Pilkunviilausta

<< < (29/90) > >>

zikaduu:
Pitipä nostaa vanha triidi ylös.
Kaikenlaiseen kielen kääntymiseen ja vääntymiseen sitä on tullut törmättyä ja itsekin tulee päivittäin ainakin puheessa sorruttua ties mihin vääryyksiin, mutta nyt tuli eteen jotain ihan käsittämätöntä. 

ON LIENEE
Siis mitä helv****ä?  Eikös tämä nyt ole liene kaikille selvää, ettei lienee-sanan kanssa tarvita mitään olla-verbiä?!
Ei ilmeisesti ole kun katsoo näitäkin googlauksen takaa löytyviä kirjoituksia.. http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22on+lienee%22

yeeman:
Muistan 80-luvulta, kun ensimmäistä kertaa kuulin lastentarhanopettajan suusta ilmaisun "jonkun KAA".  Siihen asti se oli ollut "kanssa".

Tällä vuosituhannella käveli vastaan käsite "tahtotila" => Heidän taholtaan on ilmaistu sellainen tahtotila, että asia on näin.

Voi hyvää päivää! Miten olisi "he tahtovat asian olevan näin"?

Crayfishguru:
Kaa on Kiplingin Viidakkokirjassa esiintyvä käärme.

But that's another story, kuten samainen Kipling usein niin sattuvasti sanoi.

tomppa:
Nyt ylittyi ketjun nostokynnys.

Quote

kävimpä nyt malmillaki sitte Lentoralli 2 ja tuli käytyä hallissakin

Yllä oleva on vain esimerkkinä viime aikoina yleistyneestä kirjoitustyylistä, mitä on luettavissa muiltakin kuin tuon lainauksen kirjoittajalta. Tarkoituksena ei ole loukata kirjoittajaa, tuo vain katkaisi kamelin selän.
En tiedä miksi isojen alkukirjaimien, pilkun ja pisteen käyttö on jäänyt pois käytöstä. Myös sanojen kokonaan kirjoittaiminen olisi toivottavaa, samoin kuin edes jotenkin järkevien lauserakenteiden käyttö. Keskustelupalstalle kirjoittelussa ei ole kyse tekstiviesteilystä tai ns. mesettämisestä. Mielestäni tärkoituksena ei ole virheetön kirjakielen kirjoittaminen, mutta on lukijoiden kunnioittamista uhrata edes jotain ajatusta sille miten tekstinsä kirjoittaa.

Argh!

Nyt helpotti.

tomppa

matskupu:
Koska joku muu nosti, niin minä purnaan kanssa:

En ymmärrä mitä järkeä on jättää sana "ei" pois lauseista, joiden pitäisi olla kielteisiä.

Esimerkki: Quote

Rataa oo ku VR:llä..

Todella ärsyttävää..

Navigation

Up one level

Next page

Previous page