FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Matti Westerholm on 14.12.18, 13:32Title: Ai-liikenteen luominen itse PreparD3v4:ssa.
Post by: Matti Westerholm on 14.12.18, 13:32
Osaako joku sanoa, että onko mahdollista ja millä ohjelmalla?  FSX:ssä se tapahtui WOAI:lla ja AIFP3:lla.


Title: Re: Ai-liikenteen luominen itse PreparD3v4:ssa.
Post by: Pekka Holopainen on 14.12.18, 13:53
AIFP3:n nykyinen versio tukee myös P3D:tä. Näin siis tekijän manuaalin mukaan. Omakohtaista kokemusta P3D:stä tai sen AI-liikenteestä minulla ei (vielä) ole.

WoAI-trafiikki asennetaan sen asennusohjelmalla ja uskoisin senkin toimivan P3D:ssä. Eri asia on sitten miten sen saa muokattua toimimaan xml-tyyppisessä lisurien asennustavassa (minulla ei taaskaan ole tuosta kokemusta). Ehkäpä tuossakin voisi käyttää jo aiemmin kertomaani fake-FSX-asennusta, josta sitten vain kopioidaan tarvittavat tiedostot P3D-simun käyttöön haluttuihin kansioihin.

Tuossa on huomattava se, että jos myöhemmin asentaa lisää WoAI-liikennettä, asennusohjelma muuttaa aiemmin asennettuja tiedostoja (esimerkiksi koneiden aircraft.cfg-tiedostoja) joten ne pitää kopioida uudelleen entisten päälle. WoAI-liikennettä voi asennusohjelmalla myös itse muuttaa/poistaa, mutta sekin toimii vain jos jokaisessa asennuksessa on käytetty asennusohjelmaa. Jälleen eri asia on mikä tuon muuttamisen tarve käytännössä on. WoAI:lta näyttää nykyään ilmestyvän päivityksiä hyvin harvakseltaan.

Pekka


Title: Re: Ai-liikenteen luominen itse PreparD3v4:ssa.
Post by: Matti Westerholm on 14.12.18, 14:43
Kiitoksia Pekka tiedoista ja hyvää joulun odotusta!


Title: Re: Ai-liikenteen luominen itse PreparD3v4:ssa.
Post by: Kari Reinisalo on 31.01.19, 15:32
Alpha India Group (AIGTech) on julkaissut AIG AI Manager (AIG AIM) betaversion, millä voi laitella AI-liikennettä P3Dv4:een.
http://www.alpha-india.net/
http://www.alpha-india.net/2018/12/14/aig-ai-manager-one-click-installer-release/

Pikasella kokeilulla tuntui toimivan.
Ko manageri hakee AIG:n julkaisemat eri yhtiöiden plaanit ja hakee, asentaa tarvittavat koneet netistä sekä tekee trafficbgl:t.
Voi asennella yhtiö kerrallaan tai bulkkina useampia yhdellä kertaa.


1