FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Verkkolentäminen => Topic started by: Mika Jylhä on 14.12.08, 10:58



Title: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: Mika Jylhä on 14.12.08, 10:58
Terve, IVAO lennoissa kävinkin jo perjantaina lentelemässä.

Nyt piti mennä kokeilemaan toimiiko tangenttinappi voice transmit mutta teamspeak ei löydä serveriä ?

Onko normaalia ?

pitääkö siis olla joku tapahtuma että voi ottaa yhteyden teamspeak serveriin, eli se training serverikään ei käy siellä IVap:n puolella ? IVap:iin kyllä yhdistyy online...


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: Jukka Palander on 14.12.08, 11:28
Quote from: Mika Jylhä on 14.12.08, 10:58
Terve, IVAO lennoissa kävinkin jo perjantaina lentelemässä.

Nyt piti mennä kokeilemaan toimiiko tangenttinappi voice transmit mutta teamspeak ei löydä serveriä ?

Onko normaalia ?

pitääkö siis olla joku tapahtuma että voi ottaa yhteyden teamspeak serveriin, eli se training serverikään ei käy siellä IVap:n puolella ? IVap:iin kyllä yhdistyy online...


Ei pidä olla tapahtumaa. Yhdistäessäsi IVAP:in kautta verkkoon ja laittaessasi paikalla olevan lennonjohtajan taajuuden radioon, TS:ssän pitäisi siirtää sinut taajuudelle. Eikö näin tilanteessa tapahdu? Huomioithan IVAP:in Req ATIS sivun alta paikalla olevat lennonjohtajat.


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: TaiFun on 14.12.08, 12:59
Voin varmaan tähän samaan kysyä, että kun minulla on CH Products flight sim yoke. Niin voiko siihen jotenkin saada teamspeakin kautta tangenttinapin?


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: Jukka Palander on 14.12.08, 13:05
Quote from: Juuso Sutinen on 14.12.08, 12:59
Voin varmaan tähän samaan kysyä, että kun minulla on CH Products flight sim yoke. Niin voiko siihen jotenkin saada teamspeakin kautta tangenttinapin?


Yoke koneessa kiinni menet TS:ssään ja asetat haluamasi tangentin?


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: Sami Puro on 14.12.08, 13:07
Yoketokey.


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: TaiFun on 14.12.08, 13:33
Kun menen TS:ssä tuohon Sound Input/Output Settings kohtaan ja sieltä yritän muuttaa push to talk nappia niin yoken napit ei toimi siinä... Vai ymmärsinköhän nyt asian oikein?


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: kenkku on 14.12.08, 15:21
Quote from: Sami Puro on 14.12.08, 13:07
Yoketokey.

Tai itse asiassa JoyToKey: http://www.electracode.com/4/joy2key/JoyToKey%20English%20Version.htm


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: TaiFun on 14.12.08, 15:25
Quote from: Tero Keinänen on 14.12.08, 15:21
Tai itse asiassa JoyToKey: http://www.electracode.com/4/joy2key/JoyToKey%20English%20Version.htm


Aika vaikee systeemi en oo vielä ainakaan tajunnu nuita ohjeita...


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: TaiFun on 15.12.08, 12:51
Jos joku on käyttäny tuota JoyToKey ohjelmaa nii voisko hieman opastaa sen käytössä? Pitäs saada tuosta yoken napista tangentti TeamSpeakiin.


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: Mika Jylhä on 15.12.08, 16:58
Jep,

Ekana kannattaa katsoa windows ohjauspaneelista napit joystickistä
Sitten ohjelma käyntiin.
Valitse alhaalta create ja anna nimi (esim Flightsim)
Sitten oikealta valitset rivin johon haluat näppäinkomennon, mulla esim ch yoke button1.
Paina auto setting wizzard painiketta ja paina haluttua näppäintä näppikseltä, mulla space teamspeak push to talk.
Tämän jälkeen suljet ohjelman ja käynnistät uudestaan, se myös jätetään käyntiin.
Kun painat button1:tä joystick:stä niin tule välilyönti, voit kokeila vaikka notepadissä kaikki komennot.

TOIMII !!


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: TaiFun on 15.12.08, 17:39
Kiitos Mikalle nyt toimii :thmbup:


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: härpätin on 17.01.09, 20:01
Moi!

Alkoi taas tehdä mieli lennellä verkossa mutta kovin hiljaista VACC:n osastolla oli ja syykin selvisi jo näiltä sivuilta. On vierähtänyt tovi kun kokeilin IVAOta ja nyt homma ei edennyt aivan nikottelematta. Ivap yhdistää  hyvin mutta Team speakin kanssa on samat oireet kuin Mikalla:
Quote from: Mika Jylhä on 14.12.08, 10:58
Terve, IVAO lennoissa kävinkin jo perjantaina lentelemässä.

