FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Kotiohjaamot / Home Cockpits => Topic started by: Niklas Tähtinen on 18.09.11, 17:19



Title: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 18.09.11, 17:19
Kertokaapas muuten, kun ajattelin pientä "kytkinpaneelia" väsäillä simuun, niin vaatiiko noi kaikki esim. Opencockpitin kortit jotain softasäätöä yms. koodailua, vai löytyisikö jotain korttia periaatteella "kytkimet johdoilla korttiin ja kortti koneeseen"- periaatteella olevaa? Olen jo tovin tätä tietoa noista korteista etsiskellyt, mutta ei ole löytynyt vastausta. Ja korttiin tulisi myös mielellään saada ihan on-off kytkimiäkin kiinni, mutta painonapitkin käyvät ja usb-liitinkin olisi kiva. Näitä kortteja ei vissiin Suomesta löydy, joten miten on postikulujen laita tuolta ulkomailta.

En tiedä menikö oikeaan aiheeseen taikka edes sinne päin, mutta kai tämäkin on jonkinlainen ohjain, joten yritetään. :)


Title: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 18.09.11, 17:31
Ei mennyt, mutta eipä tuo mitään.  ;)

Tässä on hyvä kortti mikä ei tarvi kolvia ja on USB plug and play:
http://www.leobodnar.com/products/BU0836X/

Youtubesta löytyy kytkentäohjeita:
http://www.youtube.com/watch?v=eB7FTO87Mzo

Loput tiedot löydät valmistajan sivulta.

Jos haluat lisätietoa, avaa aiheelle oma uusi keskustelu tai käytä foorumin search-toimintoa. Tässä topicissa keskitytään lentosimulaattorin ohjainten force feedback keinotunnon rakentamiseen ja suunnitteluun.


Title: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 18.09.11, 17:53
No pahus  :)

Kiitos vaan O-P:lle nopeasta vastauksesta, jos vielä tämän illan puolella saisi tuon tilattua.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Tuomas Kuosmanen on 18.09.11, 18:18
Jaoin tän omaksi aiheekseen.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: smä on 18.09.11, 20:12
Quote from: Niklas Tähtinen on 18.09.11, 17:19
"kytkimet johdoilla korttiin ja kortti koneeseen"- periaatteella olevaa? Olen jo tovin tätä tietoa noista korteista etsiskellyt, mutta ei ole löytynyt vastausta. Ja korttiin tulisi myös mielellään saada ihan on-off kytkimiäkin kiinni, mutta painonapitkin käyvät ja usb-liitinkin olisi kiva.



Jos opencockpitsilta ostaa nämä

http://www.opencockpits.com/catalog/master-card-p-29.html?cPath=21_27

http://www.opencockpits.com/catalog/expansion-card-p-37.html?cPath=21_30

http://www.opencockpits.com/catalog/inputs-connection-p-70.html?cPath=21_27

niin johdot saa korttiin helposti ruuvaamalla ja kortin kiinni usb-liittimellä.

Koodaamaan vähän kyllä joutuu, mutta ei SIOC tunnu kovin hankalalta. Esimerkkejä on esimerkiksi tuolla

http://www.lekseecon.nl/howto.html ja tuolla

http://www.opencockpits.com/html/iocards_paso_a_paso_english.htm


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 19.09.11, 13:17
Tilasin tuossa tosiaan eilen tuon O-P:n ehdottaman kortin ja siitä kysymys, tarviiko tuohon laittaa diodeja kytkimiin kuten osassa muista korteissa?


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Tommi Ahonen on 19.09.11, 14:39
Muistelisin, että täytyy. Huomaa kyllä nopeasti koekäytössä.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Juha Teurokoski on 19.09.11, 14:49
Mä kolvasin muutaman tällaisen diodikortin, joissa on liitinrimat valmiina

[img width=800 height=600]https://lh4.googleusercontent.com/-a1nClN3Nvgg/TndWAzDNGII/AAAAAAAAAcU/XZVg4d6eDTY/s912/2011-09-19%25252017.34.47.jpg[/img]

