FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Muut aiheet => Vapaa keskustelu => Topic started by: woordi on 27.10.05, 05:53Title: Taasko se alkaa?
Post by: woordi on 27.10.05, 05:53
Näiköhän hommat taas lämpenee sodaksi? Mikä hemmetti näissä maissa on, että pitää koko ajan olla uhittelemassa ja mahtailemassa. Ja Usan sekä sen johtajan tietäen, niin kohta rytisee.

Lainaus Karjalaisesta:

Iranin presidentti: Israel pyyhkäistävä pois kartalta

--------------------------------------------------------------------------------
Teheran
STT, Reuters, AFP

--------------------------------------------------------------------------------

Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad sanoi keskiviikkona, että Israel olisi pyyhkäistävä pois kartalta . Presidentin lausunnosta kertoi Iranin virallinen uutistoimisto Irna. Vastalauseen lausunnon vuoksi ovat jo esittäneet muun muassa Yhdysvallat, Ranska ja Saksa.
Presidentti Ahmadinejad puhui keskiviikkona opiskelijoille Teheranissa konferenssissa, jonka teemana oli Maailma ilman sionismia . Kuulijat huusivat iskulauseita Kuolema Israelille! ja Kuolema Amerikalle! .
Ahmadinejadin edeltäjän Mohammad Khatamin aikana oli näkynyt merkkejä Iranin asenteen lientymisestä Israelia kohtaan.
Ahmadinejad kuitenkin julisti Teheranissa, että islamilainen maailma ei anna historiallisen vihollisensa elää sydänmaillaan .
Valkoisen talon tiedottaja Scott McClellan sanoi Yhdysvaltojen ottavan vakavasti Ahmadinejadin puheiden kaltaiset lausunnot.
- Se tekee entistä ajankohtaisemmaksi huolen, jota tunnemme Iranin ydinaikeista, McClellan sanoi.
Yhdysvallat epäilee Irania hankkeista valmistaa ydinaseita.
Ranskan ulkoministeri Philippe Douste-Blazy sanoi tuomitsevansa hyvin voimakkaasti Ahmadinejadin lausunnon. Saksan ulkoministeriön tiedottaja Walter Lindner sanoi olevan mahdotonta hyväksyä lausuntoa.
- Se on tuomittava mahdollisimman jyrkästi.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 27.10.05, 05:58
Eihän se nyt mitään erikoista ole, että lähi-idän islamilaisten maiden mielestä Israelista pitäisi päästä eroon. Jenkeille se tietty voi hyvin kelvata tekosyyksi Iraniin hyökkäämiseen.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Modiale on 27.10.05, 10:18
Hei,

Aika viisas veto Iranilta, kun tietää USA:n mahdolliset sotatoimet...massiiviset ilmapommitukset ja sen jälkeen lisää joukkoja Iranin puolelle... ::) Eipä siinä kauaa kestä valloittaa maata, mutta jatkotoimenpiteet olisivatkin sitten avain toinen asia.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 27.10.05, 17:51
Oon huomannut että Israeliin suhtaudutaan aika kielteisesti mediassa. Ottaen huomioon et siellä tapahtuu itsemurhapommituksia lähes joka päivä. En väitä että Israrl toimii kaikissa asiossa oikein mutta on muistettava että ei Suomikaan toimisi paremmin Israelin asemessa, ainakaan en uskoisi.  :(


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 27.10.05, 18:34
Suomi ei voi päästä Israelin asemaan, koska isoilla mailla ei ole huono omatunto suomalaisten kohtelusta toisessa maailmansodassa. Niinpä jos me julistamme, että Volgan mutkassa on meidän pyhä maa ja häädämme venäläiset kodeistaan siltä alueelta, meitä ei juuri tueta. Tässä on se iso ero Israeliin verrattuna.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: mgs77 on 05.11.05, 21:47
No ei siitä mihinkään pääse että Israel on täysin väärään paikkaan perustettu. Sikäli mikäli valtioita voidaan perustaa raamatun avulla, niin ei 1940-luvulla ainakaan järkipolitiikalla liian paljon valtaa ole ollut. Hyvin huono kompromissi on Israelin suhteen tullut.Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: sasu on 06.11.05, 12:05
Tässä äskettäin arabien historiaa luettuani ihmettelen, miksi muslimit ja juutalaiset yleensä edes nahistelevat. Heillähän on kulttuuri ja uskonto aivan samoista lähteistä, pieniä vivahde-eroja vain. Luulisi heidän elävän täydessä sovussa, sukulaissieluja kun ovat.

sasu


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Marski on 06.11.05, 16:31
Quote from: Sasu Mattila on 06.11.05, 12:05
Tässä äskettäin arabien historiaa luettuani ihmettelen, miksi muslimit ja juutalaiset yleensä edes nahistelevat. Heillähän on kulttuuri ja uskonto aivan samoista lähteistä, pieniä vivahde-eroja vain. Luulisi heidän elävän täydessä sovussa, sukulaissieluja kun ovat.


Voisiko ongelmana olla Muhammedin eräs Islamiin sisällyttämä sääntö, joka käskee jokaisen kunnon muslimin taistella pakanoita vastaan?


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 06.11.05, 16:58
Taikka miksi kristityt ja muslimit nahistelevat, heilläkin on molemmilla sama juutalaisten jumala käytössä. Taikka katoliset ja protestantit, jotka ovat samaa uskontoa. Kyllähän se on niin, että mikä tahansa syy kelpaa "erilaisten" tappamiseen. Uskonto on vain erityisen helppokäyttöinen tekosyy. Kaikki pyhät kirjoitukset ovat sen verran hajanaisia ja epämääräisiä, että sieltä kyllä on helppo löytää peruste ihan mille vaan perustetta tarvitsee.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jani Luoto on 06.11.05, 18:58
Kannattaa muistaa, että Israel ei ole aina ollut syypää kahinoihin.  Esim:n Israelin hyökkäys Egyptiin oli Brittien aikaan saannos. Jos joku muistaa tässä kuukauden sisällä tuli yleltä siitä dokumentti. Ja Arabisota 60-luvulla oli niin sanotusti 50/50 tilanne eli arabimaat painosti Israelia jne jne ja Israel ei voinut muuta kuin puolustaa itseään. Kannattaa muistaa, että oli todella todella lähellä, että sodan tulos olisi toinen.

Ja mitä tulee Iranin presidentin kommentteihin. Kenelläkään valtionjohtajalla ei ole oikeutta sanoa toisesta maasta mitään tollaista. Varsinkin kun omassa maassa ei ole mitään demokratiaa.

Huom. En ole kummankaan osapuolen puolella eli palestiinalaisten taikka israelilaisten, mutta asia pitäisi pystyä ratkaista neuvottelupöydässä. Ilman mitään hihuleita juutalaisia taikka äärijärjestöjen edustajia.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Marski on 07.11.05, 13:53
Quote from: Jani Luoto on 06.11.05, 18:58
Ja Arabisota 60-luvulla oli niin sanotusti 50/50 tilanne eli arabimaat painosti Israelia jne jne ja Israel ei voinut muuta kuin puolustaa itseään. Kannattaa muistaa, että oli todella todella lähellä, että sodan tulos olisi toinen.


Tässä kannattaa myös muistaa toinen samanlainen esimerkki, nimittäin ensimmäinen maailmansota. Saksa oli ilmoittanut tukevansa Itävalta-Unkaria sen pyrkimyksissä saada jonkinlainen ratkaisu Serbian tilanteeseen. Ja kun Venäjä aloitti liikekannallepanon turvaakseen Balkanin IU:lta, niin Saksan oli pakko hyökätä länteen...


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 07.11.05, 19:04
Eikös Israil saanut maat silloin kuin muslimit yritivät vallata Israilin?  :o


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 03.02.06, 17:37
Yle Teksti-TV                Sivu 108/1
  KOTIMAA      YLE24    PERJANTAI     
                                       
    UM varoitti suomalaismatkaajia     
                                       
Ulkoministeriö on muuttanut matkustus-
ohjeitaan osaan muslimimaista pila-   
piirroskohun vuoksi.                 
                                       
Ministeriö kehottaa suomalaisia varo- 
vaisuuteen Egyptissä, Omanissa, Arabi-
Emiraattien liitossa, Kuwaitissa, Jeme-
nissä, Saudi-Arabiassa ja Israelissa. 
                                       
Suomi kehotti jo aiemmin lähetystöjensä
työntekijöitä varovaisuuteen, kun     
profeetta Muhammadin pilakuvista louk-
kaantuneet muslimit hyökkäsivät Tanskan
Indonesian-suurlähetystöön. Samassa   
rakennuksessa on myös Suomen edustusto.
                                       
Ministeriön mukaan Suomea ei ole     
kuitnekaan suoranaisesti uhkailtu.   Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Rikuuho on 03.02.06, 17:52
Mikäköhän niitä vaivaa.. On siinä kiihkoa kansaa kun pitää pilapiirroksista noin riemastua. Ihankuin pitäisi väkisin vääntää riitaa muiden maiden kanssa, missä vaiheessa menee jollain totaalisesti hermo, ja lopettaa kaiken sorkkimisen  :P


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: kettunen on 03.02.06, 20:38
Quote from: Riku Horelli on 03.02.06, 17:52
Mikäköhän niitä vaivaa.. On siinä kiihkoa kansaa kun pitää pilapiirroksista noin riemastua. Ihankuin pitäisi väkisin vääntää riitaa muiden maiden kanssa, missä vaiheessa menee jollain totaalisesti hermo, ja lopettaa kaiken sorkkimisen  :P


Vois myös kysyä, että miksi niitä kuvia piti mennä julkaisemaan jos asia on toisille niin tärkeä. Enemmän kyllä vaikuttaa tuo tanskalais-lehden toiminta riidan väkisin vääntämiseltä.  :P Mitäs jos porukka vähän enemmän kunnioittais toisiaan? Typeräähän tuossa on kyllä molempien osapuolien toiminta.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Hannu Virpi on 03.02.06, 20:51
Kyllä se väkisinkin siltä vaikuttaa, että oikein hakemalla haetaan aihetta uhitteluun ja sodan oikeutukseen. Heti ollaan kovat piipussa ja pommivyöt valmiina, kun "pahat länsimaat"  solvaavat meitä, voi hellanlettas sentään!  :'( Ihan tosi, näin minusta nyt ainakin tuntuu. Mutta kyllä kai ainakin tämän jälkeen olisi viisainta pitää pahat puheet mahassa ja pahat kuvat piilossa, kun kerran ollaan näin herkän asian kanssa tekemisissä. Mutta olisivatko ihmiset (siis me...) oppineet jotakin maailmanhistorian tapahtumista - oliko vastauksesi "ei", kuulinko oikein...  :(


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: laurindo on 03.02.06, 21:00
Miten jotkin arabimaat, joissa islam on pääuskonto, voidaan olettaa, että länsimaissa tiedetään tarkalleen mitä Koraanissa lukee Muhammedin kuvaamisesta. En minä ainakaan tietänyt sen olevan kiellettyä. En tosiaankaan kannata muiden uskontojen pilkkaamista, mutta ei siitä nyt niin kauheasti saisi suuttua. Kristinuskonkin kustannuksella pidetään hauskaa päivittäin ja minä ainakin olen että so what ja saatan nauraa itsekin. Lisäksi ihme juttu, että muslimit vaativat että tanskalaiset tulisivat polvillaan pyytelemään anteeksi jotakin sellaista mikä Tanskassa on täysin sallittua. Arabimaissa ei näköjään tunneta sanaa sananvapaus.  Pistää vaan mietityttämään, että pyytävätköhän muslimit anteeksi Tanskan, Ranskan ja Norjan lippujen polttamisia, mikä taas näissä maissa on laitonta puuhaa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jukkis on 03.02.06, 21:52
Quote from: Janne Kilpeläinen on 03.02.06, 20:38
Vois myös kysyä, että miksi niitä kuvia piti mennä julkaisemaan jos asia on toisille niin tärkeä. Enemmän kyllä vaikuttaa tuo tanskalais-lehden toiminta riidan väkisin vääntämiseltä.  :P Mitäs jos porukka vähän enemmän kunnioittais toisiaan? Typeräähän tuossa on kyllä molempien osapuolien toiminta.


Pitäisikö vapaan lehdistön tosiaan ottaa etukäteen selvää joidenkin ääri-ählämien reaktioista ennen tuollaisten länsimaalaisittaisittain kevyiden pilakuvien julkaisemista ja niiden mahdollisesti aiheuttamia seuraamuksia? Nuo kuvathan olivat kevyempää tavaraa kuin jossain lasten Ahmed Ahne sarjakuvissa.

Mutta heti muutama hihhuli ottaa tuollaisista pikku pilakuvista herneen nenään, vetää huivin päähän ja kaivaa Kalashnikovit ja kevytsingot esiin ja alkaa uhkailemaan länsimaita. Täytyy sanoa, että nyt laski islamin pisteet lähes 100 pistettä kertaheitolla. Taitaisi tosiaan olla parempi alkaa suhtautua tietyllä varauksella näihin islaminuskoisiin ja heidän edustamaansa maailmankatsomukseen, joka mielestäni on viimeaikaisten todisteiden valossa selvästi sairaalloisen vääristynyt.

Eivätkä nuo aiemmat kurkunleikkaajaryhmätkään itsemurhapommittajista puhumattakaan kyseiselle uskonnolle mitään hyvää mainetta ole tuoneet. Ihmettelen vain kuinka länsimaissa yhä yritetään käsitellä tällaisia ääritapauksia silkkihansikkain ja miten sairaan vääristynyt voi olla uskonto, joka antaa luvan ja kannustaa tällaista toimintaa.Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: jehu on 03.02.06, 22:23
Quote from: Lauri Vihinen on 03.02.06, 21:00
En tosiaankaan kannata muiden uskontojen pilkkaamista, mutta ei siitä nyt niin kauheasti saisi suuttua.


Semmoista olen kuullut että Muhammedin pilkkaamisesta voi seurata jopa kuolemantuomio. Se ei ole kaikille ihan leikin asia, jos on kovassa uskossa ja Koraani tms. vastaava määrää niin.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: laurindo on 03.02.06, 22:27
Quote from: Jukka Övermark on 03.02.06, 22:23
Semmoista olen kuullut että Muhammedin pilkkaamisesta voi seurata jopa kuolemantuomio.


Onneksi arabimaiden laki ei päde Suomessa. Tai tokihan he voivat pommeillaan laajentaa tuota kuolemantuomion pätevyysaluetta.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Marco Tallskog on 03.02.06, 22:41
Quote from: Jukka Kohtala on 03.02.06, 21:52
Pitäisikö vapaan lehdistön tosiaan ottaa etukäteen selvää joidenkin ääri-ählämien reaktioista ennen tuollaisten länsimaalaisittaisittain kevyiden pilakuvien julkaisemista ja niiden mahdollisesti aiheuttamia seuraamuksia? Nuo kuvathan olivat kevyempää tavaraa kuin jossain lasten Ahmed Ahne sarjakuvissa.


Vaikka en nyt mikään alan asiantuntija olekaan niin siltikin sanoisin, että kyllä lehdistölläkin jotain vastuuta on mitä lehteen laittaa. Ja tässä Tanskan tapauksessa varmaan tiesivätkin mitä olivat tekemässä koska ko lehden artikkelin aiheena oli nimenomaan sananvapaus eli mielestäni ko lehden tarkoitus oli tahallaan sörkkiä kepillä jäätä.

Muslimien reaktioita enemmän ihmettelen tanskalaisten käyttäytymistä kun eivät voi pyytää anteeksi. Siis minkä ihmeen takia pitää jatkuvasti vedota siihen sananvapauteen, eihän siinä nyt mitään sananvapauden periaatetta roskiin laiteta jos voisivat rehellisesti myöntää tehneensä virheen loukkaamalla vierasta kulttuuria. Tuollaista käytöstä voi odottaa lapselta mutta että valtiovallan edustajilta :-\


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Ilkka Portti on 04.02.06, 19:19
No nyt siellä Tanskassa on pommiuhka Roskilden rautatieasemalla: http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2006/02/422994

Ja Tanksan suurlähetystö roihuaa Damaskoksessa: http://www.iltalehti.fi/2006/02/04/200602044059693_uu.shtml


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Rikuuho on 04.02.06, 19:32
Quote from: Ilkka Portti on 04.02.06, 19:19
No nyt siellä Tanskassa on pommiuhka Roskilden rautatieasemalla: http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2006/02/422994

Ja Tanksan suurlähetystö roihuaa Damaskoksessa: http://www.iltalehti.fi/2006/02/04/200602044059693_uu.shtml


Uskomatonta. Naurettavaahan tuo on, kun näköjään ovat noin tietämättömiä länsimaisesta kulttuurista. Tanskalaiset polttaisivat koraaneja?  ;D...Huvittavaa olisi ajatella jonkun skandinaavian maan harrastavan moista sortoa muslimeja vastaan..not, eiköhän meillä täällä länsimaisessa kulttuurissa ole jotain muutakin tekemistä ku polttaa plakaatteja ja lippuja..(ja koraaneja  ;D)...


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Hannu Virpi on 04.02.06, 20:39
Eivät kai "oikeat" muslimit näin herkkähipiäisiä ole  :-\ - onko millään uskonnolla ja kansakunnalla vara olla? Onhan tämä maailma joka tapauksessa niin oikeudenmukainen paikka että ei täällä jakseta toisia kunnioittaa, vaikka juhlapuheissa se tuntuisikin onnistuvan.  :(  Kyllä nämä mellakoitsijat taitavat kuitenkin olla aivopestyjä oman edun tavoittelijoita - hehän tahtovat näköjään terrorisoida koko maailmaa. Väittävätkö he että maailma kuuluu heille? ???


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 04.02.06, 21:38
Quote from: Marco Tallskog on 03.02.06, 22:41
Muslimien reaktioita enemmän ihmettelen tanskalaisten käyttäytymistä kun eivät voi pyytää anteeksi. Siis minkä ihmeen takia pitää jatkuvasti vedota siihen sananvapauteen, eihän siinä nyt mitään sananvapauden periaatetta roskiin laiteta jos voisivat rehellisesti myöntää tehneensä virheen loukkaamalla vierasta kulttuuria. Tuollaista käytöstä voi odottaa lapselta mutta että valtiovallan edustajilta :-\


Kerrotko vielä tarkalleen mitä Tanskan valtion pitäisi pyytää anteeksi.
Se tuntuu olevan vielä vähän hakusessa aika monella.
Niin, ja kyllä tässä aivan jonkun muun käytös muistuttaa lasta kuin Tanskan.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 04.02.06, 21:51
[img width=579 height=286]http://skender.be/supportdenmark/SupportDenmark2FI.png[/img]
http://skender.be/supportdenmark/more3.html#FI


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: jehu on 04.02.06, 22:17
Eihän tässä ole sananvapaudesta kysymys. Muslimit on ihan eri kansaa kuin me länsimaalaiset, niillä on oma kulttuuri, perinteet, naiset käyttää huntuja, yms. yms.
Ei ole ensimmäinen kerta kun Muhammedin pilkkaamisesta on esitetty tappouhkauksia. Monta kirjailijaa on uhattu tappaa tai ovat saaneet rangaistuksen, koska ovat kirjoissaa kertoneet jotain negatiivista islamista tai Muhammedista. Joitakin on myös tapettu. Eivätkä nämä ole ihan viime aikoina tapahtunut.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 04.02.06, 22:37
Ihmettelen miksi äärivasemmisto on osoittanut mieltä islamin puolesta Tanskassa.
Vasemmistohan on perinteisesti ollut se taho joka pyrkii poistamaan uskonnon vaikutuksen yhteiskunnasta, sisällissodassa punaisille ei ollut mikään ongelma tappaa pappeja.
Miksi vasemmisto on yllättäen kääntänyt takkia,  en näe syyksi mitään muuta kuin patoutuneen vihan omaa kansaa kohtaan ja halun olla näkyvästi "suvaitsevainen".