Nyt piti mennä kokeilemaan toimiiko tangenttinappi voice transmit mutta teamspeak ei löydä serveriä ?

Onko normaalia ?

pitääkö siis olla joku tapahtuma että voi ottaa yhteyden teamspeak serveriin, eli se training serverikään ei käy siellä IVap:n puolella ? IVap:iin kyllä yhdistyy online...


Asensi Ivapin uudelleen (ja siinä samassa tullenee asennettua myös Team speak) mutta ei auttanut. Kirjautuessaan herjaa Bad Login (name and/or password wrong). No laitoin ne uudelleen sähköpostivahvistuksen mukaan ja Ivap:iin pääsin taas hyvin mutta Team speak teki samat temput kuin aiemmin.
Quote from: Jukka Palander on 14.12.08, 11:28
Ei pidä olla tapahtumaa. Yhdistäessäsi IVAP:in kautta verkkoon ja laittaessasi paikalla olevan lennonjohtajan taajuuden radioon, TS:ssän pitäisi siirtää sinut taajuudelle. Eikö näin tilanteessa tapahdu? Huomioithan IVAP:in Req ATIS sivun alta paikalla olevat lennonjohtajat.


Juuri näin toimin ja serveri nimi muuttuu eri lennonjohtajien mukaan. Tökkii edelleen. Serverikentät ovat kovin autioita, kuuluuko näin olla? Mistä salasanasta on sitten kyse ellei Ivap:in?

Mitä kokeillaan seuraavaksi ???

Miten olette saaneet asian kuntoon?

Toimiiko tangenttina joikkarin nappi, jos määrittelee sille FSUIPC:n ja Team Speakin kautta näppäimistömerkin, vaikka F?


Timppa


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: härpätin on 18.01.09, 14:28
Moi!

Tutkin asiaa ja huomasin IVAO/Ivap/Pilot.cfg tiedostossa salasanani olevan jotakin aivan muuta kuin mitä kytkeytyessäni verkoon kirjoitan. Muuttaako ivap sen johonkin toiseen muotoon? Näin ainakin mulla tekee ja useita kertoja. Vaihdoin sen oikeaksi niin kirjautumisikkunassa kuin pilot.cfg:ssä mutta silti en pääse kirjautumaan Team Speakiin - edelleen Bad Login. Salasana ja VID ovat kopioitu vahvistusviestistä suoraan.

Se hiukan sieppaa kun tämä sama ongelma on ollut muillakin vuosien varrella ainakin haun antamien vastausten perusteella. Viesteihin ei ole lisätty miten se on saatu ratkaistua vaikka ratkaisu on löytynyt.

Team Speakin Quick connectistakaan en päässyt kirjautumaan, samat herjat.

Voisiko palomuuri estää toiminnan. Miten tarkistan F-Securesta, että asiat ovat mallillaan, portit yms.? Vai onko F-Secure yhteensopimaton Team Speakin kanssa? Toimiiko muilla?

Voiko se olla eri salasanasta kiinni, ei kai?

Kyllä pian tyssää simuilu jos en saa tätä toimimaan. En nauti ollenkaa näistä touhuista mutta lentämään tekisi mieli.


Timppa



Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: Risto Partanen on 18.01.09, 15:32
Moi Timo

Pääsetkö IVAE:n kautta lennonjohtajan jaksolle jos yrität?


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: Sami Puro on 18.01.09, 16:42
Salasana pilot.cfg:ssä on luonnollisesti kryptattu, sitä ei pidä muutella käsin. Mutta jos unohdetaan ivap hetkeksi ja kokeile pelkkää teamspeakiä ..

Eli ota quick connect, ja olihan tiedot näin?

[ attachment removed / expired ]

Jos tiedot on noin ja silti ei yhdistä, niin sitten vika on Ivaon päässä tai väärässä salasanassa sinulla .. Siinä tapauksessa ota salasanojen resetoinnin: http://www.ivao.aero/members/person/password.htm
ja ruksi kohtaan 'generate new passwords'. Koska salasanoja on vaihdettu verkossa sillointällöin ja sinulla on joko vanha salasana tai sitten servereillä joku päivitys mennyt väärin.


Title: Re: Teamspeak ei löydä serveriä
Post by: härpätin on 19.01.09, 13:44
Moi kanssailmailijat!

Apu löytyi, kiitos Samille! :)

Quick connectkaan ei siis pelannut kuten aiemmin mainitsin mutta serverin nimi vaihtui Team Speakin etulehdellä kyllä "taajuuden" mukaan.

IvAe:ta en ole kokeillut, kiitos vinkistä.

Salasanan resetin jälkeen alkoi Team Speak toimimaan ja serverikenttiin tuli eloa sekä "link engaged / link disengaged" kuulutukset kuuluivat kun vaihdoin "taajuutta" tai kirjauduin Quick connectin kautta. Kokeilen illalla livenä toimiiko jos vain ehdin.


Timppa


1