Vaikka ei tartteisi diodeja, niin ne ei maksa juuri mitään ja sitten ainakin toimii oikein, kunhan vaan kolvaa diodit oikeinpäin.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 19.09.11, 15:41
Okei kiitoksia, vielä sellaista että, millaisia diodeja tuohon kannattaisi laittaa?  :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Juha Teurokoski on 19.09.11, 15:46
Mää laittelin tällaisia (http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2075_11_1012_1812&products_id=2908") ja aivan mainiosti toimii.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 19.09.11, 15:52
Asia selvä, kiitoksia vaan. Harmittaa toki vähän kun tilailin koululelektroniikasta eilen osia eikä noita diodeja tullut hommailtua, mutta eiköhän joku pulju noita alhasilla posteilla (kirje) kuljeta.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Jari Kaskelin on 19.09.11, 16:22
Kytkentään käy aivan tavallinen signaalidiodi joista eniten käytetty tyyppi on nimeltään 1N4148. Diodi on tehty piistä ja se on tarkoitettu signaalien käsittelyyn. Hinta on murto-osa germanium-diodin hinnasta.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Marco Tammes on 19.09.11, 16:32
eihän tuohon bodnarin x korttiin tarvii diodeja.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 20.09.11, 14:53
Quote from: http://www.leobodnar.com/products/BU0836X/
32 truly independent digital inputs for buttons and switches
No matrix, no diodes, no daisy-chaining. And yes, each input has its own two terminals (GND can be shared between inputs if necessary.)


Olempas sokea  :-[


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 20.09.11, 18:35
En ehkä lähtisi sekoittamaan ensimmäiseen kokoonpanoon vielä OpenCockpits kortteja. Pääset tuolla Bodnarilla kyllä tosi pitkälle.
Myöhemminhän kokoonpanoa voi laajentaa, mutta tuo Leo Bodnarin kortin ympärille rakentaa suurimman osan kytkimistä, painonapeista ja myös ohjainakselit.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 23.09.11, 15:12
Nyt on kaikki tavarat saapunut. Kun laitan tuollaisella pohjaanjäävällä kytkimellä esim. kaikki valot on/off, niin joutuu tuota nappia painamaan pari kertaa, jotta valot menevät pois ja päälle. Olisiko mahdollisuutta saada nuo tällä tavalla: pohjassa=valot päällä, ylhäällä=valot pois päältä? Ja ihan tuota simun omaa näppäinmäärittelyä käytän, mitään Fsuipc:tä en omista, vai onko tuossa tapauksessa pakko käyttää tuota Fsuipc:tä? Palautuvilla kytkimillä tuota ongelmaa ei tullut.  :-\


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Marco Tammes on 23.09.11, 15:32
Ehdottomasti kannattaa hommata tuo Fsuipc, sillä saat kaikki toimimaan niinkun kuuluukin.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 23.09.11, 15:35
Auttaisiko ensihätään tämä FS:n oma repeat toiminto? Se vastaa kytkimen tai painonapin painalluksien määrää.
[ attachment removed / expired ]

Yleisesti olen Marcon kanssa samaa mieltä, että rekisteröity Fsuipc kannattaa jokatapauksessa ostaa.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 23.09.11, 15:51
Okei, pitänee mennä kokeilemaan tuota repeat toimintoa. Vähän saman fiilikset itekkin ja tulen tuon Fsuipc:n varmaan jossain vaiheessa hommaamaan. Huomenna hakemaan ohutta vaneria ja paneelia väsäilemään.  :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Tuomas Kuosmanen on 23.09.11, 19:41
Rekisteröity FSUIPC kannattaa ostaa, homma on sen kanssa niin paljon helpompaa, säästyy ihan turhalta tuskailulta :)

//T


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 24.09.11, 11:29
Okei, nyt sellasta, että mihin/miten tommosen potentiometrin kytkentä tohon Leo Bodnar BU0836X-korttiin, kun ei oikein ohjeita pikasella vilkaisulla löytynyt? Voi olla, että jonkinlaiset kaasut tuohon värkkään.  :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 24.09.11, 12:08
Kannattaa kyllä lukea ohjeet tarkkaan. Muuten tulee savut helposti kortista ulos. Kortissa on potikoille heti alkuun X ja Y-akselit vasemmassa yläkulmassa. Siitä alaspäin mahtuu lisää (Z, RX, RY, RZ, jne.).
Johtojen kytkentäjärjestys potikalta korttiin on myös tarkka, eli maa (=GND) tulee olla tarkasti oikeassa slotissa. Nim. itse potikasta savut ottaneena.  ;)

