FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Mika Virolainen on 12.01.18, 11:01



Title: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.01.18, 11:01
Kumpi kannattaa ostaa, ja miksi?


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3dv4
Post by: Mikael Leinonen on 12.01.18, 11:15
Itse kallistuin chaseplaneen, on paljon nykyaikaisempi ja päivittyy jatkuvasti  :thmbup: Aluksi hieman hankala laittaa kaikki asetukset paikoilleen mutta kun ne saa tehtyä niin tulee kyllä todella hyvä, orpo olo tulee ilman  ;D

https://youtu.be/hr2PKmP2yF0


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.01.18, 11:24
Valmiiden asetusten jakaminen (Presets) on listoilla keltaisena? Eli saako valmiita muiden tekemiä asetuksia, jos ostaa Chasen? Näistä on yleensä apua alussa, ja voi muokata valmiita asetuksia mieleisekseen.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mikael Leinonen on 12.01.18, 11:26
Saahan noita ladattua sieltä chase planen community-osiosta ;) Enpä ole muuta tehnytkään kuin ladannut valmiita presettejä ja muokannut niitä omalle silmälle sopivaksi ;D


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.01.18, 11:29
Ok, kiitti! Poikkeaako aivan sikana Ezdok:sta? Mulla on se käytössä FSX:ssä, ja alkuun sekin oli aivan käsittämättömän tuskastuttava ensimmäisien asetuksien tekemisessä ;D Ja toimiihan varmasti myös Full Screen -tilassa? Ja varmaankin siinä on pikanäppäinkomennot pään kääntämiseen esim. overheadiin ym....


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mikael Leinonen on 12.01.18, 11:35
Quote from: Mika Virolainen on 12.01.18, 11:29
Ok, kiitti! Poikkeaako aivan sikana Ezdok:sta? Mulla on se käytössä FSX:ssä, ja alkuun sekin oli aivan käsittämättömän tuskastuttava ensimmäisien asetuksien tekemisessä ;D Ja toimiihan varmasti myös Full Screen -tilassa?


No graafinen käyttöliittymä on paljon viimeistellympi ainakin, alussa tämänkin kanssa menee aikaa että saa asetukset konekohtaisesti kuntoon mutta kuten sanottu niin kun on valmista niin ei osaa olla ilman. Tuosta että toimiiko fullscreen tilassa en osaa sanoa kun itse käytän simua koko ajan windowed-tilassa. Tälläinen tieto löytyi kuitenkin

The In-Sim View Selector and the Framing Overlay can only be used in Windowed Mode in FSX.

This is a known limitation listed on the ChasePlane product page.

Tiedä sitten koskeeko sama rajoitus p3d:tä

 



Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.01.18, 11:38
Ota nyt tästäkin selvää...




Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Tomi Renberg on 12.01.18, 11:41
Quote from: Mika Virolainen on 12.01.18, 11:29
Ok, kiitti! Poikkeaako aivan sikana Ezdok:sta? Mulla on se käytössä FSX:ssä, ja alkuun sekin oli aivan käsittämättömän tuskastuttava ensimmäisien asetuksien tekemisessä ;D Ja toimiihan varmasti myös Full Screen -tilassa?


Mulla oli myös Ezdok (se joku vanha versio eli ei tätä uusinta) ennen Chaseplanea. Tein itse omat presetit eikä se ollut kovinkaan työlästä vaan ihan helppoa mielestäni. Nyt toki nappaillut tuolta communitystäkin.

Ainoa miinus, että joskus Chaseplanen palvelin on ollut nurin eikä se ole pystynyt verifoimaan serial numberia eikä se ole näin ollen toiminut. Itse en pysty enää käyttämään simua edes ilman kameraohjelmaa jotten lennot sitten jäi siihen kunnes serveri oli taas päällä (ei se vaadi siis kokoajan yhteyttä vaan vain käynnistyksen yhteydessä). Tosin en muista nyt, että ainakaan noin puoleen olisi tuon suhteen ollut mitään ongelmia. Kaipa ovat vihdoinkin tajunneet edes serverinsä kahdentaa tai lisänneet option, että toimii offlinessä. Enpä ole edes itseasiassa seurannut change logia tuon osalta  :-[

Lisäksi presetit taitavat tallentua vain Chaseplanen pilveen eli ne ei ole paikallisesti sun koneella, joten mikään cfg-filejen säätäjän unelma tämä ei ole.