'"Suvaitsevaisuus" on pätemistä omalla hyvyydellä ja eettisyydellä. Koska se on pätemistä, sen on oltava jotain, joka erottaa "suvaitsevaisen" suurimmasta osasta muita ihmisiä. Sen on oltava salatiedettä, jossa pätevät monimutkaiset säännöt, koska muuten ei tarvittaisi "suvaitsevaisuusasiantuntijoita" ja "-konsultteja". Suurin osa ihmisistä suvaitsee mukisematta kaikkea sellaista, missä on jotain järkeä ja mistä ei ole itselle ja ympäristölle haittaa. Esimerkiksi tataarien Islam-seurakunta ei ole koskaan herättänyt pelkoa eikä intohimoja suomalaisissa. Koska tällaiseen suvaitsevaisuuteen yhtyvät melkein kaikki, se ei ole hyvää suvaitsevaisuutta, sillä "suvaitsevaisuuden" tehtävähän on juuri erottaa "suvaitsevaiset" useimmista muista. Siksi "suvaitsevaiset" valitsevat poikkeuksetta suvaitsemisensa kohteeksi jotain sairasta. Tällöin he osaavat jotain (= suvaita), mitä muut eivät osaa. Tällöin suurin osa muista ihmisistä sulkeutuu automaattisesti "suvaitsevaisen" piirin ulkopuolelle. Kun "suvaitsevaisuus" on selkeän järjenvastaista, se tarvitsee valaistuneita ylipappeja, jotka opettavat muita.'
http://jussi.halla-aho.com/profeettaa_loukkaamatta_sananvapaudesta_tinkimatta.html

Jotta suvaitsevainen voisi kerätä irtopisteitä suvaitsevaisuudellaan hänen on suvaittava jotain sellaista mitä valtaväestö ei suvaitse. Jos valtaväestö suvaitsee normaalia, suvaitsevaisen täytyy suvaita jotain ei-normaalia, ts. sairasta. Muuten " liberaali suvaitsevainen" ei voi olla henkinen ubermensch, kieriä omassa moraalisessa ylemmyyden tunteessaan ja korottaa itseään rahvaan yläpuolelle.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: lroinev on 05.02.06, 01:12
Tässä vaiheessa tuskin on epäilystä siitä että reaalimaailmassa sananvapauteen kuuluu myös osavastuu seurauksista, olivatpa ne sitten oikeutettuja tai eivät. Kysymys on enää vain tietentahtoisesta provokaation ja vastaprovokaation kierteestä, johon kuitenkaan ei ole mikään pakko mennä mukaan - tai jos meneekin, on turha yllättyä siitä että tilanteen räjähtäessä hintaa maksavat viattomat, puolin ja toisin.

Mitä Lamminpään näkemyksiin suvaitsevaisuudesta tulee, voi todeta että Hitler ja Stalin olivat varmasti samoilla linjoilla - kuten miljoonat juutalaiset, toisinajattelijat, kehitysvammaiset ja heitä puolustavat "ei-normaalit, ts. sairaat" saivat todeta.Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: sasu on 05.02.06, 10:52
Huolestuttavalta näyttää, että joitakin yhteiskunnan alueita (uskonto), ollaan rajaamassa keskustelun ja kritiikin ulkopuolelle. Käännetään kalentereita muutama vuosisata taaksepäin.

Lontoon mielenosoituksissa uhattiin päänleikkaamisilla, murhilla, pommi-iskuilla, mutta poliisi ei puuttunut asiaa. Lakia luetaan näköjään eri lailla jos väkivaltaan yllyttäminen tapahtuu uskonnollisista syistä. Mitä ihmettä Euroopan sananvapaudelle on tapahtumassa?

Veikkaisin, että näissä islaminuskoisten mellakoissa on pohjimmiltaan kyse siitä, että heidän omissa maissaan suunnataan kansan huomio ja kiukku länsimaihin, jotta oma eliitti saa olla rauhassa.

BBC:n kommenttisivuilla joku islaminuskoinen yksityishenkilö kommentoi, että länsimaat tekivät heille pihtiliikkeen. Pilakuvat loukkasivat heidän uskontoaan, ja niistä syntyneillä mellakoilla muslimit itse osoittivat pilakuvat todeksi.

sasu


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Juha on 05.02.06, 10:56
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 04.02.06, 21:38
Kerrotko vielä tarkalleen mitä Tanskan valtion pitäisi pyytää anteeksi.
Se tuntuu olevan vielä vähän hakusessa aika monella.
Niin, ja kyllä tässä aivan jonkun muun käytös muistuttaa lasta kuin Tanskan.

Minä olen nyt vähän samoilla linjoilla...Ei Tanskan hallitus mitään väärää ole tehnyt asiassa, sanomalehdenhän sitä kuuluisi pyytää anteeksi. Tätä eivät vain jotkut tunnu ymmärtävän.  :-\


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 05.02.06, 12:24
Quote from: Lauri Roinevirta on 05.02.06, 01:12
Mitä Lamminpään näkemyksiin suvaitsevaisuudesta tulee, voi todeta että Hitler ja Stalin olivat varmasti samoilla linjoilla - kuten miljoonat juutalaiset, toisinajattelijat, kehitysvammaiset ja heitä puolustavat "ei-normaalit, ts. sairaat" saivat todeta.


Suurin osa ihmisistä suvaitsee Juutalaisia ja kehitysvammaisia. Jos "suvaitsevainen" tyytyisi näiden suvaitsemiseen, hän ei voisi erottua joukosta ja kerätä pisteitä&rahaa omalla moraalisella ylemmyydellään, siksi hänen on suvaittava jotain sellaista mitä suurin osa ei suvaitse. Mutta jos suurin osa suvaitsee jo valmiiksi kaikkea normaalia ja kohtuullista, kerätäkseen pisteitä suvaitsevaisuudellaan "suvaitsevaisen" on suvaittava jotain sellaista mitä muut eivät suvaitse, jotain sairasta, esimerkiksi naisten pakkohunnuttamista, naisten ympärileikkauksia, vääräuskoisten vainoamista yms. yms.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: lroinev on 05.02.06, 15:22
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 05.02.06, 12:24
Suurin osa ihmisistä suvaitsee Juutalaisia ja kehitysvammaisia. Jos "suvaitsevainen" tyytyisi näiden suvaitsemiseen, hän ei voisi erottua joukosta ja kerätä pisteitä&rahaa omalla moraalisella ylemmyydellään, siksi hänen on suvaittava jotain sellaista mitä suurin osa ei suvaitse. Mutta jos suurin osa suvaitsee jo valmiiksi kaikkea normaalia ja kohtuullista, kerätäkseen pisteitä suvaitsevaisuudellaan "suvaitsevaisen" on suvaittava jotain sellaista mitä muut eivät suvaitse, jotain sairasta, esimerkiksi naisten pakkohunnuttamista, naisten ympärileikkauksia, vääräuskoisten vainoamista yms. yms.Rautalangasta väännettynä:

Määrittelit valtaväestön hyväksynnän ulkopuolella olevan "ei-normaaliksi" ja "sairaaksi". Esim. Hitlerin Saksassa ali-ihmisinä tai moraalisesti rappeutuneina pidettyjä suvaitaan kyllä toki nykyään, mutta pointti onkin se, ettei aina ja kaikkialla näin ei ole ollut eikä voida olettaa että tulee aina olemaan. Mitään pitävää moraalisääntöä ei suvaitsemisen/tuomitsemisen suhteen siis voida vetää valtaväestön suhtautumisesta, mikä jo itsessään voi tilanteesta ja aikakaudesta riippuen olla hyvinkin kieroutunutta tai väärään tietoon perustuvaa. Jos siis otetaan niinkin liukuva ja jo itsessään absurdi käsite kuin "normaalius" hyväksyttävyyden kriteeriksi ja tuomitaan kaikki muu, ollaan samassa periaatteellisessa kelkassa Hitlerin ja Stalinin kanssa.

Huomattavasti parempi lähtökohta on hyväksyä kaikki sellainen, mikä ei esim. estä tai haittaa kenenkään elämää ja toimintaa tai aiheuta yksilöiden tai kansanryhmien välistä konfliktia. Tästä periaatteesta lähtee lakikin, joka varmasti tuomitsee mainitut naisten ympärileikkaukset tai "vääräuskoisten" vainoamisen, kuten tuomitsee myös kiihottamisen kansanryhmää vastaan (joksi pilapiirrosta tuskin voidaan kuitenkaan vielä laskea).

Siinä suhteessa täytyy kyllä olla samaa mieltä että Tanskan valtiolla ei tässä tilanteessa sinänsä ole mitään anteeksipyydettävää - lähinnä vaikuttaa siltä että anteeksipyyntöä vaativat eivät itse tajua täysin tilannetta. Euroopassa sananvapaus sallii periaatteessa sellaisenkin mikä lähi-idässä olisi tuomittavaa, eivätkä kuvista provosoituneet voi käytännössä vaatia eurooppalaisten noudattavan heidän kulttuuristandardejaan - ja vielä vähemmän ovat oikeutettuja käyttämään väkivaltaa.

Toisaalta eurooppalainen sananvapauskaan ei vaadi herjaavien pilakuvien (kuten ei kiroilun, väkivallan jne) rajatonta esittämistä (piittaamatta reaalimaailman seurauksista esim. väkivaltana eurooppalaisia kohtaan) vain sen takia että ne sattuvat olemaan sallittuja. Järjen käyttöä ei tietääkseni vielä ole kielletty.

Provokaatiokierrehän näyttää pääosin olevan niiden eurooppalaisten välillä jotka samaistavat terrorismin ja islamin ja niiden muslimien välillä jotka samaistavat yksittäiset eurooppalaiset provokaattorit ja näiden maat, kansat ja hallitukset. Molemmilla osapuolilla taitaa kuitenkin olla tilanteen eskaloimisessa sen verran kiire että se aina niin käsittämättömän vaikea peiliin katsominen jää taas kerran väliin.Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 05.02.06, 16:09
Quote from: Lauri Roinevirta on 05.02.06, 15:22
Huomattavasti parempi lähtökohta on hyväksyä kaikki sellainen, mikä ei esim. estä tai haittaa kenenkään elämää ja toimintaa tai aiheuta yksilöiden tai kansanryhmien välistä konfliktia. Tästä periaatteesta lähtee lakikin, joka varmasti tuomitsee mainitut naisten ympärileikkaukset tai "vääräuskoisten" vainoamisen, kuten tuomitsee myös kiihottamisen kansanryhmää vastaan (joksi pilapiirrosta tuskin voidaan kuitenkaan vielä laskea).


Niin vaan kuten sanoin ja kuten on nyt nähty, tuo ei riitä "suvaitsevaisille", koska tuo on jokseenkin yleinen mielipide länsimaissa tällä vuosisadalla.
Aiheen pohtiminen siis lähti siitä miksi vasemmisto marssii kerrankin kaikkia perinteitään ja oppi-isiään vastaan jonkin uskonnon puolesta.
"Doktriinin mukaan syrjäytyneet ryhtyvät rasisteiksi, koska pohjalla oleva tarvitsee jonkun, joka on vielä pohjemmalla. Tällainen psykologinen mekanismi on uskottava, mutta sormi osoittaa väärään suuntaan. Kiljupunkkari nousee hierarkiassa pykälällä, kun Suomeenkin saadaan kolmannella maailmalla täytettyjä gettoja, joiden asukkaiden funktio yhteiskunnan kannalta on epäselvä. Kiljupunkkari ei enää ole pahnanpohjimmainen vaan ylevä oikeudenmukaisuuden soturi, joka käy peitsi ojossa taistoon pimeyden voimia vastaan itseään alempana olevien puolesta. Ilman monikulttuuria hänellä ei olisi muuta tekemistä kuin istua asematunnelin portailla ja juoda kiljua."
http://jussi.halla-aho.com/vasemmistojavallankumous.html


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Marco Tallskog on 05.02.06, 21:43
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 04.02.06, 21:38
Kerrotko vielä tarkalleen mitä Tanskan valtion pitäisi pyytää anteeksi.
Se tuntuu olevan vielä vähän hakusessa aika monella.
Niin, ja kyllä tässä aivan jonkun muun käytös muistuttaa lasta kuin Tanskan.


No vaikka aiheuttamaansa mielipahaa, sanamuotoja kyllä politiikoilla varmaan riittää... No nyt on valitettavasti mopo päässyt jo pahasti karkaamaan käsistä kun lähetystöjä poltellaan ja muslimimaat ovat jo kutsuneet lähettiläitään kotiin. Taas teki "sananvapaus" maailmasta paremman paikan.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 05.02.06, 22:27
Quote from: Marco Tallskog on 05.02.06, 21:43
No vaikka aiheuttamaansa mielipahaa, sanamuotoja kyllä politiikoilla varmaan riittää... No nyt on valitettavasti mopo päässyt jo pahasti karkaamaan käsistä kun lähetystöjä poltellaan ja muslimimaat ovat jo kutsuneet lähettiläitään kotiin.


Jos tanskan hallituksen täytyy pyytää jotain anteeksi, se tarkoittaa että Tanskan hallitus on tehnyt jotain anteeksi pyydettävää.
Mitä sellaista Tanskan hallitus on tehnyt jota sen täytyisi pyytää anteeksi?

Edit: Anteeksi, luin viestisi liian hätäseen, joten kysytäänpä uudestaan.
Millä tavalla Tanskan hallitus on aiheuttanut mielipahaa, ja kenelle?
Quote:
Taas teki "sananvapaus" maailmasta paremman paikan.


??

-----
offtopic  ;D
http://images.tmbo.org/mirror.php/offensive/images/picpile/I%20had%20no%20idea.jpeg


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 06.02.06, 00:06
Nyt on rajjuu tavaraa, edes minä en helposti uskoisi oikeaksi ellei kuva olisi bbc:n sivulla.

[img width=203 height=300]http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41295000/jpg/_41295952_protest203x300.jpg[/img]


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 06.02.06, 06:31
Suvaitsevaisuus, eli kansanomaisemmin sanottuna ihmisiksi eläminen on sitä, että hyväksyy ihmiset, jotka eivät ole täsmälleen samanlaisia kuin itse on, ja osoittaa asianmukaista kunnioitusta heidän tärkeäksi kokemiaan asioita kohtaan. Tyhmyyttä on se, että mollaa toista kulttuuria, uskontoa tms. vain koska ei itse ole siinä kasvanut eikä sitä ymmärrä.

Minä esimerkiksi pidän meillä yleisiä tapoja liittää jo sylilapset kirkon jäseniksi, opettaa kaikille lapsille koulussa uskontoa ellei erikseen kielletä, kuskata kaikki lapset kirkkoon ellei erikseen kielletä, haudata kaikki kristittyjen kirkkomaahan ellei erikseen kielletä yms. hyvinkin arveluttavina. Enemmistö suomalaisista pitää niitä kuitenkin ihan normaaleina asioina. Samat ihmiset sitten kauhistelevat musliminaisten huntuja, koska ne eivät sovi länsimaisen kristityn arvomaailmaan. Silläkö he luulevat toisen maan kultuurin muuttuvan? Edelleen meilläkin aseistakieltäytyjät joutuvat vankilaan, vaikka muualla paheksutaan tätä ihmisoikeusrikosta.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Marco Tallskog on 06.02.06, 06:53
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 05.02.06, 22:27
Jos tanskan hallituksen täytyy pyytää jotain anteeksi, se tarkoittaa että Tanskan hallitus on tehnyt jotain anteeksi pyydettävää.
Mitä sellaista Tanskan hallitus on tehnyt jota sen täytyisi pyytää anteeksi?

Edit: Anteeksi, luin viestisi liian hätäseen, joten kysytäänpä uudestaan.
Millä tavalla Tanskan hallitus on aiheuttanut mielipahaa, ja kenelle?


Tanskan hallitus on sikäli tehnyt väärin, että se sallii vieraiden kulttuurien pilkkaamisen sananvapauden nimissä. Vaikka sananvapaus sinällänsä on erittäin tärkeä asia ja sitä pitää kannustaa, niin on siinäkin silti omat rajansa. Ajattelepa vaikka jos minä tässä julkisesti alkaisin herjaamaan sinua (mitä en kuitenkaan aio tehdä ;)), niin mitkä sinun reaktiosi voisi olla. Todennäköisesti minulle voisi tulla haastemies ovelle vai mitä? Voisinko minä silloin puolustautua sillä, että tässä maassa on sana vapaa ja saan julkisesti levittää mitä sontaa tahansa. Sama juttu Tanskan tapauksessa, lehdistö oli tehnyt virheen ja ylittänyt sen ohuen rajan sananvapauden ja herjaamisen välillä.

Koska tästä on nyt tullut kansainvälinen "selkkaus", niin miksei hallitus voisi esittää anteeksipyyntöä, kansaahan edustamaan heidät on valittu.Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: arttula on 06.02.06, 08:38
Terve

Niin, ja aina kannattaa pitää mielessä, että onko tosiaan niin, että tämä länsimainen "demokratiamme" ja "sivistyksemme" on ainoa oikea tapa elää. Eihän kulttuurimme nyt kuitenkaan niin kovin pitkäikäinen vielä ole. Ihmiset ovat eläneet satojatuhansia-miljoonia vuosia erilaisissa yhteisöissä, ja silti selvinneet. Me vain katsomme maailmaa omasta perspektiivistämme, ja oletamme sen olevan ainut oikea tapa.

Arttu bin Laden


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: lroinev on 06.02.06, 10:14
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 05.02.06, 16:09
Ilman monikulttuuria hänellä ei olisi muuta tekemistä kuin istua asematunnelin portailla ja juoda kiljua."


Aika paksua tekstiä... rasismin minkäänlainen selittely monikulttuurin vaikutuksella ei käy edes huonosta vitsistä. Syy toimintaan ja vastuu siitä on (asenneongelmaisillakin) toimijoilla itsellään.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 06.02.06, 11:13
Quote from: Lauri Roinevirta on 06.02.06, 10:14
Aika paksua tekstiä... rasismin minkäänlainen selittely monikulttuurin vaikutuksella ei käy edes huonosta vitsistä.


En ole selitellyt rasismia.
Quote:
Syy toimintaan ja vastuu siitä on (asenneongelmaisillakin) toimijoilla itsellään.


Tämä ei taida päteä muslimeihin?
Quote:
Ajattelepa vaikka jos minä tässä julkisesti alkaisin herjaamaan sinua (mitä en kuitenkaan aio tehdä ), niin mitkä sinun reaktiosi voisi olla.


Niin sinulla on siihen täysi oikeus, minun reaktio on täysin toissijainen asia. Jos minä esimerkiksi sitten tulen polttamaan talosi ja ammun perheesi, valtion kuuluu lukita minut kiven sisään, ei vaatia sinua tukkimaan turpasi.
Quote:
Voisinko minä silloin puolustautua sillä, että tässä maassa on sana vapaa ja saan julkisesti levittää mitä sontaa tahansa.


Kyllä voit.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Marco Tallskog on 06.02.06, 11:41
Tarkoitatko O-V että täällä Suomessa saa päästää suustaan mitä huvittaa? Oletko unohtanut, että täällä kansalaiset ovat tekemistensä lisäksi vastuussa myös puhumisistaan (tai kirjoittamisistaan). Et sinä mitä tahansa sammakoita voi suustasi päästellä ilman edesvastuuseen joutumisen uhkaa.
Quote:
Niin sinulla on siihen täysi oikeus, minun reaktio on täysin toissijainen asia. Jos minä esimerkiksi sitten tulen polttamaan talosi ja ammun perheesi, valtion kuuluu lukita minut kiven sisään, ei vaatia sinua tukkimaan turpasi.


Onko uhkaileminen sananvapautta? Minusta se on laitonta...


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 06.02.06, 12:05
Quote from: Marco Tallskog on 06.02.06, 11:41
Tarkoitatko O-V että täällä Suomessa saa päästää suustaan mitä huvittaa?


En ole missään vaiheessa väittänyt että Suomi olisi sananvapauden mallimaa.
Quote:
Oletko unohtanut, että täällä kansalaiset ovat tekemistensä lisäksi vastuussa myös puhumisistaan (tai kirjoittamisistaan).


