FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Olli Jaarinen on 19.01.05, 19:43Title: Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: Olli Jaarinen on 19.01.05, 19:43
Iltaa,

mä olen tässä vähän kehitellyt pienessä mielessäni sitä miten virtuaalilentoyhtiö hommaa voisi kehittää. En tiedä onko vastaavaa systeemiä jo olemassa mutta en ainakaan itse tiedä..

Jos aloitetaan siitä mikä on mielestäni pielessä, eli:

 • On hirmuisesti konetyyppejä ja kamalasti reittejä, tyyliin Kiruna - Beijing
 • Lentäjät sitoutetetaan yhtiöön ja sitten pitäisi lentää joka kuukausi/viikko lentoja.
 • Jäseneksi pitää hakea -> rekryongelmia & lisää duunia ylläpitäjille
 • Kovin montaa heppua ei edes kiinnosta hakea.
 • Paljon hallinnollisia hommia

Miten sen sitten voisi toteuttaa:

 • "Yhtiö" aloittaa yhdellä konetyypillä ja "yhdellä koneyksilöllä", eli siis reitit ja aikataulut tehdään aloittelevan pikkufirman mukaan.
 • Kuka tahansa voi logata saitille ja bookata itselleen lentoja lennettäväksi, yhden kerrallaan. Samaten lennon jälkeen tullaan saitille täyttämään lentopäiväkirjaa.
 • Feikkilennot saa karsittua sillä pois, että lentopäiväkirjaa ei voi täyttää ennenkuin lennon keston kuluttua bookkaamisesta.
 • Jos joku feikkaa lentoja, mitä väliä :D
 • Jos yhtiöstä tulee suosittu ja lennot loppuvat, se laajentaa toimintaansa ja "hankkii" toisen koneen jne.
 • Jos yleinen mielipide on että reittejä pitää pidentää niin "investoidaan" uusiin konetyyppeihin, taas on hyvä lähteä liikkeelle yhdellä koneella :)
 • Sen jälkeen kun saitti on tehty, minimaalinen ylläpitovaiva.

heitelkää ideoita,
-- Olli


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: alepeura on 19.01.05, 19:50
Tuota tavoitellaan, pitää vaan löytää joku rajoittamaan suuruuden hulluutta. No voithan sinä koittaa, sinulla kun on valmiit ideat.


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: Rikuuho on 19.01.05, 20:00
Itse tykkäisin lentää esim. lääkäärilentoja, jolloin ei ole sidoksissa aikatauluun eikä kohteisiin...


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: pilotti90 on 19.01.05, 20:01
Osa näistä sinun ehdottamistasi asioista on oikein hyviä ja huomioon otettavia,mutta jos realistisuuteen pyritään niin lentäjille lähetetään joka viikko tai kuukausi lentolistat jossa näkyy lennot ym tiedot.Itse henkilökohtaisesti tykkään tästä menetelmästä.Tuossa,että sivuille ei tarvitse logata ja saa lähettää lentopäiväkirjaa mahdollistaa suuremman byrokratian,kun sivuille ei tarvitse kirjautua niin sontaa saattaa tulla hyvinkin paljon.Tietenkin kaikki oikeat lentoyhtiöt on joskus lähtenyt ruohonjuuri tasolta mikä mielestäni tulisi päteä myös virtuaali lentoyhtiöissä.Tuossa,kun mainitsit,että aluksi vähän koneita ja reittejä niin virtuaali ilmailussa,kun ei konkreettisesti voi katsoa,että nyt on tullut paljon asiakkaita nyt uusi kone kehiin vaan yleensä uusi kone ja reitit hommataan just sillon kun huvittaa.Itse olen noista reiteistä ja koneista kanssasi samaa mieltä kyllä.Ehkä joidenkin yhtiöiden kannattaisi ottaa enemmän oikeista lentoyhtiöistä mallia jos realistisuuteen haluaa päästä.Päätös on tietenkin ensisijaisesti yhtiöiden pitäjillä mutta mielestäni yhtiö tarjoaa lentäjillekkin suuremman nautinnon,kun se menee sitä oikeampaa kaavaa.Siksi monet varmasti ovatkin Virtuaali lentoyhtiöissä.

Osa noista sinun systeemeistäsi on oikein hyviä ja varteenotettavoa toivottavasti joku ottaa asiasta vaarin.


