FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
18.09.20, 07:36

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  FSX FPS Ongelma
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: FSX FPS Ongelma  (Read 2640 times)
Nestori Kinnunen
Offline Offline

Posts: 101
Date Registered: 07.02.10

WWW
FSX FPS Ongelma
« on: 28.03.11, 19:55 »

Mulla on vähitellen tullut sellainen ongelma x:ään ja 2004:n että ensin FPS on about 30-40 wilcolla hesassa. Hetken kun odottaa niin FPS tippuu 15-22. Osaisitteko auttaa ei pitäis ainakaan tietokoneen pitäis olla vikana (GTX460 1GB, 4GB ram, AMD P II 1055T 2.8Ghz) Cry





GigaByte Aourus GTX1080 OC 8GB|Intel I7-8700K LGA1151|ASUS Z370-A Prime|8GB DDR4 3000Mhz| Windows 10 64Bit|
Nestori Kinnunen
Offline Offline

Posts: 101
Date Registered: 07.02.10

WWW
Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #1 on: 28.03.11, 20:09 »

Windows 7 Home Premium 32-bit on käyttiksenä





GigaByte Aourus GTX1080 OC 8GB|Intel I7-8700K LGA1151|ASUS Z370-A Prime|8GB DDR4 3000Mhz| Windows 10 64Bit|
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #2 on: 28.03.11, 20:15 »

Mulla on vähitellen tullut sellainen ongelma x:ään ja 2004:n että ensin FPS on about 30-40 wilcolla hesassa. Hetken kun odottaa niin FPS tippuu 15-22. Osaisitteko auttaa ei pitäis ainakaan tietokoneen pitäis olla vikana (GTX460 1GB, 4GB ram, AMD P II 1055T 2.8Ghz) Cry

Sulla kun on 32bit käyttis niin FS9:in on olemassa se 4Gb pathc niin se osaa käyttää muistia enemmän kuin 2Gb

X:ään sitte tuo sun prossu on ehkä hitusen hidas? (ei varmuutta) FSX osaa kuitenkin hyödyntää moniydinprossuja, siihe tais olla vielä joku FSX.cfg kikka?
Joku FSX omistaja voi kertoa siitä varmaa enemmän


ASUS Z370 PLUS || Core i5 8600K @4,2Ghz || HyperX 2666Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i v2|| 360Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Nestori Kinnunen
Offline Offline

Posts: 101
Date Registered: 07.02.10

WWW
Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #3 on: 28.03.11, 20:21 »

Voisiko joku kertoa mistä tälläisen jännän 4GB patchin saa kun en oikein löydää googlettamalla.





GigaByte Aourus GTX1080 OC 8GB|Intel I7-8700K LGA1151|ASUS Z370-A Prime|8GB DDR4 3000Mhz| Windows 10 64Bit|
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #4 on: 28.03.11, 20:42 »

Voisiko joku kertoa mistä tälläisen jännän 4GB patchin saa kun en oikein löydää googlettamalla.

Ton saman kikan pystyy tehä myös CFF Explorer ohjelmalla, sitä kikkaa itse käytän ja todennu toimivaksi  thmbup

Tässä pieni ohje:

1. Avaa CFF explorerissa fs9.exe-tiedosto

2. vasemmalta palkista kohta File header

3. keskeltä "taulukosta" valitse Characteris ja click here

4. pitäisi aueta uusi ikkuna ja siellä ruksi kohtaa App can handle >2gb adress space

ASUS Z370 PLUS || Core i5 8600K @4,2Ghz || HyperX 2666Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i v2|| 360Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Nestori Kinnunen
Offline Offline

Posts: 101
Date Registered: 07.02.10

WWW
Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #5 on: 28.03.11, 20:45 »

Ok thänks





GigaByte Aourus GTX1080 OC 8GB|Intel I7-8700K LGA1151|ASUS Z370-A Prime|8GB DDR4 3000Mhz| Windows 10 64Bit|
airliner pilot
Former member
Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #6 on: 29.03.11, 12:05 »

Sulla kun on 32bit käyttis niin FS9:in on olemassa se 4Gb pathc niin se osaa käyttää muistia enemmän kuin 2Gb

X:ään sitte tuo sun prossu on ehkä hitusen hidas? (ei varmuutta) FSX osaa kuitenkin hyödyntää moniydinprossuja, siihe tais olla vielä joku FSX.cfg kikka?


http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,82888.0.html
Tuolla on se FSX.cfg kikka.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6608
Date Registered: 27.10.01

Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #7 on: 30.03.11, 19:31 »

Voisiko joku kertoa mistä tälläisen jännän 4GB patchin saa kun en oikein löydää googlettamalla.

Et varmasti löydä kun kyseessä on 3gb patch nimellä liikkuva "tweak".
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #8 on: 30.03.11, 19:43 »

Et varmasti löydä kun kyseessä on 3gb patch nimellä liikkuva "tweak".

