Ilmastonmuutos

<< < (197/215) > >>

karantan:
Quote

Jos en vallan väärin ole ymmärtänyt niin aikanaan VRkin uudistaessaan junakalustoa päätyi Pendolinojen kannalle perustaen osittain valintaansa siihen että asiantuntijoiden mukaan lumiset pakkastalvet Etelä-Suomessa ovat historiaa ja Pendoliinoilla voidaan luotettavasti liikennöidä läpi vuoden koska talvet tulevat olemaan lumettomia ja pakkaset heikkoja aina Oulun korkeudelle asti.


Mistä ihmeestä olet tuollaista kuullut? Taitaa olla hevosmiesten tietotoimisto asialla Pendolinot tilattiin 1992 kun ilmastonmuutoksesta ei puhuttu kuin korkeintaan kuin joidenkin tutkijoiden kesken. Ja kukaan näistä tutkijoista ei taatusti ole väittänyt, että Pendolinojen käyttöiän aikana ilmastossa tapahtuisi jotain olennaisia muutoksia. Nykyisten ennusteiden mukaan puhutaan muutaman asteen keskilämpötilan noususta sadan vuoden aikajaksolla. Ei sillä ole niin minkäänlaista vaikutusta mihinkään Pendolino-hankintoihin.

pho201:
Quote

Mitä sitä ihminen stressaantumaan ilmaston muuttumisesta?

Maapallolla on aina ollut vuoroin kylmää ja vuoroin lämmintä.
Elämän vain täytyy siihen sopeutua. Jos ei, niin sukupuutto uhkaa...

Niin, ja en ole läheskään varma, että ihminen on yksin syyllinen tähän paljon höpistyyn ilmastonlämpeneminseen.


Mikä on varmaa?

Ilmasto on maapallolla tosiaan aikojen saatossa (miljardeja vuosia) muuttunut erittäin paljon - siis paljon enemmän kuin nyt puhuttu ilmaston muutos voisi ikinä saada aikaan edes teoriassa. Noissa muutoksissa puhutaan kuitenkin aikajanoista, joiden pituus on luokkaa kymmeniä tuhansia - satoja miljoonia vuosia. Ei siinä muutama kymmenenkään ihmissukupolvea ehtisi huomata mitään, vaikka omaisi nykyistäkin pätevämmät havaintovälineet.

Tämä nykyinen muutos on kuitenkin tapahtunut/tapahtumassa muutaman kymmenen vuoden aikana. Se tässä huolettaa.

Pekka

pho201:
Quote

Pekka,

Olen viettänyt viimeisten 50 vuoden aikana monta lomaa Joensuussa niin kesällä kuin talvellakin joten tiedän aika hyvin millaiset säät siellä Pohjois Kurjalassa päin on. Puolen sukua asuu siellä!  Serkkupojan kans ollaan jatkuvasti tekemisissä ja kyllä ainakin Joensuussa on aivan normaaliluminen talvi ollut nyt ja aiempina talvina mitä nyt alkutalvesta ennen vuodenvaihdetta hämmästeltiin että Lounais-Suomessa ja Hesan seudulla oli enemmän lunta kuin Joensuun seudulla. Mutta talven mittaan Joensuun ja Pohjois Karjalan mittaan tilanne on normalisoitunut niin lumen kuin pakkastenkin suhteen.
...


Tosiaan talvi on vielä kesken. Vielä en tiedä pitääkö katolle kiivetä. Mahdollisesti se kestäisi enemmänkin kuin sen metrin lunta (siinä tuulensuojan puolella, johon sitä kasaantuu), mutta en ota sitä riskiä. Ratkaisematta siis on vielä se onko täällä nyt normaali vai tavanomaista leudompi talvi. Alkutalvella lämpötilat kyllä olivat selvästi normaalin alapuolella, että sen puolesta kyllä oli leudompi. Jos näitä pakkasia pitää toukokuulle, niin sitten ei. 

Nuo poliitikot ja pendoliinot ovat ihan oma lukunsa. Niiden käyttäytymistä ei voi ennustaa. Hyvä arvaus on kun ehdottaa, että pieleen menee kuitenkin. 

Pekka

jjjarvi:
Vain kolmannes tiedemiehistä uskoo enään ilmastonmuutokseen. Aivan tuore tutkimus tämän vuoden alkupuoliskolta.

Lähde:
http://oss.sagepub.com/content/33/11/1477.full

EDIT:Huomattavaa on että kun aiemmin puhuttiin ilmaston lämpenemisestä termi nykyään kuuluukin ILMASTONMUUTOS. Ainakin meidän maan mediassa.  Mistä lie johtunee...

Jukka

timopartanen:
Tuossa viitatussa tutkimuksessa ei asiaa ole kysytty tiedemiehiltä, vaan Albertan provinssissa öljyteollisuudessa työskenteleviltä insinööreiltä ja geologeilta. Lisäksi  tutkimuksen kärki kohdistuuu siihen, miten vastaajat asemoivat itsensä omassa organisaatiossaan suhteessa ilmastomuutokseen ja pitävätkö he itseään asiantuntijoina sillä alalla. 99,4 % vastaajista pitää ilmastonmuutosta tosiasiana (Kohdassa: Findigs, ei sivunumerointia: We find that virtually all respondents (99.4%) agree that the climate is changing. However, there is considerable disagreement as to cause, consequences, and lines of action), vain sen syistä vastaajat ovat erimielisiä.

Olisikohan nin, että öljyteollisuuden insinöörien ja geologien mielipiteissä pohjmmiltaan heijastuu huoli oman typaikan kohtalosta.

Timo

Navigation

Up one level

Next page

Previous page