FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: petepawn on 13.11.03, 11:32



Title: Probleemeja Suomessa..
Post by: petepawn on 13.11.03, 11:32
Minulla on fs2004:ssä asennettuna finnmast40, efhk ja finnclass.. onko teillä kokemuksia siitä että simu kaatuisi työpöydälle näiden takia? Muuten simu pyörii nykyisin hyvin, mutta lennellessäni Suomessa VFR:ää kohtuu matalalla 1500-2000 jalassa näin käy aina noin 20-30 min lennon jälkeen.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Jani Nordqvist on 13.11.03, 12:00
Mulla kaatuilee vastaavasti. Luulin onnistuneeni kun poistin erään koneen, mutta näyttääpä vieläkin kaatuilevan. Luulen kyllä, että se kaatuileminen johtuu sittä kun kuuntelen musiikkia samaan aikaan.

Jani


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Heikki Syrjamaki on 13.11.03, 14:35
Quote from: Jani Nordqvist on 13.11.03, 12:00
Luulen kyllä, että se kaatuileminen johtuu sittä kun kuuntelen musiikkia samaan aikaan.



No, sitten saa kyllä kaatuakin!! ;)


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Dreaman on 13.11.03, 14:38
Sama juttu... Simu kaatuu 15 min välein... Kun poistin Finnmast 4.0, simu ei enää kaatunut.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Jussi Rantala on 13.11.03, 17:32
Jos epäilette Finnmastia, niin kertokaahan tarkemmin (koordinaatit kiitos) missä päin olitte lennolla kun kaatuminen tapahtui - niin ja tietenkin onko kyseessä FS2004 vai FS2002.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Dreaman on 13.11.03, 19:07
Simu kaatui EFTU:n alueella. Kokeilin vain FS2004:ssa. Yleensä kun simu kaatuu, niin ruudulle tulee virheraportti. Mutta nyt ei tullut mitään virheraporttia, vaan se yhtäkkiä kaatui, ilman mitään raporttia.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Kari Kyheröinen on 13.11.03, 19:37
Kuten Jussi sanoi niin kertokaa tarkempia tietoja, missä kohtaa ongelma ilmenee. Muuten sitä vikaa on ihan mahdoton yrittää paikallistaa ja korjata. Siis joko koordinaatit tai suuntima ja etäisyys kentästä/VOR:sta. Tai jos vika ilmenee aina tietyn radiomaston tai muun vastaavan tunnetun kohteen läheisyydessä niin kaikki nämä on syytä mainita...


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Henkka on 13.11.03, 19:48
Itselläni (2004) kaatuu aina Suomessa, tai kun yritän tehdä Suomeen flight plania.
Viimeistään siinä vaiheessa kun reitti tulee kartalle planneriin.
Syystä ei ole aavistustakaan. Asennettuna Finnclass ja Helsinki 2.0.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Fixeri on 13.11.03, 20:06
Mulla kaatu myös työpöydälle ilman virheilmoitusta. Kaatu tosin myös esim. tuossa default Seattlen kentässä. Mikä ärsyttävintä, kaatuu todella usein jo pelkässä maisemien latausvaiheessa ja aina siinä jossai 40-60% kohalla ("Loading Scenery"). Voiko jokin addon aiheuttaa tuollaisia ongelmia ilman että se on käytössä? Esim. jokin kone jota ei valitse tai kenttä jolla ei lennä, ei edes samassa maassa?


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Kari Kyheröinen on 13.11.03, 20:19
Quote from: Sami Backström on 13.11.03, 20:06
..Mikä ärsyttävintä, kaatuu todella usein jo pelkässä maisemien latausvaiheessa ja aina siinä jossai 40-60% kohalla ("Loading Scenery"). Voiko jokin addon aiheuttaa tuollaisia ongelmia ilman että se on käytössä? Esim. jokin kone jota ei valitse tai kenttä jolla ei lennä, ei edes samassa maassa?


Jos ohjelma kaatuu jo noin latausvaiheessa niin epäilen koneen hiipuvia vapaita resursseja. Eli joko muisti loppuu kesken, kovalevyllä on liian vähän tilaa tai tiedot on liian pirstaleina (eheytyksen puutetta). Ei tuollainen mistään lisämaisemasta pitäisi johtua. Varsinkaan, jos se vika ilmenee myös ihan satunnaisesti valitulla kentällä. :-\


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: petepawn on 13.11.03, 20:24
Mulla simu (2004) kaatui viimeksi suoraan työpöydälle Loviisaa Porvoon suunnasta lähestyttäessä. Taavetista Haminaa päin lennettäessä sama juttu.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Fixeri on 13.11.03, 20:26
Quote from: Kari Kyheröinen on 13.11.03, 20:19
Jos ohjelma kaatuu jo noin latausvaiheessa niin epäilen koneen hiipuvia vapaita resursseja. Eli joko muisti loppuu kesken, kovalevyllä on liian vähän tilaa tai tiedot on liian pirstaleina (eheytyksen puutetta). Ei tuollainen mistään lisämaisemasta pitäisi johtua. Varsinkaan, jos se vika ilmenee myös ihan satunnaisesti valitulla kentällä. :-\


