FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Kuvakaappaukset => Topic started by: mk04 on 13.01.08, 19:46Title: Kuvien pienentäminen ja liittäminen viestiin
Post by: mk04 on 13.01.08, 19:46
Tämä ohje on käännös Sami Puron FAQ osioissa (http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,26782.0.html) julkaisemasta ohjeesta. Olen myös päivittänyt ohjeen tämän päivän tasalle.


  • Tässä ohjeessa käydään läpi kuvien pienentäminen ja liittäminen tälle foorumille lähetettäviin viesteihin

  • Sinulla täytyy olla valmiina kuvankaappaus- tai muu kuva kiintolevylle tallennettuna

  • Tässä ohjeessa käytetään ilmaista Irfanview (http://www.irfanview.com/) ohjelmaa kuvien pienentämiseen

  • Rajoitukset kuvan koosta löytyvän keskustelualueen säännöistä1) Ensiksi pienennetään kuva foorumille sopivaan kokoon. Avaa Irfanview
[img width=614 height=396]http://www.fsnordic.net/discussion/attach_pics/Clipboard02.jpg[/img]

2) Avaa kuva, jonka haluat liittää


3) Kun kuva on avattu IrfanViewiin muutetaan kuvan mitat foorumin rajoitusten mukaiseksi. Avaa valikosta Resize/Resample


4) Avautuvasta ikkunasta säädetään kuvan kokoa. IrfanViewissä voit joko valita oikealta jonkun valmiin koon tai asettaa haluamasi mitat käsin ikkunan vasemmalla puolella oleviin kenttiin. Tässä esimerkissä asetettiin kuvan käsin kuvan korkeudeksi (Height) 600 pikseliä ja leveydeksi (Width) 479 pikseliä.
5) Nyt kun kuva on pienennetty tallennetaan se. Paina tallenna (levykkeen kuva). Sitten valitse tiedostomuodoksi JPG, päätä mihin kansioon kiintolevylläsi kuvan tallennat ja anna kuvallesi nimi.


Kun JPG on valittu näet JPG/GIF save options ikkunan. Tästä ikkunasta voit valita kuinka paljon kuvaasi pakataan (enemmän pakkausta = pienempi tiedoston koko, mutta kuvan terävyys kärsii). Hyvä arvo on 75 ja 95 välillä. Huomaa, että foorumille liitettävillä kuvilla on tiedostokoon yläraja on 200kb, joten kuvaasi on todennäköisesti pakko pakata jonkun verran.


6) Hyvä; nyt kuva on tallennettu kiintolevyllesi ja se on pienennetty niin, että se on foorumin sääntöjen mukainen. Aloita uusi ketju tai vastaa johonkin olemassa olevaan ketjuun ja kirjoita viestisi.

7) Paina ensin lisätoiminnot sivun vasemmasta alalaidasta ja sitten paina liitä kuvia. Uusi ikkuna aukeaa.
8) Paina uudesta ikkunasta Selaa ja mene kiintolevylläsi siihen hakemistoon johon juuri äsken tallensit kuvan. Valitse se kuva tuplaklikkaamalla kuvan nimeä


Tämän jälkeen paina Lähetä tiedosto nappia niin kuva lähetetään FS Nordicin palvelimelle - odota hetki.

9) Kun kuva on lähetetty näet tiedostoa vastaavan koodin

Vastaavan koodin pitäisi ilmestyä samaan ikkunaan, jossa äsken kirjoitit viestisi, mutta jos se ei jostain syystä ilmesty kopio koodi tästä ikkunasta viestiisi.

10) Voit varmistaa, että kuva näkyy oikein käyttämällä Esikatselu toimintoa. Jos kaikki on kunnossa lähetä viestisi, niin kuvasi on näkyvillä!


Ota huomioon, että kuvia säilytetään FS Nordicin palvelimella vain rajoitetun ajan, etkä voi linkittää kuvia muille internetsivuille.


1