FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.11.17, 14:20

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Mikä mesh missäkin - löytyykö ohjelmaa?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Mikä mesh missäkin - löytyykö ohjelmaa?  (Read 731 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4068
Date Registered: 14.10.01

Mikä mesh missäkin - löytyykö ohjelmaa?
« on: 19.02.11, 11:56 »

Onko olemassa ohjelmaa, jolla voisi katsoa helposti, minkälainen mesh on milläkin alueella FS 2004:ssa?

Olen asentanut itselleni esim. koko Euroopan, USA:n, Etelä-Amerikan, osittain Kauko-Idän ja Japanin meshit, joissa erottelukyky on kussakin 75 metriä ja tietenkin Finnmeshin Suomeen, samalla 76 metrin erottelulla.
Jos kuvaamani ohjelma olisi olemassa, sillä näkisi millä alueella FS:n maailmassa olisi asennettuna 75 metrin mesh, millä alueella olisi vain vakiomesh (erottelu 1,2 km) tai jotain näiden väliltä esim 150 metrin tai 300 metrin erottelulla muodostettu mesh.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re: Mikä mesh missäkin - löytyykö ohjelmaa?
« Reply #1 on: 19.02.11, 19:50 »

Terve,

ei kyllä taida olla. Vakiomesheistä on kyllä ollut aikoinaan erittely, mutta ei sekään ollut kartan muodossa. Mutta semmoinen interaktiivinen, joka näyttäisi suoraan asennetutkin meshit...ei. Olisi se hieno tietysti. Mulla on vain vanha koulukartasto, johon olen piirrellyt lyijykynällä asentamieni meshien rajoja... toimii sekin. Vaikka tuhruinen onkin.

--- Jorma S.

LISÄYS: tätä oli vähän vaikea löytää. Ehdottomasti lukemisen arvoista juttua mesheistä ja muustakin. Täältä löytyy se luettelo FS9:n vakiomesheistä:

http://home.earthlink.net/~smgreenwood/welcome.shtml
« Last Edit: 19.02.11, 20:26 by Jorma Silo »
Jari Varje
Offline Offline

Posts: 2598
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Mikä mesh missäkin - löytyykö ohjelmaa?
« Reply #2 on: 20.02.11, 08:22 »

TmfViewerillä saa avattua nuo mesh-tiedostot näkyville, ei taida suoraan näyttää resoluutiota, mutta kartalta voi silmämääräisesti arvioida kuinka karkea tarkkuus on. Ohjelma löytyy FS:n Terrain SDK:sta.

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4068
Date Registered: 14.10.01

Re: Mikä mesh missäkin - löytyykö ohjelmaa?
« Reply #3 on: 20.02.11, 13:26 »

Kiitos tiedoista, mielenkiintoisia juttuja.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re: Mikä mesh missäkin - löytyykö ohjelmaa?
« Reply #4 on: 20.02.11, 20:10 »

Tässä on kuva tmf-viewerin näkymästä.


[ attachment removed ]

En minäkään sieltä LODia näe...   Sijainnin joutuu hakemaan joltain muulta kartalta - laitoin kursorin tuohon vasempaan yläkulmaan, jolloin alareunassa näkyvät sen koordinaatit. Kun sitten hakee vastakkaisen kulman - eli oikean alanurkan  - koordinaatit, alueen saa sijoitettua vaikka siihen koulukartastoon.

Tämä on korvaamaton apuväline kun tekee meshiä, mutta hankalaahan sitä on käyttää yleisempään tarkasteluun.

LISÄYS: huomasinkin vasta nyt, että kursori putosi jostain syystä pois ruutukaappauksesta. Sen pitäisi siis olla tuon vihreän alueen vasemmassa ylänurkassa. Koordinaatit ovat alapalkin vasemmassa reunassa; jos ne eivät erotu kunnolla niin ei sillä tässä yhteydessä ole merkitystä. Siellä ne ovat...

« Last Edit: 20.02.11, 20:15 by Jorma Silo »
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1