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: Olli Jaarinen on 19.01.05, 20:14
Joo siis toki saitille pitäisi logata, eli siis nimi/nimimerkki ja salasana ja sitten vaan lentoja varailemaan. Toisaalta senhän voisi tehdä niinkin että pyydettäessä saitti generoisi lentolistan sen viikon lennoista. Ei olisi kovin iso juttu.

Ja koska tosiaan ei ole tuota matkustajamäärän kasvua mielestäni on hauska idea että virtuaaliyhtiö laajenee pilottimäärän mukana :)

blue skies,
-- Olli


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: alepeura on 19.01.05, 20:16
Quote from: Riku Horelli on 19.01.05, 20:00
Itse tykkäisin lentää esim. lääkäärilentoja, jolloin ei ole sidoksissa aikatauluun eikä kohteisiin...


Taitaa vaan olla tommonen yhtiö mahdottomuus. Ehkä joku yhteen liittymä millä ei ole mitään johtoa ja kaikki tekevät mitä haluavat. Ai miksi yhteenliittymä? No kertomaan tälläisen ryhmän olemassa olosta ja mahdollistamaan joitakin muita asioita. Tuollainen minuakin kiinnostai, jättäisin kaikki muut VA touhut jos jokin toima tuollainen saataisiin aikaan.


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: woordi on 19.01.05, 20:52
Minä heitän kehiin myös jotain. Entäs jos kysymyksessä olisikin Freelancer tyyppinen juttu? Homma toimisi palveluna virtuaali yhtiöille paikkaamaan välttämättömiä lentoja, jotka olisivat vaarana jäädä suorittamatta jostain syystä. Lennot suoritettaisiin kyseisen VA-yhtiön sääntöjen mukaan ja vacc:ssa. Tähänhän voisi liittyä hurumykket vapaasti haluavia lentäjiä. Saiteilta käytäisiin vain katsomassa/varaamassa tarjolla oleva lento, ja s-postitse ko. va-yhtiön henkilökuntaan ottaisi lentäjä itse yhteyttä. Näin asia toisi hieman sitä asiakaspalvelu muotoakin mukaan. Lisäksi voitaisiin tarjota myös lisänä polttoaine- ja palkkakustannustiedot niille va-yhtiöille jotka niitä tarvitsesivat.

EDIT: Tietysti koulutukset/lupatyypit täytyisi hoitaa sit kuntoon. Sitten saiteilla olisi lista lentäjistä, josta ilmenisi lupakirja tyyppi ja suoritetut kone tyypit. (VPC:llä ois aika huiske ;0) ! )

EDIT 2: Onpas kirjoitus. Toivottavasti joku ees saa selvää


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: alepeura on 20.01.05, 04:53
Tuohan on hyvä idea ;) Pitäisi vaan saada koulutukset pyörimään.


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: Sami Virkkula on 20.01.05, 06:37
Quote from: Ilkka Kärki on 19.01.05, 20:52
Saiteilta käytäisiin vain katsomassa/varaamassa tarjolla oleva lento, ja s-postitse ko. va-yhtiön henkilökuntaan ottaisi lentäjä itse yhteyttä.En halua haukkua, mutta veikkaan että tällä systeemillä Virtual Finnairin palvelukseen tulisi ensimmäinen täysipäiväinen IRL työntekijä joka vastailee maileihin.


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: woordi on 20.01.05, 21:14
Quote from: Sami Virkkula on 20.01.05, 06:37
En halua haukkua, mutta veikkaan että tällä systeemillä Virtual Finnairin palvelukseen tulisi ensimmäinen täysipäiväinen IRL työntekijä joka vastailee maileihin.


Jep hyvä pointti. Tulis melkoinen sotku tuolla tavalla. Mutta heitin vain ajatuksen. Tämmöiset jututhan tulisi todella miettiä. Lisäksi homman täytyisi olla mielekästä lentäjille, eikä vain pelkkää puurtamista. Mutta tommonen freelancer ajatushan olisi ehken toimiva jollaintapaa :-\


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: alepeura on 21.01.05, 05:08
Ajatus on todella hyvä. Ongelmaksi taitanee jäädä lähinnä se että pilotteja pitää aina kouluttaa. Ja jos on kaksi hyvinkin erilaista VA:ta niin koulutus on vielä vähän isompi ongelma. Jos ei murehdita koulutusta niin tuo olisi erittäin helppo ja hyvä tapa. Ei tarvittaisi kuin yksi sivu jolla on mahdollisesti mukana olevien yhtiöiden lennot joita sitten voipi varailla.
Ei tuota silti ihan yksin viittisi lähteä toteuttamaa. Onko sinulla Ilkka mitään tietoa Sky Airlinesin virallisesta kannasta? Koitin sinne sähköpostia laittaa mutta osoite ei toiminut :-\


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: Kimix on 21.01.05, 08:46
Tässäpä omia ajatuksiani.
Quote from: Olli Jaarinen on 19.01.05, 19:43
Jos yhtiöstä tulee suosittu ja lennot loppuvat, se laajentaa toimintaansa ja "hankkii" toisen koneen jne.