No muistia löytyy gigan verran. Olen kokeillut ottaa swapin käyttöön (muuten pois ku tuota muista muuten noin paljon), mutta ei vaikuta mihkää. Kaikki muu koneessa toimii ilman mitään ongelmia. Kaikki pelit, ohjelmat. Kovalevykään ei huuda leipää, on vain muutaman kuukauden vanha. XP asennettu juuri uusiksi. Eri ajureita kokeiltu. BIOS:sta säädelty muistien latensseja sekä AGP aperturea. Ei vaan auta. Huomenna kokeilen asentaa FS9:n uusiksi ja aloitan puhtaalta pöydältä. Pitää testata default kamoilla ja pikku hiljaa lisäillä tota addon-kilkettä. Kuha ees tänään ostamani EW ATR72 toimis :-\


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Fixeri on 13.11.03, 20:29
Niin juu vielä semmosta että kerran kaatu EFTU:ssa kun olin juuri vapauttanut kiitotien. Käytössä tolla kentällä AFCAD2 päivitys, en muista kenen tekemä.
Toinen kerta oli kun olin finaalissa (UTELI:n jälkeen) EFTU:lle.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Kari Kyheröinen on 13.11.03, 20:49
Quote from: Petteri Pulkkinen on 13.11.03, 20:24
Mulla simu (2004) kaatui viimeksi suoraan työpöydälle Loviisaa Porvoon suunnasta lähestyttäessä. Taavetista Haminaa päin lennettäessä sama juttu.


Kokeile lentää samat reitit uudelleen ja katso kuinka käy. Jos sama vika ilmenee niin ota koordinaatit ylös. Ja jos epäilet, että syypäänä on joku Finnmastin maamerkki niin viestiä vaan Jussille...

Niin nämä on mystisiä asioita. Ei oikein voi näiden tietojen perusteella vielä mitään päätellä. Teidän on tutkittava enempi niitä säännönmukaisuuksia vikatilanteissa. Jos ohjelma kaatuu kerran siellä ja kerran täällä niin se ei paljon lämmitä. Enempi omatoimista testausta kehiin...

Itse lennän edelleen 2002:lla joten en pysty ottamaan kantaa kaikkiin uuden version hienouksiin. Toimintaperiaatteet luulisi kuitenkin olevan suht koht samat molemmissa. Niin tosiaan, jos muu ei auta niin uusia puhdas asennus... :(


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Dreaman on 13.11.03, 23:10
Quote from: Sami Backström on 13.11.03, 20:29
Käytössä tolla kentällä AFCAD2 päivitys, en muista kenen tekemä.


Se oli mun tekemä päivitys. :P Yritä poistaa sen AF2_EFTU.bgl, jos se auttaa?


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Tatu Kantomaa on 13.11.03, 23:30
Tässä pieni lista tarkistettavista asioista, osittain samaa asiaa mitä on tullut jo esille, ja lähinnä FS2004:lle.

* FinnClass - tarkistakaa että siellä FinnClass hakemistossa ei ole Texture kansiota.

* Jos käytätte jotain lisäosaa joka vaatii FSUIPC:n niin tarkistakaa että sen versio on uusin mahdollinen. Jotkut lisäosa koneet asentavat vanhan FSUIPC.dll tiedoston simun Modules kansioon ilman mitään varoitusta tai ilmoitusta. Ja samalla kannattaa tarkistaa onko siellä Modules kansiossa muita dll filuja jotka voisivat mahdollisesti aiheuttaa kaatumisia.

*Kun kaatuilu alkaa niin poistakaa viimeksi asentamanne maisema ja testatakaa. Jos ei kaadu niin lisätkää se maisema simuun uudestaan ja testatkaa. Jos nyt kaatuminen taas alkaa niin vika on todennäköisesti maisemassa.

* FS2004 on vähän shaky, minulla on joskus ilmennyt sellaistakin että uusi maisema kaatuu ensimmäisellä kerralla ja toimii sitten sen jälkeen.

* Poistakaa FS9.cfg ja antakaan simun tehdä uusi cfg tiedosto. Jos olette päivittäneet esim. näytönohjaimen ajurit niin tarkistakaa että FS9.cfg filussa ei ole kahta DISPLAY.device kohtaa, eli näitä: (esimerkki minun FS9.cfg tiedostosta)

[DISPLAY.Device.NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X .0]

* Loputon maiseman lataaminen simun käynnistyessä, tai sen kaatuminen about 60% tienoilla on todennäköisesti jostain maisemasta johtuvaa. Sitä on ilmennyt jo FS2002:ssa vaan syytä ei ole löydetty.