Mikä tämä mystinen "vastuu" on jolla voidaan poistaa kaikki sananvapauden periaatteet? Onko se jotain syötävää?
Sananvapauden rajoittamisesta puhuvat menevätkin usein tähän kehäpäätelmään:

Sananvapauteen sisältyy vastuu,
siksi valtion pitää rajoittaa sananvapautta,
koska sananvapauteen sisältyy vastuu...
Quote:
Onko uhkaileminen sananvapautta? Minusta se on laitonta...


Onko pilakuvat uhkailua? Minusta ei.
Edit:
Uhkailu siis ei ole sananvapautta, ok.
Miksi siis sinä, tai euroopan marxilaisälymystö ei ole huolissaan siitä että tiedostusvälineet levittävät muslimien uhkailuja, joissa kehoitetaan tappamaan tanskalaisia ympäri maailman

http://www.iltalehti.fi/2006/02/06/200602064066714_uu.shtml
"Irakilainen Al-Qaida-ryhmittymä kehotti internetissä julkaistussa viestissä surmaamaan tanskalaisia ympäri maailmaa.
...
Irakin Islamisitiseksi Armeijaksi itseään kutsuva ryhmittymä kehotti internetissä julkaistussa viestissään tappamaan erityisesti Tanskan kansalaisia. Ryhmän kohteena ovat tanskalaisten lisäksi norjalaiset, ranskalaiset, hollantilaiset ja espanjalaiset."
Minkätakia eliitti ei ole ilmaissut huoltansa tämänkaltaisesta sananvapauden käytöstä ja vaatinut islamilaisia maita pyytämään anteeksi? Aivan kuin toisilla olisi eri pelisäännöt kuin toisilla.


[img width=372 height=192]http://img66.imageshack.us/img66/7562/protest10vs.jpg[/img]


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: tepatestaaja on 06.02.06, 12:29
Otto-Villelle sekä yleisesti tiedoksi, että meillä on Suomessa laki uskonnon vapaudesta sekä rikoslaki, joka 17. luvussa 10§:ssä käsitellään uskon rauhan rikkomista. Meillä ei ole ollut tapana herjata toisten uskontokuntien pyhänä pitämiä asioita niinkuin nyt tanskalaisissa pilakuvissa on menty tekemään. Ymmärrän kyllä muslimien hiiltymisen vaikkakin se on osittain agitaattorien aikaan saamaa. Lisäksi on syytä muistaa hyvät tavat. Jos vaikka muilla ei sellaisia ole, niin kuka käskee meitä alentumaan heidän tasolleen? Silloin emme ole yhtään heitä parempia.

Sananvapautta on syytä puolustaakin, mutta tanskalaisten menetelmät eivät ole olleet sieltä kunnioitettavimmasta päästä.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Marco Tallskog on 06.02.06, 13:03
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 06.02.06, 12:05
En ole missään vaiheessa väittänyt että Suomi olisi sananvapauden mallimaa.


No sanotaanko, että meillä ainakin on jonkinlaista järkeä sananvapauden käyttämisessä tai ainakin media käyttää ainakin pääsääntöisesti tervettä harkintaa mitä lehtiin laittaa. Kirjoitukset voivat olla tietenkin tietyllä tapaa värittyneitä mutta loukkauksiin ja solvauksiin harvemmin mennään.
Quote:
Mikä tämä mystinen "vastuu" on jolla voidaan poistaa kaikki sananvapauden periaatteet? Onko se jotain syötävää?
Sananvapauden rajoittamisesta puhuvat menevätkin usein tähän kehäpäätelmään:


Rajoittamatonta sananvapautta pitäisin jo anarkiana
Quote:
Onko pilakuvat uhkailua? Minusta ei.


Nyt en viitannutkaan pilakuviin vaan siihen mitä itse kirjoitit. Halusin tällä tuoda esille sen, että jopa sinun olisi syytä käyttää harkintaa kirjoituksistasi koska joku voi vetää siitä herneen nenäänsä.
Quote:
Edit:
Uhkailu siis ei ole sananvapautta, ok.
Miksi siis sinä, tai euroopan marxilaisälymystö ei ole huolissaan siitä että tiedostusvälineet levittävät muslimien uhkailuja, joissa kehoitetaan tappamaan tanskalaisia ympäri maailman


En ole väittänytkään etten olisi mitenkään huolissani siitä mitä muslimimaissa touhutaan ja kirjoitellaan tällä hetkellä, päinvastoin. Ja missään tapauksessa en edes hyväksy tuollaista uhittelua. Aikaisemmin kirjoitin, että tämän asian suhteen on jo mopo karannut käsistä melko pahasti ja agitaattorit muslimimaissa käyttävät tilannetta hyväkseen eli perimmäinen syy tähän riehumiseen on monelta jo varmaan unohtunutkin. Viime päivien tapahtumat kuvastavat mielestäni hyvin kuinka räjähdysherkkä tilanne meillä on käsissä suhteessa muslimimaihin ja valtiovallan tulisi tehdä kaikkensa ettei tällaista tilannetta pääsisi syntymään, vaikka sitten rajoittamalla sananvapautta. Ja kuten Jarikin tuossa mainitsi niin Suomessa tässä tapauksessa oltaisiin rikottu lakia jolloin valtiovallan tosiaan olisikin pitänyt puuttua peliin. Mutta minkälaiset lait Tanskassa sitten on niin siitä en mene sanomaan mitään.

"Hauskana" yhteensattumana muuten tuli mieleen, että nykyinen vuosi tuli otettua vastaan erään tanskalaisen pariskunnan kanssa muslimimaassa...


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: lroinev on 06.02.06, 13:05
Kyky tehdä päätöksiä ja toteuttaa niitä tuo mukanaan vastuun. Jokainen toimintakykyinen ihminen, ihonväriin tai uskontoon katsomatta, omaa nämä kyvyt ja on siis vastuussa teoistaan.

Täällä kukaan vastuusta puhuva ei ole puhunut sananvapauden rajoittamisen puolesta. Lakikaan ei rajoita sananvapautta rajoittamisen itsensä takia vaan vain siinä suhteessa jossa se yhdistyy laittomaan toimintaan, eli tilanteessa jossa suurempi yleinen hyöty sitä vaatii. Leipäveitsen käyttöäkään ei sinänsä ole syytä rajoittaa - paitsi tilanteessa jossa sitä käytetään murha-aseena.
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 06.02.06, 12:05
Minkätakia eliitti ei ole ilmaissut huoltansa tämänkaltaisesta sananvapauden käytöstä ja vaatinut islamilaisia maita pyytämään anteeksi? Aivan kuin toisilla olisi eri pelisäännöt kuin toisilla.


Eurooppalaisilla on yhtä suuri oikeus osoittaa vaatimuksia islamilaisia maita kohtaan kuin sieltäpäin on oikeutta osoittaa vaatimuksia tänne. Kuten Kotolakin totesi, se että osa toimii hyvien tapojen vastaisesti ei vaadi muita toimimaan samoin. Lisäksi luulisi jokaiselle olevan jo selvää että tilanteen tietentahtoinen eskaloiminen on terveen järjen vastaista.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Tatu Kantomaa on 06.02.06, 13:35
Olethan O-V huomannut että tanskalaislehti joka alunperin julkaisi kuvat on pyytänyt anteeksi. "Tanska" sen sijaan ei ja se tullee päivä päivältä vaikeammaksi näiden tapahtumien jälkeen.

Mitä tulee vastuuseen josta kyselit niin ensimmäiset kunnolliset vastuulliset askeleesi otat sitten kun muutat kotoa pois ja maksat itse vuokrat ja elätät itse itsesi.

Vastuusta vaikka täällä foorumilla sen verran että me oletamme sinun ottavan vastuun puheistasi täällä, joten pientä harkintaa  ennen kirjoittamista näistä asioista suositellaan jotta voit kirjoittaa omista mielipiteistäsi ja perustella ne ja olla niistä vastuussa.

Ja se miksi muut eivät tunnu ymmärtävät sinua Otto-Ville johtuu siitä että meillä on erilaiset mielipiteet ja koska me olemme niistä itse vastuussa niin emme voi mitenkään hyväksyä kaikkia vääryyksiä mitä tässä on käsitelty. Tai yksinkertaisesti hypätä toiseen kelkkaan. Ja se mitä sinä et näytä ymmärtävän on se että miksi me emme ole kanssasi samaa mieltä.

Anteeksi varsin suorapuheinen viestini, mutta koskekoon tämä vain tätä threadia ja tämän threadin aihetta ja tämän ympärillä syntynyttä mielipiteiden vaihtoa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 06.02.06, 13:51
Quote from: Lauri Roinevirta on 06.02.06, 13:05
Täällä kukaan vastuusta puhuva ei ole puhunut sananvapauden rajoittamisen puolesta.


Vaatimukset siitä että Tanska hallituksen täytyy pyytää anteeksi yksityisten lehtien julkaisuja nimenomaan on sananvapautuksen rajoittamista.
Jotta hallitus olisi vastuussa yksityisten lehtien kirjoituksista, täytyisi hallituksen ennakkosensuroida jokainen painoon menevä lehti, se on sitä meininkiä jota tehtiin kommunistisissa maissa.
Kun muslimi, tai vasemmistoälykkö tai kukatahansa vaatii Tanskaa pyytämään anteeksi, hän vaatii tanskaa ennakkosensuroimaan lehtiään, vaikkakaan hän ei tätä omissa utopioissaan välttämättä itse ymmärrä. Ilman ennakkosensuuria anteeksipyynnöllä ei ole voimaa, eikä järkeä, koska mikään ei takaa ettei hallituksen täydy pyytää anteeksi taas huomenna, ja huomenna, ja huomenna ja...


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 06.02.06, 20:44
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 06.02.06, 12:05
"Irakilainen Al-Qaida-ryhmittymä kehotti internetissä julkaistussa viestissä surmaamaan tanskalaisia ympäri maailmaa.


Al-Qaida ei ole islamilaisen maailman puolestapuhuja. Al-Qaida on terroristijärjestö. Sitä pyörittävät juuri sellaiset kiihkoilijat kuin sinä esität olevasi. Koska kuitenkin järjestelmällisesti haluat katsoa islamilaista maailmaa sen ääriaineksien kautta, sinulle on aivan turha yrittää sanoa mitään järkevää. Sinun kannattaisi ehkä tutustua kristíttyihin munkkiveljeskuntiin, jotka hakevat yhteyttä jumalaan itsekidutuksen kautta, ja miettiä millaisen kuvan he antavat sinusta (olettaen että olet kristitty).


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 13.02.06, 06:54
Suomen Sisu julkaisi Mohammed-pilakuvat
http://www.taloussanomat.fi/etusivu/5195178.asp


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 13.02.06, 07:33
diii, näin siirrytään sensuuriin
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=86517


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: msokero on 13.02.06, 12:32
Vautsi. Jari Vilén on heittänyt rankan vaihteen päälle.

Suomen Sisun toiminta saattaa heittää yllättäviäkin käänteitä peliin. Kohta Suomikin on terroristien kohdemaa kun tekstiviestit lähtevät kiertämään ääriainesten kännyköistä maailmalle...

Sananvapaus on vapaus, mutta terveen järjen käyttö on sallittua julkaisu- ja kustannustoiminnassa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Rikuuho on 13.02.06, 15:20
Quote from: Mikko Sokero on 13.02.06, 12:32
Suomen Sisun toiminta saattaa heittää yllättäviäkin käänteitä peliin. Kohta Suomikin on terroristien kohdemaa kun tekstiviestit lähtevät kiertämään ääriainesten kännyköistä maailmalle...
Ainakin itse olen Tuomiojan sanojen uskoja, kun hän kertoi pilakuvien vain laukaisseen "LÄNSIMAIDEN" ja muslimimaiden välisen jännityksen. Ja en usko että ei sillä ole niin väliä kuka kuvat julkaisivat, riitti kunhan se oli länsimaa (ja Tanska tietääkseni on länsimaa)...


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: petri2 on 15.02.06, 06:58
Quote from: Riku Horelli on 13.02.06, 15:20
Ainakin itse olen Tuomiojan sanojen uskoja, kun hän kertoi pilakuvien vain laukaisseen "LÄNSIMAIDEN" ja muslimimaiden välisen jännityksen. Ja en usko että ei sillä ole niin väliä kuka kuvat julkaisivat, riitti kunhan se oli länsimaa (ja Tanska tietääkseni on länsimaa)...


Ajaako Tuomioja takaa ajatusta jossa tapahtumat olisivat muslimien vastine natsisaksan kristalliyöhön?Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: msokero on 15.02.06, 07:03
Quote from: Riku Horelli on 13.02.06, 15:20
Ainakin itse olen Tuomiojan sanojen uskoja, kun hän kertoi pilakuvien vain laukaisseen "LÄNSIMAIDEN" ja muslimimaiden välisen jännityksen. Ja en usko että ei sillä ole niin väliä kuka kuvat julkaisivat, riitti kunhan se oli länsimaa (ja Tanska tietääkseni on länsimaa)...

Eli teoriassa tässä ollaan siis "tulilinjalla". Suomikin laskettaneen länsimaaksi... Toivottavasti ollaan sen verran epäseksikäs ja harmaa maa, ettei meihin iskeminen kiinnosta. Mutta jos tanskalaisiin, niin miksei suomalaisiinkin... Toivottavasti Supo ja muut viranomaiset ovat hereillä kaiken aikaa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 15.02.06, 08:32
Suomessa lainsäädäntö ei salli herjausta. KRP on jo käynnistänyt tutkinnan kyseisten kuvien julkaisusta.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: msokero on 15.02.06, 08:33
Quote from: Esa Lehtismäki on 15.02.06, 08:32
Suomessa lainsäädäntö ei salli herjausta. KRP on jo käynnistänyt tutkinnan kyseisten kuvien julkaisusta.

Silti Suomessa EI ole ennakkosensuuria.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 15.02.06, 12:36
Tämän päivän (15.2.2006) Helsingin Sanomien Kulttuurisivuilla (C3) on Ayaan Hirsi Alin puhe,
jonka hän piti Berliinissä 9.2.2006. Tällä hetkellä en tiedä, millä foorumilla puhe on pidetty.

Puhe koskee islamismia ja itsesensuuria eli on todella ajankohtainen.
Postaan sen tänne palstalaisten luettavaksi.

Puheen on suomentanut Arto Kylmänen.


"Tanskan kansa tarvitsee tukeamme"

Olen vakuuttunut siitä, ettei demokratiaksi kutsuttu haavoittuvainen yritelmä voi olla olemassa
ilman ilmaisuvapautta. Ihmisiltä eri puolilla maailmaa tämä vapaus on evätty.
Sananvapautemme on kallisarvoista, eikä se säily, ellei sitä käytetä.

Mielestäni Jyllands-Posten-lehti oli oikeassa julkaistessaan profeetta Muhammedia esittävät
piirrokset. Myös muut eurooppalaiset lehdet, jotka julkaisivat ne myöhemmin, tekivät oikein.
Tanskan kansa tarvitsee tukemme.


Sallinette, että kertaan tapahtumien kulun.
Lastenkirjan profeetta Muhammedista kirjoittaneella kirjailijalla oli vaikeuksia löytää kuvitusta
kirjaansa. Hänen mukaansa kuvittajat harjoittivat itsesensuuria, koska pelkäsivät väkivaltaa
niiden muslimien taholta, joiden mielestä ei kukaan eikä missään saa tehdä kuvaa heidän
profeetastaan.

Jyllands-Posten päätti tutkia asiaa tarkemmin. Oikeutetusti – näin uskon – lehti arveli, että
tuollaisella itsesensuurilla on demokratian kannalta kauaskantoiset vaikutukset.

Lehden journalistinen velvollisuus oli haalia kokoon ja julkaista piirrokset profeetta Muhammedista.
Hävetkööt muut lehdet ja televisiokanavat, joilta samainen rohkeus puuttui.
Moiset intellektuellit elävät sananvapaudesta mutta hyväksyvät sensuurin.

Henkisen keskinkertaisuutensa he naamioivat ylevillä termeillä kuten "vastuullisuus"
ja "herkkyys", mutta he ovat pelkureita.

Hävetkööt myös poliitikot, jotka lausunnoissaan totesivat piirrosten julkaisemisen ja
uudelleenjulkaisemisen olleen "tarpeetonta", "tunteetonta", "epäkunnioittavaa" ja "väärin".
Uskon, että Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen toimi oikein kieltäytyessään
vastaanottamasta tyrannivaltioiden edustajia, jotka vaativat häntä rajoittamaan lehdistön
toimivapautta. Tänä päivänä meidän tulisi seistä hänen rinnallaan niin moraalisesti kuin
aineellisesti. Hän käy esikuvasta Euroopan kaikille muille johtajille. Kunpa omalla
pääministerilläni olisi Rasmussenin kaltaista sisua.

Hävetkööt myös ne eurooppalaiset yritykset, jotka Lähi-idässä mainostivat: "Me emme ole
tanskalaisia", tai: "Emme myy tanskalaisia tuotteita". Mitä pelkuruutta.
Nestlén suklaa ei maistu enää samalta tämän jälkeen, vai mitä?

Vapaudella on hintansa. EU:n jäsenvaltioiden tulisi korvata tanskalaisille yrityksille boikotista
aiheutuneet taloudelliset menetykset. Muutama miljoona euroa on halpa hinta sananvapauden
puolustamisesta. Jos hallituksemme laiminlyövät skandinaaviset ystävämme, toivon että
kansalaiskeräyksiä organisoidaan tanskalaisyritysten auttamiseksi.

Mielipiteitä piirrosten mauttomuudesta ja tahdittomuudesta on tulvimiseen saakka – näkemyksiä,
joiden mukaan piirrokset johtivat väkivaltaan ja epäsopuun. Mitä hyötyä niistä oli, moni
ajattelee, kovaan ääneen.

Ensinnäkin, piirrosten julkaiseminen vahvisti sen, että monet kirjailijat, elokuvantekijät,
sarjakuvapiirtäjät ja journalistit, jotka haluaisivat kuvailla, analysoida tai kritisoida
suvaitsemattomuuden piirteitä islaminuskossa kaikkialla Euroopassa, kärsivät laajalle levinneestä
pelon ilmapiiristä.

Niin ikään paljastui, että Euroopassa on huomattava vähemmistö, joka ei ymmärrä tai hyväksy
liberaalin demokratian periaatteita. Nämä ihmiset – monet heistä kansallisuudeltaan
eurooppalaisia – ovat kampanjoineet sensuurin, boikottien, väkivallan ja uusien "islamofobiaa"
ehkäisevien lakien puolesta.

Piirrokset toivat edelleen julkiseen valoon tosiseikan, että on valtioita, jotka häikäilemättä
rikkovat diplomatian pelisääntöjä poliittisten päämääriensä saavuttamiseksi.
Pahat hallitukset, kuten Saudi-Arabia, järjestävät "ruohonjuuritason" liikkeitä boikotoidakseen
tanskalaista maitoa ja jogurttia samaan aikaan, kun ne armottomasti murskaavat ruohonjuuritason
liikkeet, jotka taistelevat äänioikeuden puolesta.

Tänään olen täällä Berliinissä puolustamassa oikeutta loukata lain sallimissa puitteissa.
Voitte ihmetellä: miksi Berliinissä? Ja miksi minä?

Berliinin historiassa avoin yhteiskunta on monasti kohdannut ideologisia haasteita. Tässä
kaupungissa muuri sulki ihmiset kommunistivaltion rajojen sisälle. Tämä kaupunki toimi näyttämönä
taistelussa eurooppalaisten järjestä ja sydämistä.

Avoimen yhteiskunnan puolustajat valistivat täällä ihmisiä kommunismin luonteesta. Marxin
kirjoituksista keskusteltiin yliopistoissa, mielipidesivuilla ja kouluissa. Idästä paenneet
toisinajattelijat kirjoittivat, tekivät elokuvia ja piirsivät sarjakuvia vakuuttaakseen
länsimaalaiset siitä, että kommunismi oli vallan muuta kuin maanpäällinen paratiisi.