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 24.09.11, 12:29
Meinasin juuri tulla kirjoittamaan, että löytyi noiden potikoiden pinnien tarkoitukset. Mutta kiitos taas, kokeilin äsken FSX:ää ihan potikka korttiin menetelmällä ja tosi hienosti pelaa tuo systeemi. Vielä tuo boxi on liimauksessa, mutta kun on valmis, niin varmaan jonkun kuvan tänne räpsäsen.  ;)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 24.09.11, 15:35
Joo, Bodnarin kortit on kyllä loistavia. Lähettele ihmeessä kuvia boxista, kun saat sen valmiiksi. Tuohon korttiin mahtuu tosi paljon kytkimiä, painonappeja ja potikoita
joten sen ympärille saa rakennettua jo melko toimivan 'kotiohjaamon'.  :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Tuomas Kuosmanen on 24.09.11, 19:32
Kotiohjaamokärpäsen pureman oireet alkavat yleensä toden teolla siitä hetkestä kun ensimmäisen oman kytkimen tai potikan saa simussa tekemään halutun toiminnon. Enemmän tai vähemmän aikuiset miehet istuvat liikuttuneina kääntelemässä laskutelinevipua ylös ja alas ja ihmettelemässä että kyllä se toimii ... ;D

//T


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: smä on 24.09.11, 20:23
Quote from: Tuomas Kuosmanen on 24.09.11, 19:32
Enemmän tai vähemmän aikuiset miehet istuvat liikuttuneina kääntelemässä laskutelinevipua ylös ja alas ja ihmettelemässä että kyllä se toimii ... ;D


Näin se vaan on. Eikä meinaa lentämisestäkään tulla enää mitään, kun sitä vipua pitää kokeilla aina vaan uudestaan... ja nautiskella kun perseenpäristin kumauttaa että telineet ovat taas ulkona :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Hannuuotila on 26.09.11, 09:13
Öh - mitä tuolla FSUIPC:lla saa simulaattoriin lisää, tai mitä se tekee? Googletin ohjelman, mutta tuo engklanti ei taivu kovin hyvin...

//Hannu


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 30.09.11, 09:19
Eli suunnitelmat muuttuivat hieman ja päätin ensin toteuttaa pelkän kaasun, ei se nyt mikään kaunis ole, mutta toimiva ja yksinkertainen. Sisällä hammasrattailla välitetty liike sopivaksi 10k potentiometrille ja tuo musta osa on kansion kantta joka on maalattu kynäruiskulla mustaksi. Mustan kannen sisällä kitkaa tuomassa, sellaista tarraa jota käytetään tuolien ym. alla, leikattu arkista sopivaksi. Pistäkäähän kommenttia tuosta räpellyksestä. :)

[ attachment removed / expired ]


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 30.09.11, 09:32
Hyvältä näyttää. Kannattaa tehdä silti vielä erikseen se viimeistelty versio laadukkaammista materiaaleista.

MIK:n OH-TWN:ssä on tehnyt hienosti kaasuvipujen kitkansäätö siipimutterilla ja pultilla.
Kaasuakselien välissä oleva muovi liukuu riittäävästi. Materiaalin saa leikattua suoraan muovisesta keittiön leikkuulaudasta:
http://mik.1g.fi/kuvat/Kerhon+kalusto/OH-TWN/DSC_4210.jpg/full


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: smä on 30.09.11, 10:10
Quote from: Niklas Tähtinen on 30.09.11, 09:19
hammasrattailla välitetty liike sopivaksi 10k potentiometrille ja tuo musta osa on kansion kantta joka on maalattu kynäruiskulla mustaksi.


Olisiko sinulla kuvia tuosta mekaniikasta? Millaisia hammasrattaita käytit?


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 30.09.11, 11:14
Jonkinverran on kai ainakin käytetty Kouluelektroniikasta ostettuja sarjoja. Tosi monipuolinen ja edullinen vaihtoehto.
http://www.kouluelektroniikka.fi/cgi-bin/shop.cgi?action=prodshow&usr=l2oa03m0ilcugh66srq00pg9i2&prodid=5542 000


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 30.09.11, 11:29
Käytetty tosiaan kouluelektroniikan osia ja juuri noita hammasrattaita mitä O-P jo tuossa linkittelikin ja tuolta ostin myös 3mm akselia, joka pienellä rattaiden porauksella oli sopivaa. Mekaniikasta ei valitettavasti kuvia, mutta tuo on niin yksinkertainen, että eiköhän ymmärrä ilman, eli potikka pikkurattaassa ja kaasuvipu isossa rattaassa.  ;)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: smä on 30.09.11, 18:14
Quote from: Niklas Tähtinen on 30.09.11, 11:29
Mekaniikasta ei valitettavasti kuvia, mutta tuo on niin yksinkertainen, että eiköhän ymmärrä ilman, eli potikka pikkurattaassa ja kaasuvipu isossa rattaassa.  ;)


Heh, tämän suunnilleen arvasin :)

