FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Pertti Kevätkylä on 06.11.15, 14:13



Title: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pertti Kevätkylä on 06.11.15, 14:13
Hei! Onko näytönojainten takkuaminen
Oireet: Outoja viiva ryhmittymiä sceneryssä, " väreilyä esim. pylväät rakennukset, kiitoradan merkinnät. joissain koneissa näkyy " tukivaijerit" pätkinä, kuten myös avausikkunan trikessä. Onko kyseessä FSX ominaisuus, vai takkuaako näytönohjan. Hieman ohi aiheesta, välillä saan siivota tiedostojen y.m. "jämiä" työpöydältä F5 toiminnolla.

Käyttöjärjestelmä Windows 7 Home Premium 64bit
FSX Acceleration  asennettu 120Gb SSD levylle.
Käyttömuistia 8 Gb.
Näytönohjaimet 2 kpl. Vertex 3D AMD Radeon HD 6870 1GB GDDR5, AMD CrossfireX toiminto enabloituna.
Näyttö: benq 32" BL3200 PT AMVA paneeli flicker-free, DVI liitäntä käytössä
Kaikki FSX Settingsit on Ultra High tilassa. arvojen muuttelu ei vaikuta asiaan. Valittu tarkkuus on 1920x1200x32.








Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pekka Holopainen on 06.11.15, 16:14
Ei ole FSX:n ominaisuus eikä sun laitteistossasikaan ole periaatteessa mitään vikaa (ellei sitten näytönohjain/met ole jollain tavoin viallinen). Voi tietysti olla myös softaongelma. FSX ei kuitenkaan hyödy pätkääkään kahdesta näytönohjaimesta tai CrossfireX-ominaisuudesta. Ei siitä kyllä pitäisi olla mitään haittaakaan (siis jos vermeet ovat kunnossa). Vaikea sanoa näillä tiedoilla mistä moinen voisi johtua.

Pekka


Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pertti Kevätkylä on 06.11.15, 19:18
Kiitos vastauksestasi. Tutkin asiaa, päivitän joka tapauksessa 4.5 vuotta vanhan pöytäkoneeni.

Pertti


Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Joona Väisänen on 07.11.15, 19:59
Ultra high asetukset ja 1gb näytönohjainmuisti ei ole toimiva yhdistelmä.


Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pekka Holopainen on 08.11.15, 10:05
Quote from: Joona Väisänen on 07.11.15, 19:59
Ultra high asetukset ja 1gb näytönohjainmuisti ei ole toimiva yhdistelmä.


Kävi myös mielessä, mutta Pertti mainitsi tuolla, että "arvojen muuntelu ei vaikuttanut asiaan".
Quote:
Kaikki FSX Settingsit on Ultra High tilassa. arvojen muuttelu ei vaikuta asiaan. Valittu tarkkuus on 1920x1200x32.




Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Mika Virolainen on 08.11.15, 12:17
[BufferPools]
Poolsize=0 (onko näin)?

FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.15 (jos on, niin tuota arvoa suuremmaksi)

En tiedä voisiko auttaa, mutta kokeillahan aina voi. Itsellä sceneryt väläyttee viivoja kun poolsize=0. Tälle en voi mitään ennenkuin saan paremman näyttiksen. Venetubon twiikeillä tuota ei tapahdu (Antaa jokin TRESHOLD -arvon tuohon poolsizeen) mutta framerate on sitten liian huono.

Aina saa kärsiä ::)

Edit: Näyttää kyllä näytönohjain olevan aivan eri vuosituhannelta kun omani (GF440GT /1gb) joten taitaa vika olla jossain muualla, ehkäpä ajureissa tai asetuksissa?





Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pertti Kevätkylä on 09.11.15, 12:27
Hei! Koneeni kasannut  JIMMS ehdottaa, emon ja prosessorin i6 vaihtoa i8 versioon. Näytön ohjaimeksi tulisi Asus StrixGTX 970 DirectCU II, OC 4Gb GDDR5. Yksi ohjain kuulemma riittää. Jospa näillä eväillä välkkyminen ja "viivakimput" poistuisi scenerystä. FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.70 En löydä tätä arvoa .cfg tietojen joukosta.

Pertti





Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Jani Ekholm on 09.11.15, 15:39
ATIn korteille säätöä löytyy täältä: http://www.avsim.com/topic/404430-optimal-settings-for-ati-users-with-fsx-great-results/

FSX:n FIBER_FRAME_TIME_FRACTION on defaulttina 0.33. Jos tulos ei tyydytä niin arvoa pienentämään. Siihen ei ole olemassa mitään kiveen hakattua arvoa mikä on se "the arvo".
Ja jos poolsize=0 niin se vika on siinä.(vika siis tässä tapauksessa)


Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pekka Holopainen on 09.11.15, 17:32
Quote from: Pertti Kevätkylä on 09.11.15, 12:27
...
riittää. Jospa näillä eväillä välkkyminen ja "viivakimput" poistuisi scenerystä. FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.70 En löydä tätä arvoa .cfg tietojen joukosta.
...


Etsi se esimerkiksi notepadin find-toiminnolla. Se voi olla eri osiossa. Minulla tuo näyttää olevan [MAIN]-osiossa. Jos sitä riviä ei löydy mistään, käyttänee simu oletusasetusta. Tuon rivin voi vallan hyvin lisätä myös manuaalisesti FSX.cfg-tiedostoon. Perus FSX.cfg-tiedostossa (se jonka FSX:n asennusohjelma luo) ei ole läheskään kaikkia komentorivejä, joita siellä voi käyttää.



Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pertti Kevätkylä on 10.11.15, 04:54
Otin uudelleen käyttöön X-Plane10 simun. Myös siinä scenery väreilee, joten seuraava askel on raudan päivitys.
Kiitän kaikkia keskusteluun osallistuneita.

Pertti


Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pekka Holopainen on 10.11.15, 11:11
Tämä saattaa mennä ihan pieleen koska koskee putkinäyttöjä, mutta kerron kuitenkin.

Joskus 2000-luvun alkupuolella yhden PC-mikromme kuva (kuvaputkinäytössä) "väreili" kaikilla sovelluksilla (olin tuolloin työpaikkani mikrotukihenkilö ja minulle kuuluivat koulun n. 100 tietokoneen ongelmien selvitykset). Kokeilin kaikki tuntemani temput ja myös lainatut. Mikään ei auttanut. Lopulta kokeilin monitoria vielä toisessa pistorasiassa ja voilá! Syynä väreilyyn oli tuosta pistorasiasta tullut "huono" sähkö. En tänä päivänäkään tiedän mikä (virtapiikkejä?) siinä oli, mutta pistorasian vaihto auttoi. En myöskään osaa sanoa aiheuttaisiko tuollainen mitään häiriöitä nykyajan litteisiin näyttöihin, jotka toimivat eri periaatteella kuin kuvaputket.

Pekka


Title: Re: Näytön ohjaimet takkuaa
Post by: Pertti Kevätkylä on 18.11.15, 09:34
Kiitos vinkistä, ei ollut apua pistorasian vaihdosta.

Pertti


1