Maalauksien terävöittämisestä

(1/1)

Biesse:
Tälläkin foorumilla varmaankin maalaajaguruja pyörii, niin kysynpä mikä on paras tekniikka terävöittää logoja, rekisteritunnuksia yms. simuun paintteja tehdessä? Esimerkkinä lentoyhtiön logo (korkearesoluutioinen .eps), jota joutuu pienentämään reilusti, jonka seurauksena yksityiskohtia katoaa. Normi-sharpenilla tulee helposti sahalaitaa, joka näyttää ikävältä simussa. Käytössä Adobe Photoshop.

Miten saa aikaan näin terävää ja sahalaidatonta jälkeä?
[ attachment removed ]

mmniemi:
Quote

Tälläkin foorumilla varmaankin maalaajaguruja pyörii, niin kysynpä mikä on paras tekniikka terävöittää logoja, rekisteritunnuksia yms. simuun paintteja tehdessä? Esimerkkinä lentoyhtiön logo (korkearesoluutioinen .eps), jota joutuu pienentämään reilusti, jonka seurauksena yksityiskohtia katoaa. Normi-sharpenilla tulee helposti sahalaitaa, joka näyttää ikävältä simussa. Käytössä Adobe Photoshop.Rasterin pienentämiseen ja terävöittämiseen ei juuri ole taikatemppuja. Siitä tulee sellainen, kuin on tullakseen. Jos "normi-sharpen" on liian tehokas, voi kokeilla unsharp maskia pienemmillä "tehoilla". Yleensä nuo koneiden tekstuurit on kuitenkin sellaista kokoluokkaa, että kovin pieniä logoja ja tekstejä voi olla vaikea tai mahdoton tehdä "lukukelpoisiksi"...

Quote

Miten saa aikaan näin terävää ja sahalaidatonta jälkeä?


Vektorigrafiikalla...

akos:
Quote

Vektorigrafiikalla...

Aivan. Tunnistan tämän maalauksen omaksi tekeleekseni, ja kuten kaikki muutkin maalaukseni, tein sen vektorigrafiikkana CorelDRAWilla. Bittikartaksi viemisen jälkeen kuvaa on kuitenkin myös hieman terävöitetty.

Oskari

Navigation

Up one level