Military Meeting Turku

<< < (53/57) > >>

ametlib:
Quote

Mittarigauget ovat hyvännäköisiä mutta mustassa Virtual-Cokpitissä niitä on lähes mahdoton lukea lentämisen ohessa. Pitäisi olla se Track Ir systeemi päässä ja tehokkaampi tietokone. Tälläisenään suunnistaminen on hankalaa kun kompassin lukemia ei näe.Tuo on seikka, joka minua ärsyttää suunnattomasti - mittareiden luku näissä vanhemmissa härveleissä. Hokasin vasta jokin aikaa sitten, että toki VC:ssa voi käyttää zoomia, mutta sekin on sellaista edes takaisin näpyttelemistä. Paremmin mallinetuissa koneissa pitää tarkkailla lämpöjä, hydraulikan paineita ym. ja uloskin pitää katsella tämän tästä. Plan-G antaa tietenkin jotain apua omine mittareineen, mutta siinä on ongelmana se, että ei kulje sulavasti lennon mukana - seuranta töksähtelee syystä tai toisesta. Muissa (FSMap, FSCommader tai AviaSoft EFB) en tuollaista ole koskaan huomannut - muutenhan tuossa Plan-G:ssä ajatus on hieno ja onhan se ilmainen, joten ei kai nyt oikein ole kohdallaan valittaakkaan. Ilmeisesti siitä on tulossa versio 3.x ja jos oikein muista, niin se tulee olemaan kaupallinen versio.

Wanhis:
Lähtötunnelmia Turussa.Lähdin ilmaan kiitotieltä 08. Lensin koneen Tallinnaan. Tämä Wellington on kyllä yllättävän nopea ja lento olikin hetkessä suoritettu.Näkölentosäännöillä mennään. Tässä koneessa ei ole radionavigointi laitteita, eikä Gps:ää. Tai gps kyllä on mutta sitä en käytä koska haluan lentää kartan ja kompassin avulla. Lähialueelta menin ulos portista "Salpa"Salpa jää taakse ja seuraavaksi kohti Saloa ja sitten Karjaan ja Tammisaaren välistä jne.
Wanhis:


Kevättä pukkaa! Se on sitten taas Meetingien paikka! Pitkästä aikaa ajattelin poiketa Military Meetingissä. Nyt kun on vähän tuommoinen sotakone innostuskin taas päällä. Otin käyttöön tuon Just-Flightin Spitfiren ja muutaman harjoituslennon jälkeen päätin sitten suunnata nokan Turun Meetingiin. Vaasata lähdin matkaan. Aamupäivällä oli niin huono sää, että ei ollut mitään asiaa tämmöisellä koneella taivaalle mutta päivän mittaan sitten sää parani hieman ja päätin yrittää. Alkukuvassa lähtötunnelmia Vaasasta.

Lensin pilvien alapuolella maanäkyvyydessä rannikkoa pitkin alaspäin. Tässä ollaan kahvitauolla Porissa.Tässä ollaan jo Turun saaristossa ja ryhdyn kaartamaan kohti kenttää. Pori-Turku välillä sää alkoi mennä huonompaan päin.
Herkän koneen pitelemissessä kovassa tuulessa oli oma hommansa, kenttää lähestyessä kun otin laippoja esiin niin kone heitti pystyyn ja kääntyi melkein selälleen.Alas kuitenkin päästiin ihan siististi . . .

Perillä ollaan ja rullailen juhla-alueelle.Tutustuin sitten myös meetingin ystävälliseen henkilökuntaan.


Wanhis:


Turkulaiset paikalliset spotterit ovat ihmeissään kun meetingiin on tulossa iso helikopteri.

Tein tuolle Mi-8:lle ai-plaanin Turkuun. Kopteri tekee pieniä parinkymmenen minuutin lentoja ja palaa taas takaisin kentälle. Näköjään tuo laskeutuu kopterimaisesti kiitotien kynnykselle ja siitä sitten rullaa parkkiruutuun.Aina se ei parkkeeraa sinne juhlakentälle. Pitänee muokata Afcadia ja siirtää kaikki parkkipaikat sinne. Minulla on sotakoneille oma aircraft mappi jossa on siviilikoneena vain defu-Cessna, joten niihin parkkiruutuihin ei pahemmin ole siviilikoneilla tunkua. Aika hienon meiningin tuonne juhlakentälle kyllä saisi ai-liikenteellä aikaiseksi.ja taas sitä mennään taivaalle . . .


puijo:
Quote

Tein tuolle Mi-8:lle ai-plaanin Turkuun. Kopteri tekee pieniä parinkymmenen minuutin lentoja ja palaa taas takaisin kentälle. Näköjään tuo laskeutuu kopterimaisesti kiitotien kynnykselle ja siitä sitten rullaa parkkiruutuun.

Aina se ei parkkeeraa sinne juhlakentälle. Pitänee muokata Afcadia ja siirtää kaikki parkkipaikat sinne. Minulla on sotakoneille oma aircraft mappi jossa on siviilikoneena vain defu-Cessna, joten niihin parkkiruutuihin ei pahemmin ole siviilikoneilla tunkua. Aika hienon meiningin tuonne juhlakentälle kyllä saisi ai-liikenteellä aikaiseksi.


Flight1:tä löytyy myös kätevä maksullinen lisäosa ai-helikopteri liikenteen tekemiseen eli Heli Traffic 2009

http://www.flight1.com/products.asp?product=helitraffic


Edit: Turha kuvalainaus pois / IP

Navigation

Up one level

Next page

Previous page