FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Muut aiheet => Vapaa keskustelu => Topic started by: Juhowee on 12.10.08, 22:10Title: Nörtin määritelmä?
Post by: Juhowee on 12.10.08, 22:10
Mitä teille tuo mieleen sana nörtti ja onko se mielenstänne negatiivinen asia eli haukkumasana?


Title: Re: Nörtin määritelmä?
Post by: Esa on 13.10.08, 06:40
Nörtti eli nerd tuo mieleen Amerikkalaisen tyhmyyskulttuurin, jossa älykkäät henkilöt ovat naurettavia ja väkivaltaurheilijat sankareita. Nyttemmin sana on kokenut melkoista arvonnousua. Nörtit ovat edelleen omituisia, mutta heidät voidaan nähdä myös tyhmien ymmärtämässä eli rahallisessa mielessä menestyjinä. Bill Gatesin vaikutus tähän ei liene vähäinen.


Title: Re: Nörtin määritelmä?
Post by: yeeman on 13.10.08, 06:57
Tyttäreni kertoi 10 vuotta sitten, että hänen silloinen poikaystävänsä "on aikeissa lähteä illalla kavereiden kanssa nörttäämään". Sanaa käytettiin siis silloin ainakin jossain määrin aktiivisen halutun toiminnan kuvauksena - ehkäpä pienen itseironian kanssa. Sain heti sen vaikutelman, että heillä ole tarkoitus viettää pieni assemblyilta siinä, missä "juntit" viettävät keila-, bilis- tai saunailtoja.

Tai sitten jepet eivät itse olleetkaan käyttäneet tätä sanaa, vaan se oli koti-iltaa viettämään jätetyn tyttäreni katkera nimitys asialle ;D


Title: Re: Nörtin määritelmä?
Post by: alggu on 16.10.08, 16:21
Moi

Vähän aihetta sivuten, netistä löytyi tällainen hauska nörttitesti (http://www.mbnet.fi/pelihalli/testaaitsesi/norttitesti)

Itse olen 27.10% nörtti. ;D


Alvar


1