FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.07.17, 02:54

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kuvakaappaukset (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Sekalaisia screenshotteja..
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 125 126 [127] 128 129 ... 190 Reply Print
Author Topic: Sekalaisia screenshotteja..  (Read 463845 times)
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2520 on: 17.08.13, 10:59 »

VFINN AY428 RVN - HEL

[ attachment removed / expired ]

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4418
Date Registered: 13.04.09

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2521 on: 17.08.13, 19:04 »

Tällä hetkellä FS9 näyttää itselläni tältä. Tietääkö kukaan mitä pitäisi cfg:stä muokata, kun nuo textuurien blurraantumis rajat ovat selkeät ja erittäin pieni alue on tarkkaa. Pitäisikö texture_max_load kohdassa olla minkälaista lukemaa, itsellä 1240?

[ attachment removed / expired ]

Olisi mukava saada FS9 vielä paremman näköiseksi kun vielä laadukkaat long haul koneet ovat fs9:llä.  Smiley
Kimmo Leskinen
Offline Offline

Posts: 22
Date Registered: 20.06.10

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2522 on: 17.08.13, 19:14 »

Moi

laitetaas tännekin näin FTX Global ja T7 hypetyksen alla vähän erilaisia kuvia, pelkkää freewarea ja defu Cessna.  Cheesy

Otin työkaverille random kuvia miltä FSX:n saa näyttämään pelkästään freewarella kun vähän on viitseliäisyyttä. Itseltänikin löytyy lähes kaikki lisäosat mutta tälläistä tuli tällä kertaa kokeiltua. Tähän kun nakkaa lisäksi vaikka Realairin 172:n ja Basler BT-67:n niin pääsee mainiosti virtuaali-ilmailun makuun.

Täällä läjä niitä kuvia: http://kiles.kapsi.fi/fsxfreeware/

Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3051
Date Registered: 12.01.09

WWW
Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2523 on: 17.08.13, 19:55 »

Olisiko ollut liian vaivalloista linkittää muutamia kuvia tuohon suoraan näkyville?

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2524 on: 17.08.13, 20:02 »

Tällä hetkellä FS9 näyttää itselläni tältä. Tietääkö kukaan mitä pitäisi cfg:stä muokata, kun nuo textuurien blurraantumis rajat ovat selkeät ja erittäin pieni alue on tarkkaa. Pitäisikö texture_max_load kohdassa olla minkälaista lukemaa, itsellä 1240?
Ainakin X:llä pitää muokata kohtaa "LOD_RADIUS", mitä suurempi luku, sitä isompi alue tarkkana. Suuret lukemat vaikuttavat toki dramaattisesti sulavuuteen.

"TEXTURE_MAX_LOAD" määrittää millä resoluutiolla textuurit ladataan, vakiona muistaakseni 4096. Pienet lukemat aiheuttaa lentokoneen textuureissa blurria, ohjaamossa varsinkin huomaa. Luvun muuttamisella ei ainakaan omalla koneella kauheasti vaikutusta sulavuuteen.

Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2525 on: 17.08.13, 20:06 »

"TEXTURE_MAX_LOAD" määrittää millä resoluutiolla textuurit ladataan, vakiona muistaakseni 4096. Pienet lukemat aiheuttaa lentokoneen textuureissa blurria, ohjaamossa varsinkin huomaa. Luvun muuttamisella ei ainakaan omalla koneella kauheasti vaikutusta sulavuuteen.

Ei, vaan se määrittää maksimiresoluution, joka voidaan ladata. 1024x1024 tekstuuri ei lataudu tarkempana, vaikka olisi 4096 asetettu. Samaten 4096x4096 tekstuuri latautuu vain 1024:nä, jos 1024 on asetettu. FSX:ssä vakioasetus 1024 ja se muuttuu takaisin siihen, vaikka olisi laitettu jotain muuta, mikäli menee simusta säätämään grafiikka-asetuksia. Simusta itsestään sitä ei yli 1024 voi edes asettaa, vaan se pitää aina tehdä käsin cfg-tiedostosta. Luonnollisesti pitää olla tarkempia tekstureita asennettuna, jotta tästä on hyötyä. Default-tekstuurit FSX:ssä ovat sen max 1024x1024. Mikäli tarkempia tekstureita ei ole asennettu, asetuksella ei ole merkitystä.



No hiukan muokkasin Roll Eyes
« Last Edit: 17.08.13, 20:10 by Joona Väisänen »
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14274
Date Registered: 21.07.04

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2526 on: 17.08.13, 20:10 »

mikäli menee simusta säätämään grafiikka-asetuksia.
Asetuksista puheenollen, mikähän v*ttu noissa mun asetuksissa on, kun muuttuvat itsekseen. Esim. tuo aiemmin mainitsemani "Pause on task switch" menee aina simun käynnistyessä päälle (ainakin NGX:n kanssa...), vaikka sen joka kerta ruksaan pois. Tänään oli mennyt ruksi kohtaan "Show aircraft labels". Huomasin vasta IVAOssa kun tuli muuta liikennettä vastaan. Tähän asti tuokin on ollut aina pois päältä. Huh
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2527 on: 17.08.13, 20:34 »

1024x1024 tekstuuri ei lataudu tarkempana, vaikka olisi 4096 asetettu.
Shocked Ei tietenkään, eihän litrasta maitoakaan saada kahta litraa kaatamalla sitä isompaan kannuun...

Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2528 on: 18.08.13, 08:00 »

Shocked Ei tietenkään, eihän litrasta maitoakaan saada kahta litraa kaatamalla sitä isompaan kannuun...

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 3987
Date Registered: 14.10.01

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2529 on: 18.08.13, 10:29 »

Moi

laitetaas tännekin näin FTX Global ja T7 hypetyksen alla vähän erilaisia kuvia, pelkkää freewarea ja defu Cessna.  Cheesy

Otin työkaverille random kuvia miltä FSX:n saa näyttämään pelkästään freewarella kun vähän on viitseliäisyyttä. Itseltänikin löytyy lähes kaikki lisäosat mutta tälläistä tuli tällä kertaa kokeiltua. Tähän kun nakkaa lisäksi vaikka Realairin 172:n ja Basler BT-67:n niin pääsee mainiosti virtuaali-ilmailun makuun.

Täällä läjä niitä kuvia: http://kiles.kapsi.fi/fsxfreeware/


Tämäpä oli oikein uroteko laittaa näitä hienoja kuvia sekä Suomesta että Norjasta. Freewarella pärjää yllättävän pitkälle ja maisema on minusta realistisempaa kuin hype-lisäosilla toteutettu. Tuota hypetystä tosiaan on aika paljon. Onko kivan näköistä että esim. tiet ovat kuin päälle liimattuja?

Ei tuossa FSX:ssä muu vaivaa kuin ylikorkeat puustot ja ohjelman sujuvuuteen vaadittava mieletön tietokoneteho, joista asioista olen valittanut jo monesti. Eipä ole lisäosaa, joka tekisi FSX:ään realistiset metsät. Eikä ole konetta joka pyörittäisi FSX:ää sujuvasti 40-70 framea sekunnissa asetukset tapissa ja runsailla lisäosilla. Tietoni perustuu tämän palstan seuraamiseen eikä mutuun!


yES Wink

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2358
Date Registered: 12.01.03

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2530 on: 18.08.13, 11:10 »

Asetuksista puheenollen, mikähän v*ttu noissa mun asetuksissa on, kun muuttuvat itsekseen. Esim. tuo aiemmin mainitsemani "Pause on task switch" menee aina simun käynnistyessä päälle (ainakin NGX:n kanssa...), vaikka sen joka kerta ruksaan pois. Tänään oli mennyt ruksi kohtaan "Show aircraft labels". Huomasin vasta IVAOssa kun tuli muuta liikennettä vastaan. Tähän asti tuokin on ollut aina pois päältä. Huh

Katoppas minkälaiset asetukset sinulla on kun säästät sen "alotuskentän" jolla simu starttaa, voi olla siinä se vika, en tiedä, enkä viitsi kokeilla sitä
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2531 on: 18.08.13, 13:52 »

Eikä ole konetta joka pyörittäisi FSX:ää sujuvasti 40-70 framea sekunnissa asetukset tapissa ja runsailla lisäosilla. Tietoni perustuu tämän palstan seuraamiseen eikä mutuun!


yES Wink

Kyllä mun vaan...

edit: tämänhetkisellä lennolla, kaikki tapissa kuten sanoit...

[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 18.08.13, 14:04 by Kim Eriksson »

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14274
Date Registered: 21.07.04

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2532 on: 18.08.13, 14:08 »

Kyllä mun vaan...

edit: tämänhetkisellä lennolla, kaikki tapissa kuten sanoit...
Kai nyt kruisessa saa vaikka 200 sinne mittariin, mutta koitahan jostain HK:n finaalista saada se 80 tai edes 50...  Cheesy
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2533 on: 18.08.13, 14:14 »

Se täytyy katsoa myöhemmin, tässä juuri menossa espanjan yllä matkalla Gran Canarialle joten hetken aikaa ennenkuin voin laittaa mitään todistusaineistoa. Se on varmaa että sulavaa on  Cool

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2534 on: 18.08.13, 14:17 »

Miksi HK:n finaalissa edes pitäisi saada 50 tai 80. 30 on täysin riittävä. Toki 40-50 tekee siitä sulavampaa, mutta kyllä mun simu ainakin on jo niin sulavaa 30fps, ettei juurikaan huomaa eroa parempaan.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14274
Date Registered: 21.07.04

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2535 on: 18.08.13, 14:20 »

Se täytyy katsoa myöhemmin, tässä juuri menossa espanjan yllä matkalla Gran Canarialle joten hetken aikaa ennenkuin voin laittaa mitään todistusaineistoa. Se on varmaa että sulavaa on  Cool
Kyllä se sulavaa on millä tahansa laitteella tuolla yläilmoissa. Kanariakin on sen verran kevyttä kauraa, että sieltä on turha ottaa sitä "todistusaineistoa".  Grin Joku kunnollinen lisäosakenttä kaikki asetukset tapissa antaa jo vähän jotain pohjaa...

