FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.10.18, 10:28

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  FSX ääni- ym. ongelmia
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: FSX ääni- ym. ongelmia  (Read 583 times)
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5366
Date Registered: 14.12.05

FSX ääni- ym. ongelmia
« on: 01.05.11, 17:04 »

Noin 5-10 minuutin pelaamisen jälkeen FSX-simusta katoaa ääni (ei katoa kokonaan, vaan sen voimakkuus heikkenee murto-osaan alkuperäisestä). Toisinaan pätkii eli katoaa ja tulee taas esille. Samalla ainakin ATC-kontakti katoaa. Lennonjohtajan ääni kyllä kuuluu (heikosti) ja komennot näkyvät ATC-ikkunassa, mutta vastauksia ei pysty antamaan. Simu ei reagoi ATC-näppäimistökomentoihin. Muuten lentäminen näyttäisi sujuvan normaalisti. Voi olla muutakin vikaa, mutta en ole vielä ehtinyt tutkia.

Äänikortti tarkistettu ja toimii muissa ohjelmissa normaalisti (myös tämän simukatkon aikana). Jotenkin viittaisi siis ongelmaan/miin FSX:ssä. Simun asetuksia ei ole muutettu muuten kuin joitakin koneita tai maisemia on lisätty. Voisikohan niissä olla syy?

Pekka

Edit: Ai niin ... käytän Game Boosteria (v.2.2) ja Bojoten tweakeja. Noiden asetuksia ei ole muutettu ja on toiminut tähän asti niiden kanssa ok. Mahdollisesti joku Game Boosterin sulkema taustaohjelma voisi olla tekemisissä tämän kanssa (en ole ehtinyt tutkia)?

« Last Edit: 01.05.11, 17:10 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
tjh80
Former member
Re: FSX ääni- ym. ongelmia
« Reply #1 on: 01.05.11, 17:20 »

Jos sulla on Windows Vista tai Windows 7. Meneppäs ääniasetuksien Toistolaitteet kohtaan ja valitse Tietoliikenneyhteydet välilehti. Sieltä muutat asetuksen "Älä tee mitään" kohtaan jos sitä ei ole jo valmiina. Tämä ainakin vaimennuttaa ääniä automaagisesti sovelluksissa, jos on käytössä muu asetus kuin tuo "Älä tee Mitään"
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5366
Date Registered: 14.12.05

Re: FSX ääni- ym. ongelmia
« Reply #2 on: 01.05.11, 18:01 »

Ei vika ollut ainakaan Game Boosterissa, sillä sen jättäminen pois ei muuttanut mitään. Huomasin, että ääniasetuksiin oli ilmaantunut minulla olevan SB X-Fi Gamer-äänikortin sijaan "oletuslaite". Vaihdoin asetuksen SB:lle, ja ei kun lentämään... nyt simu puolestaan tilttaa tuon 5-10 minuutin kuluttua ja sen jälkeen äänen asetuksissa on taas "oletuslaite", joka aiheuttaa aiemmin kuvaamani kaltaisen ongelman.

Nyt pitäisi vain selvittää miksi simu tilttaa, kun äänilaitteena on SB X-Fi Gamer, vaikka silloin äänet toimivat? Pitää myös kokeilla tuota Toni konstia, josko siitä olisi jotain apua.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1