FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: 0999 on 03.07.04, 18:43



Title: Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: 0999 on 03.07.04, 18:43
Nyt kyllä ihmetyttää.... Aloin lentelemään Riiasta Varsovaan ja säädin pilvet niin että olisi täysin overcast eli tasainen pilvipeitto...no sitten kun nousen tarpeeksi ylös niin eihän siellä ole mitään täydellistä overcastiä. Ärsyttävää kun haluaisin ettei näkyisi maata lainkaan vaan tasainen pilvipeitto vain ja sitä en nyt saa.
Asetuksia olen lärännyt lävitte ja miettinyt ja säätänyt /testannut mutta ei auta. Nyt jäi vaihtoehdoksi kysellä täältä foorumilta neuvoja/vinkkejä. Muistaaksein aikaisemmin on kyllä ollut täysin overcast mutta liekö syy sitten pilvipäivityksellä(low FPS) jonka aikanaan tein? Epäilen sitä.
(FS2004:lla lentelen.)


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: ToniH22 on 03.07.04, 18:51
Se voi vaikuttaa tuo pilvipäivityskin, kun se on kuulemma vaikuttanut muuhunkin kun tuohon overcastiin.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: 0999 on 03.07.04, 18:57
Quote from: Toni Hiltunen on 03.07.04, 18:51
Se voi vaikuttaa tuo pilvipäivityskin, kun se on kuulemma vaikuttanut muuhunkin kun tuohon overcastiin.


Harmillista sinänsä kun pilvipäivitys alensi frameratea ja nyt jos kokeilen laittaa orkkis pilvet takaisin niin framet nousevat :-\ ja silloin ehkäpä saan "täydellisen" overcastin mutta framet.... ::)


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: ToniH22 on 03.07.04, 18:59
Jos on mahdollista pienentää joitain asetuksia, mitä ei välttämättä tarvitse pitää täysillä esim: autogen säädöt.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: Jyrki Ikonen on 03.07.04, 19:31
Ei mullakaan ole tasainen pilvikatto >:( (fs2004)


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 04.07.04, 04:43
Mulla on. Pilvien 3D piirto 100%. Ja olikos siellä toinenkin toiminto asetettu extremely dense... (töissä just, simu kotona).


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: niko on 04.07.04, 09:34
Joo itelläkin oli joskus ongelmia overcastin kanssa. Tuntu lähtevän sillä, kun laitoin pilviasetuksia kaakkoon. Avisimista löytyy myös overcast.zip niminen fixi, jolla saa overcastin näyttämään itseltään.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: Olli Keijonen on 04.07.04, 20:11
Quote from: Kim Vainionpää on 04.07.04, 04:43
Mulla on. Pilvien 3D piirto 100%. Ja olikos siellä toinenkin toiminto asetettu extremely dense... (töissä just, simu kotona).

Pistäpä kuva siitä... Minä en ole saanut ainakaan näkymään täyttä ovc:ta niinkuin esim. fs2002:ssa ja irl on välillä. Ja tuosta "fixistä", muistaakseni se aiheuttaa jotain muita kamalia bugeja ja ongelmia joten en asentaisi sitä ellei joku todista että se toimii moitteetta eikä vaikuta muihin säätiloihin.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: niko on 04.07.04, 21:35
Quote from: Olli Keijonen on 04.07.04, 20:11
Pistäpä kuva siitä...

Kenties näin? Ilman mitään fixejä...

[ Attachment removed / expired ]


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: Olli Keijonen on 04.07.04, 22:08
Näytäpäs kuva suoraan ylhäältä päin.. Entäs stratus overcast? Siinä ei taidakkaan enää olla ihan noin tiivistä pilvikerrosta.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: qwertyuiop on 04.07.04, 22:13
Quote from: Niko Väyrynen on 04.07.04, 21:35
Kenties näin? Ilman mitään fixejä...
Eihän tuo kerro vielä mitään, joku pilvikerros vain aika tiukassa muodostelmassa. Kysehän on siitä näkeekö overcastin läpi maahan, eli kuva pitäisi olla otettuna kohtisuoraan alaspäin, lisäksi Olli luultavasti halusi kuvan noista weather-grafiikka -asetuksista eikä itse lentotilanteesta.