Miksi HK:n finaalissa edes pitäisi saada 50 tai 80. 30 on täysin riittävä. Toki 40-50 tekee siitä sulavampaa, mutta kyllä mun simu ainakin on jo niin sulavaa 30fps, ettei juurikaan huomaa eroa parempaan.
Totta puhut, ei pidäkään, mutta jos kerta leijutaan, että "kyllä mun kone antaa täällä korkeuksissa 80fps" ei kyllä kerro mistään mitään. Mutta esim. juuri HK on suht raskas skene ja jos siellä saa tuon saman lukeman tai edes puolet siitä niin voi nostaa jo vähän peukkua. Tongue
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2536 on: 18.08.13, 15:11 »

30 fps on tavanomaiseen simuiluun ihan riittävä nopeus. Entäs sitten esimerkiksi nämä?

http://boallen.com/fps-compare.html

http://frames-per-second.appspot.com/

Riippuu siis paljon sovelluksesta mikä on riittävä fps-nopeus.

Pekka

Edit: Lisäksi ihmissilmä on yksilöllinen. Vanhojen kuvaputkinäyttöjen aikaan riittämätön virkistystaajuus aiheutti ns. flicker-ilmiön (kuvan "väreilyn" - huono suomennus). Yleensä ihmiset havaitsivat sen siinä 65-70 Hz (tai fps ihan miten vain) nurkilla (tai pienemmillä taajuuksilla). Minä olen siinä suhteessa herkempi. Jo alle 75 Hz ruudunpäivitysnopeudella aloin aistia tuon. Jotkut saivat siitä jopa päänsärkyä pitkään ruutua tuijottaessaan. Herkimmin ilmiö näkyi "syrjäsilmällä" katsottaessa eli verkkokalvon reunaosat ovat sille herkempiä. Nykyisillä näytöillä ilmiötä ei esiinny (vaikka tavanomainen päivitystaajuus on "vain" 60 Hz), sillä kuvapisteiden kirkkaus ei himmene ajan funktiona. Flicker aiheutui siis siitä, että valoa säteilevä kuvaruudun piste alkoi himmetä heti, kun sitä virkistävä elektronisuihku oli ohittanut sen. Tuo on vähän eri asia kuin fps simuissa tai elokuvissa, vaikka molemmissa on kyse silmän havainnoista.

« Last Edit: 18.08.13, 15:25 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2537 on: 18.08.13, 16:41 »

40 fps ei ehkä päästä, mutta 30-35 taasen onnistuu kyllä. Ja tuosta vielä korkeammalle kun laittaa realistiset asetukset, autogenin ei IMO tarvitse olla täysillä kun jetlinereita lennetään...

[ attachment removed / expired ]


FSX on tehoiltaan kaikinpuolin huono verrattava FS9:n, jos lähtee tutkailemaan asetus asetukselta... Mitä en ymmärrä yhtään. FSX kanssa täytyy käyttää eri lähestymistapaa, valita mitä asetuksia haluaa nostaa ja mitä laskea, tehdä kompromisseja. Kaikki tapissa raskailla lisäosilla tuskin tulee olemaan käytännössa mahdollista, OOM ongelmien vuoksi joka johtuu taas antiikkisesta koodista.

Tarkoittaako se että FSX on huonompi kuin FS9? Hah... FSX pesee FS9 kaikilla osa-alueilla mennen tullen, jos ei vertaa ns. "apples to oranges" fs9 asetukset max vs fsx asetukset max. Pelkästään kun vähän miettii mitä asetuksia pitää tärkeänä ja pitää ne korkealla ja laskee muilta osa-alueilta laatua, fps saa pidettyä helposti yli sulavuusrajan, vaikka asetukset tapissa ei ehkä sitä olisikaan.

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2538 on: 18.08.13, 16:43 »

En tiedä näistä asetus jutuista yhtään mutta mulla on FPS ilmassa ja defu koneella 30 enintäöän mites saisin sen fps korkeammaksi?

Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Sekalaisia screenshotteja..
« Reply #2539 on: 18.08.13, 16:59 »

En tiedä näistä asetus jutuista yhtään mutta mulla on FPS ilmassa ja defu koneella 30 enintäöän mites saisin sen fps korkeammaksi?

Laskemalla asetuksia tai ostamalla tehokkaamman koneen tai twiikkaamalla lisää.
Pages: 1 ... 125 126 [127] 128 129 ... 190 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1