  http://www.antarctica.gov.au/living-and-working/stations/casey

---------------------------------------------------------------------------------

Australian tulvista ja ilmastomuutoksesta asiaa tässä; http://www.indymedia.org.uk/media/2011/01//472653.mp3

andy1:
No joo, hyvä, että ollaan taas kartoilla ja tiedetään mistä puhutaan Kylmeneminen 2000-luvulla on hyvin vaatimatonta, mutta niinhän tämä on koko kikkailu. Ei se käyrä kuitenkaan ylöspäinkään näytä menevän. Kun ihan oikeasti katsellaan, niin muutoksissa puhutaan asteen kymmenysten ja niiden osien suuruisista vaihteiluista, mutta käyristä saadaan huomattavan raflaavia, kun niitä kyllin skaalataan. Ehkä mä vaan painan ignore-nappia koko asialle

-A-

Navigation

Up one level

Next page

Previous page