Eli siis sama ongelma täälläkin, eilen tuli vastaan jossain niistä Aleuteille sijoittuvissa DC3-lennoista: Näkyvyyttä ei ole nimeksikään, pitäisi lentää koko ajan pilven sisällä. Mutta kunhan nousi 10000 jalkaan, niin tuo muutaman sadan jalan näkyvyys hälveni ja tilalle muutamia culumus-pilviä ja 100+ mailin näkyvyys: Jo alkoi navigointi sujumaan.
Jos teki sen virheen että laski alle 10000, niin taas oltiin sokeina. :)

Kaikki weather-asetukset kaakossa, kuten myös suurin osa muistakin grafiikka-säädöistä. Liekö tämä ongelma sitten näytönohjaimesta riippuva.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: niko on 04.07.04, 22:26
Quote from: Olli Keijonen on 04.07.04, 22:08
Näytäpäs kuva suoraan ylhäältä päin.. Entäs stratus overcast? Siinä ei taidakkaan enää olla ihan noin tiivistä pilvikerrosta.

No ei se tuostaa muutu vaikka kuvakulma ois ylhäältä päin.

Stratusten kanssa näyttää olevan himpun verran rakoja, mutta välttää meikeläiselle:
[ Attachment removed / expired ]


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: Olli Keijonen on 05.07.04, 06:33
Mites ne sinulla on noin peittäviä? Minulla näyttää tältä:


Stratus OVC
[ Attachment removed / expired ]



Cumulus OVC
[ Attachment removed / expired ]

Kaikki display -asetukset täysillä, paitsi mip-map 4:ssä ja scenery shadows pois päältä. Näkyvyys noissa kuvissa 50 mailia.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 05.07.04, 06:53
Mulla esiintyi jopa ohutta peitettä hieman paksumpi pilvipeite ja hieman harmaana. Maata ei näkynyt. Pitää ottaa kuvia, kun niitä ilmaantuu Real Weatherillä... Tai voishan tota kokeilla luomalla ne. Palaan myöhemmin asiaan.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: qwertyuiop on 05.07.04, 08:31
Quote from: Kim Vainionpää on 05.07.04, 06:53
Mulla esiintyi jopa ohutta peitettä hieman paksumpi pilvipeite ja hieman harmaana. Maata ei näkynyt. Pitää ottaa kuvia, kun niitä ilmaantuu Real Weatherillä... Tai voishan tota kokeilla luomalla ne. Palaan myöhemmin asiaan.
Joo, eihän tuossa tarvitse muuta kuin valita static weather ja ottaa 'fogged out' tai vaikka 'Gray and rainy', molemmissa pitäisi olla overcast.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 05.07.04, 15:54
Harmi etten kuvannut RealWeatherin säätä Itämeren yllä, missä tasainen pilvipeite. Oli magee. Mutta tässä ´perus´ overcast koneellani. Kaupunki alla, mitään ei näy.


[ Attachment removed / expired ]
Ukkosrintama edessä.


[ Attachment removed / expired ]
Ei näy maata...


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 05.07.04, 16:19
Stratus OVC


[ Attachment removed / expired ]


[ Attachment removed / expired ]


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 05.07.04, 16:26
Oisko näytönohjaimella myös vaikutusta asiaan? Mulla Radeon 9800 Pro 128 Mt.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: niko on 05.07.04, 16:55
Quote from: Kim Vainionpää on 05.07.04, 16:26
Oisko näytönohjaimella myös vaikutusta asiaan? Mulla Radeon 9800 Pro 128 Mt.

