Pilkunviilausta

<< < (21/90) > >>

raninen:
Quote

Näin kuvapuolella sanat jotka saivat minut hämmästymään: "hyvejä kuveja" -kyllä ymmärsin ja samalla en ymmärtänyt sitä mistä moinen ilmaisu on peräisin.


1970-luvun alussa isälläni oli jokin AUK:n tms. kurssikirja. Sen lopussa oli sponsorien mainoksia. Niistä yksi kuului näin: "Spede tekee hyvejä elokuveja, joita on pakko käydä katselemassa".

Peräisin siis ainakin tuolta ajalta, luulenpa että jostain vielä kauempaa. Sinänsä ihan hauskaa sanaleikittelyä.

P

Crayfishguru:
Quote

Tämä aihe kun nyt puskee lekan lailla otsaan joka kerran esiintyessään, olen tässä viime vuosien saatossa havainnut jopa korkeasti kunnioitettujen lyyrikkovainaiden Gösta Sundqvistin ja Juice Leskisen käyttäneen itseä. Lyriikassa tietty tehokeinoina sallitaankin aivan muita asioita, ja näissäkin valinta on perusteltu. Mutta miettikääpä, niin ette voi enää koskaan kuunnella paria kappaletta ajattelematta tätä aihetta


Pari otetta Juicesta:

Mies tuli vuonolta tuoksuen huonolta... ONNEKSI ei tullut vuorilta - ainakaan riimitellen.

Kuin hullu huudan rakkauteni perään... Ei onnistuisi ainakaan meillä. Voisi tulla haiseva vastalause.

Karaokessa 6 A 1 Anna mulle tähtitaivas sai jo aikoja sitten toimestani tällekin foorumille yhteensopivat uudet sanat. K-H ja lennonjohtaja Matti Turunen pitivät jonkin aikaa yhtä. Alkoivat puhelinlangat laulaa ja taisi K-H jo paljon ennen K-konsernia keksiä Pirkka pihtauslinjan - ei sopinut Matille.

Niinpä lennonjohtaja Matti Turusen versio (minun keksimä) samaiseen:

Anna mulle taivaan tähden - onhan nyt jo pimeää.
Anna mulle aamuruskoon, silloin uskon emäntään.
Anna mulle rohkeasti - kyllä jaksan huomiseen.
Anna edes vähän rakkautta tähän yksinäiseen sydämeen.

Lauluissa tapahtuu muutakin kummallista. Joe on ilmeisesti jotenkin vastenmielinen tyyppi. Joelle kerran (ei sen koommin) tulee esimerkiksi Riki Sorsa.

Oikein kun karaokeillaan ja kehnosti tauotetaan, niin yhdestä vanhoista suosikkihäävalsseistakin (Metsäkukkia) löytyy esiaviollista perheväkivaltaa. On hällä morsius kimpussaan...

Kehno tauotus tai tauottomuus voi johtaa ikärasismiinkin. Lyhyt on ikäihmisen... MIKSI ikäihmisen olisi lyhyempi?

Crayfishguru:
Quote

Voin sanoa luettuani tätä ketjua että jos kaikki tähän ketjuun kirjoittaneet siirrettäisiin poriin asumaan vuodeksi joutuisi aika moni napsimaan psyykelääkkeitä ennen kuin puolivuotta olisi kulunut, senverta omalaatuinen höpötystapa meillä


Älä mee Porii. Poris pannaa pärekorii ja veetää pitkin torii, ett' pers' sanoo horilorii...

Piru oot, jos Porist' oot ja koko ***kele jos Kokemäeltä!

 

Ilkka:
Siis, jos ei saa sanoa "itse", täytyy tehdä minämurha? Tee-se-minä-mies? Älkää viitsikö 

Itse tuon sanoiksi virkki, sanotaan Kalevalassa.

andy1:
Quote

Ei siinä mitään vikaa ole, mutta se ei ole merkitykseltään aivan sama. "Itsellä" korostetaan laumasta eriytymistä. Eikä se muuten ole edes aina "minä". Esim: "Ekonomit haukkuvat insinöörejä, vaikka itse eivät erota pulttia mutterista". Tuohan lienee sinustakin oikein? Ihan sama on: "Minä ekonomina haukun insinöörejä, vaikka itse en erota pulttia mutterista" ja edelleen: "Insinöörit ovat fiksuja. Itse en erota pulttia mutterista". Huomannet eron minä-sanan synonyyminä käyttämiseen?


No kyllähän sinulla on vinhoja pointteja asiassa. Insinööriesimerkeissä itse on selkeästi puolustettavissa kahdessa ensimmäisessä tapauksessa. Viimeiseen en menisi sitä tunkemaan. Ilkalle tiedoksi, ettei kieltäminen ole tavoitteena, vaan ylenpalttinen väärinkäyttö ja koko hienon tehokeinon tuhoaminen massaväkivallalla. Tämä asia ilmeisesti vaatii aika hyvää kielikorvaa auetakseen. Hassua sinällään.

Mitä sitten tulee laumasta eriytymiseen, foorumikirjoittelussa on sitten ilmeisesti tarkoitus aina erottua laumasta, asettaa jotenkin itsensä(!) muiden yläpuolelle, pitää muita vähän tyhmempinä ja tarkkailla maailmaa kaikkivaltiaan näkökulmasta tuosta itse-sanan yliviljelystä päätellen. Kummaa, kun lähes samoja termejä käyttäen eräs nimeltä mainitsematon psykologi kerran teilasi pyrkimykseni ilmailualan koulutukseen. Ihan vaan niitä kirjoittamiani tarinoita lueskeltuaan. Taas oli siinäkin kallis koulutus mennyt tyystin hukkaan. Itse en päässyt, joo... 

-A-

Navigation

Up one level

Next page

Previous page