FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Muut aiheet => Vapaa keskustelu => Topic started by: Olavi Uotila on 01.08.16, 18:08Title: Ilo käydä Virossa
Post by: Olavi Uotila on 01.08.16, 18:08
Tämän vuoden kohde oli Tartto. Kokemus oli todella positiivinen. Sieltä nimittäin puuttuivat jotkut suomalaisen yhteiskunnan ärsyttävät piirteet:

- ympäritatuoidut hormonihirviöt
- känniääliöt möykkäjengit
- resupettereiksi pukeutuneet naiset; sen sijaan naiset olivat pukeutuneet siististi hameisiin/mekkoihin, kaikenikäiset
- ravintoloissa ruokailtiin sivistyneesti; ei näkynyt niskalippaisia möykkääjiä
- en havainnut yhtään kännykkään puhuvaa autonkuljettajaa
- pyöräilijät eivät ajelleet jalkakäytävillä
- ruokakaupoista sai ostaa viinaakin, mutta ostajat puuttuivat
- ym ym, kaikenkaikkiaan vaikutti sivistyneeltä ja järjestäytyneeltä yhteiskunnalta
- lisäyksenä vielä: siistiä; eivät heittele paperi/pahvi/muovi- ym roskia ympäriinsä; myöskään koirankakkoja ei näkynyt


Viime vuonna kohteena oli Pärnu. Pääosin ylläolevan mukaisia havaintoja; suurin ongelma oli bussilastillinen suomalaisia,
keski-ikäisiä naisia ja miehiä, jotka örvelsivät vuorokaudet läpeensä hotellissa.

Paluumatka viime viikolla palautti todellisuuteen laivalla:

- ruokaillessa oli pakko kuunnella suomalaista kovaäänistä pöytäpuhetta, jossa vähiintäin joka kolmas sana oli v***u,
  ja lippis nurinpäin päässä tietysti.
- väistämättä tuli mieleen suomalainen "vapaa kasvatus" ja sitä kautta sivistymättömyys. :thmbdn:


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: Harri Mattila on 01.08.16, 18:33
Jumantsuikka Olavi, teimme vaimon kanssa pari viikkoa sitten samoja havaintoja samoissa paikoissa.

Pärnussa olimme yhden yön, enkä mene kyllä toiste. Jos matkalla ei pärjää ilman suomen kieltä niin parempi pysyä kotona. Ärsytti niin pirusti, kun
känniääliöt örvelsi tarjoilijoille ja muille koko ajan jotain omaa "hauskaa" tarinaa.

Tarttosta jäi erittäin positiivinen kuva. Ystävällistä palvelua ja kaikinpuolin mukavaa ja lokoisaa ravintolaelämää.

Silti autolomamme paras kohde oli Riika. Mutta siitä joskus toisella kertaa.

Laivamatka Helsinki-Tallinna on yhtä helv****ä. Pelkkiä kaljakärryjä ja kaljankittaajia. EN sylje kunnolliseen olutlasiin, pois se minusta, mutta
yletön möykkääminen on persiistä.


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: Seppo Kolehmainen on 02.08.16, 04:15
En voisi olla enempää samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa, sivistynyt kansa. 

Seppo


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: Jaakko Männistö on 02.08.16, 04:26
Kyllä,kyllä, pelkkää samaa täältä ja lisäksi voisi vielä mainita ainakin Tarton suhteen,kesäaikaan päällekaatuva vehreys,puistot kastanja ja tammipuustoineen.Myös ihmisten kiireettömyys ja leppoisuus sekä ystävällisyys on melkein tarttuvaa! Pärnusta en tiedä,kun en ole kun muutaman kerran läpi ajanut euroopan reissulla.


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: Arne Wallen on 02.08.16, 05:51
Hyvinkin pitkälle samaa mieltä olen, tosin tuo Harrin maininta että ei suomea pitäisi puhua ulkomailla, monen vanhemman ihmisen on aivan pakko jos ei viro, latvia tai liettua vain taivu suussa, ei kaikille englanti tai saksakaan.Saarenmaa on mielestäni myös edellisten lisäksi mukava paikka, tosin sielläkin voi tavata suomalaisia.
Olen usein puolustellut suomalaisia, nytkin.Ei me olla lainkaan pahimmasta päästä tuolla maailmalla, löytyy hassunhauskat britit, ruotsalaiset ja venäläiset ym. jotka kyllä hallitsevat örveltämisen ehkä jopa suomalaisia paremmin.
Ilmeisesti olen tuurilla matkustellut suomenlahden yli koska en ole laivamatkoillakaan häiriintynyt suomalaisista, no en ole kyllä matkoja ajoittanutkaan bileristelyihin, vai olenko vain niin kuuro jo nykyään.