Huolimatta idän brutaalista sensuurista ja monien kommunismia ihailleiden lännessäkin
harjoittamasta itsesensuurista, tämä taistelu voitettiin.

Tänään avoimen yhteiskunnan haastaa islamismi.
Opin alullepanijana pidetään seitsemännellä vuosisadalla elänyttä Muhammed Abdullahia, jota
pidetään myös profeettana. Monet hänen seuraajistaan ovat rauhallista väkeä. Kaikki muslimit eivät
ole fanaatikkoja – ja heillä on minun puolestani täysi oikeus olla uskollisia vakaumukselleen.
Mutta islamin sisällä kytee myös kovan linjan liike, islamismi, joka ei hyväksy demokraattisia
vapauksia vaan haluaa tuhota ne.

Islamistien tavoitteena on vakuuttaa muut muslimit siitä, että heidän elämäntapansa on se oikea.
Mutta kun islamismin vastustajat yrittävät paljastaa erheet Muhammedin opetuksissa, heitä
syytetään loukkaavuudesta, herjaavuudesta ja sosiaalisesta välinpitämättömyydestä – jopa
islamofobiasta ja rasismista.

Islamin kritisointi ei kuitenkaan ole rotu-, ihonväri- eikä kulttuuriperinnekysymys.
Se on näkemysten taistelu, joka ylittää valtiolliset ja rodulliset rajat.


Miksi minä? Olen toisinajattelija, kuten ne tämän kaupungin itäosien asukkaat, jotka loikkasivat
länteen. Minäkin loikkasin länteen. Synnyin Somaliassa, vartuin Saudi-Arabiassa ja Keniassa.

Olin aikoinani uskollinen profeetta Muhammedin säätämille periaatteille. Kuten ne tuhannet, jotka
osoittivat mieltään tanskalaisia piirroksia vastaan, minäkin uskoin ennen, että Muhammed oli
täydellinen – ja ainoa lähde ja kriteeri hyvän erottamiseen pahasta. Kun Khomeini vuonna 1989
julisti kuolemantuomion Salman Rushdielle Muhammedin loukkaamisesta, luulin hänen olevan oikeassa.
Enää en usko niin.

Uskon, että profeetta oli väärässä asettaessaan itsensä ja näkemyksensä kriittisen tarkastelun
yläpuolelle.

Uskon, että profeetta Muhammed oli väärässä asettaessaan naiset miesten alapuolelle.

Uskon, että profeetta Muhammed oli väärässä säätäessään, että homoseksuaalit tulee murhata.

Uskon, että profeetta Muhammed oli väärässä määrätessään, että uskonluopiot täytyy tappaa.

Hän oli väärässä sanoessaan, että avionrikkojat tulee ruoskia ja kivittää ja että varkaiden kädet
tulee hakata irti.

Hän oli väärässä sanoessaan, että ne, jotka kuolevat ollessaan Allahin asialla, palkitaan
paratiisilla.

Hän oli väärässä väittäessään, että kelvollinen yhteiskunta voi rakentua vain hänen
periaatteilleen.

Profeetta teki ja sanoi hyviä asioita. Hän kehotti laupeuteen muita kohtaan. Mutta haluan
korostaa, että hän oli myös epäkunnioittava ja tunteeton niitä kohtaan, jotka olivat hänen
kanssaan eri mieltä.

Mielestäni on oikein, että Muhammedia kritisoidaan piirroksissa ja filmeissä. On tarpeellista
kirjoittaa hänestä kirjoja, jotta tavallista kansaa voidaan valistaa Muhammedista.

Tavoitteenani ei ole loukata uskonnollisia tunteita, mutta en myöskään alistu tyrannialle.
Kehotus, että ihmiset, jotka eivät hyväksy Muhammedin opetuksia, pidättäytyisivät piirtämästä
hänen kuviaan, ei ole pyyntö kunnioittaa vaan vaatimus alistua.

En ole ainoa islamilainen toisinajattelija. Täällä lännessä on muitakin kaltaisiani. Ellei heillä
ole henkivartijoita, he toimivat salanimien suojassa varjellakseen itseään vaikeuksilta.
Mutta on myös muita, jotka eivät suostu antamaan periksi. Heitä on Teheranissa, Dohassa ja
Riadissa, Ammanissa ja Kairossa, Khartumissa ja Mogadishussa, Lahoressa ja Kabulissa.

Islamismin, toisin kuin kommunismin, vastustajilla ei ole ydinaseita eikä muutakaan kättä
pidempää. Meillä ei ole Saudi-Arabian öljymiljoonia. Emme polta lähetystöjä emmekä lippuja.
Me kieltäydymme lähtemästä kollektiivisen väkivallan raivoisalle tielle. Lukumäärältämme olemme
niin vähäinen ja hajanainen joukkio, ettei meistä mihinkään kollektiiviseen olisikaan.
Äänestäjinä olemme lännessä käytännössä merkityksetön joukko.

Meillä ei ole muuta kuin ajatuksemme; ja ainoa mitä pyydämme, on reilu mahdollisuus ilmaista
niitä.


Vastustajamme käyttävät voimakeinoja hiljentääkseen meidät.
He käyttävät manipulointia: he väittävät olevansa kuolettavasti loukkaantuneita.
He väittävät, että olemme henkisesti tasapainottomia, eikä meitä pidä ottaa vakavasti.
Myös kommunismin puolustajat käyttivät samoja menetelmiä.

Taistelumme saattaa tänään näyttää vaikealta ja sekavalta, mutta olen optimistinen.
Berliini on optimismin kaupunki. Kommunismi kukistui. Muuri sortui maahan. Vielä koittaa päivä,
jolloin kaatuu myös se näkymätön muuri, joka nyt seisoo vapautta rakastavien ja totalitaaristen
aatteiden turvaan ja houkutuksiin tyytyvien välillä."


AYAAN HIRSI ALI


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 15.02.06, 12:51
Quote from: Esa Lehtismäki on 15.02.06, 08:32
Suomessa lainsäädäntö ei salli herjausta. KRP on jo käynnistänyt tutkinnan kyseisten kuvien julkaisusta.


Suomessa on tälläisessä asiasta jo ennakkotapaus
http://www.oikeus.fi/vksv/31201.htm

(lihavoinnit omiani)

Sananvapaus, uskonnon vapaus, kiihottamisrikos, uskonrauhan rikkominen (A:20.4.2005)

Aikakautisessa julkaisussa oli julkaistu erään pastorin laatima kirjoitus, jonka otsikko kuului "Valkoinen ja Musta ***kele". Kirjoituksesta tehtiin erään kansalaisen toimesta painovapauslain tarkoittama ilmoitus oikeusministeriölle. Koska painovapauslaki on kumottu ja korvattu uudella 1.1.2004 voimaan tulleella sananvapauslailla, siirsi Oikeusministeriö asian Valtakunnansyyttäjänvirastolle toimenpiteitä varten. Ilmoittajan käsityksen mukaan kirjoituksessa oli kyse kiihottamisesta Suomessa asuvia roomalaiskatolisia ja ortodokseja vastaan. Lisäksi ilmoittaja oli katsonut, että kirjoitus loukkaa törkeästi Suomeen diplomaattisessa suhteessa olevaa valtionpäämiestä - paavia - koska Vatikaani on valtio.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä tutki sananvapauslain 24 §:n nojalla oliko asiassa syytä epäillä rikosta tapahtuneeksi ja oliko näin ollen syytä määrätä esitutkinta toimitettavaksi.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoi, että kirjoitus oli ymmärrettävissä katolista kirkkoa vastaan kohdistetuksi arvosteluksi. Kirjoituksessa oli myös arvosteltu kirkollisia tapoja kuten paastoa, selibaattia ja munkkeus-instituutiota. Kirjoituksen sävy oli kärjekäs ja paikoittain ivallinen.

Julkaistun kirjoituksen rikosoikeudellisessa arvioinnissa apulaisvaltakunnansyyttäjä kiinnitti huomiota sananvapauteen ja uskonnon vapauteen. Sananvapaus ei pelkästään kata sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa. Uskonnon vapaus puolestaan antaa yksilölle oikeuden tunnustaa omaa uskonnollista vakaumustaan ja siihen liittyviä käsityksiään. Sananvapaus ja uskonnon vapaus eivät kuitenkaan ole absoluuttisia perus- ja ihmisoikeuksia.

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan ei kirjoituksessa täyttynyt koska siinä olleet lausumat olivat kohdistuneet katoliseen ja ortodoksiseen kristinuskoon ja niihin liittyviin suuntauksiin, oppeihin ja tapoihin sekä paavi-instituutioon. Kirjoittajan lausumista ei ollut pääteltävissä, että hänen tarkoituksenaan olisi samalla ollut kiihottaa näihin kirkkokuntiin kuuluvista henkilöistä muodostuvia kansanryhmiä vastaan. Uskonrauhan rikkomisen tunnusmerkistöä oli tässä tapauksessa tulkittava sananvapautta ja uskonnon vapautta suojaten supistavasti. Tämän johdosta kirjoitukseen sisältyneet paavi-instituutioon ja uskonnollisiin tapoihin kohdistuvat lausumat oli tässä tapauksessa luettava kirjoittajan sananvapauteen ja uskonnollisen vakaumuksen ilmaisemista koskevaan oikeuteen kuuluviksi eivätkä ne siten kuuluneet uskonrauhan rikkomista koskevan rangaistussäännön soveltamispiiriin.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoi näin ollen, ettei asiassa ollut syytä epäillä rikosta. Asiassa ei siten ollut syytä määrätä esitutkintaa toimitettavaksi.(3/27/05)
------------------

Vaan sääs nährä onko toisille jälleen eri pelisäännöt kuin toisille.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 15.02.06, 19:37
"Koko kansan presidentti" on pyytänyt maailmalta anteeksi pienen yhdistyksen julkaisuvapautta, absurdia.
Vaalien alla ollut väärennös Neuvostoliittoa ylistävästä puheesta tuntuukin yllättäen tosi mitättömältä.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Juha Lahtonen on 16.02.06, 06:37
Quote from: Otto-Ville Lamminpää on 15.02.06, 19:37
"Koko kansan presidentti" on pyytänyt maailmalta anteeksi pienen yhdistyksen julkaisuvapautta, absurdia.
Vaalien alla ollut väärennös Neuvostoliittoa ylistävästä puheesta tuntuukin yllättäen tosi mitättömältä.

Pahoitellut, ei pyytänyt anteeksi. Ne ovat minun ymmärtääkseni kuitenkin kaksi eri asiaa. Anteeksi voi pyytää vain sellaista asiaa, johon on itse syyllinen. Muiden torvien tekemisistä aiheutunutta mielipahaa voi vain pahoitella.

-Juha


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 27.02.06, 20:12
On kyllä nuo arabit hieman tekopyhiä, vaikka kyllä minä sen ymmärrän että jos omaa uskonnon "päähenkilöllä" pilaillaan, olihan sitäkin niin vaikea uskoa että Suomi hävisi ruotsille  :'(  :'( .En ole vielläkään päässyt siitä yli  >:( . Onha arabit tuhonnut kirkkoja ja muita kirtityille tärkeittä rakennuksia.  :-\  :-\  :-\  :-\


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 28.02.06, 01:01
Vaadin että Göran Persson pyytää nyt Ruotsin kansan puolesta anteeksi, kannatan periaatteessa sananvapautta missä tahansa tilanteessa mutta tahallinen provosointi menee yli. Ruotsalaiset ovat unohtaneet että sananvapaus tuo myös vastuun, siispä katson että minulla on nyt oikeus polttaa Ruotsin lähetystö niin että ruotsalaiset itse kantavat siitä vastuun.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jani Luoto on 28.02.06, 01:03
Eiköhän pidetä tänään klo 18 alkaen mielenilmaisu ruotsin lähetystön edessä. Jos emme saa ilmaisun aikana anteeksipyyntöä ruotsilta niin polttakaamme lähetystö.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Otto-Ville on 28.02.06, 01:13
Älä unohda ottaa mukaan hienoja kylttejä vahvalla sanomalla
http://personal.inet.fi/private/thck/kuvia.html

[img width=265 height=409]http://personal.inet.fi/private/thck/images/cartoon-protest1.jpg[/img]

ps. ne sarjikset joista kaltion päätoimittaja sai potkut löytyy täältä http://paha.suojelupoliisi.org/sarjis/


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 28.02.06, 10:38
Quote from: Jani Luoto on 28.02.06, 01:03
Eiköhän pidetä tänään klo 18 alkaen mielenilmaisu ruotsin lähetystön edessä. Jos emme saa ilmaisun aikana anteeksipyyntöä ruotsilta niin polttakaamme lähetystö.

Eihän väkivalta ratkaise muuta kun tappelun, no tuohan on melkein kuin tappelu.  ;D  ;D


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Juha on 28.02.06, 11:56
Quote from: Jani Luoto on 28.02.06, 01:03
Eiköhän pidetä tänään klo 18 alkaen mielenilmaisu ruotsin lähetystön edessä. Jos emme saa ilmaisun aikana anteeksipyyntöä ruotsilta niin polttakaamme lähetystö.

Nyt niillä "Sweden sucks" kylteillä olisi käyttöä.  ;D


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 28.02.06, 11:59
Quote from: Jani Luoto on 28.02.06, 01:03
Eiköhän pidetä tänään klo 18 alkaen mielenilmaisu ruotsin lähetystön edessä. Jos emme saa ilmaisun aikana anteeksipyyntöä ruotsilta niin polttakaamme lähetystö.

Niin ja otetaan susia mukaan, niin ei niitten suojelua aloteta.  ;D  ;D


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: woordi on 11.05.06, 09:28
Iranin presidentti: Jonakin päivänä Israelia ei enää ole

--------------------------------------------------------------------------------
Jakarta
STT, AFP

--------------------------------------------------------------------------------

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad sanoi torstaina, että tulee päivä jona Israel katoaa. Ahmadinejad puhui opiskelijoille Indonesian pääkaupungissa Jakartassa.

Ahmadinejad sanoi myös, että kun palestiinalaisalueilla oli pidetty vaalit, lännessä ei ollut haluttu tunnustaa niiden tulosta. EU ja Yhdysvallat ovat jäädyttäneet suhteet vaalit voittaneeseen Hamas-hallitukseen, koska pitävät Hamasia terroristijärjestönä.

Ahmadinejad sanoi viime lokakuussa, että Israel olisi pyyhkäistävä kartalta . Huhtikuussa hän sanoi, että Israeliin muuttaneiden ihmisten pitäisi palata sinne mistä tulivatkin.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Mikko Maliniemi on 11.05.06, 09:31
Quote from: Ilkka Kärki on 11.05.06, 09:28
Iranin presidentti: Jonakin päivänä Israelia ei enää ole


Päivä päivältä minusta vaan alkaa tuntua enemmän ja enemmän siltä, että Bushin ja kumppaneiden pahin virhearvio oli hyökätä Irakiin Iranin sijaan...


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 11.05.06, 11:29
Irakin hallinto oli jenkkien oma moka, kun hehän Saddamin valtaan nostivat juuri Irania kyykyttääkseen. Siksi ehkä oli luontevampaa aloittaa siitä. Mutta eiköpä nuo vielä Iraniinkin hyökkää, kun se siinä naapurissa on ja puskayrjöllä vielä pari vuotta aikaa.

Iranilaisten lausuntoja tulkitessa kannattaa sitten muistaa, että jenkkien "tiedonvälitys" petaa justiin yleistä mielipidettä myönteiseksi Iraniin hyökkäämiselle. Mitään ei kannata niellä sellaisenaan, siihen sävyyn kuin se esitetään. Olen minäkin antanut Israelista hyvin negatiivisia lausuntoja, mutta ei se tarkoita vielä, että Suomi on ampumassa ydinpommeja sinne. Kyseessä voi siis pahimmillaan olla pelkkä kansankusetus, kuten Irakin "weapons of mass destruction" aikanaan. Israelin tuhoa toivovat kaikki sen naapurimaat, ja ihan ymmärrettävistä syistä, joten ei tuollainen lausunto ole mitenkään erikoinen.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: woordi on 12.05.06, 10:33
Jakarta/Amsterdam
STT, Reuters, AFP

--------------------------------------------------------------------------------

Iran on valmis vuoropuheluun kenen tahansa kanssa. Näin sanoi Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad torstaina, kun hän perusteli kirjeen lähettämistä Yhdysvaltain presidentille George W. Bushille.
Ahmadinejad toisti Indonesian pääkaupungissa Jakartassa, että Iranin ydinohjelma on rauhanomainen.
Sanoma oli osin samanlainen kuin viestissä, jonka hän toimitti alkuviikosta Bushille.
Ahmadinejadin mukaan Iranilla kuten kaikilla muillakin mailla on oikeus ydinenergiaan.
- He tietävät, että Iranin kansan vähättely aiheuttaa enemmän vahinkoa heille kuin meille. He tarvitsevat meitä enemmän kuin me heitä, hän kärjisti indonesialaisen television haastattelussa.
Ahmadinejad väitti pitävänsä myös YK:n mahdollisia pakotteita vain haasteena.
- Monet tutkijoistamme olisivat tyytyväisiä lännen pakotteista, koska se patistaisi harppaukseen teollisuudessa ja taloudessa.

Ahmadinejad käytti jälleen värikästä kieltä myös Israelista, kun hän puhui Indonesian yliopistossa.
Kovasanainen presidentti nimitti juutalaisvaltiota muun muassa syöväksi ja arveli, että se häviää jonakin päivänä.
Hän kyseenalaisti epäsuorasti juutalaisten joukkotuhon, kuten hän teki viime joulukuussakin.
- Jos on totta, että kuusi miljoonaa juutalaista surmattiin, heidät tapettiin Euroopassa. Joten miksi Israelin pitää olla Lähi-idässä?
 
On se sälli ;DTitle: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 12.05.06, 11:15
Siinä on kyllä pointti. Israelin valtion perustamista tukivat suurvallat nimenomaan Hitlerin juutalaisvainojen takia, joten kaiken järjen mukaan juutalaisvaltiota varten olisi pitänyt lohkaista alue Saksasta. Nykyiseen paikkaan on syynä uskonnolliset kirjoitukset, mikä on vähän hemmetin huono syy. Lähi-Itä on ruutitynnyri juuri Israelin perustamisen takia. Jerusalem on vieläpä kolmen uskonnon pyhä kaupunki, joten se tulee hiertämään, olipa sen ympärillä minkälainen valtio hyvänsä.

Ajatelkaapa miten suhtautuisitte, jos USA:n tuella perustettaisiin saamelaisvaltio nykyisen Uudenmaan paikalle. Saamelaisiltahan me suomalaiset olemme nämä maat ryöstäneet. Ja saamelaiset sieltä sitten hyökkäilisivät milloin varsinaissuomalaisten, milloin hämäläisten kimppuun jenkkien toimittamilla aseilla. Se olisi täsmälleen sama asia, paitsi että saamelaiset eivät ole kirjoittaneet kirjaa, jossa sanotaan, että Uusimaa on saamelaisten pyhä maa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: woordi on 12.05.06, 11:30
Esa sulla on kyllä loistava näkemys asioista , ja olet kyllä oikeassa  :-[ .  Mutta minusta jos Iran haluaa oman ydintuotantonsa, kenenkään epäilemättä sen käyttötarkoitusta, niin kyllä kannattaisi tuollaiset Israilin hävittämis kommentit jättää kahvi- tai teepöytäkeskusteluiksi.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 12.05.06, 16:20
Käytännön merkitystä sanomisilla tuskin on, kyllä Bushin hallinnolla lienee ollut vakaa aikomus hyökätä Iraniin jo 6 vuotta. Ja kyllä suuntautunut media saa aikaan haluamansasuuntaiset kommentit mistä puheista hyvänsä. Tarvittaessa CIA voi luoda ne tyhjästäkin. Mutta totta on, että kannattaisi välttää kärkeviä puheita, ettei tee hommaa helpoksi. Bushin hallinnon uskottavuus on niin pohjalukemissa, että saattaa riittää, kunhan muu maailma ei usko heidän propagandaansa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jukkis on 12.05.06, 20:57
Quote from: Esa Lehtismäki on 12.05.06, 11:15
Ajatelkaapa miten suhtautuisitte, jos USA:n tuella perustettaisiin saamelaisvaltio nykyisen Uudenmaan paikalle. Saamelaisiltahan me suomalaiset olemme nämä maat ryöstäneet. Ja saamelaiset sieltä sitten hyökkäilisivät milloin varsinaissuomalaisten, milloin hämäläisten kimppuun jenkkien toimittamilla aseilla. Se olisi täsmälleen sama asia, paitsi että saamelaiset eivät ole kirjoittaneet kirjaa, jossa sanotaan, että Uusimaa on saamelaisten pyhä maa.


