Korkeus ongelma

(1/2) > >>

Maakke:
Iltaa !

Mistä mahtaisi johtua, kun lentää offlinessa korkeusmittari näyttää oikein. Ivaossa esimerkiksi Oulun kentällä korkeusmittari näyttää oikein standardipaineella 1013 hPa, mutta kun laittaa lennonjohtajan antaman paineen (esim. 995 hPa) korkeusmittari näyttää 200-300ft maanpinnan alapuolella? Ideoita miten korjata?

Markus

AkiKettu:
Onko IvAp:n asetuksissa sää käytössä? Kuulostaa siis siltä että simun on "säätilassa" on noi standardi paineet ja siitähän seuraa että kun ruuvaat lennonjohtajan sinulle antaman paineen se ei korjaakaan paine-eroa vaan päinvastoin.

Maakke:
Täytyy tarkistaa. Kuitenkin ulkonäkymässä sää muuttuu kun IVAO:on kirjautuu...

Markus

zetair:
Kannattaa suosiolla painaa B-namiskaa ennen ensimmäisen asetuksen laittamista platalla. Näin ainakin itselläni (FS9).

T: Mika

Transisto:
Muistaakseni tuossa Simkitsin korkeusmittarin painekorkeuskiekossa (Markus lentää OH-CKU simulla) oli sellainen ongelma, että kalibroinnin yhteydessä se pyytää asettamaan QNH-arvon esim. 950. Kiekko on kuitenkin kiinnitetty kasauksen yhteydessä servoon niin, että servon liikerata ei mahdollista oikean painekorkeuden kalibrointia vaan pitää tyytyä mahd. lähellä olevaan lukuun, esim. 945 tjs. Itse en ole ainakaan koskaan saanut kalibroitua tuota kiekkoa tarkasti oikeisiin arvoihin. ts. kasauksen yhteydessä olisi pitänyt kerran kalibroida mittari niin, että olisi varmistanut servon liikeratojen riittämisen näyttökiekon toisesta ääripäästä toiseen. Nyt on niin, että toiseen päähän jää runsaasti varaa ja toisessa ääripäässä liikerata jää vähän vajaaksi. Tuo painekorkeuden heitto voi siis johtua yllä mainitusta ongelmasta enkä tiedä onko sille mitään tehtävissä ilman, että mittari puretaan ja kasataan uudelleen.

Kannattaa kuitenkin koittaa tuota yllämainittua automaattista painekorkeuden asetusta B:llä, jos tämä kuitenkin on toiminut oikein offline-tilassa.

Navigation

Up one level

Next page