FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Tianyu on 28.02.04, 16:56



Title: F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Tianyu on 28.02.04, 16:56
Juu elikkä taas tällainen ongelma liittyen tuohon uuteen paneliin(Marcianon).

[Luin nuo alemmat threadit, mutta eipä näkynyt vastaavia ongelmia]


Elikkä olen nyt ymmärtänyt, että tuo lentosuunitelma kannattaisi tehdä Microsoftin FS9 omalla Flight Plannerilla. Kun niin teen niin MCDU näyttää vain että ei ole plaania. ND:n plan-osiollakin näkyy vaan tyhjää.

Mitenkäs te lataatte tuo lentosuunitelman FS2004seen, jotta se näkyisi Marcianon panelin FMC:ssä?

ND:ssä näkyy kyllä nuo lentokentät ja VORrit jne. Ja tuo NavData asennettu.

Ja btw. Airport/VOR/NDB Informationissa lukee vua INOP.


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: heiska91 on 29.02.04, 11:58
Mä teen eka sen suunnitelman FS:n omalla Flight Plannerilla ja sit ku se kysyy että haluaako että Flight Plan siirretään koneeseen tai jotai vastaavaa niin painat "Yes" ja sit sen pitäis tulla, noin jotenki mulla toimii.....


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Tianyu on 29.02.04, 12:06
Mulla ei kysy ees tollasta...

Paneli muuten toimii hyvin, mut tuo...

Tarviikos tuohon mitään muuta lisä ohjelmia/osia, että tuo Flight Plaani latautuisi MCDUlle?


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: heiska91 on 29.02.04, 14:31
Quote from: Tianyu Huang on 29.02.04, 12:06
Mulla ei kysy ees tollasta...

Paneli muuten toimii hyvin, mut tuo...

Tarviikos tuohon mitään muuta lisä ohjelmia/osia, että tuo Flight Plaani latautuisi MCDUlle?

Ootko varma että ei tuu, eka se kysyy että haluuko tallentaa sen plaanin ja sen jälkeen pitäis tulla....


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Spetsnaz on 29.02.04, 14:40
Quote from: Jesse Heiskanen on 29.02.04, 11:58
Mä teen eka sen suunnitelman FS:n omalla Flight Plannerilla ja sit ku se kysyy että haluaako että Flight Plan siirretään koneeseen tai jotai vastaavaa niin painat "Yes" ja sit sen pitäis tulla, noin jotenki mulla toimii.....

Mutta sehän on se, missä valitaan että halutaanko kone siirtää alkup. kentälle, jos vaikka vaihtaa ifr-suunnitelmaa kesken lennon. ;)


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: heiska91 on 29.02.04, 14:43
Kyllä se mun mielestä siten tulee siihen MCDU juttuun...


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Tianyu on 29.02.04, 14:47
Mulla kyllä tulee se että haluatko siirtää koneen departure paikkaan, mut ei kysy MCDUun ja MCDUun ei tule mitään. FMCstä kun painaa F-PLAN nii tulee vaan No F-PLAN tai jotain vastaavaa. Ja NDstä kun laittaa PLANille nii on tyhjä.

Sit vielä kun painaa Data -> Airport tai VOR tai NDB nii tulee vaan INOP >:(


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Spetsnaz on 29.02.04, 14:55
Quote from: Tianyu Huang on 29.02.04, 14:47
Mulla kyllä tulee se että haluatko siirtää koneen departure paikkaan

Tuota tarkoitin äsken. Mutta tarkoittaako Jesse juuri tuota?!


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Tianyu on 29.02.04, 14:56
Ehkä...

Mut ongelmana on se, et jos se tarkottikin sitä nii mul ei silti lataudu flight plani MCDU:lle ;)


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Spetsnaz on 29.02.04, 15:06
Quote from: Tianyu Huang on 29.02.04, 14:56
Ehkä...

Mut ongelmana on se, et jos se tarkottikin sitä nii mul ei silti lataudu flight plani MCDU:lle ;)


Niin. En ole minäkään saanu sitä toimimaan, tosin en oo kauheasti yrittänytkään... ;)


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: heiska91 on 29.02.04, 15:26
Quote from: Joel Ahonen on 29.02.04, 14:55
Tuota tarkoitin äsken. Mutta tarkoittaako Jesse juuri tuota?!


Joo, painat siinä Yes


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Spetsnaz on 29.02.04, 15:50
Quote from: Jesse Heiskanen on 29.02.04, 15:26
Joo, painat siinä Yes

Juu juu, mutta sehän siirtää vaan koneen lähtökentälle flight planin mukaan, eikä sillä ole vaikutusta siihen että latautuuko flight plan MCDU:lle. Näin olen asian käsittänyt. ;)


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: heiska91 on 29.02.04, 16:07
Quote from: Joel Ahonen on 29.02.04, 15:50
Juu juu, mutta sehän siirtää vaan koneen lähtökentälle flight planin mukaan, eikä sillä ole vaikutusta siihen että latautuuko flight plan MCDU:lle. Näin olen asian käsittänyt. ;)


Mun mielestä se ainaski toimii.....
Yritä viel semmosta että asennat sen uudelleen sen panelin....


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Tianyu on 29.02.04, 16:12
Juh ei toimi vaik painais Yes, kuten aina olen painanut =) Ei toimi myöskään No:lla :D

Jooh tota panelin uudelleen asentamista vois harkita tänään myöhemmin, täältä GMT+8silta :P


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Tianyu on 01.03.04, 09:21
Joo ei toimi edes uudelleen asennuksilla... kokeillu vaikka nyt mitä. F-PLAN sanoo vaan "No FLT Plan"

Oisko ketään joka osaisi sanoa mistä on kyse? ???