Ihan vapaasti, eikä tarvitse edes USA:n tukea.

Nykyisellä pääkaupunkiseudun asuntojen hintatasolla voidaan huoletta päästää lappalaiset tai vaikka mitkä tahansa örvelöt ympäri maapallon Helsinkiin asumaan. Muutetaan me köyhtyneet suomalaiset vaikka tyhjenevälle Ivalo - Kevo linjalle karkuun tätä järjetöntä asuntojen hintatasoa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Sami Virkkula on 13.01.08, 21:43

Tällä kertaa arpa osui iraniin jonka vuoro on olla se "Terroristien tukija" Who's next??

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/vasen/id79772.html


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FINLAS on 13.01.08, 21:54
Quote from: Sami Virkkula on 13.01.08, 21:43
Tällä kertaa arpa osui iraniin jonka vuoro on olla se "Terroristien tukija" Who's next??

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/vasen/id79772.html


Kovin se Bush tahtoisi aloittaa viellä yhden sodan, niin kauan, kuin on viellä pressana...  ::)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 15.01.08, 21:05
Quote from: Lasse Nygren on 13.01.08, 21:54
Kovin se Bush tahtoisi aloittaa viellä yhden sodan, niin kauan, kuin on viellä pressana...  ::)

Ei ole Yhdysvaltojen presidentilläkään helppoa. Kun meni irakin sisällissodan väliin sai sontaa päälle. Jos ei olisi mennyt ja muutama satatuhatta ihmistä olisi tapettu, olisi varmaankin omatunto soinut. Siinäkin tapauksessa olisi varmasti kritiikkiä esitetty Yhdysvaltoihin. Tai olisikohan sittenkin ollut suotavampaa antaa heidän tappaa itse toisensa?  ??? Ai mutta sitähän ne niillä auto pommeilla siellä nyttenkin tekee.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Sami Virkkula on 15.01.08, 21:10
Quote from: Johannes Pietilä on 15.01.08, 21:05
Ei ole Yhdysvaltojen presidentilläkään helppoa. Kun meni irakin sisällissodan väliin sai sontaa päälle. Jos ei olisi mennyt ja muutama satatuhatta ihmistä olisi tapettu, olisi varmaankin omatunto soinut. Siinäkin tapauksessa olisi varmasti kritiikkiä esitetty Yhdysvaltoihin. Tai olisikohan sittenkin ollut suotavampaa antaa heidän tappaa itse toisensa?  ??? Ai mutta sitähän ne niillä auto pommeilla siellä nyttenkin tekee.


Eikös se bussi mennyt ensiksi etsimään niitä joukkotuhoaseita? sitten kun niitä ei löytynyt tai tynnyreiden kyljestä löytyi jenkkien lippuja homma muutettiin Irakin vapautussodaksi  :laugh:


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jouni Haimi on 15.01.08, 21:15
Quote from: Johannes Pietilä on 27.10.05, 17:51
Oon huomannut että Israeliin suhtaudutaan aika kielteisesti mediassa. Ottaen huomioon et siellä tapahtuu itsemurhapommituksia lähes joka päivä. En väitä että Israrl toimii kaikissa asiossa oikein mutta on muistettava että ei Suomikaan toimisi paremmin Israelin asemessa, ainakaan en uskoisi.  :(


Israel  niittää sitä mitä kylvää,eikä siellä ole ees öljyä. Olen aina ihmetelly sitä että  israililaiset aina ampuvat hyttystä tykillä eli ylireakoivat liikaa ja tappavat siviilejä josta taas kumpuaa vihaa joka johtaa terrorismiin ja itsemurha pommituksia.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jouni Haimi on 15.01.08, 21:26
Quote from: Martti Kujansuu on 06.11.05, 16:31
Voisiko ongelmana olla Muhammedin eräs Islamiin sisällyttämä sääntö, joka käskee jokaisen kunnon muslimin taistella pakanoita vastaan?


Sama koraani sanoo myös " jos vieras mies tulee telttaasi vaateta hänet ja syötä hänet ja kohtele häntä veljenäsi" Eli saisi raamatustakin aika sotaisan kirjan jos llukisi vaan tietyt kohdat. Kuinka moni meistä tuntee oikein islamilaisuutta enenmmän kun mediassa kerrotaan?


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 16.01.08, 06:47
Quote from: Jouni Haimi on 15.01.08, 21:26


Sama koraani sanoo myös " jos vieras mies tulee telttaasi vaateta hänet ja syötä hänet ja kohtele häntä veljenäsi" Eli saisi raamatustakin aika sotaisan kirjan jos llukisi vaan tietyt kohdat. Kuinka moni meistä tuntee oikein islamilaisuutta enenmmän kun mediassa kerrotaan?

Minä olen ymmärtänyt että UT kumoaisi kaiken väkivallan käytön. Tai ainakin siellä käsketään kääntää toinen poski vihamiehelle.  Ja muutenkin minusta kuvaa aika paljon islamin ja kristin uskon eroja se että "ääri"kristityillä on vain kovia arvoja. Esim. että homous on sairaus ja syntiä ja että jokelan tapaus oli jumalan kosto, sillä täällä on niitä ja jne. Mutta islamilaiset taas maalistuneet islamilaiset ovat kutakuinkin samanlaisia. Ja ääriliikkeiden teot me tiedämmekin jo. Ja ääriliikkeethän ovat viellä euroopassa nousussa. Englannissahan jostain 1300 moskeejasta 600 on ääriliikkeiden hallussa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 16.01.08, 16:35
Quote from: Johannes Pietilä on 15.01.08, 21:05
Ei ole Yhdysvaltojen presidentilläkään helppoa. Kun meni irakin sisällissodan väliin sai sontaa päälle. Jos ei olisi mennyt ja muutama satatuhatta ihmistä olisi tapettu, olisi varmaankin omatunto soinut. Siinäkin tapauksessa olisi varmasti kritiikkiä esitetty Yhdysvaltoihin. Tai olisikohan sittenkin ollut suotavampaa antaa heidän tappaa itse toisensa?  ??? Ai mutta sitähän ne niillä auto pommeilla siellä nyttenkin tekee.


Sitähän ne jenkkien pommitkin tekee. Irakiinkin on kylvetty monta miljoonaa jenkkiläistä pommia, joiden suutareihin lakataan kuolemasta ehkä joskus ensi vuosisadalla. Että kyllähän se tappaminen kummasti vähenee tappamalla. Puhdas ryöstöretki se on, muu on pelkkää sotapropagandaa. Ja CNN kuuliaisesti näyttää mitä käsketään.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 17.01.08, 16:24
Quote from: Esa Lehtismäki on 16.01.08, 16:35
Sitähän ne jenkkien pommitkin tekee. Irakiinkin on kylvetty monta miljoonaa jenkkiläistä pommia, joiden suutareihin lakataan kuolemasta ehkä joskus ensi vuosisadalla. Että kyllähän se tappaminen kummasti vähenee tappamalla. Puhdas ryöstöretki se on, muu on pelkkää sotapropagandaa. Ja CNN kuuliaisesti näyttää mitä käsketään.

Mitä olisi pitänyt tehdä? Sanat eivät paljotta paina sisällisodassa olevassa maassa. Onhan sodassakin paljon pahaa, sillä aina ja kaikkiallahan sota on pelkkää pahuuden ruumiillistuma. Mutta emme voi antaa pienen joukon ihmisiä tapattaa suurta määrää poruukkaa. Nyt tällä sodalla saamme ehkä tämän vuoden puolella, tai tämän vuosikymmenen, sadan... mutta kuitenkin meillä on avaimet saattaa tämä Irak demokratiseen tilaan. Tilaan jossa maassa on järjestys.  Kaikilla on mahdollisuus elää.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 17.01.08, 17:11
Quote from: Samuli Niemi on 17.01.08, 16:47
Edelleen miksi jenkkien olisi pitänyt tehdä yhtään mitään?

Mikisikö? No ainakaan minä en haluaisi lukea Ruanda kakkosesta. Siinä Yhdysvallat eivät puuttuneet. Ja kaikkihan me tiedämme miten kävi
Quote from: Samuli Niemi on 17.01.08, 16:47
Kuten jenkit teoriassa tekeekin.

Ei jenkit siellä tapa siviileitä, irakilaiset olisivat ja niin he tekevätkin. Tosin paljon pienemmässä mittakaavassa, kuin olisivat tehneet ilman Yhdysvaltojen väliin tuloa.  Yhdysvaltojen on pakko pitää kiinni tietyistä kansainvälisistä säänöistä.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 17.01.08, 17:32
Quote from: Samuli Niemi on 17.01.08, 17:19
Tiedä siitäkään sitten..

Sinulla on varmaankin esittää jotain todisteita siitä että jenkit tappavat siviileitä järjestelmällisesti, tai edes merkittäviä määriä? On mahdotonta varmistaa etteivät jenkit tapa yhtään siviiliä, mutta määrä on joka tapauksessa pieni.
Quote from: Samuli Niemi on 17.01.08, 17:19
Ja sama homma jatkuu vähintään niin kauan kuin amerikkalaisjoukot ovat irakissa.

Tätä en oikein ymmärtänyt? Jenkithän ovat siirtäneet vastuuta koko ajan irakille. On perustettu poliisia ja vaikka mitä.  Mutta silti Iraksita löytyy ääri islamilaisia jotka eivät hyväksy demokratiaa. Niitä jotka haluavat polkea muiden etuja että itse pärjäisivät. Nämä niillä autopommeilla tuhoaa busseja ja rakennuksia. Jos Jenkit lähtisivät sieltä, niin luulempa että tämä porukka alkaa toteuttamaan kansanmurhaa. Mikä ei kiitos jenkien ole tällä hetkellä kovinkaan mahdollinen.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 17.01.08, 18:09
Quote from: Samuli Niemi on 17.01.08, 18:02
Vertaa esim. My Lainiin? Siis en nyt väittämällä väitä, että amerikkalaiset tekisivät sotarikoksia/teloittaisi siviilejä/jne, vaan pidän sitä mahdollisena.

Tätä en taaskaan ymmärrä? Bin Laden? Hänhän tappoi monta tuhatta siviiliä amerikassa wtc iskuissa. Ja onhan kaikki mahdollista, jopa lehmien lentäminen. Mutta en pidä sitä kovinkaan todennäköisenä.
Quote from: Samuli Niemi on 17.01.08, 18:02
Demokratia ei tule onnistumaan nykyistä tahtia. On vain sellainen TUNNE, että jenkit jättää lopulta pelin kesken.

No tässä asiassa olemme samaa mieltä. Kansalaisilla menee heti kuset housuun, kun omiakin kuolee. Luulen että jos(kun) demokraatit voittavat presidentin vaalit vedetään joukot.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Sami Virkkula on 17.01.08, 19:43
Quote from: Johannes Pietilä on 17.01.08, 17:11
Mikisikö? No ainakaan minä en haluaisi lukea Ruanda kakkosesta. Siinä Yhdysvallat eivät puuttuneet. Ja kaikkihan me tiedämme miten kävi


Miksi jenkit ei mennyt pari vuotta sitten norsunluurannikolle jossa tapettiin kansanmurhassa miljoona ihmistä? ja maa itse pyysi apua jenkeiltä. Saddami piti irakilaisia ojennuksessa mutta nyt jenkit auttoivat ääriliikkeitä pistämällä saddamin narunjatkoksi.
Quote:
Ei jenkit siellä tapa siviileitä, irakilaiset olisivat ja niin he tekevätkin


Pari päivää sitten uutisissa mainittiin että irakissa olisi kuollut 150000 siviiliä sitten viimeisimmän sodan aloittamisen jälkeen. Meinaatko että kaikki olisi on "omien" tekosia?
Quote:
Yhdysvaltojen on pakko pitää kiinni tietyistä kansainvälisistä säänöistä.


Elätkö komerossa silmälaput päässä? Guantanamo ja Abu Grabi ovat vain pisara meressä.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Antti Laukkanen on 18.01.08, 12:17
Quote from: Johannes Pietilä on 15.01.08, 21:05
Ei ole Yhdysvaltojen presidentilläkään helppoa.No ei. Siksi tehtävään olisikin jo korkea aika saada joku, joka siihen kykenee.

-A-


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: fly_boy on 18.01.08, 12:22
Quote from: Antti Laukkanen on 18.01.08, 12:17
No ei. Siksi tehtävään olisikin jo korkea aika saada joku, joka siihen kykenee.

-A-


Taitaa siellä olla sotilasjohdon ja muiden pamppujen suunnalta sen verran kova painostus aina, ettei ole väliä kuka pressana on.

Loppujen lopuksi ei taida kukaan meistä tietää paljonko W. Bush tekee edes päätöksiä itse, jottei vain olisi enemmän tv:ssä puhumista ja muiden suunnitelmien allekirjoittamista.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 18.01.08, 12:35
Quote from: Johannes Pietilä on 17.01.08, 17:11
Ei jenkit siellä tapa siviileitä, irakilaiset olisivat ja niin he tekevätkin. Tosin paljon pienemmässä mittakaavassa, kuin olisivat tehneet ilman Yhdysvaltojen väliin tuloa.  Yhdysvaltojen on pakko pitää kiinni tietyistä kansainvälisistä säänöistä.


98% rypälepommeihin kuolevista on siviilejä. Näitä vekkuleita on Irakiin kylvetty amerikkalaisten toimesta muistaakseni kolmisen miljoonaa. Tuhansia siviilejä on jo kuollut ja lisää tulee tulevina vuosikymmeninä. CNN ei tietenkään näytä Irakilaislasten ja -naisten ruumiita, vaan puhtoista propagandamateriaalia. Jos asia kiinnostaa, esim. tuossa on parempaa lukemista: http://hrw.org/reports/2003/usa1203/usa1203.pdf
Quote from: Antti Laukkanen on 18.01.08, 12:17
No ei. Siksi tehtävään olisikin jo korkea aika saada joku, joka siihen kykenee.


Huckabee (http://fi.wikipedia.org/wiki/Mike_Huckabee) ei ainakaan tilannetta paranna, saattaa olla jopa Bushia himmeämpi tapaus. Toivotaan, että amerikkalaisen äänestäjäkunnan järkiintymiskehitys jatkuu edelleen.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Maiskuli on 18.01.08, 15:58
Quote from: Johannes Pietilä on 17.01.08, 18:09
Ja onhan kaikki mahdollista, jopa lehmien lentäminen. Mutta en pidä sitä kovinkaan todennäköisenä.


Jos on tutustunut hieman erilaisiin tietolähteisiin kuin kansainvälinen media, niin voi saada osviittaa siitä millaisia hirveyksiä liittoutuneiden sotilaat ovat tehneet ihan tavallisille siviileille.
   Ja se miksi esimerkiksi jenkkisotilaat tekevät niitä hirveyksiä on mm. se, että maailmankuva on vääristynyt jos koulutus puuttuu -> moni sotilas ei sota-alueella tiedä mikä on oikein ja väärin. Lisäksi moni sotilas ei ole saanut työtä kotimaastaan, ja on siksi värväytynyt armeijaan, tälläiset henkilöt voivat olla vaikka keitä perusjenkkejä, jotka eivät vain ole niin sivistyneitä.
   Jo esille otettu Vietnam oli hyvä esimerkki, ei asiat ole siitä täysin muuttuneet, hirveyksiä tehdään edelleen.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: mk04 on 18.01.08, 17:05
Quote from: Timo Vuorinen on 18.01.08, 15:58
Jos on tutustunut hieman erilaisiin tietolähteisiin kuin kansainvälinen media, niin voi saada osviittaa siitä millaisia hirveyksiä liittoutuneiden sotilaat ovat tehneet ihan tavallisille siviileille.
  Ja se miksi esimerkiksi jenkkisotilaat tekevät niitä hirveyksiä on mm. se, että maailmankuva on vääristynyt jos koulutus puuttuu -> moni sotilas ei sota-alueella tiedä mikä on oikein ja väärin. Lisäksi moni sotilas ei ole saanut työtä kotimaastaan, ja on siksi värväytynyt armeijaan, tälläiset henkilöt voivat olla vaikka keitä perusjenkkejä, jotka eivät vain ole niin sivistyneitä.
  Jo esille otettu Vietnam oli hyvä esimerkki, ei asiat ole siitä täysin muuttuneet, hirveyksiä tehdään edelleen.

Yleensä yritän pysyä tämän tyypisistä keskusteluista erossa, mutta nyt itsekuri petti kun törmäsin tähän stereotypiaan.
"Perusjenkki" ei välttämättä ole sen sivistyneempi kuin "perussuomalainen". Koulutusjärjestelmien erosta Yhdysvalloissa ja täällä pystyisi käymään pitkiä keskusteluita, mutta ei se siellä niin huono ole kuin jossain kuulee väitettävän.  Amerikkalaisella ei toki välttämättä ole yhtä laaja maailmankuva kuin suomalaisella, mutta syitä siihen löytyy opetuslaitoksesta, historiasta ja maantieteellisestä sijainnista; noin esimerkiksi. (Miksei meidän taalat käy Kanadassa? Käyttääkö Suomen nuoriso farkkuja? Suomi?)

Kyllä, Irakiin on lähtenyt vakituisen armeijan mukana paljon niitä yksilöitä jotka eivät pärjää muuten yhteiskunnassa, kyllä vakituiseen armeijaan menee yhä harvempi rikkaasta perheestä maailmalle lähtenyt nuori. Mutta Irakissa on myös  keskiluokasta väkeä. Tavallisia ihmisiä jotka ovat liittyneet kansalliskaartiin tai armeijan reserviin saadakseen opiskelunsa maksettua. Valtio kun sponsoroi niitä kun liityt väkeen. Tai isänmaan ystäviä jotka 9/11 huumassa tai muuten haluavat tehdä jotain maansa vuoksi.

Henkilökohtaisesti minä uskon että monet teot mihin yksittäiset amerikkalaiset ovat tehneet siviileitä vastaan niin Vietnamissa kuin näissä uudemmissa kahinoissa  johtuvat taistelustressistä, joukot ovat joutuneet aivan eri tason taisteluun kuin mitä esimerkiksi toisessa maailmansodassa. Paljon haasteellisempaan ja mieltä kuluttavampaan. Ei niissä tilanteissa ihminen voi pysyä järjissään.
[ attachment removed / expired ]


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 18.01.08, 19:26
Onpa tullut paljon viestejä tänne viime käynnin jälkeen. No kaipa se on hyvä että keskustelua syntyy.
Quote:
Miksi jenkit ei mennyt pari vuotta sitten norsunluurannikolle jossa tapettiin kansanmurhassa miljoona ihmistä? ja maa itse pyysi apua jenkeiltä. Saddami piti irakilaisia ojennuksessa mutta nyt jenkit auttoivat ääriliikkeitä pistämällä saddamin narunjatkoksi.