Sen jälkeen kun saitti on tehty, minimaalinen ylläpitovaiva.


Ajatus että laajennetaan konekantaa lentäjämäärien mukaan on kyllä kehityskelpoinen idea. Ne yhtiöt jotka pyrkivät realistiseen talouslaskentaan saisivat säästöjä, jos lentäjämäärät hiipuvat ja tuloja jos lentäjämäärä kasvaa. Ne jotka lentävät VATSIM:ssä saisivat toisenkin koneen liikennöintiin. Onhan se koomista jos yhtiöllä on pari konetta, mutta verkossa on liikenteessä viisi konetta. Tämä on ilman muuta kehityskelpoinen idea.

Oikeiden lentoyhtiöiden saitit ovat rakennettu niin, että ei ole ylläpito vaivaa vrt http://www.goldenair.fi (http://www.goldenair.fi)


Quote from: Aleksi Peurala on 21.01.05, 05:08
Ongelmaksi taitanee jäädä lähinnä se että pilotteja pitää aina kouluttaa. Ja jos on kaksi hyvinkin erilaista VA:ta niin koulutus on vielä vähän isompi ongelma.


En näe tuota koulutusta ongelmaksi. Peruslentäminen, radiofraseologineen, on samaa yhtiöstä riippumatta. Näihinhän koulutusta antaa esim. VPC. Yhtiön lentotoimintakäsikirja määrittelee sitten yhtiökohtaiset toimintatavat http://www.lentoturvallisuushallinto.fi/toimintakasikirja. Jokainen VA määrittelee sitten omat tapansa haluamallaan realistisuusasteella.


T:Kimmo


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: woordi on 21.01.05, 10:04
Quote from: Aleksi Peurala on 21.01.05, 05:08
Onko sinulla Ilkka mitään tietoa Sky Airlinesin virallisesta kannasta? Koitin sinne sähköpostia laittaa mutta osoite ei toiminut :-\Kannasta en tiedä? Ja en ole perustamassa itse mitään, joten en liiemmin ole kysellyt . Heitin vain ajatuksen ilmaan.


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: alepeura on 21.01.05, 13:00
Quote from: Ilkka Kärki on 21.01.05, 10:04
Kannasta en tiedä? Ja en ole perustamassa itse mitään, joten en liiemmin ole kysellyt . Heitin vain ajatuksen ilmaan.


Joo, eiku ajattelin vain. Pitää sinne päin laittaa postia.
Mitä koulutukseen tulee niin VPC ei ole vielä toiminnassa. Ja jos saa suoraan sanoa niin sen tomintavarmuuteen (siis siihen että se myös toimii "tarpeeksi" aktiivisesti sitten kun saa hommansa pyörimään) ei pidä aukotomasti luottaa. En siis hauku VPC:tä mistään eikä ilmaiseksi tehtävää työtä voi vaatia aina saavansa.


Title: Re:Erilainen virtuaalilentoyhtiö
Post by: Rikuuho on 21.01.05, 17:53
Quote from: Aleksi Peurala on 21.01.05, 13:00
Joo, eiku ajattelin vain. Pitää sinne päin laittaa postia.
Mitä koulutukseen tulee niin VPC ei ole vielä toiminnassa. Ja jos saa suoraan sanoa niin sen tomintavarmuuteen (siis siihen että se myös toimii "tarpeeksi" aktiivisesti sitten kun saa hommansa pyörimään) ei pidä aukotomasti luottaa. En siis hauku VPC:tä mistään eikä ilmaiseksi tehtävää työtä voi vaatia aina saavansa.


Niin, harrastuspohjallahan kaikkea pyöritetään joten ei ole niin sidottu pyörittämään aktiivisesti (välttämättä) esim. tuollaista hommaa


1