FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Virtual Finnair => Topic started by: akku on 03.03.06, 13:17Title: X-plane
Post by: akku on 03.03.06, 13:17
Ajattelin perustaa virtual finnairin myös x-planeen. Onko teillä jotain sitä vastaan, jos ei ole niin voitaisiko tehdä yhteistyötä?

Akku
xplane94@hotmail.com


Title: Re: X-plane
Post by: tero_34 on 03.03.06, 13:22
Luulisin että nämä asiat pitäisi Samin hoitaa... ::)


Title: Re: X-plane
Post by: Toni13 on 03.03.06, 13:48
Sanoisin, että tuskin lupia saat  :)  VF varmaan itse joskus laittaa X-plane tukea jos siihen aihetta on. Vielä ei oikeen ole, kun x-planea käyttää niin harva.


Title: Re: X-plane
Post by: Harri Laitinen on 03.03.06, 14:01
ja pyh..


Title: Re: X-plane
Post by: Sami Puro on 03.03.06, 17:16
Quote from: Tero de la Rosa Korpi on 03.03.06, 13:22
Luulisin että nämä asiat pitäisi Samin hoitaa...


Jaa kuin..?  No tietysti tämä yleinen foorumi lienee vähän väärä paikka kysyä asiaa "tehdäänkö yhteistyötä". E-mailia jo asiasta myös eilen sain, mutta vastausta en ole ehtinyt laittaa.

Anyways. Enhän minä sitä voi päättää tai kieltää varsinaisesti. Mutta lähinnä tämmöisiä ajatelmia, kun en x-planesta mitään tiedä, niin onko sinne olemassa Suomen maisemia? Entäs onko jokainen Finnairin käyttämä konetyyppi saatavissa ko. simuun? (ja onko koneissa olemassa edes jollain tasolla kohtuulliset / realistiset mittaripaneelit)  Netissä (vatsim yms) onnistunee, kun eikös Squawkboxista ollut xplane versio myös?


Title: Re: X-plane
Post by: Toni13 on 03.03.06, 18:25
Quote from: Sami Puro on 03.03.06, 17:16
Netissä (vatsim yms) onnistunee, kun eikös Squawkboxista ollut xplane versio myös?


Jeps, Xsquawbox on muistaakseni softan nimi.


Title: Re: X-plane
Post by: akku on 03.03.06, 19:53
Suomi scenery on ja koneista A319, A320, B757 ja MD11. ATR 42/72 on todennäköisesti tulossa. Mittaripaneelit on suht aidot.


Title: Re: X-plane
Post by: Mika Virolainen on 03.03.06, 20:15
Yksi iso on parempi kuin monta pientä....
Ja sitten asiaa! Virtual Finnair on ainutlaatuinen virtuaalinen lentoyhtiö. Onko mitään pointtia perustaa sama yhtiö eri simulaattorille? Yhtiöhän on jo olemassa! Olen ollut mukana pitkään, ja nähnyt monen virtuaalisen lentoyhtiön perustamisen ja kaatumisen. Se että päätetään panna pystyyn virtuaalinen lentoyhtiö eikä edes ole tietoa millä konetyypillä lennellään, tai mihin virtuaalinen yhtiö edes lentää on ollut täällä arkipäivää! Jos nyt sitten onkin tiedossa konetyypit & kohteet, niin ajattelitko että ihan oikeasti voisit toteuttaa päämääräsi, ja uhraa siihen kaiken vapaa aikasi? Ehkäpä saisit aikaan paljonkin, mutta haluaisitko todellakin yrittää tehdä sen minkä jo muut ovat tehneet? Jo pelkästään koulutus Virtual Finnairin lentäjäksi on vaatinut perustajilta todella paljon aikaa. Paneutumista emoyhtiöön ja sen toimintaan sekä myös koulutusmateriaalin kehittämisen ja kirjoittamisen. On olemassa internetsivut kaikille, ja myös lentäjien alue josta VF:n pilotti saa kaiken tarvitsemansa teoriakoulutuksen ja lentokoneet paneelein & äänin aina koulukoneista lähtien. Sitten on järjestetty tyyppikoulutus kaikkiin VF:n käyttämiin koneisiin & itse koneet paneelilla ja äänillä. Jos lentäjä oppilas läpäisee vielä yhden lentokokeen ja kaksi (PPL & CPL) eli yksityilentäjän & ammattilentäjän teoriakoetta (luettavaa ainakin sata sivua) pääsee kyseinen lentäjäkokelas suorittamaan jo aiemmin mainitsemani tyyppikoulutuksen. Vasta tämän jälkeen (siis jos kaikki on läpäisty) päästään lentämään Virtual Finnairilla.