* Kokeilkaa eri vuorokaudenaikoina.

En ehtinyt lentämään mutta slewailin default GPS päällä tuolla Turun, Helsingin ja Porvoon suunnalla eikä mitään kaatumisia sattunut. Asennettuina kaikki FISD maisemat joiden on todettu toimivan FS2004:ssa. Pitäisi tietenkin ehtiä kokeilemaan lentämällä.

On myös puhuttu että FS2004:sen uudet autogenit eivät lähde muistista vaan jäävät sinne ja hidastavat simua vähän kerrallaan. Yksi ratkaisu on nimetä Autogen kansion default.xml joksikin muuksi. Tällöin FS2004:sen lisä-autogenit poistuvat, mutta tekstuureihin kuuluvat autogenit säilyvät, samoin voimalinjojen tolpat ja teiden tolpat säilyvät. Minusta nuo uudet autogenit eivät kuulu Suomeen ollenkaan ja melkein suosittelisin kaikille paljon Suomessa lentäville poistamaan tuon filun. On raportoitu myös parempia FPS:iä.

Ja lopuksi vielä yksi juttu joka lienee itsestäänselvyys mutta kirjoitan silti. Kun olette testanneet ja toteatte jonkun lisäosan syylliseksi niin pyrkikää kuvaamaan olosuhteet/paikka/aika jne. niin tarkasti että maisemantekijät saavat simun kaatumaan samalla paikalla. Siitä ei nimittäin ole kenellekään mitään hyötyä jos joutuu vastaamaan että sori, täällä päässä toimii moiteetta.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Fixeri on 14.11.03, 18:10
Tuli pistettyä FS9 kokonaan uusiksi. Tällä hetkellä lisäpalikoina vain AFCAD2 tiedostot EFHK:lle ja EFTU:lle (Aleksin) sekä Chris Arringtonin lentokenttägraffat ja on toiminut loistavasti koko peli. Eli ei ainakaa pikasen testin perusteella Aleksin AFCAD2 päivitys tuota ongelmia.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Martti Kujansuu on 14.11.03, 18:18
Itselläni kaatui FS2004:nen EFSI:ltä itään n. 5 km.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Juha Hepokangas on 14.11.03, 22:47
Henk.koht. luulen vian olevan ennemmin FS2004:ssä kuin Finnmastissa. Olen jo kiertänyt puoli Suomea Baronilla eikä FS2002 ole kaatunut kertaakaan.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Tomi Tiiri on 16.11.03, 11:42
Tulipahan testattua Malmi-Turku väliä pariin otteeseen ja todellakin juuri ennen Kiikalaa FS9 tilttaa... Asennettuna vain Finmast 4 ja muuten simussa en ole havainnut mitään kaatumatautia.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: kille on 16.11.03, 13:33
FS2004 kaatuu millon missäkin täysin satunnaisista syistä. Eikä sille ole mitään tehtävissä ellei halua istua 24h koneella miettimässä mikä niistä 10000000 syystä tai niiden yhdistelmästä se voisi johtua. Piste.

Nimim. Luovuttanut ja sopeutunut

:P


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Fixeri on 16.11.03, 14:38
Finnmast4 aiheuttaa mullaki satunnaista kaatuilua. Otin pois ja sen jälkee ei oo kaatunu kertaakaan.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: benvolio on 17.11.03, 19:13
Mulla on FS2002 ja Tampereella kaatuilee satunnaisesti. Asennettuna mastot, Finnclass ja Tampere. Järjestelmällisimmin kaatuu perusosalla rwy 24. Viimeksi VOR/DME lähestyminen kiitotielle 24 n. 10 DME ja nokka kohti Näsineulaa ja paks... Restart 2002... Ei millään huvittais luopua Finnmastista. :'(

Lasse


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Jussi Rantala on 18.11.03, 01:56
Quote from: Lasse Sandberg on 17.11.03, 19:13
Mulla on FS2002 ja Tampereella kaatuilee satunnaisesti. Asennettuna mastot, Finnclass ja Tampere. Järjestelmällisimmin kaatuu perusosalla rwy 24. Viimeksi VOR/DME lähestyminen kiitotielle 24 n. 10 DME ja nokka kohti Näsineulaa ja paks... Restart 2002... Ei millään huvittais luopua Finnmastista. :'(


Slewillä sahasin ympäri Tamperetta ja Pirkkalaa, mutta en saanut simua kaatumaan. Simuna siis FS2002, tosin minulla ei ollut muuta tällä kertaa kuin FinnMast 4.0.

Onhan sinulla varmasti poistettuna aikaisemmat Finnmastin versiot?