Lähinnä mietiskelen erilaisia akseleiden ja rattaiden/hihnapyörien kiinnitys- ja laakerointitapoja, jotka voisi toteuttaa minimaalisilla (puu)työkaluilla. Mielessä on FFB polkimien ja sauvan protoilua tuolla toisessa ketjussa pohdittujen ratkaisujen pohjalta. Kuvat kaikenlaisista puurakenteisiin värkätyistä mekaanisista ratkaisuista saattaisivat siis ruokkia mielikuvitusta.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 30.09.11, 18:33
Tuli uuden kaasurakennelman aika, johon siis panostetaan nyt enemmän, kun on nyt päästy sinuiksi näiden hommien kanssa. Saisi vaan olla vähän enempi tilaa tehdä näitä, kuin tämä kerrostalon kylppäri ei ole mikään verstas. Päätin kierrättää tuon yhden potikan tuosta vanhasta kaasusta ja otin Samu sulle kuvan tuosta kaasusta purkuvaiheesta.  :)


[ attachment removed / expired ]

Ja tässä tämä uusin projekti, johon tulee siis alas näillä näkymin kaksi kaasuvipua ja ylös kytkimiä sun muita. Tuo ruuvimeisseli vain auttamassa tavoitemittojen saavuttamista. Tämä versio siis n. 25cm leveä, eli isompi kuin edeltäjänsä. Ja kitka tuotetaan varmaan O-P:n ehdottamalla tavalla, kiitos siitä.
[ attachment removed / expired ]


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Tuomas Kuosmanen on 30.09.11, 19:47
Tee kaasuusi tukevasta vanerista tms pohjalevy minkä saat kiinnitettyä pöydän reunaan, ja siihen kaasuvivusto esim. näin:

[img width=480 height=640]http://tigert.com/aviation/vatsim/cockpit-stuff/throttle/protothrottle1.jpg[/img]

Sen jälkeen voit rakentaa kotelon ympärille. Kotelosta voit tehdä näin kevyemmän koska sen ei tarvitse kestää vivun vääntöä.

//T


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Olli Hurme on 30.09.11, 19:52
Kertokaas että onko tää Leo Bodnarin kortti sellanen että napit/vivut kiinni ja suoraan koneeseen? Vai pitääkö jotain ohjelmoida kun laittaa koneeseen?


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 30.09.11, 20:10
Quote from: Tuomas Kuosmanen on 30.09.11, 19:47
"Kuva"


Missä kohtaa tuossa esimerkissä on potentiometri? Tuolla takana? Ja ajattelin tuota uutta kyllä vahvistella kaikkialta, mutta ihmeen hyvin toi edellinenkin kesti, ei aukeutunut laatikko käsivoimalla.  :)


Ja Olli, kortti on juuri sanomasi kaltainen, eli todella, siis todella helppo käyttää. Korttiin kytkimet ym. ja kortti koneeseen, jolloin se näkyy peliohjaimena windowsille. Tälläisellä ensikertalaisellakaan, ei pienintäkään ongelmaa ollut, suosittelen. Ainoa miinus, että pitää ostaa usb-piuha erikseen, mutta eipä se juuri vararikkoon aja.  :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Tuomas Kuosmanen on 30.09.11, 20:16
tuossa ei ole potikkaa, oli ajatuksen eka proto :)

TWN:ssä liike on viety työntötangolla liukupotikalle.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 30.09.11, 20:19
Tuomaksen kuva taas ihan loistava. Motonetista, Biltemasta, Hong Kongista tms. saat nuo kulmaraudat, ruuvit, yms. Osat vaan paperille ja kauppaan. Hintaa tulee ehkä sen yhden Mäkkäriaterian verran. Porakoneeseen saa kiinni tuollaisen "reikäterän" millä saa leikattua pyöreitä kiekkoja muovista ja puusta.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 03.10.11, 13:57
Nyt on tuota uudempaa kaasua tultu testailtu ja muuten toimii erittäin hyvin, mutta pitäisi saada sensitytiviä nostettua enemmän kuin FSX antaa myöten. Eli kun vähennän kaasua, niin virtual cockpitissä kaasu loikkaa 50%:sta 0%:tiin oudosti. Eli jos laitan kaasutikuista n. 5% tehoista niin simussa se näkyy 50% ja kun tuosta lähtee laskemaan tehoja niin ne pomppaavat noin parin millin liikkeellä nollaan.

