Uusi 95 E10 bensiini

<< < (29/99) > >>

matskupu:
Quote

Itselläni on vm. 2000 Opel Astra. Eräs kaunis aamu ei lähtenyt käyntiin millään, yritti kovasti, mutta kun ei niin ei.

Auto hinattiin autohuoltoon, jossa viaksi selvisi reipas ohivuoto imuventtiilien "tarrautuessa" kiinni. Jostain alkoholista ja hartsista puhui, ei tuo autotekniikka minun vahvin ala ole, mutta korjaajan mukaan tämä harvinainen tilanne selittyy tällä uudella 95E10 -bensiinillä. Laittoi tankkiin jotain suoja/puhdistusainetta ja käski ajamaan 98:lla tästä edes, minkä varmasti teenkin. Nyt on käynnistynyt taas kuin ennenkin ja tyhjäkäyntikin on taas entisen kaltaisen tasaista....

Virallisen listan mukaan uusi bensiini sopii ko. automalliin....   


Ootko maahantuojalle ilmoitellut asiasta? Mitkä oli kommentit? Jospa vaikka rupeisivat pikkuhiljaa tarkentamaan noita soveltuvuustaulukoita.

ansis:
Omassa OBD1 systeemin omaavassa riisikipossa olen käyttänyt syksyisestä hankinnasta saakka 98 oktaanista, vaikka silloin(kin) vissin 95 olisi piisannut? Pari päivää sitten askartelin juttuja, jotka vaativat akun irroituksen touhujen ajaksi. Tämän jälkeen tein sopeutusajon, yllätys oli kuinka paljon nöyremmin masiina nyt toimii. Kannattaa kokeilla, jos uusilla soppalaaduilla on jotain ongelmaa

raninen:
Quote

Itselläni on vm. 2000 Opel Astra. Eräs kaunis aamu ei lähtenyt käyntiin millään, yritti kovasti, mutta kun ei niin ei.


Kuulostaa tuolta kuulemaltani ja aiemmin mainitsemaltani oireelta. Kyseessä oli 02/03-mallinen Vectra.

PR

fishu:
No mutta eihän korjaamoille ole tullut autoja joiden vikoja olisi aiheuttanut 95E10, vikana on aina ollut muu syy...   p*puhetta väittää 95E10 syypääksi! 

hepis:
Quote

Kahden litran turposaapeissa on kuulemma ollut samaa ongelmaa. Käy noin 10 sekunttia todella huonosti. 98 käyttö korjannut tilanteen.

Mistäpä moista kuulit? Vainko kaksilitraisissa vai myös 2,3:n litran koneissa? Ja pelkästään turbomalleissa muttei vapareissa?

Tuollaista ongelmaa en ole huomannut mainittavan ainakaan esimerkiksi Suomen Saab-klubin keskustelupalstalla. Kohonneista kulutuslukemista eekympillä on ollut puhetta ja ysikasilla ilmeisesti saa tehokkaammissa ja viritetyissä vehkeissä paremman suorituskyvyn.

Omista Saabeistani uudempi lähtee edelleen hyvin käyntiin ja käy heti tasaisesti ja muutenkin niinkuin pitää. Vanhus on ollut loppusyksystä "talvilomalla", joten se ei vielä ole päässyt E10-bensaa maistamaan.


Jotenkin tuntuu, että moni autoihin viime aikoina ilmaantunut vika laitetaan tuon uuden bensan syyksi. Kuten esimerkiksi kytkimen painelaakerin rahina, palanut ajovalopolttimo, latauksen merkkivalon syttyminen, kuluneet jarrupalat tai pissapojan jäätyminen. 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page