Edit. Kokeilin slewiä samoissa ympyröissä myös FS2004:lla, kaikki OK.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Jussi Rantala on 18.11.03, 02:14
Quote from: Tomi Tiiri on 16.11.03, 11:42
Tulipahan testattua Malmi-Turku väliä pariin otteeseen ja todellakin juuri ennen Kiikalaa FS9 tilttaa... Asennettuna vain Finmast 4 ja muuten simussa en ole havainnut mitään kaatumatautia.


Pyörin slewillä Kiikalan ympärillä (FS2004), mutta en saanut simua kaatumaan. Asennettuna Finnmast 4.0. (Mainittakoon, että ensin pyörin Tampereella, josta sitten goto-airportilla valitsin Kiikalan -> FS2004 kaatui)


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: kille on 18.11.03, 16:05
Quote from: Tatu Kantomaa on 13.11.03, 23:30
* Poistakaa FS9.cfg ja antakaan simun tehdä uusi cfg tiedosto. Jos olette päivittäneet esim. näytönohjaimen ajurit niin tarkistakaa että FS9.cfg filussa ei ole kahta DISPLAY.device kohtaa, eli näitä: (esimerkki minun FS9.cfg tiedostosta)

[DISPLAY.Device.NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X .0]


Oletko Tatu varma että tuosta on haittaa? Tarkistin oman fs9.cfg:n ja kas, siellähän oli samannäköinen rivi kuin tuo sinunkin (paitsi ilman 8X:ta :P ) ja lisäksi vastaava jossa luki melkein samat mutta display drivers for NT/XP tjsp. Kokeilin poistaa viimeksi mainitun ja mielestäni pilvistä tuli kökön näköisiä. Toisaalta ei kaatunut enää niin herkästi. Mitähän vaikutusta sillä oikeasti oli?

Lisätiedoksi, ennen ko. rivin poistoa Iron Knuckles DC-9 kaatui kolmella yrityksellä peräkkäin n. 5-6 NM EFHK:n kiitotieltä 33 pohjoiseen. Onko siellä jotain Finnmast 4.0:n liittyviä jänniä? Kaatumisen aiheuttajana joka kerta visualfx.dll.



Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Jussi Rantala on 19.11.03, 15:23
http://www.fsnordic.net/discussion/index.php?board=14;action=display;threadid=17489 (http://www.fsnordic.net/discussion/index.php?board=14;action=display;threadid=17489)


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Tatu Kantomaa on 19.11.03, 15:31
Quote from: Vieras on 18.11.03, 16:05
Oletko Tatu varma että tuosta on haittaa? Tarkistin oman fs9.cfg:n ja kas, siellähän oli samannäköinen rivi kuin tuo sinunkin (paitsi ilman 8X:ta :P ) ja lisäksi vastaava jossa luki melkein samat mutta display drivers for NT/XP tjsp. Kokeilin poistaa viimeksi mainitun ja mielestäni pilvistä tuli kökön näköisiä. Toisaalta ei kaatunut enää niin herkästi. Mitähän vaikutusta sillä oikeasti oli?


Saattaa olla että joudut sitten asettamaan nuo pilvien asetukset uudestaan, ja/tai muutenkin ne näytön asetukset.

En osaa sanoa mitä vaikutusta tuolla on, olen vain huomannut ja AVSIM foorumista lukenut että monet asetukset saattavat sekoittaa simua. Eli noita pitäisi olla vain yksi kerrallaan.

Mulla kävi viimeksi niin että simu käynnistyi yhden kerran ja sen jälkeen ei enää ollenkaan ennen kuin boottasin. Ja tämä WinXP:llä. Tarkistin nuo rivit ja poistin yhden ylimääräisen ja taas toimii.

Noita asetuksia tulee jos vaihtaa esim. drivereitä ja jäävät sitten kellumaan tuonne.

AVSIM foorumista voi lukea lisää jos asia kiinnostaa.


Title: Re:Probleemeja Suomessa..
Post by: Juha Hänninen on 19.11.03, 15:46
Hei kun simu on kaatunut, niin katsokaapa Ohjauspaneeli -> Valvontatyökalut -> Tapahtumienvalvonta ja sieltä klikatkaa "Sovellus" -kohtaa. Sitten vaan klikkaatte sitä virheraporttia jossa lukee Flight Simulator 9 oikealla hiiren näppäimellä ja sieltä "Ominaisuudet".

Siinä sitten lukee selostus missä lukee mikä simun on kaatanut. Se on kyllä osaksi vähän hepreaa mutta kyllä siitä jonkun verran selvää saa. Itse pähkäilin pitkiä aikoja mikä simun kaataa, ja se oli eräs gauge. Aina tuosta ei kyllä ole hyötyä... mutta kannattaa tsekata.


1