Itse ostin tämän jo "alpha-vaiheessa" ja päivityksiä tuli joskus useampi päivässäkin, mutta ei mitään suurempaa ongelmaa edes silloin. Toimii full screenissäkin, P3Dssä.



Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mikael Leinonen on 12.01.18, 11:41
No tuohan tarkoittaa sitä että fsx:ssa tuo ei toimi koko näytön tilassa mutta P3D:ssa taasen toimii. Tuosta betamaininnasta en itse olisi huolissaan, suht hyvin on toiminut ja kuten sanottu päivittyy harva se päivä ;)


Title: Re: Ezdok vai Chase camera p3dv4
Post by: Sami Metsola on 12.01.18, 12:51
Ezdoksista ei ole kokemuksia, mutta kaikki palautteet, mitä olen foorumeita lukenut antavat äänensä Chase Planelle. Itsellä Chase käytössä ja olen ollut todella tyytyväinen. Hieman sitä joutuu opiskelemaan, mutta kun oppii käyttämään, niin saa todella monipuolisesti konfattua itselle sopivat näkymät. Myös kameran liikeanimaatiot ovat hienoja esim. saa säädettyä paljonko kamera tärisee liikkeen vaikutuksesta ja paljonko pää seuraa horisonttia yms. Toivottavasti saavat vielä jossain vaiheessa uusinnat toimimaan FSLabsin bussin kanssa!


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mikko Kärkkäinen on 12.01.18, 12:55
Kertokaas, kun en ole tällaisia koskaan omistanut, mitä näillä tehdään?  :-[


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Petri Koivisto on 12.01.18, 13:15
Quote from: Mikko Kärkkäinen on 12.01.18, 12:55
Kertokaas, kun en ole tällaisia koskaan omistanut, mitä näillä tehdään?  :-[
Long story short, liikutellaan kameraa simussa. ;D Tai ns. kuvakulmatyökalu.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mikko Kärkkäinen on 12.01.18, 13:37
Eikös TrackIR olisi tuohon hommaan paras ja realistisin tapa? Mä en ainakaan suostu lentään enää ilman. Kamalaa touhua säätää kuvakulmaa jonkun tatin kanssa.  :-\


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Petri Koivisto on 12.01.18, 13:53
Quote from: Mikko Kärkkäinen on 12.01.18, 13:37
Eikös TrackIR olisi tuohon hommaan paras ja realistisin tapa? Mä en ainakaan suostu lentään enää ilman. Kamalaa touhua säätää kuvakulmaa jonkun tatin kanssa.  :-\
TrackIR toimii mielestäni parhaiten juuri esim. DCS:ssä tai vaikka simussa pikkukoneella lennettäessä, ei niinkään matkustajakoneilla... ite en ainakaan tykännyt. Pikkukoneella toimii kun pitää katsella ympärilleen maisemia huomattavasti enemmän kuin isoilla koneilla. 8) DCS:ssä melkeinpä välttämätön lisä. :thmbup:


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.01.18, 14:18
Katselin tuota videota "sieltä täältä", ja aikaisemminkin jonkun Chase Cam -videon olen nähnyt. Onhan tuo aika vaikuttavaa vrt. Ezdok. Videon lopussa on kunnon mainospuhe tuotteen puolesta, mutten nyt lankea siihen, vaan uskon teitä ;D Eikun ostamaan... ja on sitten valmiina kun FSX pyyhitään pois koneeltani.

Kiitos kommenteista, vakuuttavista sellaisista 8)

E: Tuolla kyllä mainittiin, ettei manuaalia ole olemassa? Onko tosiaan näin? Toki kyselen sitten täältä apuja kun niitä kaipaan, ja ainahan löytyy käyttäjien tekemiä video-ohjeita.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.01.18, 14:58
Hienosti meni heti alkuun....




Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.01.18, 15:10
Vaatiiko asentuakseen FSUIPC:n? On kyllä sekin jo ostettuna, muttei asennettuna.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mikael Leinonen on 12.01.18, 15:17
Noita virheilmoja tulee aina silloin tällöin, ei syytä huolestua jos itse ohjelma vaan käynnistyy. Ei pitäisi vaatia FSUIPC:ia toimiakseen.
Varsinaista manuaalia ei ole mutta tällä pääsee alkuun http://www.avsim.com/forums/topic/497403-user-manual/


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.01.18, 15:31
Eipä käynnisty (asensin jo FSUIPC5) eikä silti pelitä? Sama virheilmoitus tulee....


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mikael Leinonen on 12.01.18, 15:41
Quote from: Mika Virolainen on 12.01.18, 15:31
Eipä käynnisty (asensin jo FSUIPC5) eikä silti pelitä? Sama virheilmoitus tulee....


Onpa outoa  :-\ Tänne kannattaa laittaa kyselyä jos ei ala toimimaan http://fsfxpackages.com/en/support/products/ChasePlane/


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Jouka Ahponen on 12.01.18, 15:46
No ompas sinulla nyt ollut ongelmia lisäosien kanssa.

Tuossa tilanteessa melkein laittaisin support viestiä suoraan FSFX Packagesille. Kuullut, että ovat hoitavat kyllä supportin mallikkaasti. Lisäksi myös Kevenistä jäi päälle hyvä vaikutelma kun hänet viime vuonna tapasin Cosfordissa Flight Sim Show tapahtumassa.

Mitä tulaa Ezdokin ja Chaseplanen väliin, niin kyllä Chaseplane (jo beta vaiheessa) lyö ezdokin mennen tullen. Itselläni ezdok kaatuili tuon tuosta, User interface oli vaikeasti käytettävä ja muutenkin ominaisuuksiltaan paljon köyhempi. Chaseplane näyttää ja tuntuu paljon paremmalta ja tuo ominausuuspuolella paljon enemmän. Lisäksi se on myös erittäin aktiivisen kehityksen alla ja kehittäjän omin sanoin hän on jopa joutunut hieman lyömään jarrua uusien ominaisuuksien tuomiseen, ettei beta venyisi ikuisuuksiin.

Perusominaisuuksiltaa chaseplane on erittäin toimiva alusta ja kaikki näkymät myös menevät cloudiin, joten jos tulee hankittua uusi kone, niin kaikki tallennetun kamerasetit saa takaisin helpposti. Lisäksi myös community toiminnon avulla löytää helposti muiden käyttämiä näkymiä.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Patrick Ojanen on 15.01.18, 07:55
Laita supportiin viestiä. Viimeksi kun oli jokin häikkä startissa itellä niin vastasivat tunnin sisään ja samalla jo toimi CP  :thmbup:


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 15.01.18, 18:06
Laitoin kyllä, vastausta ei ole näkynyt ???


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 16.01.18, 16:35
Quote from: Mika Virolainen on 15.01.18, 18:06
Laitoin kyllä, vastausta ei ole näkynyt ???


Olihan sieltä mailiin tullut viesti, jossa pyydettiin lähettämään asennuskansiossa "mahdollisesti oleva" .log -tiedosto. En sellaista löytänyt, ja poistin kahteenkin kertaan asennuksen. Kolmas kerta toden sanoo, joten jostain kumman syystä sain pikakuvakkeen Chase planeen, mutten ainakaan aiemmin huomannut toista pikakuvaketta VFX central, josta vasta varsinainen asennus lähti käyntiin. Ohjelmaa ei siis ollut vielä edes asennettu loppuun, kun klikkasin tuota pikakuvaketta joka sen errorin sinne antoi :-[ Nyt kaikki toimii, mutta FSX:n osalta (jossa siis edelleen käytän Ezdokia) Chase Cam pyyhkii sen pois käytöstä jokaisella kerralla kun sen käynnistän :thmbdn: En ainakaan vielä ole löytänyt valikkoa, josta sen saisi tekemään muutoksia vain Prepariin... Eipä tuo nyt paljoakaan häiritse, koska Ezdok:n saa taas käyttöön kunhan vain konffaa FSX -tiedoston sen omalla ohjelmalla.

