Pilkunviilausta

<< < (5/90) > >>

kieran:
Ai tyyliin ihq niinq 

Mutta ihan asiaa, kielenhuolto on ihan hyvä asia, mutta pitää muistaa myös se, että ihmiset kirjoittaa ihan eri tavalla riippuen siitä onko se viesti virallinen, joku foorumiviesti tai tekstari. Itsekin (minäkin) huomaan kirjoittavani eri tavalla riippuen minne kirjoitan, Messengerissä ja tejstareissa en välitä tippakaan mistään kieliopista ja kirjaimiakin jää pois, joillakin foorumeilla kirjoitan paljon huolettomampaa kieltä kuin esim. täällä, mutta virallisessa viestinnässä käytän oikeaa kirjakieltä ja kielioppia. Monta roolia, monia eri tapoja kirjoittaa

mikojan:
Quote

Pari eniten ärsyttävää: yhdys sanat, joita ei nyky nuorisolle opeteta ilmeisesti edes ylä asteella, sekä pitkän tekstin suoltaminen tajunnanvirtatekniikalla pötkönä ilman kappalejakoa tai jopa lausejakoa.


Usein tähän tajunnanvirtatekniikalla suollettuun tekstiin sisältyy vielä välimerkkien huolimaton käyttö. Jos niitä yleensä käytetään, niin ainakaan ei tiedetä, milloin tulee välilyönti ja milloin ei. Nykyään on yleistynyt tapa laittaa välilyönti ennen huuto- tai kysymysmerkkiä, mutta samaa käytäntöä näkee myös pilkkujen ja pisteiden kohdalla, ja vielä pahemmalta näyttää, jos pilkun tai pisteen jälkeinen lause alkaa suoraan ilman välilyöntiä. Tai sitten niin, ettei kummallakaan puolella ole niitä välilyöntejä, vaan edellisen lauseen viimeinen sana, seuraavan lauseen ensimmäinen sana ja siinä välissä oleva piste, pilkku, kysymysmerkki tms. ovat kaikki yhtä ja samaa merkkijonoa. Kysymys on toki pienistä yksityiskohdista, mutta ne pistävät tekstistä helposti silmään ja synnyttävät vaikutelman, ettei kirjoittaja ole viitsinyt lukea tekstiään läpi ennen lähetä-painikkeen painamista. Jos ei kirjoittaja itsekään vaivaudu lukemaan tuotoksiaan, miksi minun pitäisi?

luutta:
Sanaa "niinku" ei pidä käyttää yksinään vaan ainoastaan idiomaattisessa ilmauksessa "niinku tota".

juhake:
Myöskin liiallinen foorumin tarjoamien muotoilujen käyttö on todella ärsyttävää. Samaan kategoriaan voidaan lukea myös ns. joulukuusi-ilmiö. (Esitetty alla liian muotoiltuna)  

Hieno juttu, kerro lisää!





mikojan:
Quote

Sanaa "niinku" ei pidä käyttää yksinään vaan ainoastaan idiomaattisessa ilmauksessa "niinku tota".


Tämäkin toimii hyvin: oletteks te niinku sellainen Tuukka Ilomäki? 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page