Toki saat vapaasti perustaa VF kakkosen (kuten kaikki muutkin niin halutessaan), mutta onko siinä tosiaankaan edes mitään mitä jo ei olisi? (paitsi eri simulaattori).

T: Mika

Ja vielä pakollinen editti: Myös lentolistat, joita jokainen VF:n pilotti odottaa kuin kuuta nousevaa! Ilmestyvät lentäjien alueelle joka kuukausi. Ovat kuulemani mukaan automaattisesti muodostettuja Finnairin aikataulusta (siitä oikeasta). Tässä kuussa itselleni tuli myös uusi kohde! ESSA - EGCC - EFHK. Enpä ole päässyt Englannin maille sitten tyyppikoulutukseni, mutta taas intoa täynnä ja lentoasemaa & lähestymistä sekä ILS:ää varten on taas tulostettuina uudet kartat. Kyllä kelpaa....................


Title: Re: X-plane
Post by: Mika Virolainen on 03.03.06, 21:39
Taisipa olla aika karu tapa toivottaa uusi FSnordicin jäsen joukkoon.......

Eli Aku tervetuloa (en huomannut että olit vasta eilen kirjautunut ensimmäisen kerran)! Pitäisi kai jo tässä iässä tajuta tarkistaa, ennenkuin yrittää laittaa jauhot toisen suuhun? (häpeän). Tosiasia on kuitenkin se että virtuaalisia lentoyhtiöitä nousee kuin sieniä (hieman liioiteltuna). Useat näistä kuitenkin oikeasti kaatuvat jo ennen kuin toiminta on edes kunnolla alkanut! Tästä syystä heitin hieman faktaa siitä miten paljon esim. VF:ssä on tehty töitä ja tehdään edelleen (kehitystä) että kaikki siihen liittyneet olisivat tyytyväisiä ja että toiminta jatkuisi mielekkäänä! Itse en ole Virtual Finnairissa kuin lentäjä. Enkä siis ole osallisena ylläpitoon tai kehittämiseen muutoin kuin lentäjänä. Tarkoitukseni ei ollut lannistaa, vaan kertoa vain siitä kuinka paljon virtuaalinen lentoyhtiö vaatii perustajaltaan / perustajiltaan työtä että yhtiön toiminta jatkuu, ja on mielekästä kaikille!


Title: Re: X-plane
Post by: Lauris on 17.12.06, 13:34
Onkos tämä edennyt mitenkään? Itsekkin haluaisin lentää jotenkin säännöllisemmin, oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan ja oikealla koneella.
Finavian sivulta näkee ajat ja paikat, mutta entäs konetyyppi?


Title: Re: X-plane
Post by: zokkeri on 17.12.06, 19:08
Quote from: Lauri Saarinen on 17.12.06, 13:34
Onkos tämä edennyt mitenkään? Itsekkin haluaisin lentää jotenkin säännöllisemmin, oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan ja oikealla koneella.
Finavian sivulta näkee ajat ja paikat, mutta entäs konetyyppi?


Siitä en tiedä onko asia edennyt, mutta voithan katsoa esim. Finnairin (tai millä yhtiöllä lennätkin) sivuilta milloin/millä koneella mikäkin lento lennetään.


Title: Re: X-plane
Post by: Lauris on 18.12.06, 06:37
Sieltä ei löydy...


Title: Re: X-plane
Post by: zokkeri on 18.12.06, 12:53
Quote from: Lauri Saarinen on 18.12.06, 06:37
Sieltä ei löydy...


Valitset vaan siitä etusivulta varaukset kohasta kaupungit ja päivän, jonka jälkeen painat "Jatka". Sen jälkeen tulee se valitse päivät kohta, josta tietysti valitset päivän. Sitten eteesi tulee lista lennoista, joita on löytynyt haullesi ja kun painat lennonnumerojen kohdalta avautuu uusi ikkuna, jonka alanurkasta löytyy konetyyppi.


Title: Re: X-plane
Post by: Lauris on 18.12.06, 16:25
Ei minulla:

Finnair (http://book.finnair.com/pl/FinnairOnlineDom/fi/FlifoInfoServlet;jsessionid=FGQNwnvhPMyQ2cHbkFRb2kJlGrKsKvyWlfplvJ6bfny6yFy4nSZQ!-2137880843!-1519432081?POPUP=TRUE&SITE=AYO&LANGUAGE=FI&AIRLINE_CODE=AY&FLIGHT_NUMBER=447&B_LOCATION=HEL&E_LOCATION=KTT&B_DATE=200612211110&AIRCRAFT_NAME=UNKNOWN&FLIGHT_DURATION=UNKNOWN)


1