FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Aleksi Palojärvi on 27.06.04, 18:39



Title: Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Aleksi Palojärvi on 27.06.04, 18:39
Olen kiinnittänyt yllätys yllätys huomiota siihen, että simu heittää ulos varoittamatta mitään. Joskus tulee se lähetä virheilmoituspalkki, jossa kehotetaan ottamaan yhteyttä Microsoftiin.
Kysympä teiltä, että mikä mättää. Arvaa oliko kiva, kun Atikalla oli lentäny Rovaniemeltä Tampereelle, ja kun näin jo Tampereen kentän, niin eiköhän simu nakannu ulos.
Apua kaivattasi. :(


Title: Re:Simu tiltaa!!! AUTTAKKEEE!!
Post by: rampas on 27.06.04, 19:23
Tuotahan se meinaa tehdä tuo ms:n tekemä lentomallinnus. Monta syytä, pc: lämmöt koholla, näyttökortti ei päiväntasalla, jokin lisäpalikka väärä, väärin...: tuo Tampere, eikö se jollekkin aihettanut ongelmia ? Onko sammunut useasti ja muualla jne. Sitten vain kokeilemaan , poista jotain kokeile sitten ja varmista että pc on ok ;) mutta älä anna periksi, kyllä se vielä siitä


Title: Re:Simu tiltaa!!! AUTTAKKEEE!!
Post by: Aleksi Palojärvi on 27.06.04, 19:30
No lämmöt saattaa olla kohollaan. ;D Voisikos johtua siitä, että aseman, jossa tämä simu on, on liian täynnä. Parisataa MB:tä tilaa enää. Jospa asentaisin uudestaan. Äsken kun kokeilin Bonantsaa, niin nakkas pihalle oitis. ???

Liikaa syitä. >:(


Title: Re:Simu tiltaa!!! AUTTAKKEEE!!
Post by: FIN1979 on 27.06.04, 19:31
Onkos näyttökortin ajurit päivitetty ? Itsellänikin oli alussa kaatumatautia mutta säätämällä ja päivittämällä sain simun stabiiliksi.

Jani


Title: Re:Simu tiltaa!!! AUTTAKKEEE!!
Post by: rampas on 27.06.04, 19:40
Jos tosiaan näytönohjain on päivitetty ja ok voi vika olla noissa lämmöissä. Mutta se voi olla myös tuossa näytönohjaimen lämmöissä. Mutta aina pc siivous auttaa asiaa, mutta fs9 kaatumisia ei voi koskaan lopettaa millään, olen sen kyllä huomannut vaikka kaikki olisi kohdallaan, on se niin herkkä kapistus että. Joskus jopa lähestymisessä jos painat esim. jotain nappia silleen huolimattomasti niin sekin voi jo kaataa jutun, voi itku


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Sami Puro on 27.06.04, 20:01
Sitten Aleksi, kiinnitä vähän huomiota viestin otsikkoon. Tuommoinen "auttakee" huutaminen ei varmastikaan auta asiaa..


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Aleksi Palojärvi on 27.06.04, 22:01
Näyttökorttia ei kyllä ole päivitetty. Päivitämpäs huomenna. ;D


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Aleksi Palojärvi on 28.06.04, 11:39
Tässä tämä kuva:


[ Attachment removed / expired ]

Mistä voin muuten päivittää näyttökortin?????


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Ilkka Portti on 28.06.04, 11:40
Quote from: Aleksi Palojärvi on 28.06.04, 11:39
Mistä voin muuten päivittää näyttökortin?????



Asentamalla uusimmat ajurit?


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: rampas on 28.06.04, 12:25
Hyvä konsti tuo ! Kun simu ilmoittaa tuon ms:n virheilmoituksen voi vika olla jossain muussakin ? Silloin kun sammuu kuin saunalyhty vika on yleensä hankalampi, joskin yleensä johtuu liika ylikuormasta ja pc vain sammuu tups.


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Sami Virkkula on 28.06.04, 12:34

Itsellä ainakin aiheuttaa FinnMast41:n "finnmast_Smoke3d.fx" savuefekti satunnaista kaatumatautia varsinkin malmilla. Heitti kaatumasta kun otin sen pois.


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: rampas on 28.06.04, 12:50
Miksihän tuolle ei tehdä mitään vaikka tuo smoke virhe on ollut tiedossa ainakin 1 vuoden ? outoa jos ei tiedä tuota niin varmaan menee simu nurin, se on facta :)


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Aleksi Palojärvi on 28.06.04, 13:03
Ylikuormasta joka sijaitsee...???


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Mikko Maliniemi on 28.06.04, 13:10
Quote from: Harri Nykänen on 28.06.04, 12:50
Miksihän tuolle ei tehdä mitään vaikka tuo smoke virhe on ollut tiedossa ainakin 1 vuoden ? outoa jos ei tiedä tuota niin varmaan menee simu nurin, se on facta :)


Sille on pirun vaikea tehdä mitään, kun toisilla se ei aiheuta mitään ja toisilla taas ei toimi yhtään. Itselläni se ei ole aiheuttanut käytännössä mitään, joten minun on sille effektilleni vaikea tehdä mitään "korjausta", kun se ei itselläni vaadi korjausta...