Tässä ketjussa puhuttiin myös 4Gb http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,98462.0.html

ASUS Z370 PLUS || Core i5 8600K @4,2Ghz || HyperX 2666Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i v2|| 360Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
lewis64
Former member
Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #9 on: 30.03.11, 20:59 »

tästä linkistä mä tuon 4gb patchin löysin
http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
ja tämmöinen keskustelu (englanniksi) oli aiheesta ifly:n 737 palstalla:
There is discussion in other posts about OOM's, the 3GB switch and the 4GB patch.  The following is a compilation of information about 32bit/64bit OS and programs addressing more than 2GB memory.  It was gleaned from various locations on the internet and personal experience.
 
NOTE:  64 BIT OPERATING SYSTEMS DO NOT NEED THE OS TWEAK!  SEE PARA II BELOW FOR A FS MEMORY TWEAK.
 
I.  XP or VISTA x32 with more than 2GB of RAM do not by default address the RAM above 2GB.  It's just ignored.
 
A.  If you have x32 XP:
 
1.  Disable hidden files and folders, then on C:\ you'll find a file named boot.ini.  Make a backup the open the original boot.ini in notepad and add the following to the end of the line:
 
/3GB/Userva=2560
 
so it reads like this:
 
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows XP " /fastdetect /3GB /Userva=2560
 
 2.  Save and close the file
 
3.  Reboot
 
If this doesn't work for you, simply remove the edit (/3GB/Userva=2560) from the boot.ini file, save the file and reboot.
 
BTW, you should be using XP SP3.
 
B.  If you have x32 Vista:
 
1. Open a command prompt with Administrator rights - Right Click the command prompt and select "run as administrator".
 
2. Enter in the box: (copy/paste if you wish)
 
bcdedit /set IncreaseUserVA 2560 
 
and press enter.
 
3. Reboot
 
To reset to default start the command line prompt with Admin rights again and type:
 
bcdedit /set IncreaseUserVA 2048
 
Hit enter and reboot.
 
NOTE:  ALL USERS WITH MORE THAN 2GB RAM SHOULD APPLY THE FOLLOWING TWEAK TO FS.
 
II.   FS9.1 must be modified to address the additional memory.
 
Go to http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=112556 and download laa204.zip.  Link is at the bottom of the first post, and instructions for use are on the page.
 
This is a tool which allows you to make applications large address aware. When a 32-bit application is Large Address Aware, it can access up to 4 GB on x64 operating systems and up to 3 GB on x86.  NOTE:  It is not advised to use this application if you have less than 3 GB of RAM.
 
So both 32 bit and 64 bit operating system users should make FS large address aware.
 
64 bit OS users can alternatly use the 4GB patch, available here:  http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
 
As in all things involving the OS and changing files, pay attention to the details.  If you are not sure what you are doing don't do it.  And put a copy of your FS9.exe in a safe place before making the change.
 
Also as in all things, your results may vary.
 
NOTE:  IF THE LINKS ABOVE SEEM DEAD, COPY AND PASTE THEM TO YOUR INTERNET BROWSER.  DELETE THE EXTRA INFO BEFORE HTTP.
 
Best,
 
Jim Harnes
 
Tuossa nuo tärkeimmät.
 
tjh80
Former member
Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #10 on: 31.03.11, 05:51 »

Mutta yleisin fakta asiassa on se, että millään patcheillä ei sitä 32bit muistirajaa rikota. Maximissaan sen n. 3,6gb on se mitä saa hyödynnettyä 4gb muistimäärästä, siitäkin jää vajaaksi 400mb. Ja se mitä jää oikeasti käytettäväksi simulaattorille, riippuu paljon muut sovellukset taustalla vaatii omakseen muistista.

Jos kortissa on 1gb grafiikka muisti, se on tuosta 3,6gb kokonaismäärästä 1gb pois, siis jos Graffakortti hyödyntää koko tuon oman muistikapasiteettinsa. FS käyttöön jää siis mitä jää, ja jos windows vaatii vaikka sovelluksineen sen 1,5gb, jää keskusmuistista n 1,1gb käyttövaraa keskusmuistista.

Eli siksi kaikkein parhain käyttis FS:lle, olisi 64bit, koska voit vaikka asentaa koneeseen 32gb muistia, ja jää aivan varmasti FS:lle se oma tarvittava muisti määrä käytettäväksi, eikä sitä ns..varasta yksikään muu sovellus windowsissa, vaan kaikille sovelluksille löytyy oma varauksensa muistista.
« Last Edit: 31.03.11, 06:03 by Toni Hiltunen »
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6608
Date Registered: 27.10.01

Re: FSX FPS Ongelma
« Reply #11 on: 31.03.11, 15:22 »


Se vain on se sama patch, ainakin minun ymmärtääkseni. Ja eikös se loppupeleissä vain anna ohjelman käyttää yli 2 gigaa muistia.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1