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Tianyu on 01.03.04, 09:59
Joo eli nyt selvis itekkin. gps_export.dll tjsp.stä johtu. Asensin uusiks ton niin alko toimii...
Tiedoks Joelillekkin :)


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Musti on 01.03.04, 12:57
Laitoitko sinä mihin tuon gps:n ja mistä sinä sen latasit, asennus cd:ltä ?


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: heiska91 on 01.03.04, 13:31
Quote from: Pentti Mustonen on 01.03.04, 12:57
Laitoitko sinä mihin tuon gps:n ja mistä sinä sen latasit, asennus cd:ltä ?

Tarttetko sitä?
Mulla on se, ja toimii.....
Anna vaa s-posti osote nii lähetän....


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Musti on 01.03.04, 16:55
Jos viitsit olla niin mukava, laita tuohon
pentti.mustonen@kanetti.com, toivottavasti voin joskus auttaa sinua, kiitos :)


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Spetsnaz on 01.03.04, 19:04
Quote from: Jesse Heiskanen on 01.03.04, 13:31
Tarttetko sitä?
Mulla on se, ja toimii.....
Anna vaa s-posti osote nii lähetän....

Haluatko lähettä mullekin? Olisin kiitollinen... :) jolle88@suomi24.fi


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Olli Keijonen on 01.03.04, 19:19
Minä en kyllä laittaisi sähköpostiosoitetta noin vain näkyville tänne foorumille, juuri äskenkin tuli jotain viiruspostia luultavimmin täysin tietämättömältä viruksen "kantajalta"... Eri juttu tietenkin jos nuo eivät ole teidän vakituisia postilaatikoita, mutta ainakin Pentin tapauksessa uskon näin olevan.

Ja olisitte lukeneet ne minun kirjoittamani ohjeet siinä toisessa ketjussa, minähän nimenomaan kielsin korvaamasta sitä gps_export.dll:ää! ;)


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Musti on 02.03.04, 07:12
Eihän tuossa ole sen kummempaa "vaaraa" kuin ihan normaalisti kun olet esim. näillä sivulla. Kyllä palomuuri ja virustorjunta homman hoitaa ja sitäpaitsi onhan tuo sähköpostiosoite saatavilla muutenkin , en nyt oikein ymmärrä äskeistä kommentia ???
Ollinkin sähköpostiosoite on tuossa kaikkien saatavilla, mikä ero nyt siinä on onko se sinun ainut vai mikä, sinun koneellahan se kumminkin tulee, vai tuleeko ?
Mutta kovasti Ollille kiitos kun olet huolissaan ihan asiasta


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Kari Virtanen on 02.03.04, 07:41
Quote from: Pentti Mustonen on 02.03.04, 07:12
Kyllä palomuuri ja virustorjunta homman hoitaa


Tähän ei kannata luottaa, esim. eilinen NetSky.D ehti meidän talossa kuuteen koneeseen ennen kuin F-Securelta sai edes päivitystä tuota vastaan :P


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Tianyu on 02.03.04, 08:21
gps_export.dll löytyy muistaakseni kakkos vai kolmos CD:n .cabeista (winzipllä kun avaa tai joku muu. Ei oo suojattuja paketteja) ja laitoin ihan Modules kansioon...


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Ilkka Portti on 02.03.04, 08:22
Quote from: Tianyu Huang on 02.03.04, 08:21
gps_export.dll löytyy muistaakseni kakkos vai kolmos CD:n .cabeista (winzipllä kun avaa tai joku muu. Ei oo suojattuja paketteja) ja laitoin ihan Modules kansioon...


Löytyy 2. cd:ltä.


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: heiska91 on 02.03.04, 12:46
Eik ton gps_export.dll:n vois pistää vaik tänne FSN:n sivuille?


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Ilkka Portti on 02.03.04, 13:01
Quote from: Jesse Heiskanen on 02.03.04, 12:46
Eik ton gps_export.dll:n vois pistää vaik tänne FSN:n sivuille?


Miksi pitäisi? Jos joku sitä tarvii, niin senhän saa FS9:n 2. cd:ltä. Eikä se sitäpaitsi olisi edes laillista... ???


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Olli Keijonen on 02.03.04, 14:25
Quote from: Pentti Mustonen on 02.03.04, 07:12
Ollinkin sähköpostiosoite on tuossa kaikkien saatavilla, mikä ero nyt siinä on onko se sinun ainut vai mikä, sinun koneellahan se kumminkin tulee, vai tuleeko ?
Mutta kovasti Ollille kiitos kun olet huolissaan ihan asiasta

Siinä on se ero, että tuolla profiilissa olevan osoitteen näkevät vain rekisteröityneet käyttäjät, mutta tähän kirjoitetun osoitteen virukset.tanne@holmo.poh näkevät myös mahdolliset osoittenetsijäsoftat yms. joista tietävämmät saavat kertoa enemmän.


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: Spetsnaz on 02.03.04, 19:22
No nyt minäkin sain tuon toimimaan, jee! ;D Heleppo juttu.


Title: Re:F-Planin lataus MCDU:lle
Post by: jehu on 02.03.04, 21:02
Mulla on sama ongelma mutta koneena on Pss airbus 330. Yritin etsiä samanlaista tiedostoa mutta ei ollut. Onkos tähän joku muu ratkaisu ???

edit: jos joku vaivautuis ja lähettäs mulleki sen tiedoston, osoitteen näkee profiilista. Karmaa luvassa ::)


1