FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Muut aiheet => Vapaa keskustelu => Topic started by: Timo Poikela on 02.10.08, 13:32



Title: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: Timo Poikela on 02.10.08, 13:32
Döner-kebab.
Tuo kuuluisa nimi juurtuu Saksasta, onkelma on vain se että en ole varma onko se rullakebab, pyörivä kebab vai vain sanonta "huva kebab"

Shish-kebab.
Millälailla se tarjoillaan?
(eli siis millalailla esim. styroksilautaselta?

Vähän piti ottaa kebabsanastoa ennen grillille menoa  ;D

Terv.
Timo Poikela


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: Count on 02.10.08, 14:06
Döner kebab on siitä pyörivästä tangosta leikeltyä siivua.
Shish kebab tarjoillaan tikkuun tökittynä, eli lihanpaloja, kasviksia ym. tikkuun ja sitten grilliin ja vatsaan  :P


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: FIN1979 on 02.10.08, 14:19
Ja eikös Döner tunneta suomessa myös nimeltä pitaleipä kebab ?

- kebabin suurkuluttaja...

Jani


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: Timo Poikela on 02.10.08, 14:28
Kiitän pikaisesta vastauksesta.

nimim. Matkalla grillille  ;D


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: Esa on 02.10.08, 14:54
Meillähän kebabin ymmärretään usein virheellisesti tarkoittavan nimenomaan vartaasta veisteltyä lastua (döner kebabia) ja vielä pitaleivän välissä, mutta sehän tosiaan tarkoittaa mitä tahansa grillattua tai paahdettua lihaa. Shish kebab taitaa meillä tulla useimmiten myydyksi saslikin nimellä.

"Döner" on muuten ihan turkkia ja tarkoittaa vissiin "pyörivä".


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: ovalila on 02.10.08, 17:06
Quote from: Esa Lehtismäki on 02.10.08, 14:54
"Döner" on muuten ihan turkkia ja tarkoittaa vissiin "pyörivä".


Näin on eli pyörivä paisti. Ja Wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab) tottakai tietää kaiken kebabistakin.  Pohjois-Texasista on muuten pirun vaikea löytää kunnon kebabia. Saa olla ihan tyytyväinen jos jostain löytyy Kreikkalainen tai Libanonilainen gyro (http://en.wikipedia.org/wiki/Gyros).....


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: doggie2 on 03.10.08, 10:24
Quote from: Orvo Välilä on 02.10.08, 17:06
Näin on eli pyörivä paisti. Ja Wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab) tottakai tietää kaiken kebabistakin.  Pohjois-Texasista on muuten pirun vaikea löytää kunnon kebabia. Saa olla ihan tyytyväinen jos jostain löytyy Kreikkalainen tai Libanonilainen gyro (http://en.wikipedia.org/wiki/Gyros).....


"Zürück nach Türkish.."..kuten saksalainen räppäri ( Wolf ? ) lauloi 1995 ( ..myös biisi "Oh s**t Frau Schmitt !" ). Döner Kebab Schafs Käse:llä maksoi 4,5 dem Friedrichstrassen ja Marienstrassen kulmilla..extra bueno..vastavaa en ole sen koommin maistanut.


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: Tape on 04.10.08, 11:30
Tilaan silti mielummin pita-gyros jos vaan mahdollista , Suomenniemellä harvoin. Jauhelihaan (kebab) voi sekoittaa ihan mita mita sina vaan sanoa mutta gyros on yleensä pyörivää lihaa.


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: Tape on 04.10.08, 14:55
Quote from: Ville Ripatti on 04.10.08, 14:31
Itse olen ihmetellyt miksi suomalainen kebab on aivan erilaista kuin saksassa esim. dönerissä käytettävä? Suomessa tasasen ruskeeta lihaa...saksassa siinä saatto muistaakseni olla välillä jotain vihreetä ja punasta tms.  ;D Ja muutenkin oli paljon parempia siellä...leipäkin oli leipää eikä mitään pitaleipää..tai ainakin rapeampia ne siellä oli..


Suomen kebab on halvinta liiteristä saatua jauhelihaa joten siinä voi olla vaikka sinisiä täpliä.  :-\ Valitettavasti eettisyys on kadonnut siinä kohtaa.


Title: Re: Pikainen Kebab-kysymys
Post by: Jari Mäensivu on 04.10.08, 17:38

Pitääkö tuota mössöä vetää ketsupilla vai ilman ..  :-\


1