SAS+Lufthansa - På riktigt denna gång?

(1/1)

Beppe:
Vet att det redan finns flera trådar som berör ämnet och ännu fler artiklar eftersom denna "nyhet" brukar dyka upp ett par gånger per år.
Men nu skriver DI att "en person med insyn i affären" har sagt att "Lufthansa för samtal med regeringarna i Sverige, Danmark och Norge".

Folk som är kunniga och okunniga inom detta: vad säger ni om det här? Hur trolig är en affär, ligger det i regeringarnas intressen att sälja?
Vad tycker ni själva om eventuellt köp, kommer det bli bättre eller sämre och är Lufthansa verkligen den optimala köparen?

Själv är jag lite sugen på att få reda på vad som menas med att använda SAS nav(ar) för att erbjuda kortare resor till Kanada och USA.

Länk: http://di.se/Default.aspx?sr=6&tr=282606&rlt=0&pid=223391__ArticlePageProvider&epslanguage=sv

God Jul

Johan Grauers:
Jag är förvisso okunnig, men jag tror att regeringarna är angelägna att sälja iväg SAS. Man har ju slagits i åratal om villkoren inom bolaget (väl framförallt för kabinpersonalen) och när dom dessutom gjort förlust har ju incitamenten för att sälja ökat. Så frågar du politikerna (framförallt i Sverige) tror jag man gärna säljer ut till tyskarna. Men som sagt, jag är ganska okunnig i ämnet egentligen

nighty142:
Rykten rykten rykten, men lite intressant att läsa 

Quote

SAS-aktien steg med över 10 procent på Stockholmsbörsen på måndagen efter en artikel i danska tidningen Börsen i helgen.

Källor inom Europas tre största flygbolag Air France-KLM, British Airways och Lufthansa säger där att bolagen står klara för budstrid när SAS väl sätts ut för försäljning.

- Jag tror att alla de stora flygbolagsspelarna kommer att vara intresserade när processen startar, säger en källa med nära koppling till processen till Börsen.


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sas-rusade-efter-nya-uppkopsrykten_5844335.svd

alexander96:
Hoppas att sas blir sålt, så att flygbolget kan vara kvar. Sålänge de får ha kvar loggan, och vara gamla hederliga SAS. Vem tror ni kommer köpa dem?

Beppe:
"Norges handelsminister Trond Giske är öppen för att sälja statens 14,3 procent av aktierna i flygbolaget SAS, skriver Reuters."
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/norge-oppnar-for-att-salja-sas_5845687.svd
http://www.dn.se/ekonomi/norge-oppen-for-att-salja-sas

Navigation

Up one level