Sain Bonanzaan community -asetukset, ja kävin hieman ohjelmaa muutenkin läpi. Hiirellä katsominen ympäri ohjaamoa hiiren rulla pohjaan painettuna on hidasta? Löysin tuohon mielestäni asetukset, ja siirsin ne kummatkin täysille, mutta silti "pään kääntäminen" hiirellä tuntuu siltä kun olisi täydessä kännissä, ja kääntö jatkuu vielä hiiren pysäyttämisen jälkeenkin suuntaan johon päätään pyörittää... Onkohan tuohon mitään selvää säätövalikkoa, josta sen saa toimimaan "reaaliajassa" hiiren kanssa? 


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 10.08.18, 09:13
Taas on pieniä ongelmia :-[

Tota online manuaalia on tullut luettua, mutten sieltä ongelmaani mitään löydä.

1. Lentäessäni Aesin Bussilla (P3Dv4.3) tuo kamera saattaa tipahtaa päältä kymmenenkin kertaa per lento. Tämä tapahtuu aina, kun kääntelen ohjaamon nappuloita (jos tapahtuu) saan sen tietty päälle INS -näppäimellä jolle määritetty global enable / disable. Mikähän laittaa tuon disable-tilaan?

2. Sticky mouse look on pärähtänyt päälle itsestään muutaman kerran, ja aika pahassa paikkaakin nimittäin kiitotieltä poistuttaessa. Ei auta muu, kun CTRL + ALT + DEL jotta kameran saa pois päältä ja pääsee ohjaamon nappuloihin taas kiinni. Mikähän tämän tilan laittaa aktiiviseksi, kun sille ei edes näppäintä voi määrittää erikseen?

Voiko edellämainitut johtua Preparissa olevista näppäinkomennoista, joita en ole osannut disabloida?

Jos joillain ollut samankaltaisia ongelmia, niin apua vastaanotetaan ;)

Edit: 3. Miten punaiset kameran tilasta ilmoittavat tekstit saa pois päältä?


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.08.18, 14:09
Nyt disabloitu kaikki komennot Preparista joita Chase Plane käyttää, mutta silti kamera tipahtelee jatkuvasti pois päältä (global disable). Ideoita?


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 12.08.18, 15:12
Olen luonut Chasella täysin uuden profiilin A319. En siis ole koskaan käyttänyt muiden säätöjä. Kaikki toimii oikein, mutta aina kun valitsen koneeksi A319 kuvakulma kääntyy päinvastaiseksi. Tämä palautuu kun valitsen hiiren kakkosella On-board (Chase Plane)... Miksi? Toki riesana edelleen edellämäinitut asiat.




Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Patrick Ojanen on 13.08.18, 06:11
Quote from: Mika Virolainen on 12.08.18, 14:09
Nyt disabloitu kaikki komennot Preparista joita Chase Plane käyttää, mutta silti kamera tipahtelee jatkuvasti pois päältä (global disable). Ideoita?


Katso ettei tuohon global disable -komennolle ole mitään sellaista painiketta mitä tarvitsee normaalisti lentäessä. Ja kyllä tuota joutuu aina välillä käynistelemään uusiksi lennon aikana kun ei vaihda kuvakulmia.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 13.08.18, 07:37
Quote from: Patrick Ojanen on 13.08.18, 06:11
Katso ettei tuohon global disable -komennolle ole mitään sellaista painiketta mitä tarvitsee normaalisti lentäessä. Ja kyllä tuota joutuu aina välillä käynistelemään uusiksi lennon aikana kun ei vaihda kuvakulmia.


Ei ole, joten tuo on ihmetyksen aihe.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 13.08.18, 15:01
Quote from: Mika Virolainen on 10.08.18, 09:13
Edit: 3. Miten punaiset kameran tilasta ilmoittavat tekstit saa pois päältä?