Mulla XT, mutta ei näytä siltikään ihan tuommoselta. Mitkäs pilvet tuossa on käytössä? Toi "Ei näy maata" kuva on kyllä aika magee...


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 05.07.04, 17:02
"Ei näy maata" -kuvassa on FS2004:n Thunderstorm. Ilman säätöjä.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: Olli Keijonen on 05.07.04, 18:10
Hmm, voisi järjestellä sellaisen opereissönin että asentaa simun kokonaan uusiksi että jos olen vahingossa asennellut jotain lisäreitä.. Minulla siis 9800XT myös. Kim, mitkäs sinulla on noissa kuvissa framet? Minulla oli tuossa cumulus ovc kuvassa siinä 19 tienoilla aika tasaisesti kaikissa kuvakulmissa, stratus kuvassa sitten tottakai enemmän.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 05.07.04, 18:15
Olli, framet on asetettu 20:een ja ne ovat 19 koko ajan. FISD:n EFHK pudottaa framet ajoittain 15:een vähäksi aikaa.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: qwertyuiop on 05.07.04, 19:12
Itselläni ei ole mitään lisä-osia asennettuna, ainakaan tietoisesti.
Kuvassa ylempänä ollaan korkeudessa 9950ft ja alemmassa ollaan ylempänä, eli 10500 ft.
Overcast-pilvikerroksen yläosa 10000ft.

[ Attachment removed / expired ]

Ohjaimena on Radeon9700 ja kaikki asetukset kaakossa, myös näytönohjaimen omista säädöistä.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 05.07.04, 19:35
Mun näyttöasetukset. Ja sit vois kokeilla tuota viimeistä kuvaa auttaako säätö???



[ Attachment removed / expired ]


[ Attachment removed / expired ]


[ Attachment removed / expired ]


[ Attachment removed / expired ]


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: kimkrister on 05.07.04, 19:40
Ja sit kannattaa tarkistaa näytönohjaimen säädöt ja asetukset, kuten reunan pehmennys ja suodatus. Vai oisko näillä merkitystä? Ei tästä enempää osaltani.

[ Attachment removed / expired ]


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: Lauri Matikainen on 08.07.04, 08:46
Vähän offtopic, mutta miten saa suurempia resoluutioita tohon ikkunaan? Kun mulla näkyy vain 800x600, 1024x768 ja 1152x864. Vai riippuuko se näyttiksestä mitä siellä on? Muistelisin kumminkin, että joku aika sitten ei näkynyt edes tota 1152x864...

Ja mulla kans sama ongelma, overcast ei ole täydellinen.


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: Mikko Maliniemi on 08.07.04, 08:50
Quote from: Lauri Matikainen on 08.07.04, 08:46
Vähän offtopic, mutta miten saa suurempia resoluutioita tohon ikkunaan? Kun mulla näkyy vain 800x600, 1024x768 ja 1152x864. Vai riippuuko se näyttiksestä mitä siellä on? Muistelisin kumminkin, että joku aika sitten ei näkynyt edes tota 1152x864...



Tuo riippuu aivan siitä, mihin resoluutioon sinun monitori ja näytönohjain kykenee. Yleensä tuo on kiinni monitorista ja siitä, että se ei voi näyttää jotain tiettyä resoluutiota isompaa...


Title: Re:Overcast... miksi ei täydellinen
Post by: 0999 on 08.07.04, 12:44
Tuota ei tullutkaan mieleeni että voisiko johtua näytönohjaimesta tuo probbis että ei ole täydellistä overcastia mutta on mulla joskus ollut nätti tasainen pilvipeitto FSssa eli oc joten ei ainakaan voi johtua näytönohjaimesta(GF 4 Ti 4800).
Taitaapi olla niin että laitan orkkispilvet FSssa takaisin paikoilleen kun kotiin pääseen lomailuiltani ja sitten taas kattellaan että onko sitä nättiä octiä vai eikö sitä ole :-\


1