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Esa on 28.06.04, 13:27
Minullakaan ei ole yksikään kaatuminen jäljitettävissä savuefektin aiheuttamaksi. Voi olla vaikkapa näytönohjaimen mallista tai ajuriversiosta kiinni, taikka sitten jostain ihan älyttömästä, mikä ei koskaan tulisi mieleen.


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: rampas on 28.06.04, 18:21
Quote from: Aleksi Palojärvi on 28.06.04, 13:03
Ylikuormasta joka sijaitsee...???

Tarkoitan Aleksi tuota ylikuormaa joka pitäsi olla "xx" sisällä, siis kun pc joutuu liian koville sen ominaisuuteen nähden, esim. liian vähän muistia, liian pieni prossu jne ja sitten sitä kuormitetaan tavallaan yli sen äärirajojen, silloin tilttaa varmaa. Onhan eri asia aivan jos simu kaatuu kun kaatuu koko pc , vai ?


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: rampas on 28.06.04, 18:24
Quote from: Mikko Maliniemi on 28.06.04, 13:10
Sille on pirun vaikea tehdä mitään, kun toisilla se ei aiheuta mitään ja toisilla taas ei toimi yhtään. Itselläni se ei ole aiheuttanut käytännössä mitään, joten minun on sille effektilleni vaikea tehdä mitään "korjausta", kun se ei itselläni vaadi korjausta...

aivan ja voisko jopa johtua käyttäjän omasta virheestä esim. ei muista laittaa tuota smoke filua sinne "efect" kansioon, noin pienenä heittona. Suurin osa virheistä ja "kaatumisista" on omia mokia, näin väitän ainakin omalta kohdalta


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Aleksi Palojärvi on 28.06.04, 18:29
Koko pc ei kaadu. Se heittää vain pihalle, siihen työpöydälle. Tilaa minulla on kyllä todella vähän, ja äsken se heittii, että D-asema juoksee liian pienellä tilalla. Olen sitä siivonnut, mutta ei auta. Muistia on yhteensä 512. Prossu on 1.6. Näytönohjain on NVIDIA GeForce2 MX\MX 400.0.

Hmmm... Mitä pitäisi vielä kertoa, jos nuista oli ylipäätänsä apua.


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Sami Puro on 28.06.04, 18:43
Sattuuko tuo jollain tietyllä alueella lennettäessä..? Lisäosamaisemat on ennenkin aiheuttaneet hämminkiä, niin voisit kokeilla naksia niitä pois päältä scenery librarystä.


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: rampas on 28.06.04, 18:44
Oletko Aleksi äskettäin asentanut esim. Alain Capt:n MD-11 paneelin, sillä minulla tuo aiheutti kaatimista jonkin aikaa. Kannattaa miettiä mitä on laittanut simulle jos on aikaisemmin toiminut ihan ok.


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Aleksi Palojärvi on 28.06.04, 18:49
No joo! Nehän alkoi lähiaikoina, ja lähiaikoina ole asentanut Captin MD-11-paneelin ;D.

Ne sattuu joka satunnaisilla alueilla, ympäri maailmaa.


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: jehu on 28.06.04, 19:02
Oletko katsonut tuosta virheikkunasta että mikä virheen aiheuttaa?


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Aleksi Palojärvi on 28.06.04, 19:44
En. Katsonkin sitten jos se tulee vielä.


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: rampas on 29.06.04, 19:19
en olisi ikinä uskonut kun olen myös taistellut simun kanssa sen oudon kaatumisen kaatumisen kanssa, eli heittää minut työpöydälle ja sillä selvä. Olen laittanut fs9 pariin kertaan uudelleen ja ei, sama homma. Sitten eilen aloin miettiä vähän muutakin. Olen itse ollut kovasti vastaan Omega-ajureita, menin niiden uusille hienoille sivuille ja kokeeksi lataisin sieltä Atin ajurit xp:lle. Olen tänään lentänyt n. 4-5 tuntia, ei YHTÄÄN kertaan ole mennyt poikki lento ja framet ihan tapissa melkein aina (max.20). Kokeilkaa ihmeessä ilman ennakkoluuloa joka painii samoissa ongelmissa kuten minyulla oli. JES. Onnea vaan ! :)


Title: Re:Simu kaatuilee varoittamatta
Post by: Aleksi Palojärvi on 30.06.04, 20:08
Kiitos sinulle. Minulla loppui ne väliaikaisesti, kun tyhjensin roskakorin. En tiennyt, että se oli D-asemalla, ja siinä roskiksessa oli päälle 5000 filua, tai hakemistoa. Ei ihme, että on D-asema täynnä, mutta ei ole enää. Nyt ei ole käytettynä edes neljäsosaa. ;D Elikkä siis se simu, ja roskis oli siellä D-asemassa, ja ongelmat loppui, kun saatiin sinne paljon enemmän tilaa.


1