FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.11.17, 11:15

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit  (Read 739 times)
Topias Rossi
Offline Offline

Posts: 339
Date Registered: 22.01.11

Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit
« on: 12.02.11, 22:05 »

Elikkäs:
Olen tehnyt fs9:ssä tekstuurit Project Openskyn A333 koneeseen. Tallensin muutokset mutta ei toiminut. Kaivelin hieman tietoja tallennusmuodosta ja huomasin että muodon pitäisi olla 32 bittinen BMP mutta kone tallentaa vain 24 bittiseen BMP muotoon. Minulla on myös XnView, ja olen yrittänyt sillä tallentaa DDS muotoon jonka olin jostain kuullut että toimisi. Mutta eipä toimi. Mihin muotoon tallennan tekstuurit?

Joku joka hallitsee asian, voisitko auttaa??


Kyllä se lehmäkin lentää kun sille tarpeeksi vauhtia antaa...
Tiesin että lukisit tämän
Janne Juusti
Offline Offline

Posts: 168
Date Registered: 24.03.09

Re: Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit
« Reply #1 on: 12.02.11, 23:35 »

Moi,

DDS muoto ei toimi FS9:ssä, mutta suosittelen BMP DXT3 tai sitten juuri tuota 32 bittistä muotoa johon pystyt tallentamaan mm. tällä ohjelmalla: http://www.btinternet.com/~mnwright/programs/dxtbmp.htm
Eli ohjelmassa File->Save as->Extended bitmap->Tallennusmuoto: DXT3/Extended 32 bit 888-8.  Smiley
« Last Edit: 12.02.11, 23:47 by Janne Juusti »
Topias Rossi
Offline Offline

Posts: 339
Date Registered: 22.01.11

Re: Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit
« Reply #2 on: 13.02.11, 07:21 »

Olen yrittänyt tuota DXTBMB ohjelmaa mutta se ei toimi. Kone varoittaa että siinä on virus.


Kyllä se lehmäkin lentää kun sille tarpeeksi vauhtia antaa...
Tiesin että lukisit tämän
Topias Rossi
Offline Offline

Posts: 339
Date Registered: 22.01.11

Re: Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit
« Reply #3 on: 13.02.11, 07:57 »

Minulla on tuo XnView, voisiko joku kertoa miten pystyn sillä muuntamaan tekstuurit niin että ne toimii fs9:ssä?


Kyllä se lehmäkin lentää kun sille tarpeeksi vauhtia antaa...
Tiesin että lukisit tämän
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3951
Date Registered: 19.06.07

Re: Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit
« Reply #4 on: 13.02.11, 10:19 »

Minulla on tuo XnView, voisiko joku kertoa miten pystyn sillä muuntamaan tekstuurit niin että ne toimii fs9:ssä?

Alkuperäisessä DXTBmp:ssä ei varmasti ole virusta ja sillä tuo muunnos on helpoin toteuttaa joten suosittelen uudelleen yrittämistä  thmbup
akos
Former member
Re: Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit
« Reply #5 on: 13.02.11, 10:22 »

Minulla on tuo XnView, voisiko joku kertoa miten pystyn sillä muuntamaan tekstuurit niin että ne toimii fs9:ssä?
Jos olet itse kokeillut ja todennut, että bittikartan tallentaminen onnistuu ohjelmalla vain 24-bittisenä, niin tuskin.

Oskari
Topias Rossi
Offline Offline

Posts: 339
Date Registered: 22.01.11

Re: Mihin muotoon tallennan koneen tekstuurit
« Reply #6 on: 13.02.11, 16:01 »

Juu, yritin uudestaan tuota DXTBMP:tä ja kyllä toimii! Olen tehnyt jo Poskyn A333:een armeijaväritykset ja FS9:n vakio B737:ään Finnairin värit  Grin Grin Grin

Mutta kiitos kuitenkin kaikille!


Kyllä se lehmäkin lentää kun sille tarpeeksi vauhtia antaa...
Tiesin että lukisit tämän
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1