FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Verkkolentäminen => Topic started by: Sami Puro on 28.11.08, 16:25Title: Tervetuloa Verkkolentofoorumille
Post by: Sami Puro on 28.11.08, 16:25
Tässä viestissä on kerrottu muutamia tärkeimpiä yleisiä asioita liittyen tähän nimenomaiseen keskustelupalstaan. Tarkemmat käyttöehdot löydät Säännöt-sivulta (http://www.fsnordic.net/discussion/index.php?board=;action=rules;agr_lng=2).


Verkkolentäminen

Tämä keskustelualue on tarkoitettu yleiselle keskustelulle verkossa (Ivao/Vatsim) tapahtuvasta lentämisestä. Palsta on myös tarkoitettu erilaisten tapahtumien ja ohjelmajulkaisuiden tiedotekanavaksi.Lentämisen perusedellytykset - Wiki

Wikiin on koottu tietoa verkkolentämisen perusteista. Tätä tekstiä saa (ja tulee) muokata ja parantaa vapaasti. Wikiä pääset muokkaamaan kirjautumalla sinne foorumin käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Wiki: Verkkolentäminen (http://www.fsnordic.net/wiki/fin/index.php/Verkkolent%C3%A4minen)
Wiki: Verkkolentäminen/Perusedellytykset (http://www.fsnordic.net/wiki/fin/index.php/Verkkolent%C3%A4minen/Perusedellytykset)

Ennen lentämisen aloittamista sinun ON tutustuttava verkkosi ohjeisiin ja opiskeltava erinäisiä asioita huolellisesti. Wikiin kootut perusedellytys-tekstit eivät korvaa näitä ohjeita, vaan lähinnä kertovat mitä kaikkea sinun tulisi opiskella ja osata ennen verkossa lentämisen aloittamista.


Verkot

Lentotoiminta tapahtuu kahdessa eri verkossa ympäri maailmaa, jotka ovat IVAO ja VATSIM. Seuraavassa tärkeimpiä linkkejä molemmista verkoista.


IVAO


IVAO HQ (http://www.ivao.aero/)
IVAO Finland (http://www.ivao.fi/)
IVAO Finlandin keskustelufoorumi (http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/board,83.0.html)
VATSIM


VATSIM pääsivusto (http://www.vatsim.net/)
VATSIM Euroopan divisioona (http://www.vateud.org/)
VACC Finland Suomen paikallisosasto (http://vacc.fi/)
Suomenkielinen keskustelufoorumi (http://vacc.fi/df/)Tapahtumat

Molempien verkkojen tapahtumille on varattu omat sticky-ketjut foorumin alussa. Näihin ketjuihin voi ilmoittaa yleisistä tai pienistä tapahtumista verkossa, eli niiden tarkoitus on toimia "koontipaikkana" tapahtumailmoituksille. Pyydämme kuitenkin aloittamaan uuden ketjun jos viesti koskee suurta Suomeen sijoittuvaa tapahtumaa, tai muuta vastaavaa tapahtumaa josta ketjuun tod.näk. tulee enemmän keskustelua ja viestejä (jottei tapahtumien koontiketju täyty muulla keskustelulla).
1