Uusi 95 E10 bensiini

(1/99) > >>

UA22:
Minkälaisia ajatuksia herättää 95 E5 poistuminen? Sopiiko autoosi 95 E10 vai pitääkö tankata vanhaa 98 E5?

95 E10 hinta ei ole vielä selvillä, se on kuitenkin selvää että öljyn maailmanmarkkinahinnan lisäksi hintaan vaikuttaa etanolin markkinahinta. Veron osuutta ei ilmeisesti ole vielä päätetty. Kuitenkin on arvioitu että 95-oktaaninen E10 hinta olisi jopa kalliimpaa kuin nykyinen 98-oktaaninen. Toisaalta on sanottu että hinta on lähellä nykyistä 95 E5 tasoa.

95 E10 osalta kulutus nousee jonkin verran, joten jos 95 E10 ja 98E hinta on samalla tasolla, niin pienemmän kulutuksen vuoksi 98-oktaaninen olisi järkevämpi vaihtoehto niin lompakolle kuin moottorillekin.

Luulin kyllä alunperin että uusi 95 E10 hinta tulee lähelle dieselin tasoa. Ja näin vain sen vuoksi että saadaan 98E käyttäjät vaihtamaan autonsa sellaiseen malliin joka olisi ympäristöystävällisempi kuin 98E. Mutta ilmeisesti kaikki "vihreä" maksaa enemmän, ainakin Suomessa. Nykyään 98E käyttäjiä on noin 7-8% mutta 95 -oktaanisen E5 poistuttua 98-oktaanisen käyttäjiä on yli 20%. Hintaeron pienuuden vuoksi käyttäjiä voi olla jopa enemmän.

pjsaari:
Vähän tarkkuutta polttoainemerkintöihin, E95 on ihan eri asia kuin 95E.

mikojan:
Quote

Minkälaisia ajatuksia herättää 95E poistuminen? Sopiiko autoosi E10 vai pitääkö tankata 98E?

Jos kysymys olisi vain autoilusta, niin ainoa ajatus, jonka se herättäisi, on kulutuslukemien muutos verrattuna vanhoihin bensalaatuihin, ja se muutos tuskin on dramaattinen.

Enemmän ajatuksia herättää se seikka, että AVGAS 100LL:n saatavuus tulevaisuudessa on vähintäänkin kyseenalainen Nesteen lopettaessa sen jakelun ja Shellin ilmeisesti tehdessä essot lähitulevaisuudessa, jolloin lentomoottorit pitää saada käymään autobensalla. Puristuskestävyys ei liene ongelma, mutta se alkoholi ja sen vaikutus polttoainejärjestelmän muovi- ja kumiosiin sitä vastoin on, puhumattakaan siitä byrokratiasta, joka pitää käydä läpi, jotta ilmailuviranomaiselle saadaan tositettua uusien litkujen sopivuus olemassa olevaan kalustoon.

E10:tä luottavaisin mielin odotellen, t. Mikko

Unzki:
Eipä pahemmin vaikuta kun aina tankattu kaikkiin autoihin 98ia tai V-Poweria

kille:
Päälimmäisenä ajatuksena on se että toivottavasti kannustaa ostamaan flexifuel-tyyppisiä autoja, kun perheen uusia kauppakasseja pohditaan.

Navigation

Up one level

Next page