Löytyikin Preparin omista asetuksista :-[


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Patrick Ojanen on 14.08.18, 06:35
Quote from: Mika Virolainen on 13.08.18, 07:37
Ei ole, joten tuo on ihmetyksen aihe.


No täytyy muista että tuo on kuitenkin vielä betassa, mutta avaathan järjestelmänvalvojana? Itsellä ainoa ongelma on että T7:n kanssa jos menee suoraan taaksepäin niin lentää koneesta pihalle.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 14.08.18, 06:41
Kyllä vaan.



Edit: Mutta jos ei sullakaan vaihda kuvakulmia, niin sittenhän tässä ei mitään ihmeellistä ole. Joutuu vain vähän väliä painamaan pikanappia Global enable.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Patrick Ojanen on 14.08.18, 09:51
Quote from: Mika Virolainen on 14.08.18, 06:41
Edit: Mutta jos ei sullakaan vaihda kuvakulmia, niin sittenhän tässä ei mitään ihmeellistä ole. Joutuu vain vähän väliä painamaan pikanappia Global enable.



Joo se välillä jumittaa, mutta uudelleen käynnistämisellä se lähtee taas toimimaan.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 24.11.18, 09:04
Quote from: Mika Virolainen on 12.08.18, 15:12
Olen luonut Chasella täysin uuden profiilin A319. En siis ole koskaan käyttänyt muiden säätöjä. Kaikki toimii oikein, mutta aina kun valitsen koneeksi A319 kuvakulma kääntyy päinvastaiseksi. Tämä palautuu kun valitsen hiiren kakkosella On-board (Chase Plane)... Miksi? Toki riesana edelleen edellämäinitut asiat.




Tämä ongelma ei koskaan ole poistunut, enkä tiedä mikä sen aiheuttaa. A320 / 321 toimii täysin normaalisti. Katselin läpi ko. koneen camera definitionit monestakin paikkaa (panel.cfg / aircraft.cfg) ja vertailin A320:n kanssa eikä eroja ole. A318/319 & A320/321 käyttää samaa profiilia ja ovat erilliset konepaketit.

Jospa seuraava vihje kertoisi teille jotain?

Käynnistyessään A319 on custom => outside kuvakulmassa, kun taas A320/321 on normaalissa chase plane onboard virtual cocpit kuvakulmassa.



Preparin valikoistakin olen yrittänyt katsella, mutten ymmärrä? Onko mitään ideoita.


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Mika Virolainen on 04.12.18, 14:54
Olihan taas pienestä kiinni!

Poistin A318/319 kokonaan jonka jälkeen ei tietystikään toiminut enää myöskään A320/321 (Aerosoftin oma moka), poistin ChasePlaneen luomani asetukset, ja poistin koko ChasePlanen. Poistin sitten myös A320/321 -sarjan.

Asensin sitten Airbussit uudelleen ja sama ongelma, mutta nyt kummallekin sarjalle. Koska A318 / 319 julkaistiin ensin, ja tietysti säädin sen ensin en tajunnutkaan että A320 / 321 jäi erilaiseen konfiguraatioon. Yleensä ottaen jos säädät jotakin (fuel planner / configuration) muutokset vaikuttavat kumpaankin sarjaan.

Ero oli kuitenkin itse koneen sisällä olevassa "konfiguraattorissa".

A320 -sarjassa oli view system OFF, ja kuvakulma koneen latauksen jälkeen normaali. A318/319 -sarjassa taas ON, ja kuvakulma matkustamoon päin.

En enää muistanut, että siellä oli kaksi täppää, view system ja panel bar.

No tulihan asenneltua bussit nyt .xml -tyylillä, mutta mitähän sekään hyödyttää koska yhteiset tiedostot sijaitsevat edelleen Users / Käyttäjänimi / Documents / Aerosoft...?

Tuli myös konfattua ChasePlane kaikkine eri koneineen joka oli kyllä oikeasti hyvä juttu!







Aerosoft haisee silti :thmbdn:


Title: Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
Post by: Jaakko Polet on 05.12.18, 14:05
Quote from: Mika Virolainen on 04.12.18, 14:54
Aerosoft haisee silti :thmbdn:



Fslabs ;)


1