Mitään kohinaa ei esiinny tuossa kalibroinnissa, eli kun klikkaan tuota "näytä raakadata" niin siellä kyllä numerot kasvavat täysin normaalisti, eikä hyppimistä esiinny. Mikä avuksi, yritetty X:ää ja ysiä, mutta sama juttu molemmilla. Toivotaan, että joku tuosta selkoa sai, kun aika vaikea tuo on selittää mitenkään järkevästi. FSUIPC:stä voi vissiin noita arvoja säätää yli simun omien min-max arvojen?  :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Tuomas Kuosmanen on 03.10.11, 14:34
laita joikkarin asetuksista kaasun nullzone pois ja sensitivity täysille, ja ota pois mahdollisissa muissa joikkareissa määritetyt kaasut.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 03.10.11, 17:37
Nyt sain toimimaan normaalisti, kun ennen nuo akselit olivat X ja Y, vaihdoin toisen akselin Z-akseliksi. Ilmeisesti sekoitti nuo X ja Y jotenkin toisensa, vai mitä veikkaatte?  ;)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: O-P Pietila on 04.10.11, 06:43
Jos sulla on tuon Bodnarin lisäksi myös esim. yoke se käyttää oletuksena jotain akselia. Nykyisissä rateissa, esim. CH on itsessään myös kaasu joka voi aiheuttaa päällekkäisyyttä. Tämä pelkkänä spekulointina.


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Juha Klemettinen on 04.10.11, 06:59
Kannattaa myös poistaa FS:n asetuksista kaikki näppäinkomennot jotka vaikuttavat kaasun- ja ylitääpäätän moottorin säätöön. Yksi vaihtoehto on siirtää kaikki joystick-akselit ja niiden kalibroinnit FSUIPC:n puolelle.
Juha


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 09.10.11, 15:36
Nyt on uusin kaasu jo melkein valmis, vielä ehkä kytkimiä ja ehkä maalia, vaikka jotenkin iskee toi puu-look.  :laugh:
Kuvissa vielä jotkin osista on liimauksessa, mutta kaasu tuntuu hyvältä muuten!

[ attachment removed / expired ]

Mekanismi, vipu on kiristetty kahden vanerisuikaleen väliin ja nyt tuntuu jämäkältä, siipimuttereita vääntämällä saa raskaammaksi tai kevyemmäksi.
[ attachment removed / expired ]
Jos kommenttia sais ni olis hyvä!  ;)



E: Ensimmäinen testi ja mahtava fiilis, tässä kohtaa taas itsensä liikuttelemassa kaasuja edestakaisin ja katsoo ruudulta, että kyllä, ne liikkuvat. Nyt sitä miettii, että mitä seuraavaksi?  :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 06.09.12, 18:52
Taas oli kolvia lämmiteltävä ja jotain pientä tehtävä kun on tylsää. Työn alla siis tällä kertaa kytkinboxi jolla saa valoja sun muut "tärkeimmät" ohjattua.

Vasta kytkimien merkkivalot kolvailtu, seuraavaksi korttiin kiinni...
[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]

Vielä Bodnarin kortti menee sisälle. Ledin anodin ja vastuksen päälle heitin kutistesukkaa estämään suurimpia häiriöitä.
[ attachment removed / expired ]

Tämmöstä tänään. Kytkimiä tulee viellä jonkin verran ja pitäis se fsuipc hommata... Voin jonkun kuvan taas postata, kun on valmis ja jos ketään tälläiset pienemmät projektit mahtaa kiinnostaa.  ;)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 07.09.12, 17:01
Valmis!  :)

Laitoin nuo kolme vihreää lediä palamaan laskutelineen "down" asennossa...
[ attachment removed / expired ]

Kiinnitys yoken päällä oleviin ruuveihin
[ attachment removed / expired ]


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Patrick Ojanen on 07.09.12, 19:10
Ihan hyvältä näyttää tuo paneeli  :thmbup:
Tuossa silmään osui sun yoken tuo kello osa, niin miten saat toimimaan vaikka se näyttää vain vihreetä?


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Niklas Tähtinen on 07.09.12, 19:16
Mites nuo "Runway turnoff light" L ja R saa tuolta fsuipc:stä? Kaikki muu pelaa kuin kello.  :thmbup:

Quote from: Patrick Ojanen on 07.09.12, 19:10
Ihan hyvältä näyttää tuo paneeli  :thmbup:
Tuossa silmään osui sun yoken tuo kello osa, niin miten saat toimimaan vaikka se näyttää vain vihreetä?


Kiitos, toi kellon näyttö on vaan ylivaloittunut.  :)


Title: Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
Post by: Patrick Ojanen on 07.09.12, 19:17
Quote from: Niklas Tähtinen on 07.09.12, 19:16
Kiitos, toi kellon näyttö on vaan ylivaloittunut.  :)


Aa no sitte, itellä ku syttyy vaa vihree valo ja tunnista kone yokea.  :-\


1