Ei Yhdysvaltain presidentti voi paljotta monestikkaan tehdä. Aina pitää pitää mielessä kansan tahto. Ja vaikka kansa olisikin valmiina lähettämään miehet turvaamaan rauhaa, voi mieli muuttua muutaman uhrin jälkeen. Viellä kun perus äänestäjä ei seuraa kovin voimakkaasti politiikkaa. Siinä on sitten vastavoimien helppo musta maalata. Mitä tulee Saddamiin, niin hän on tapattanut sen verran huomattavan määrän että yhdysvaltalaisen moraali käsityksen mukaan se on oikeudenmukainen tuomio. Irakilaisen mukaan olisi varmaankin kidutettu. Hirtto oli "arvokas" kuolema, tai niin arvokas kuin se vain voi kansan murhaajalla olla.
Quote:
Pari päivää sitten uutisissa mainittiin että irakissa olisi kuollut 150000 siviiliä sitten viimeisimmän sodan aloittamisen jälkeen

En tietenkään. Mutta kun katsomme uutisia huomaamme että siellä on lähes päivittäin terrori tekoja. Tästä määrästä on huomattava määrä "omien" tekosia. Niin kuin Esa sanoi on Yhdysvaltain rypälepommeissa kuollut myös valtava määrä ihmisiä. Ja monissa muissakin iskuissa ja aseissa. Mutta pää funktio ei ole missään vaiheessa ollut tappaa Irakilaisia siviileitä, niin kuin eräillä irakilaisilla ryhmillä olisi ollut. Jokaisella sodalla on omat uhrinsa ja sodassa ei ole kuin häviäjiä.
Quote:
Elätkö komerossa silmälaput päässä? Guantanamo ja Abu Grabi ovat vain pisara meressä.

Haluaisin tietää miten niin pisara meressä? Onkos jossain muuallakin saman kaltaisia leirejä? Jos kerran on, voit varmastikkin antaa jonkin asia linkin. Uskon että nämäkin teot johtuvat sotilaiden huonosta taistelu moraalista. Kun itse pitäisi pitää monista eri säänöistä kiinni, mutta vasta puoli voi tehdä mitä vaan. Omien sotilas kavereiden tappaminen siviilit suojana syö miestä.
Quote:
CNN ei tietenkään näytä Irakilaislasten ja -naisten ruumiita, vaan puhtoista propagandamateriaalia. Jos asia kiinnostaa, esim. tuossa on parempaa lukemista: http://hrw.org/reports/2003/usa1203/usa1203.pdf

Itse en pitäisi kovinkaan objektiivisena kansalaisjärjestön tietoja. Mikä on heidän syy tehdä juttuja? Kuinka pitkä katsoisesti nämä on tehty? CNN tai Fox välittävät sentään uutisia. Näillä toimijoilla on vain rahalliset syyt.
Quote:
Jo esille otettu Vietnam oli hyvä esimerkki, ei asiat ole siitä täysin muuttuneet, hirveyksiä tehdään edelleen.

Niin tehdään. Otetaan vaikka esimerkiksi 9/11 tai Lontoon iskut. Niin tai otetaan esimerkki vähän lähempää. Kuka muistaa napurimaassa Ruotsissa moskeejassa juutalaisten vastaisia lausuntoja? Ei siellä että tapahtuuhan ns. sivistys maissakin pahuuksia, mutta se että saako naiset uida ilman yläosaa vai ei on aika pientä muihin vääryksiin. Ei sillä että pitäähän meidän korjata omat vääryydet.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Mckeke83 on 19.01.08, 08:18
Quote from: Johannes Pietilä on 18.01.08, 19:26
blahblah

Lopettaisit jo, Johannes. ::)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Viper on 19.01.08, 10:34
Quote from: Johannes Pietilä on 18.01.08, 19:26
Haluaisin tietää miten niin pisara meressä? Onkos jossain muuallakin saman kaltaisia leirejä? Jos kerran on, voit varmastikkin antaa jonkin asia linkin.
Satuin löytämää viime kesältä uutisen ja linkin vieläpä siihen.
http://www.guardian.co.uk/international/story/0,,2097935,00.html


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 19.01.08, 12:17
Quote from: Johannes Pietilä on 18.01.08, 19:26
Itse en pitäisi kovinkaan objektiivisena kansalaisjärjestön tietoja. Mikä on heidän syy tehdä juttuja? Kuinka pitkä katsoisesti nämä on tehty? CNN tai Fox välittävät sentään uutisia. Näillä toimijoilla on vain rahalliset syyt.


Sodista ei ole saatavilla objektiivisia tietoja. On vanha ja erinomaisesti paikkansapitävä fakta, että sodan ensimmäinen uhri on aina totuus. CNN kertoo amerikkalasen totuuden, Al-Jazeera kertoo Irakilaisen totuuden ja oikea totuus on jossain niiden välissä. Se pitää kunkin päätellä itse arvioimalla kuinka paljon kukin valehtelee. Tuo linkittämäni raportti on edes kohtuullisen asiallista ja kiihkoilematonta tekstiä ja paljon lähempänä todellisuutta kuin CNN:n tai Al-Jazeeran suoltama yhden osapuolen etuja ajava sotapropaganda. Sinä tietenkin muodostat omat käsityksesi asioista, mutta pyri olemaan uskomatta mihinkään yksittäiseen lähteeseen ja etenkään kummankaan sotivan osapuolen "tiedonvälitykseen".


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Janne Matilainen on 23.01.08, 13:44
9/11 seuraavan kahden vuoden aikana USA:n hallinto antoi yli 900 virheellistä lausuntoa koskien Irakia ja sen aiheuttamaa turvallisuusuhkaa.

"President Bush and top administration officials made more than 900 false statements in the two years following Sept. 11, 2001, about the national security threat posed by Iraq under Saddam Hussein, according to a new report by a public interest group." (NPR Morning Edition, 23.1. 2008)

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=18319248


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Ilkka Mäkelä on 24.01.08, 09:12
Ei perhana, jos senaattori McCainista (R) tulee seuraava USA:n presidentti, niin eipä laatu Bushista juurikaan parane:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1479789Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 24.01.08, 09:44
Kaiken järjen mukaan USA:n seuraavan presidentin pitäisi tulla demokraattien riveistä, mutta kyllä nuo republikaanien ehdokkaat minuakin hirvittävät. Yritän tuudittautua siihen uskoon, että poliitikoille on vain ihan selvää, että republikaani häviää tällä kertaa, eikä siksi kukaan vähänkään pätevä ole asettunut ehdolle. McCainkaan ole vielä mitään Iowan esivaalit voittaneeseen Mike Huckabeehen verrattuna. Se tyyppi elää vielä keskiaikaa. Kumpi tahansa fundamentalisti alamäkeä luisuvan USA:n peräsimessä olisi kyllä niin kauhea riski koko maailmalle, ettei sitä ilkeä edes ajatella.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 27.02.08, 11:28
Lastenohjelma kehottaa: "Tappakaa tanskalaiset!

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802277307834_ul.shtml


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 27.02.08, 11:58
Melkoisen arveluttava lastenohjelma, jos juttu on totta. Onkos mikään luotettavampi lähde uutisoinut tuota?


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 27.02.08, 13:57
Quote from: Esa Lehtismäki on 27.02.08, 11:58
Melkoisen arveluttava lastenohjelma, jos juttu on totta. Onkos mikään luotettavampi lähde uutisoinut tuota?

Itse en taaskaan yllättynyt ollenkaan. Onhan näillä islamilaisilla ollut saman kaltaisia juttuja jo aijemmin. Muunmuassa eräässä länsimaalaisessa dokumentissä oli pätkä eräästä muslimien ohjelmassa. Tässä käsiteltiin mitä sanoa lapselle, kun joku läheinen tekee marttyyri teon. Aika karmaisevaa tekstiä tuli ohjelmassa olleiden suusta. Mutta ei siinä viellä kaikki. Lähetykseen soitti joku 12 vuotias lapsi joka sanoi että haluaa tehdä itsemurha teon. Onneksi ohjelman juontaja tässä vaiheessa vähän hillitsi lasta ja kehoitti odottamaan viellä muutaman vuoden. 


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: arttula on 27.02.08, 15:18
Olisi varsin mielenkiintoista, millaisia reaktioita siitä seuraisi muslimimaailmassa, jos länsimaisissa lastenohjelmissa alettaisiin kehottamaan muslimien surmaamista... :P Jotta se siitä tasa-arvosta.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 27.02.08, 15:33
Quote from: Arttu Lahdenperä on 27.02.08, 15:18
Olisi varsin mielenkiintoista, millaisia reaktioita siitä seuraisi muslimimaailmassa, jos länsimaisissa lastenohjelmissa alettaisiin kehottamaan muslimien surmaamista... :P Jotta se siitä tasa-arvosta.

vrt. mohamedin kuviin tai saatanalliset säkeet kirjan saamaan kohuun. Niin ja sitten se elokuva jonko ohjaaja tai vastaava sai surmansa muslimien toimesta.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Joona Väisänen on 27.02.08, 15:38
Quote from: Arttu Lahdenperä on 27.02.08, 15:18
Olisi varsin mielenkiintoista, millaisia reaktioita siitä seuraisi muslimimaailmassa, jos länsimaisissa lastenohjelmissa alettaisiin kehottamaan muslimien surmaamista... :P Jotta se siitä tasa-arvosta.


Sehän olisi vain reilua ja tasapuolista ;D


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 27.02.08, 17:24
Näyttäisi tuo juorulehti tällä kertaa puhuvan totta. Tässä enemmän Assud-kanista: http://memri.org/bin/latestnews.cgi?ID=SD184108

Tuollaisesta toivottavasti esitetään useamman valtion toimesta painava vastalause.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 28.02.08, 02:33
Quote:
Hollannissa ja Belgiassa toimiva suurpankki Fortis on luopunut
lapsille jaettavasta säästöpossusta, jotta muslimit eivät loukkaantuisi.

Niin islaminuskoiset kuin myös juutalaiset pitävät sikaa epäpuhtaana eläimenä.


http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=10279

Koskahan EU kieltää sianlihan syönnin etteivät muslimit loukkaannu?
Ja onhan lehmäkin pyhä eläin...Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jaakko Kuusisto on 28.02.08, 02:38
Syökää Kanaa  ;D


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 28.02.08, 05:30
Fortisilla on ilmeisesti paljon islaminuskoisia asiakkaita. Tuo nyt on ihan yksinkertainen markkinointikysymys, yritykset pyrkivät miellyttämään asiakkaitaan. Tuntuu, että islamin pelko alkaa jo saada salaliittoteorian piiteitä, jos tuommoinen on jonkun lehden mielestä uutisaihe.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Henri Karlsson on 28.02.08, 10:34
Edellämainitut ovatkin oman Things I Hate -listan kärkikaksikko:
1. Kiihkouskovaiset
2. Aktivistit

Pahinta onkin juuri se että näillä on vaikutusvaltaa pienestä koostaan huolimatta.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 28.02.08, 11:19
Pankilla nyt kumminkin on täysi oikeus päättää minkä muotoisia säästölippaita tekee, ihan mistä vaan syystä tai ilman syytä. Ei se ole mitään hyysäämistä vaan vapaata liiketoimintaa. Ei sitä islamin peikkoa nyt ihan joka paikassa kannata pelätä. Jos Nordealla olisi semmoisia säästölippaita, missä Jeesus roikkuu ristillä väärinpäin, niin minusta semmoinen olisi hupaisa ja pitäisin mielellään kirjahyllyssä esillä, mutta varmasti monet muut Nordean asiakkaat tykkäisivät kyttyrää. Siksi Nordean ei kannata tehdä semmoisia. Eikä varmaan lehmän paskan näköisiä lippaitakaan ole heti tulossa. Ihan sama asia, ei sen kummempi


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Antti Asikainen on 28.02.08, 11:31
Quote from: Henri Karlsson on 28.02.08, 10:34
Edellämainitut ovatkin oman Things I Hate -listan kärkikaksikko:
1. Kiihkouskovaiset
2. Aktivistit

Pahinta onkin juuri se että näillä on vaikutusvaltaa pienestä koostaan huolimatta.


Täytyy todeta, että olen vilpittömästi kiitollinen esimerkiksi niille aktivisteille, jotka ovat edistäneet Suomen luonnonsuojelua ja kansallispuistojen asemaa ja omalla esimerkillään(kin) synnyttäneet vastavoiman tuhoamisvimmalle, joka yksisilmäisesti taloudellista kasvua palvoen nakertaa pala palalta tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta virkistäytymiseen luonnossa. Seurauksena on se, että erämaista luontoa ja rauhaa lähdetään etsimään muualta, MI-8:n kyydissä Venäjältä tai turistiputkilon ja kelluke-Cessnan saattelemana Alaskasta, mikä entisestään saastuttaa lisää.

Tapanahan on yleisesti naureskella bondagea puiden kanssa harrastaville kylttien heiluttelijoille, mutta vaikka joidenkin toiminta saattaakin olla sokeaa, niin joukossa on myös paljon perusteltua aatteellisuutta. Minusta tällainen aatteellisuus on arvostettavaa etenkin kun sen vuoksi on kestettävä julkinen pilkka ja vastavirtaan uimisen aiheuttama henkinen stressi. Mieluummin minä katselen arvonsa punninneita ihmisiä kuin eteläisen suomen hajutonta, väritöntä ja mautonta massaa, joka uskonnollisessa kulutushurmoksessa käyskentelee hyllyltä toiselle kuluttaen vain siksi, että muutkin kuluttavat.

Näen asian myös niin, että yhteiskunnassa voimalle on hyvä olla vastavoima. Oikeisto tarvitsee vasemmistoa ja vasemmisto tarvitsee oikeistoa, koska asioita ja ilmiöitä on vaikea analysoida ja tulkita kussakin hetkessä. Niiden luonne ja järkevyys paljastuu usein vasta jälkeenpäin, sadan vuoden päästä. Siksi on hyvä, ettei suinpäin rynnätä eteenpäin, vaan että aina on joku myös vastustamassa. Tällöin ajan virrassakin tapahtuvaa on pakko punnita edes vähän.

Enhän minäkään tiedä, mitä ajattelee keskivertokansalainen 150 vuoden päästä, mutta en pidä mitenkään mahdottomana, että hän kiroaa karkeasti aikaisempien sukupolvien tekemiä luontoa tuhoavia ratkaisuja.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Henri Karlsson on 28.02.08, 12:52
Myönnän että listani on hieman ylimalkainen, mutta todellisuudessa se pitää sisällään juurikin näitä ylilyöntejä harrastavia kettutyttö-järjestöjä ja sun muita ihme hihhuleita.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Antti Asikainen on 28.02.08, 13:16
Quote from: Henri Karlsson on 28.02.08, 12:52
Myönnän että listani on hieman ylimalkainen, mutta todellisuudessa se pitää sisällään juurikin näitä ylilyöntejä harrastavia kettutyttö-järjestöjä ja sun muita ihme hihhuleita.


Ei kettutyttöjäkään pitäisi tässä ajassa leimata. Kannattaa muistaa, että orjien oikeuksien puolustajat ovat olleet hihhuleita, lasten oikeuksien puolustajat ovat olleet hihhuleita, naisten oikeuksien puolustajat ovat olleet hihhuleita, yleisten kansalaisoikeuksien puolustajat ovat olleet hihhuleita ja ne hurjat vasta hihhuleita olivatkin, jotka ymmärsivät vaatia jonkinlaisia työaikalakeja ja työntekijöiden oikeuksia. Heitä jotkut pitivät yhteiskuntajärjestystä vastaan hyökkäävinä kapinoitsijoina. Tässä ajassa hihhuleita ovat eläinten oikeuksien puolustajat, mutta ilmiön asettaminen mittasuhteisiin historiallisessa jatkumossa voidaan tehdä vasta useampien sukupolvien päästä.

Maailmankatsomuksellista muutosta on taidettu aina vastustaa, mutta kuitenkin valtavirtaa ja omaa etuaankin vastaan vastaan toimineet ovat pystyneet sysäämään liikkeelle tapahtumaketjuja, joiden seurauksena tapahtuneita muutoksia pidämme nykyään täysin luonnollisina. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun naisten housujen käyttö oli jotain aivan hirveää, tuomittavaa ja moraalitonta.

Tällä hetkellä länsimaiden elämä perustuu kulutukseen, mutta enpä osaa pitää tätä järjestelmää sen luonnollisempana kuin muitakaan ajassa ja kulttuureissa toteutuneita järjestelmiä. Tämä on tätä aikaa, mutta ei tämä loputtomiin kestä. Tälläkin kulttuurilla on päätepisteensä. Ja kun kulttuuri muuttuu, muuttuu myös asioiden tulkinta. Kettutyttöjen leimaaminen hihhuleiksi on massan mukana kulkemista, voimassa olevien arvojen toisintamista ja vahvistamista, mutta asiaan voi kyllä suhtautua erittelevämminkin. Kaikissa ajoissa on ollut omat kriitikkonsa, jotka ovat jääneet massan jalkoihin ja joiden näkemyksiä ja mielipiteitä on väheksytty, vaikka niissä jälkikäteen katsoen suurta viisautta olisi saattanut ollakin.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 28.02.08, 13:24
Quote from: Lauri A. Jurikka on 28.02.08, 02:33
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=10279

Koskahan EU kieltää sianlihan syönnin etteivät muslimit loukkaannu?
Ja onhan lehmäkin pyhä eläin...Satuitko viime jouluna katsomaan niitä kinkkuja? Niissä ei lukenut joulukinkku vaan juhlakinkku. Miksi? No siksi että ne jotka eivät vietä joulua voivat loukkaantua. Ja tämä on euroopanlaajuista kuullemma. Ruotsissa oli jossain koulussa joulujuhlan nimeksi vaihdettu joulukuun juhla taas siksi ettei kukaan suutu.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Henri Karlsson on 28.02.08, 13:46
Quote from: Antti Asikainen on 28.02.08, 13:16
Ei kettutyttöjäkään pitäisi tässä ajassa leimata. Kannattaa muistaa, että orjien oikeuksien puolustajat ovat olleet hihhuleita, lasten oikeuksien puolustajat ovat olleet hihhuleita, naisten oikeuksien puolustajat ovat olleet hihhuleita, yleisten kansalaisoikeuksien puolustajat ovat olleet hihhuleita ja ne hurjat vasta hihhuleita olivatkin, jotka ymmärsivät vaatia jonkinlaisia työaikalakeja ja työntekijöiden oikeuksia. Heitä jotkut pitivät yhteiskuntajärjestystä vastaan hyökkäävinä kapinoitsijoina. Tässä ajassa hihhuleita ovat eläinten oikeuksien puolustajat, mutta ilmiön asettaminen mittasuhteisiin historiallisessa jatkumossa voidaan tehdä vasta useampien sukupolvien päästä.

Maailmankatsomuksellista muutosta on taidettu aina vastustaa, mutta kuitenkin valtavirtaa ja omaa etuaankin vastaan vastaan toimineet ovat pystyneet sysäämään liikkeelle tapahtumaketjuja, joiden seurauksena tapahtuneita muutoksia pidämme nykyään täysin luonnollisina. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun naisten housujen käyttö oli jotain aivan hirveää, tuomittavaa ja moraalitonta.

Tällä hetkellä länsimaiden elämä perustuu kulutukseen, mutta enpä osaa pitää tätä järjestelmää sen luonnollisempana kuin muitakaan ajassa ja kulttuureissa toteutuneita järjestelmiä. Tämä on tätä aikaa, mutta ei tämä loputtomiin kestä. Tälläkin kulttuurilla on päätepisteensä. Ja kun kulttuuri muuttuu, muuttuu myös asioiden tulkinta. Kettutyttöjen leimaaminen hihhuleiksi on massan mukana kulkemista, voimassa olevien arvojen toisintamista ja vahvistamista, mutta asiaan voi kyllä suhtautua erittelevämminkin. Kaikissa ajoissa on ollut omat kriitikkonsa, jotka ovat jääneet massan jalkoihin ja joiden näkemyksiä ja mielipiteitä on väheksytty, vaikka niissä jälkikäteen katsoen suurta viisautta olisi saattanut ollakin.

Ymmärrän pointtisi ja näkökantasi mutta tuo on silti muuttumaton mielipiteeni


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Welmu on 28.02.08, 14:09
Quote from: Antti Asikainen on 28.02.08, 13:16
Kaikissa ajoissa on ollut omat kriitikkonsa, jotka ovat jääneet massan jalkoihin ja joiden näkemyksiä ja mielipiteitä on väheksytty, vaikka niissä jälkikäteen katsoen suurta viisautta olisi saattanut ollakin.


