FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Pekka Holopainen on 16.12.06, 17:36Title: Lentokoneen valot laahaavat perässä
Post by: Pekka Holopainen on 16.12.06, 17:36
Huomasin pimeällä lennettäessä, että oletus-DC-3:n siipien päissä ja katolla olevat valot sijaitsevatkin äkkiä n. puoli koneenmittaa taaempana kuin niiden oikea paikka olisi. Sivusuunnassa ne ovat kutakuinkin oikeissa kohdissa. Koneen pituussuunnassa siipien kärkivalot (beacon) ovat ilmassa siipien takana ja katolla oleva vilkkuva (strobe?) sijaitsee nyt sivuperäsimen sisällä.

Katselin aircraft.cfg-tiedostosta kohtaa [lights]. Siellä on kunkin valon kohdalla sarja numeroita (koordinaattejako?) sekä rivin perässä efektitiedoston nimi. Mitä (ja miten) näistä pitäisi muuttaa? Ehkä tämä probleemi on syntynyt siten, että jokin myöhemmin asennettu kone on asentanut samannimisen efektitiedoston kuin oletuskoneessa on, mutta näiltä osin erilaisen? En tiedä.

Pekka


Title: Re: Lentokoneen valot laahaavat perässä
Post by: Otto Nieminen on 16.12.06, 17:40
Siipien kärjissä olevat valot ovat NAV-valot, eivät beacon, beacon on peräsimen yläpäässä yleensä. Katolla vilkkuva valo on myös NAV-valo.  ;)


Title: Re: Lentokoneen valot laahaavat perässä
Post by: Pekka Holopainen on 16.12.06, 17:49
Quote from: Otto Nieminen on 16.12.06, 17:40
Siipien kärjissä olevat valot ovat NAV-valot, eivät beacon, beacon on peräsimen yläpäässä yleensä. Katolla vilkkuva valo on myös NAV-valo.  ;)


No, nämä kyllä syttyvät beacon- ja nav-hanikoista paneelissa. Mutta olkoot mitä hyvänsä. Miten nuo saa kohdalleen?
Voin tietenkin ottaa kopion aircraft.cfg-tiedostosta talteen ja kokeilla editoida niitä, mutta jos joku tieteää, niin...ei tarvitse tehdä turhaa työtä.

Pekka


Title: Lentokoneen valot laahaavat perässä
Post by: Pekka Holopainen on 16.12.06, 18:03
...hetken kuluttua

Editoin valojen numeroita (koordinaatteja?) ja ne näyttivät tosiaan vaikuttavan sijaintiin. Helpointa lienee ottaa default-kolmosen näitä valoja vastaavat efekti-tiedostot levyltä sellaisenaan ja asentaa ne takaisin effects-kansioon toisten samannimisten päälle. Näyttäisi tosiaan, että joku toinen "tarvikekone" on korvannut DC-3:n efektit omillaan (en ainakaan muista muuttaneeni kolmosen aircraft-tiedostoa). No, sitten tämän "tarvikekoneen" (en tietenkään viitsi tätä neulaa heinäsuovasta (satoja koneita) etsiä) valot puolestaan mennevät persiilleen. Varmaan parasta on editoida sittenkin ne DC-3:n valot siitä aircraft.cfg:stä oikeille paikoilleen.

Pekka


Title: Lentokoneen valot laahaavat perässä
Post by: Pekka Holopainen on 16.12.06, 18:28
...hieman pitemmän hetken kuluttua

Do dii, sanoi nuhanenä. Nyt valot ovat taas paikoillaan.

Täytyy vielä opetella muistamaan niiden nimetkin oikein.

Pekka on nyt nolona :-[1