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: sauli76 on 02.08.16, 06:21
Niin, tuo Saarenmaa on jotenkin hieno paikka. Hiukan erilainen kulttuuri síellä, vaikka onkin Eestin saaria. Latviassa muutaman kymmenen kertaa käyneenä ja Riikan liikennekaaoksessa jonottaneena valitsisin kohteeksi jonkin muun kaupungin kuin Riikan. Liettuassa hienoja paikkoja ovat mielestäni Kaunas, Palanga ja Klaipeda - ja miksei Ignalina, koska siellä on se EU liittymisehtona suljettu vanha ydinvoimala  ;D Vilna on täynnä venäläisiä ja meininki siellä jotenkin töykeämpää kuin muualla Liettuassa - vaikea sanoa miksi. Ehkä yksi syy voi olla, että siellä ei hirveästi välitetä turisteista.

Laivoista aivan samaa mieltä edeltäjien kanssa, tuulipuvut kahisee, Visa credit vikisee ( debit on kuiva ) ja Bonusmatkalaiset ( Tällink kanta-asiakkaat ) mölyää. Kun katsoo ympärilleen, tulee vähän samanlainen tunne, kuin olisi Jakomäen ostarilla. No, mutta hyvähän se toisaalta on, että Tällink myy halvalla matkoja. Pääsee öykkärirahvaskin verkkareineen Tallinnaan edustamaan ja pitämään Suomen lippua korkealla.

Loppuun hyvä kysymys: Miksi, ja miten eestiläiset tunnistavat meidät aina joka tilanteessa suomalaisiksi? Olo on kuin olisi leima otsassa  :laugh:


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: Tarmo Kallio on 02.08.16, 15:36
Olen käynyt vain kerran Virossa. Siellä esiintyi silloin Madonna ::)

[ attachment removed / expired ]


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: Arne Wallen on 02.08.16, 15:59
Saulin kysymykseen tiedän ainakin pari vastausta, auton rekisterikilpi, puhuttu kieli sekä vieraassa paikassa olevan hakeva katse.Pukeutuminen ei suuresti eroa tavallisesta viron pukeutumisesta, ei muukaan käyttäytyminen.Tukevahkot mammat eivät siellä osta kassikaupalla meidän hinnoissa edullisia tavaroita ja kanniskele niitä.
Täällä yleistetään helpostikkin kaikki muut suomalaiset tuulipuvuissa örveltäviksi suomeksi kiroileviksi pöllöiksi, olisikohan se kuuluisa 1%, tällä foorumilla olevat kulkevat aina siistissä puvussa ja osaavat käyttäytyä, jooko:)
Puhuvatkin aina sujuvasti paikallista kieltä, sulautuvat massaan, toki siihen parempaan osaan massasta, vaivaako teitä jokin kompleksi lapsuuden tuulipuvusta.


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: sauli76 on 03.08.16, 08:04
Räägin ka eesti keeles. Palvelu ja asenne on vastapuolella aina parempi kun puhuu maan omaa kieltä, eikä sönkötä suomea. Moni kaljahousu vaan "vaatii" jostain syystä palvelua suomeksi vaikka eihän esim. Helsingissäkään saa palvelua eestin kielellä - tai ainakin aika harvassa paikassa. Olen henkilökohtaisesti ollut vieressä kun suomalainen sadattelee hotellin tiskillä " mitä v*ttua, eiks nää puhu suomea"  :laugh: Noista saa hyvät naurut.

Lisätään tuulipukuihin, raitaverkkareihin vielä yksi kotimainen klassikko. Hai-saappaat  ;D 


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: Topi Falkenberg on 03.08.16, 14:13
Olen samaa mieltä Olavin kanssa, Virossa on kiva käydä, koska lagerolutkin tykkää käydä luonnostaan noin 5,5 % vahvuuteen. Oluen hinnoittelu vähittäistavarakaupoissa on ollut Suomessa Lidlen rantautumisen jälkeen ihan kohdallaan, mutta kun se on maultaan hieman vajaa laivalaageriin verrattuna. Rääkimisest en muuta tiedä, mutta hyvät naurut sain Tallinnan Amaretton paarissa, kun suamipojat yritti tehdä asiansa selväksi viroksi.  ;D Ymmärsi tyttö jopa ruotsia paremmin, sakutume - vassokuu!


Title: Re: Ilo käydä Virossa
Post by: Tarmo Kallio on 06.08.16, 14:29
Laitan vielä pari kuvaa Viron vierailusta. Kuvasin 04.08.2009 Nokia N90-kännykällä:


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


1