Tarkoitatko, että pidät kettutyttöjä vain turkiskasvattajien kriitikkoina?
Ongelma tässä minusta on siinä, että kun näillä kaupunkilaisvihreillä ei ainakaan näitten turkistarhatempausten aikana ole
ollut mitään käsitystä siitä, mitä luonnolle tapahtuu, kun sinne lasketaan esimerkiksi satoja minkkejä, jotka
eivät kuulu suomalaiseen luontoon ja aiheuttavat ties mitä tuhoja. En muutenkaan hyväksy toisten omaisuuden
tuhoamista - oli kyseessä sitten minkkitarha tai auto - mielenilmauksena jonkin asian puolesta.

- Ville -


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 28.02.08, 14:13
Quote from: Johannes Pietilä on 28.02.08, 13:24
Satuitko viime jouluna katsomaan niitä kinkkuja? Niissä ei lukenut joulukinkku vaan juhlakinkku. Miksi? No siksi että ne jotka eivät vietä joulua voivat loukkaantua. Ja tämä on euroopanlaajuista kuullemma. Ruotsissa oli jossain koulussa joulujuhlan nimeksi vaihdettu joulukuun juhla taas siksi ettei kukaan suutu.


Joulun nimen välttäminen on peräisin USA:sta, missä sillä pyritään olemaan loukkaamatta pääasiassa juutalaisia. Englanninkielisessä kulttuurissa käytettävä "christmas" tietenkin viittaakin Jeesukseen, mutta aika hassua on nähdä jotain kristittyä nimessä "joulu". Joulu eli yule on germaanien keväänjuhla, joka on omistettu lähinnä Odinille ja Freyrille ja siten suunnilleen yhtä loukkaava kristityille kuin juutalaisillekin. Islamissahan Jeesus onkin yksi profeetoista ja varmasti ihan mainitsemiskelpoinen.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Hannuuotila on 28.02.08, 14:15
Quote from: Ville Elomaa on 28.02.08, 14:09
En muutenkaan hyväksy toisten omaisuuden
tuhoamista - oli kyseessä sitten minkkitarha tai auto - mielenilmauksena jonkin asian puolesta.
Mielestäni osoittaa huonoa makua verrata autoa ja elävää eläintä toisiinsa: jälkimmäistä ei kukaan voi omistaa.

/Hannu


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jukka Siirilä on 28.02.08, 15:18
Quote from: Hannu Partanen on 28.02.08, 14:15
Mielestäni osoittaa huonoa makua verrata autoa ja elävää eläintä toisiinsa: jälkimmäistä ei kukaan voi omistaa.


Käsittääkseni minkkitarha on ihan yhtä kuollut kuin auto ja jopa yleisesti ottaen liikkuukin vähemmän.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Henri Karlsson on 28.02.08, 17:41
Quote from: Hannu Partanen on 28.02.08, 14:15
Mielestäni osoittaa huonoa makua verrata autoa ja elävää eläintä toisiinsa: jälkimmäistä ei kukaan voi omistaa.

/Hannu

Minulta löytyy kyllä kissa kotoa    ;)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 29.02.08, 00:05
Quote from: Johannes Pietilä on 28.02.08, 13:24
Satuitko viime jouluna katsomaan niitä kinkkuja? Niissä ei lukenut joulukinkku vaan juhlakinkku. Miksi? No siksi että ne jotka eivät vietä joulua voivat loukkaantua. Ja tämä on euroopanlaajuista kuullemma. Ruotsissa oli jossain koulussa joulujuhlan nimeksi vaihdettu joulukuun juhla taas siksi ettei kukaan suutu.


Kyllä ainakin yksi firma uskaltaa vielä joulukinkkuja myydä (juhlakinkku on sitten kallliimpi versio)
http://www.atria.fi/asp/joulukinkku (http://www.atria.fi/asp/empty.asp?P=1301&VID=default&SID=675476778024885&A=open:atriaproduct:navi_productlist2:39&S=2&C=36492)

Toisaalta Suomen lipussa on se arveluttava risti joten jos se
pitäisi vaihtaa puolikuuksi ja värin kai täytyy olla vihreä?

Muslimit yrittivät aikanaan valloittaa Eurooppaa, nytten tekevät sen hiljalleen sisältäpäin.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 29.02.08, 05:50
Quote from: Lauri A. Jurikka on 29.02.08, 00:05
Toisaalta Suomen lipussa on se arveluttava risti


Tämä on kieltämättä häpeällistä valtiossa, joka perustuslaissaan väittää noudattavansa uskonnonvapautta, mutta lipun malli on kopioitu Ruotsilta ja muilta pohjoismailta ja on peräisin noilta pimeiltä ajoilta, jolloin kristityn kirkon valta oli vielä musertavampi kuin nykyään. Tuohon lippuun kumminkin jotkut suhtautuvat niin tunteenomaisesti, että sen muuttaminen uskonnollisesti kantaa ottamattomaksi aiheuttaisi porun.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Mikko Maliniemi on 29.02.08, 06:00
Quote from: Hannu Partanen on 28.02.08, 14:15
Mielestäni osoittaa huonoa makua verrata autoa ja elävää eläintä toisiinsa: jälkimmäistä ei kukaan voi omistaa.


Right... Mikähän tuossa sanomassasi mättää?  ::)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Turvamies on 29.02.08, 07:16
Aamulla, kun menin hakemaan lehteä laatikosta totesin, että joku oli paskannuttanut koiransa meidän portinpieleen. Kyseistä koiraa ei varmastikkaan kukaan omista, jos alkaisin asian perään kyselemään. :laugh:

Tuosta kinkun termistä tuli omakohtaista kokemusta, kun raahasin joulukuun alussa kaupasta ensimmäisen kinkun kotiin. Akkaväki kysyi, että miksi jo nyt, kun se ei sovi pakastimeen. Sanoin, että ei tätä pakastimeen survotakkaan vaan uuniin. Siitäpä se sitten haloo nousi, kun kuulemma menee joulumieli, jos joulukinkku paistetaan ennen joulua. Puolustelin, että tämä ei ole mikään joulukinkku vaan seitsemän kilon sianlihajööti. No, perustelu sananmukaisesti HUUTOäänestettiin nurin ja tuomio julistettiin, eli (tämä kohta on pakko sensuroida) :'(


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Antti Asikainen on 29.02.08, 07:38
Quote from: Henri Karlsson on 28.02.08, 13:46
Ymmärrän pointtisi ja näkökantasi mutta tuo on silti muuttumaton mielipiteeni


Kaikin mokomin. Pääasiahan on, että se on perusteltu, tiedollisesti harkittu ja analysoitu sekä etäännytetty näkemys eikä pelkkä tunnereaktio. Sokeista tunnereaktioista riittää esimerkkejä, joista yhdeksi kelpaa homous. Joitain vuosikymmeniä sitten se oli sairaus. Sairausluokituksen poistuttua se oli suuri häpeä ja aktiivisen piilottelun arvoinen asia homoille itselleenkin. Vähitellen suuntautuminen sai enemmän huomiota, siitä kerrottiin ja siihen neutraalisti tai hyväksyvästi suhtautuvien joukko kasvoi. Nykyään tuomitsevia tai homoutta ällöäviä on vähemmistö, ja vuonna 2008 syntyneille lapsille homous lienee jo lähes merkityksetön asia, neutraali ilmiö.  Vain muutamissa vuosikymmenissä äärimmäisiä tunteita nostattava emotionaalinen aihe on siis laimennut tavalliseksi osaksi yhteiskunnan ja ihmisyyden moninaisuutta.

Kirjailija Mark Twain on sanonut siihen tapaan, että "kun huomaan olevani samaa mieltä enemmistön kanssa, on aika tarkistaa käsityksiäni". Tämä on minusta oivallisesti laitettu. Ihminen on sosiaalinen eläin, jonka tulkinnat, tuomiot ja reaktiot ovat monessa suhteessa opittuja. Jos huomaa nojaavansa asiassa jos toisessakin yleiseen mielipiteeseen, niin todennäköistä on, että mielipide on sokeasti omaksuttu (oman) ympäristön heijastama sosiaalinen totuus eikä tarkoin harkittu ja tiedostettu omakohtainen näkemys.

Tällaiseen sokeuteen ajautumista edistää se, että psyyke pyrkii ristiriidattomuuteen, koska ristiriidat uhkaavat sen ehjyyttä. On stressaavaa joutua miettimään asioita uusista näkökulmista ja perustelemaan niitä toistuvasti itselleen, koska tuttuus on turvallista ja tukevaa. Käytännössä ihminen usein pyrkiikin hakeutumaan seuraan, joka tukee hänen aikaisempia käsityksiään. Niin ikään tiedostaminen voi olla sokeasti valikoivaa. Ilmastonmuutokseen uskova rekisteröi muutosta puoltavan aineiston, kun taas muutosta epäilevä huomaa tarkemmin muutosta kritisoivat tiedot.

Jos kritisoi aktivisteja tai uskovia kiihkomielisyydestä tai yksisilmäisyydestä, niin kannattaa pitää huoli, ettei itse edusta samaa joukkoa. Vaikka kuuluisi mielipiteineen enemmistöön, niin se ei tarkoita, etteikö itsekin perustaisi ajatteluaan uskoon ja tunteisiin, sillä usein juuri enemmistö on kaikkein uskovaisinta sakkia. He eivät vain tajua sitä, koska heillä on sosiaalinen valta, minkä vuoksi uskovaisuus ei tunnu uskolta vaan normaaliudelta.

Parhaiten uskosta ja sokeasta laumakäyttäytymisestä analyyttisyyteen ja perusteltuun ajatteluun päässee, kun pyrkii mahdollisimman paljon keskustelemaan asioista eikä ihmisistä. Eläinten oikeuksien tapauksessa se tarkoittaa esimerkiksi tiedollista tutustumista erilaisiin moraalikäsityksiin ja oikeuskäsityksiin sekä niiden historiaan ja kehitykseen. Se vaatii paljon työtä ja vaivaa. Siksi useimmat mieluummin perustavatkin ajattelunsa tunteisiin. "Koska musta tuntuu, ettei tuo toimi järkevästi eikä se noudata lakiakaan, niin en hyväksy sen toimintaa". Tällainen ajattelu ei valitettavasti ole kovin perusteltua. Se on irrationaalista, tunnepitoista. Se ei edes pyri hahmottamaan ilmiöitä laajasti, syvästi ja eri puolilta, vaan pikemminkin löytämään niihin ratkaisun, vastauksen, vaikka sellaista ei yksiselitteisesti olisikaan.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Henri Karlsson on 29.02.08, 10:06
En pidä millään tavalla normaalina, että ihminen piirtää kuvan jollekin uskonnolle tärkeästä henkilöstä ja sitten aletaan riehumaan niin maan p**keleesti.
Tietääkseni kukaan ei ole tappanut jeesuksesta piirrettyjen kuvien vuoksi. Ja minun on aivan mahdoton tarkastella asiaa muslimien kannalta, sillä en tunne islaminuskoa.
Mutta sehän on vain USKONTO, asia joka on ihmisten päässä eikä fyysisesti olemassa, jonka nimeen tapellaan. Ei siinä ole minusta mitään järkeä. Voihan olla että koko Profeettaa ei ole ikinä ollut olemassakaan, jokin tarina on vain muokkaantunut ihmisten päissä, mistäs sen tietää


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: arttula on 29.02.08, 10:18
Quote from: Mikko Maliniemi on 29.02.08, 06:00
Right... Mikähän tuossa sanomassasi mättää?  ::)


En tiedä, mitä Riston sanomassa mättää mielestäsi, mutta käytän tässä tilaisuutta tuoda julki mielipiteeni, joka ei oikeastaan yhtään liity edes asiaan... ;D Minä ainakin arvostan suurta osaa eläimistä paljon enemmän, kuin suurinta osaa ihmisistä. En kykenisi ikinä lopettamaan eläintä (tai ainakin olisin hyvin surullinen tuollaisen tapauksen jälkeen). Ihmisiä on tullut surutta lopetettua jo 15 vuoden ajan varmaan satoja.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 29.02.08, 11:08
Perhana kun ei sitä karmanappia enää ole, tuo oli hienosti kiteytetty Antilta. Me olemme laumaeläimiä, mutta aivojemme kuorikerros on niin kyvykäs, että meillä on mahdollisuus halutessamme toimia myös laumaeläimen vaistojemme vastaisesti, ja yleensä itsensä ja yhteisönsä takia kannattaisikin siihen pyrkiä. Ennakkoluuloinen suhtautuminen toiseen uskontoon, toiseen kulttuuriin, erilaiseen ulkonäköön, vammoihin, sairauksiin tms. on luonnollista, mutta lisäämällä tietoamme asiasta voimme päästä ennakkoluulosta yli. Mistä tunnista ennakkoluulon? Siitä, kun ajattelee vaikka islamilaisten olevan tietynlaisia, sen sijaan että ajattelee joidenkin ääriuskovaisten yksilöiden olevan tietynlaisia. Silloin pitäisi hälytyskellon soida. Ihminen ei ole määriteltävissä etnisen tai kulttuurillisen taustansa kautta, vaan ainoastaan yksilönä.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Joel Kajas on 29.02.08, 11:48

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Fazer+siivosi+lakupatukkansa/1135234443583

Mitähän tähänkin sanoisi. On se hyvä että on noita oikein palkattuja ymmärtäjiä. :-\


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Esa on 29.02.08, 14:33
Quote from: Janne Uusmaa on 29.02.08, 11:39
Toisaalta vietettyäni useita vuosia islamilaisissa maissa että monissa arabimaissa, voin sanoa että sanonta "ei savua ilman tulta" ja että monissa noissa nimenomaan arabeja että muslimeja koskevissa stereotyypeissä on aika iso ripaus totuutta mukana. ennekuin lyödään rasistin ja suvaitsemattoman urpon leima otsaan niin kerrotakoon vielä että noin puolet suvusta on Islaminuskoisia että kyllä noi mun mielipiteet perustuu ihan faktoihin enemmän kuin tunteeseen.


Missaat poitin. Se, että joku on muslimi, kertoo vain että hän on kyseisen uskontoryhmän jäsen. Se, että joku on arabi, kertoo vain joitain yleisiä suuntaviivoja hänen ulkonäöstään. Se, että arabien ja islaminuskoisten keskuudessa on enemmän uskontoon kiihkeästi suhtautuvia kuin Suomen luterilaisten keskuudessa on fakta. Mutta se, että ihminen on islaminuskoinen arabi, kertoo ihmisestä hyvin vähän. Pitää olla varovainen, kun yleistää ominaisuuksia johonkin ryhmään. Nämä yleistykset, vaikka olisivat tottakin, ovat yksilöön sovellettuna vain tilastollisisa todennäköisyyksiä. Juuri se ihmisille hyvin tyypillinen ajatuskaava, että "ne ovat sellaisia ja sellaisia" on vaarallinen. Siinä määrittelee yksilön heikoin perustein jo etukäteen sen sijaan että antaisi hänelle tilaisuuden osoittaa millainen on. Kun tämän tilaisuuden antaa niille, jotka edustavat samaa ihonväriä, uskontoa ja kansalaisuutta kuin itse, mutta ei muille, on syyllistynyt ennakkoluuloon. Totta kai Assud-kanin kaltaiset jutut pitää tuomita, mutta pitää tuomita asia, ei kansaa.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 16.03.08, 16:12
Daily Mail: Kirkkoherran kimppuun hyökättiin nuorison vihakampanjan jälkeen "koska hän on kristitty" (http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=535131&in_page_id=1770&ct=5)
Quote from: Daily Mail
-- The attack took place in the early evening after Canon Ainsworth politely asked three Asian youths who had gathered in the churchyard to quieten down. Another group of youths intervened to protect him and they helped him into the rectory as the attackers fled.

The incident happened outside St George-in-the-East Church in Wapping, East London. It has regularly had windows smashed by youths - who on one occasion shouted: "This should not be a church, this should be a mosque."

Canon Ainsworth, a father of four, was taken to hospital and discharged after treatment, but was readmitted after a relapse.

The church is situated in the heart of Tower Hamlets where the majority of the population - some 57 per cent - belong to black and ethnic minority groups. A third are of a Bangladeshi background.

In another attack on the church, families were showered with glass when a brick was thrown through a window during a service. Mr Allan Ramanoop, a member of the Parochial Church Council, said often parishioners were too scared to challenge the gangs.

The Asian church member, who lives nearby, said: "I've been physically threatened and verbally abused on the steps of the church.

The Reverend Alan Green, Area Dean for Tower Hamlets, said it was the latest in a series of "faith hate" crimes in the borough. --

Ei näin.  :thmbdn:


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Henri Karlsson on 16.03.08, 21:54
Ihan pihalla kaikki, aivan pihalla  :thmbdn:


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: arttula on 20.03.08, 21:09
Vihdoinkin järkevä teoria, joka selittää hyvin tämän päivän (ja myös menneisyyden) tilannetta. Kannattaa lukea ajatuksella: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Nuorten+miesten+runsaus+ruokkii+konflikteja/1135234957667

Väestönkasvu on suurin epävakautta ruokkiva tekijä maailmassa. Tuossa on hyvin puettu sanoiksi, ja selitetty, miksi nimenomaan islamilaisissa maissa on levotonta. Syy ei ehkä sittenkään ole itse uskonnossa, vaan sosiaalisessa tilanteessa. Isäni sanoi aina, että Paavi on maailman vaarallisin mies, koska vastustaa ehkäisyn käyttöä ja syntyvyyden säännöstelyä. Näin vanhemmalla iällä vasta olen ymmärtänyt, kuinka oikeassa hän onkaan. Tuon uuden teorian valossa pitäisi varmaan löytää vielä joku heppu islamilaisesta maailmasta seisomaan Paavin rinnalle.

Arttu


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: FSPilot on 01.04.08, 14:56
Huono aprillipila tai mitä? http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Bush+tapettiin+Hamasin+lastenohjelmassa/1135235221304 Ja Islam rauhan uskonto.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: mk04 on 01.04.08, 15:51
Quote from: Arttu Lahdenperä on 20.03.08, 21:09
Vihdoinkin järkevä teoria, joka selittää hyvin tämän päivän (ja myös menneisyyden) tilannetta. Kannattaa lukea ajatuksella: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Nuorten+miesten+runsaus+ruokkii+konflikteja/1135234957667


Minä vähän ihmettelin miksi tuosta tehtiin uutisjuttu nyt. Meillä oli siitä puhetta lukiossa joskus neljä vuotta sitten. Se on kuitenkin todellakin järkevän kuuloinen teoria. Kun ikäluokat ovat pieniä väki ei kovin vapaaehtoisesti seuraa kenraaleitaan tapattamaan itseään. Siitä kuulemma syntyi maailmansodat.

Jutun lopussa kiteytyy paljon. Eikö kannattaisi vain julmasti ajatella että hoitakoot omat ongelmansa... Harmi vaan että suurin osa maailman öljystä sattuu olemaan vähän väärässä paikassa.
Quote:
"Kuinka monta kertaa uskallat lähettää perheesi ainoan pojan hengenvaaraan, jotta afgaaniperheen neljäs tai viides poika lopettaisi burkhan vetämisen siskojensa silmien eteen?"


Quote from: Johannes Pietilä on 01.04.08, 14:56
Huono aprillipila tai mitä? http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Bush+tapettiin+Hamasin+lastenohjelmassa/1135235221304 Ja Islam rauhan uskonto.

