FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Mika Virolainen on 26.01.19, 14:32Title: A32XX Anti-Ice Indicator
Post by: Mika Virolainen on 26.01.19, 14:32
Miten tämä Ice Indication tube oikein toimii?

Siihen syttyy valo, mutta muuttuuko valo jotenkin jäätämisen uhatessa? vai tuleeko ilmoitus FCOM:lta? Juttua on kyllä riittämiin, mutta itse "tubea" ei sen ihmeemmin esitellä. Alkaen sivulta 40.

https://www.slideshare.net/FernandoNobre1/cold-weatherops

Tässä kuvaamani pieni pätkä ko. laitteesta ja sen valosta.

https://youtu.be/LhsgAmhbSDM


Title: Re: A32XX Anti-Ice Indicator
Post by: Jesperi Lauhio on 26.01.19, 15:07
"Tubessa" ei pahemmin ole esiteltävää, on sen verran simppeli laite ;D Tuohon siis kertyy jäätä jos on kertyäkseen, ja sen huomatessaan voi miehistö naputella jäänehkäisyä päälle. Valo on sitä varten, että tikkuun kertyvän jään näkee pimeälläkin. En tiedä, toimiiko simussa käyttötarkoituksensa mukaisesti ollenkaan. Villi veikkaus ainakin FSX:n jäätämismallinnuksen tuntien on, että ei toimi.


Title: Re: A32XX Anti-Ice Indicator
Post by: Mika Virolainen on 26.01.19, 15:19
No joo... kuvahan kertoo enemmän kuin... Eli kun tuohon tötsään kertyy jäätä, niin silloin on jäätävät olosuhteet ;D

https://www.airteamimages.com/airbus-a320__-_112929.html

E: Välillä on vaikea uskoa, että näinkin yksinkertaisia laitteita on edelleen käytössä.

Kiitos vastauksesta!Title: Re: A32XX Anti-Ice Indicator
Post by: Mika Virolainen on 26.01.19, 15:36
huvittaa muuten suunnattomasti, että FS5.1 -aikaan lähdin Bostonista GA -mäntämoottorikoneella kohti Chicagoa. Kiipesin lentokorkeutta kohti pilvessä, jolloin alkoi meno hyytymään. Moottori ei enää kovin hyvin kiertänyt, ja tajusin laittaa kaasuttimen ilman esilämmityksen päälle. Eipä enää auttanutkaan, eli oli kai jäätynyt jo lähes umpeen ja takaisin oli palattava lähtökentälle nopeasti korkeutta pudottaen :-[

En tiedä miten P3D / FSX & Active Sky + lentokoneet jäätämistä mallintavat, mutta eipä ole ongelmia tuon lennon jälkeen ollut. Tulee kuitenkin Anti-Icea käytettyä kuitenkin sääntöjen mukaisesti.

Eihän sitä koskaan tiedä milloin.... ;D


Title: Re: A32XX Anti-Ice Indicator
Post by: Kalle Heinonen on 26.01.19, 16:33
Quote from: Jesperi Lauhio on 26.01.19, 15:07
"Tubessa" ei pahemmin ole esiteltävää, on sen verran simppeli laite ;D Tuohon siis kertyy jäätä jos on kertyäkseen, ja sen huomatessaan voi miehistö naputella jäänehkäisyä päälle. Valo on sitä varten, että tikkuun kertyvän jään näkee pimeälläkin.


No ei se sentään ihan noin yksinkertainen ole. Kyseessä on Rosemount-tyyppinen jäänilmaisin, jossa mitataan tuon tapin värähtelytaajuutta. Lyhyesti selitettynä toimii seuraavasti. Kun jäätä ei ole, tappi värähtelee tietyllä taajuudella. Kun jäätä kertyy niin tapin massa kasvaa ja värähtelytaajuus laskee. Kun värähtely laskee tietyn raja-arvon alle, indikoi järjestelmä jäätämistä.

https://www.youtube.com/watch?v=ecE10v_sOQw&feature=youtu.be&t=377


Title: Re: A32XX Anti-Ice Indicator
Post by: Jesperi Lauhio on 26.01.19, 19:22
Nekin bussista löytyy, mutta oman muistin mukaan nokan alta. Niitä kun ei tarvitse nähdä. Tuo lasien välistä löytyvä tappi on nimenomaan vaan tötsä, johon kertyy jäätä, jos kertyy, ja toimii siten visuaalisena indikaationa jäätämisestä. Siksi on valaistukin.


Title: Re: A32XX Anti-Ice Indicator
Post by: Kalle Heinonen on 26.01.19, 19:48
Oukkei, seison korjattuna! :)


Title: Re: A32XX Anti-Ice Indicator
Post by: Patrick Ojanen on 26.01.19, 20:15
FSLabsin 319 bussissa toimii ainakin jäätmäninen ja vaikuttaa aerodynamiikkaan.


1