Al-Aqsa TV:n filmejä löytyy YouTubesta; myös tuo pätkä.  http://www.youtube.com/watch?v=z9lL81QhiR8&NR=1 Tuo on jo todella pelottava lastenohjelmaksi.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 21.10.08, 01:07
Kristityiksi kääntyneille tappotuomio Iranissa
Mieskäännynnäiset hirtetään ja naiset joutuvat vankilaan.
YK ei ole ottanut kantaa asiaan.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200810208416170_ul.shtml


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Mika B Virolainen on 21.10.08, 05:43
Nyt kauhee kapina kaduille ja kaikki iranilaiset tuotteet pannaan!! (niinku öljy ja oopiumi... :-[)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 09.09.09, 02:18
Suomessa kiellettiin Neekerinsuukot ja Lakupekat. Muualla Euroopassa yritetään kieltää Tintti
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Tintti+Afrikassa+-albumi+joutuu+oikeuteen+nyt+Ranskassa/1135249168452


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Hanna Räihä on 09.09.09, 05:45
ja mä voisin vaatia tämän palstan sulkemista koska täällä ei taatusti ole kiintiön mukaista määrää naisia... tasa-arvo ei toteudu. jepjep.  :P


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: yeeman on 09.09.09, 19:37
Quote from: Hanna Räihä on 09.09.09, 05:45
ja mä voisin vaatia tämän palstan sulkemista koska täällä ei taatusti ole kiintiön mukaista määrää naisia... tasa-arvo ei toteudu. jepjep.   :P


Ehdotan, että mieluummin lisää naisia forumille kuin että aletaan lahdata miehiä vähemmäksi!!!


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Pikkis on 09.09.09, 19:47
Pistääkö jokin silmään tässä (http://www.stm.fi/yhteystiedot/tulosyksikot?p_p_id=peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets&p_p_action=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_view=people&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_filter=team&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_id=255078) Sosiaali-ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön kokoonpanossa?


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jaakko Kuusisto on 09.09.09, 19:49
Quote from: Markus Pikkarainen on 09.09.09, 19:47
Pistääkö jokin silmään tässä (http://www.stm.fi/yhteystiedot/tulosyksikot?p_p_id=peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets&p_p_action=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_view=people&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_filter=team&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_id=255078) Sosiaali-ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön kokoonpanossa?


Pistää................... ;D  Todellista nais-tasa-arvoa  :thmbup:


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: ToniH22 on 09.09.09, 19:57
Quote from: Jaakko Kuusisto on 09.09.09, 19:49
Pistää................... ;D  Todellista nais-tasa-arvoa   :thmbup:
Ei tainu olla yhtään kalua omaavaa joukossa ::)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: yeeman on 09.09.09, 19:58
Cockpit vs. box office?  :-[


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Mikko Pietarinen on 09.09.09, 20:05
Quote from: Markus Pikkarainen on 09.09.09, 19:47
Pistääkö jokin silmään tässä (http://www.stm.fi/yhteystiedot/tulosyksikot?p_p_id=peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets&p_p_action=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_view=people&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_filter=team&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_id=255078) Sosiaali-ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön kokoonpanossa?


Niin ja olikohan se nyt Stubb vai Katainen kun perusti joskus aikoinaan jonkun työryhmän tutkimaan jotain (kovin eksaktia, eikö? ;)) niin nousia kauhea häly kun naisia oli 30/70 suhteessa, johti lopulta siihen, että ryhmä piti hajottaa ja ottaa naisia lisää ryhmään, jotta tasa-arvo toteutui. ::)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Pekka Holopainen on 10.09.09, 08:44
Tasa-arvosta puheen ollen tiedättekös muuten ammatin, jossa on jo vuosikymmeniä toteutunut tasa-arvo ja mm. samapalkkaisuus miesten ja naisten kesken eli sama palkka samasta työstä sukupuoleen katsomatta?

Vihje: Viime vuosikymmeninä tosin silläkin alalla sukupuolijakauma on alkanut muistuttaa tuota tasa-arvoyksikköä ja palkkaus naisvaltaisen alan palkkausta.

Pekka


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Autopilot on 10.09.09, 08:47
Quote from: Pekka Holopainen on 10.09.09, 08:44
Tasa-arvosta puheen ollen tiedättekös muuten ammatin, jossa on jo vuosikymmeniä toteutunut tasa-arvo ja mm. samapalkkaisuus miesten ja naisten kesken eli sama palkka samasta työstä sukupuoleen katsomatta?

Vihje: Viime vuosikymmeninä tosin silläkin alalla sukupuolijakauma on alkanut muistuttaa tuota tasa-arvoyksikköä ja palkkaus naisvaltaisen alan palkkausta.

PekkaEduskunta?


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Pekka Holopainen on 10.09.09, 09:40
Quote from: Torsten Kihlman on 10.09.09, 08:47
Eduskunta?


Onko kansan edustaminen ammatti? Minusta ei ole eikä saisi olla, vaikka turhan monta ammatikseen sitä tekevää olen ollutkin huomaavinani.

Jos minulta kysyttäisiin, niin ehdottaisin lakia muutettavaksi siten, että kansanedustajalle eli kansan edustajalle ei enää maksettaisi palkkaa (virallisesti palkkiota) lainkaan. Hänelle maksettaisiin vain saman suuruinen korvaus, jonka hän saa siviilityöstään ja lisäksi korvattaisiin (kuitteja vastaan) selkeät ja oikeat kulut. Jos adustajaksi valitulla ei olisi ollut lainkaan tuloja tai hänen tulonsa olisivat hyvin pienet, hänelle maksettaisiin eräänlainen edustajan minimikorvaus, joka voisi olla lähempänä kansalaisten mediaanituloa. Mutta vanhan sanonnan mukaan "kukas lehmän hännän nostaa..."

Tällä uudistuksella "ammattipoliitikot, jotka eivät ole rehellistä työpäivää nähneet" karsiutuisivat pois ja muutenkin eduskuntaan valittu edustaisi varmemmin omaa kannattajakuntaansa. Nykyisellään työväenkin edustajana eduskuntaan valitusta tulee herra nopeammin kuin tavan ihminen tuon ehtii lausua. Eikä herra herran silmää noki. Sehän tiedetään.

;D

Niin oikea vastaus esittämääni kysymyksen on opettaja. Nais- ja miesopettajat ovat olleet täytyin samapalkkaisia ja muiltakin luontais- ym eduiltaan saman kohtelun saavia sukupuolesta riippumatta niin kauan kuin muistan. Muistan aika kauas, sillä äitinikin oli opettaja. Sitä mukaa kun ala on naisvaltaistunut palkka on jäänyt jälkeen ns. yleisestä kehityksestä, mutta sekään ei ole tasa-arvokysymys, sillä sama (koulutukseen nähden) pieni palkka se on miesopettajillakin.

Voi olla muitakin vastaavia ammatteja, mutta nyt äkkiä ei tule mieleen.

Pekka


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 10.09.09, 15:27
Quote from: Pekka Holopainen on 10.09.09, 09:40
Jos minulta kysyttäisiin, niin ehdottaisin lakia muutettavaksi siten, että kansanedustajalle eli kansan edustajalle ei enää maksettaisi palkkaa (virallisesti palkkiota) lainkaan. Hänelle maksettaisiin vain saman suuruinen korvaus, jonka hän saa siviilityöstään ja lisäksi korvattaisiin (kuitteja vastaan) selkeät ja oikeat kulut.

Eikö ennemminkin niin että palkka vain työssäoloviikoilta?
Nythän juuri tulivat kesälomailta joille keväällä lähtivät ja
pian ovat lähdössä joululomille joilta ensi keväänä palaavat.
Eli puolet vuodesta ovat lomilla ja niiltäkin maksetaan palkka.

Opettajiakin lomautellaan kesäksi kun ei olla töissä joten
kansanedustajienkin pitäisi olla lomien aikaan lomautettuja
ilman palkkaa  ;)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Pekka Holopainen on 10.09.09, 16:39
Quote from: Lauri A. Jurikka on 10.09.09, 15:27
Eikö ennemminkin niin että palkka vain työssäoloviikoilta?
...


Tuo on ihan eri asia kuin se, jota toin esille.
Quote:
Opettajiakin lomautellaan kesäksi kun ei olla töissä joten
kansanedustajienkin pitäisi olla lomien aikaan lomautettuja
ilman palkkaa  ;)


Opettajana suostun heti kesäloman aikaiseen lomautukseen kun muutkin palkansaajaryhmät siihen suostuvat. Saas nähdä kuka/mikä ammattiliitto avaa pään?  ;)

Edelleen olen valmis menemään siksi kesäajaksi töihin, joka ei kuulu viralliseen vuosilomaan heti, kun jokainen suomalainen perhe on valmis laittamaan penskansa kouluun myös kesällä. Saas nähdä kuka/mikä perhe avaa pään?  ;) Tietenkin vastaavaa lisäkorvausta vastaan, sillä en ole saanut palkkaa kesän töistä. Se tilille ropsahtava summa tulee jo (talvella) tehdystä työstä. Takautuvasti ei käsittääkseni voi lomauttaa kuten jo tapettuakaan ei voi herättää henkiin.

Sitten vielä historian kertaus. Tätä olen toistellut about 50 vuotta, mutta ei se oppi vain mene perille.  ;D

Aikoinaan ennen kuin palkat menivät pankkitilille, opettajille maksettiin kuukausipalkka käteen tilipussissa tehtyjen työpäivien (oikeammin opetustuntien mukaan). Kesäajalta ei maksettu palkkaa. Kesä piti elää talven ansioilla tai mennä muihin töihin.

Sitten palkkausjärjestelmiä uudistettiin kaikilta työntekijäryhmiltä. Alettiin maksaa säännöllistä kuukausipalkkaa myös kesäloma-ajalta. Palkat alkoivat mennä suoraan pankkitileille. Tässä yhteydessä sovittiin, että opettajille maksetaan ympäri vuoden - myös niiden kesäkuukausien aikana, jotka eivät ole virallista kesälomaa - se palkka joka tulee lukuvuoden työtunneista (jo pidettyjen oppituntien mukaan).

Siis se opettajille kesän vapaa-ajalta maksettu palkka on palkkaa jo tehdystä työstä ja se on myös eri asia kuin kesälomapalkka eli palkallinen kesäloma. Virallinen kesäloma opettajilla on aivan yhtä pitkä kuin muillakin työntekijäryhmillä ja määräytyy samoilla perusteilla. Luulen (en tiedä) että kansanedustajien palkkaus määräytyy samalla periaatteella.

Kansanedustajat ovat kuitenkin luottamushenkilöitä, jotka kansa on valinnut vapaissa vaaleissa määräajaksi. Me emme ole. Me olemme enemmän tai vähemmän pysyvästi (vaikka nykyään mikään ei ole pyhää eikä pysyvää) virkaan valittuja virkamiehiä virkamiehille kuuluvine oikeuksineen ja velvollisuuksineen.

Jos jostakin syystä päätettäisiin, että koulujen lukuvuotta (oikeammin koulutyöskentelyä) lisätään siten, että opettajille ei tule kesällä ns. vapaakuukausia (itseasiassa vain yksi reilu kuukausi), aiheuttaisi se voimassa olevan virkaehtosopimuksen purkautumisen ja uuden neuvottelemisen. Siinä yhteydessä OAJ vaatisi todennäköisesti opettajien palkkaan vastaavaa lisätyöaikaa vastaavan palkanlisän, sillä meille ei tosiaankaan makseta palkkaa siltä ajalta kesällä, jolloin ei ole työtä mutta ei kesälomaakaan.

Varmaan tämä on vaikea käsittää siksi, että se poikkeaa niin paljon useimpien muiden työntekijäryhmien palkkauksesta.

Pekka


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Janne Matilainen on 10.09.09, 16:44
Quote from: Pekka Holopainen on 10.09.09, 09:40
Jos minulta kysyttäisiin, niin ehdottaisin lakia muutettavaksi siten, että kansanedustajalle eli kansan edustajalle ei enää maksettaisi palkkaa (virallisesti palkkiota) lainkaan. Hänelle maksettaisiin vain saman suuruinen korvaus, jonka hän saa siviilityöstään ja lisäksi korvattaisiin (kuitteja vastaan) selkeät ja oikeat kulut.

Mielestäni tämä malli saattaisi johtaa tarpeettomaan nokkapokkaan edustajien välillä - puoluerajat hälvenisivät (siltä osin kuin se nyt enää olisi mahdollista...) ja tilalle tulisi psykologinen raja rikkainen ja ei-niin-rikkaiden edustajien välille. Saavat ansaita vaikka viisi kiloa perunoita kuukaudessa, kunhan korvaus olisi sellainen, ettei se menisi asioiden edelle hidastaen eduskunnan työskentelyä.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Pekka Holopainen on 10.09.09, 17:11
Quote from: Janne Matilainen on 10.09.09, 16:44
Mielestäni tämä malli saattaisi johtaa tarpeettomaan nokkapokkaan edustajien välillä - puoluerajat hälvenisivät (siltä osin kuin se nyt enää olisi mahdollista...) ja tilalle tulisi psykologinen raja rikkainen ja ei-niin-rikkaiden edustajien välille. Saavat ansaita vaikka viisi kiloa perunoita kuukaudessa, kunhan korvaus olisi sellainen, ettei se menisi asioiden edelle hidastaen eduskunnan työskentelyä.


Eikö se kansan edustamisen perimmäinen tarkoitus ole juuri edustaa sitä osaa kansasta, joka edustajan on valinnut. Kova palkka saa edustajan helposti unohtamaan edustettaviensa asian ja keskittymään vain oman tuolinsa säilyttämiseen. Näin meille on syntynyt oikeita ammattipoliitikkoja, jotka eivät koskaan ole tehneet päivääkään rehellistä työtä eivätkä ehkä siitä mitään tiedäkään.

Siihen aikaan, kun isäni oli kansanedustaja ei ollut verottomia kulukorvauksia (ei kulukorvauksia lainkaan), ei ollut maksettuja avustajia, jotka tekevät laiskan kansanedustajan kaikki työt? ja palkkiokin oli varsin kohtuullinen (tosin lisäksi jotkut saivat varsinaisesta työstään palkkaa - riippui tosin työnantajasta - taitaa olla vieläkin mahdollista?). Ihmeen hyvin kaikki 200 kansanedustajaa mahtuivat eduskuntataloon. Nyt eivät mahdu. On pitänyt rakentaa kokonaan toinen kolossi ja saman verran maan alle, vaikka ihan hyvin edustajien määrän voisi pudottaa puoleen, kun suuri osa lainsäädäntötyöstäkin tehdään nyt EU:ssa.

Kotimatkat olivat ilmaisia aluksi junassa ja 60-luvulta lähtien pitkämatkalaisilla lentokoneen turistiluokassa, mikäli se oli mahdollista.

Puolueiden profiili oli korkea ja tyhmempikin tiesi mitä mikin kansanedustaja edusti, ajoi tai puuhasi. Perheen kannalta se ainakin oli sitä, että isä oli 300+ päivää vuodesta poissa kotoa. Jos ei ollut edustajan työssään, niin oli sitten vaali- tai puoluetyössä - mahdolliset omat työt vielä siihen päälle.

Pekka


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Hanna Räihä on 10.09.09, 18:22
Quote from: Juha Lampi on 09.09.09, 19:37
Ehdotan, että mieluummin lisää naisia forumille kuin että aletaan lahdata miehiä vähemmäksi!!!
'

sopii mulle. en mä niin mustis teistä oo että melkein yksin haluaisin kaikki omia ;)
ja tuo tasa-arvoryhmä? Ou mai... ei voi muuta sanoa  ;D


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Hannu Virpi on 10.09.09, 21:39
Quote from: Pekka Holopainen on 10.09.09, 17:11
Näin meille on syntynyt oikeita ammattipoliitikkoja, jotka eivät koskaan ole tehneet päivääkään rehellistä työtä eivätkä ehkä siitä mitään tiedäkään.Onko tuo nyt kuitenkin vähän paksua puhetta ja mustamaalaamista?  >:( Eivätkö he siis tee ihan rehellistä työtä - mehän heidät olemme sinne valinneet, vai ajatteletko että sinä olet kyllä äänestänyt rehellistä ja ahkeraa edustajaa, mutta muut eivät ole osanneet valita...  ??? Minulla ainakaan ei olisi mitään hinkua kansanedustajaksi hyvistä palkkioista huolimatta.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Sami Virkkula on 11.09.09, 04:50
Quote from: Pekka Holopainen on 10.09.09, 16:39
Edelleen olen valmis menemään siksi kesäajaksi töihin, joka ei kuulu viralliseen vuosilomaan heti, kun jokainen suomalainen perhe on valmis laittamaan penskansa kouluun myös kesällä. Saas nähdä kuka/mikä perhe avaa pään?  ;)


Ainakin moni minun lähipiirin perheistä olisi innoissaan pistämässä lapset kesäksi kouluun, koska moni tuskailee joka kesä lasten lomien runsauden kanssa, alle 10 vuotiaita kun ei voi jättää yksin päiväksi kotiin.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 05.12.09, 12:52
Iran moitti Sveitsiä minareettikiellosta
Quote:
Iranin ulkoministeriön mukaan uusien minareettien rakentamisen kieltäminen vain lisää ennakkoluuloja islamia ja ulkomaalaisia vastaan sekä kiristää muslimien ja kristittyjen suhteita.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2009120510720635_ul.shtml

Mikäs mahtaisi olla tilanne jos haluaisin rakentaa kirkon
keskelle Teherania ja alkaa saarnaaman kristinuskoa siellä? ;)


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Sami Virkkula on 30.12.09, 08:04
Jenkkien operaatio "False Flag @ Detroit" alkaa tuottaa tulosta

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/USA+ja+Jemen+suunnittelevat+iskuja+terroristien+piilopaikkoihin+Jemeniss%C3%A4/1135251786849
Quote:
Yhdysvallat ja Jemen suunnittelevat vastaiskuja terroristien piilopaikkoihin Jemenissä, kertovat uutiskanava CNN:n lähteet. Matkustajakoneen räjäytystä yrittänyt nigerialaismies on sanonut olleensa terroristien koulutusleirillä Jemenissä.


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 02.01.10, 14:13
Tanskan poliisi ampui Muhammed-pilapiirtäjän kotiin tunkeutujaa
http://uutiset.msn.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tanskan%20poliisi%20ampui%20Muhammed-pilapiirt%C3%A4j%C3%A4n%20kotiin%20tunkeutujaa/1135251846913?ref=msn


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 06.05.10, 05:07
Lyömäasein varustautunut iso maahanmuuttajajengi hakkasi vaasalaisnuoret:

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=497169&Title=Suvilahdessa+tapelleet++eiv%E4t+olleet+skinheadeja

Seuraavaksi kai sitten poltetaan taloja ja autoja?


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: yeeman on 06.05.10, 05:55
Quote from: Lauri A. Jurikka on 06.05.10, 05:07
Lyömäasein varustautunut iso maahanmuuttajajengi hakkasi vaasalaisnuoret:

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=497169&Title=Suvilahdessa+tapelleet++eiv%E4t+olleet+skinheadeja

Seuraavaksi kai sitten poltetaan taloja ja autoja?


Noon kotoutunehet pohojalaasiksi häjyyksi? :P


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jufernaut on 09.06.10, 08:58
Nainen pudotti koraanin, tuomio 7 vuotta linnaa:
http://gulfnews.com/news/gulf/qatar/qatar-court-sentences-woman-to-seven-years-in-jail-for-throwing-quran-1.638787


Title: Re: Taasko se alkaa?
Post by: Jarmo Kohtanen on 22.11.16, 00:21
Quote from: Markus Pikkarainen on 09.09.09, 19:47
Pistääkö jokin silmään tässä (http://www.stm.fi/yhteystiedot/tulosyksikot?p_p_id=peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets&p_p_action=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_view=people&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_filter=team&_peopleListPortlet_WAR_commonpeopleportlets_id=255078) Sosiaali-ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön kokoonpanossa?

Nettiosoite on muuttunut mutta edelleen tasa-arvoisesti kaikki naisia:
http://stm.fi/hso/tasy-henkilosto

Nykyisen tasa-arvovaltuutetun (nainen) tilalle hakee Astrid Thors (nainen) jolle pesti varmaan on jo pedattu:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004490735.html

Vuonna 2009 hän lupasi että pakolaistenpalaussopimus mm. Irakin kanssa saadaan solmittua ihan pian. Homma edelleen kesken. Sittemmin hän ehdotti että uusille maahanmuuttajille tulisi antaa korotonta asuntolainaa sekä esimerkiksi 40 000 euroa lahjaksi oman asunnon hankintaan koska he ovat epätasa-arvoisessa asemassa eikä heillä ole varaa ostaa omia asuntoja kuten kantasuomalaisilla.


1