FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Kim Tuominen on 13.03.09, 15:56



Title: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 13.03.09, 15:56
Kun olen asentanut sen ja tehnyt sillä ohjelmalla sen talvimaiseman, ja painanut sitä install, niin tuleehan se automaattisesti simulaattoriin, ettei sitä tarvii pistää mihkään scenery libraryyn?

EDIT: Ei mitään sittenkään tulihan se sinne.  :)


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Juha Martimo on 13.03.09, 16:03
Quote from: Kim Tuominen on 13.03.09, 15:56
Kun olen asentanut sen ja tehnyt sillä ohjelmalla sen talvimaiseman, ja painanut sitä install, niin tuleehan se automaattisesti simulaattoriin, ettei sitä tarvii pistää mihkään scenery libraryyn?

Sinnehän se tulee automaattisesti.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 14.03.09, 08:08
Entä miten saan sen pois, sillä kun pistin kesän niin silti merissä ja järvissä oli jää????


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Otto Nieminen on 14.03.09, 08:11
Quote from: Kim Tuominen on 14.03.09, 08:08
Entä miten saan sen pois, sillä kun pistin kesän niin silti merissä ja järvissä oli jää????
Eikö tosiaan missään omistamassasi lisärissä ole minkäänlaisia ohjeita mukana, joista voisi ilmetä tuo lisäreiden poistaminen? Onko ko. lisärille jokin konfiguraattori-softa jolla voi säädellä sitä, että onko jäät päällä vai ei?


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 14.03.09, 08:23
En tarkota ohjelman poistamista, vaan sen minun tekemän maiseman poistamista.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Eriksson on 14.03.09, 08:25
no varmaan jos siinä tuli softa jolla teit sen, voit tehdä uuden jossa ei ole jäätä.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Niklas Kivinen on 14.03.09, 09:06
Juu kyllä nuo talvitekstuurit saa pois samalla ohjelmalla kuin asennuskin
Alla kuva kohdasta josta se tapahtuu.



[ attachment removed / expired ]


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 14.03.09, 09:41
joo sain ne pois, mutta kiitos kuitenkin  :)


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Jari Vanhatupa on 14.03.09, 09:57
Tuo Natural World winter näyttää ainakin mainoskuvien perusteella, todella hienolta . . . mitä pidit sen käytöstä? Voiko sinne jäälle laskeutua?


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 14.03.09, 10:49
Kyllä se minusta ainakin on ihan hyvä, ja kyllä sinne jäälle voi laskeutua.  :)


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Jari Vanhatupa on 14.03.09, 10:57
Kuinkahan mahtaisi laivaliikenne kulkea tuon kanssa? Ilmeisesti ne laivat puskisivat menemään vaikka siellä merellä sitä jäätä olisikin.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 14.03.09, 11:22
Niin ne tekeekin  ;D


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 11.04.09, 13:04
Miten tuon pystyy palauttaa sillein, että simulaattorin oma vesi tulee käyttöön merissä. Kun nyt on kevät eikä jäätä oikein missään enää ole, niin miten saan ne simullaattorin vedet? Kun menen sinne restore, niin se palauttaa sen aina aikaisempaan minun tekemääni talvi maisemaan.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Tatu Kantomaa on 11.04.09, 20:20
Quote from: Kim Tuominen on 11.04.09, 13:04
Kun menen sinne restore, niin se palauttaa sen aina aikaisempaan minun tekemääni talvi maisemaan.


Onko oikeasti taas niin nokkela  ::) ohjelma ja ohjelmointi, että tässä palautetaan aina edellinen asennus/tekstuurit, eikä simun omia? Eli, ehkäpä olet vahingossa tai tahallaan asentanut talven kaksi kertaa peräkkäin jolloin backup on otettu talvitekstuureista ja niitä se ohjelma sitten myös haluaa palauttaa.  :P

Sen kummemmin asiaa tutkimatta alkaa kyllä kuulostaa siltä että tästä ei selviä kuin sillä että kopioi default tiedostot takaisin alkuperäiseltä DVD:ltä.



Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 11.04.09, 20:31
Selvä. Minne sinne FSX:ään se on tallentanut ne, eikö ne ole jossain siellä kun käynnistän simun, niin nehän voisi sitten myös sitä kautta poistaa.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: ToniH22 on 12.04.09, 05:21
Quote from: Kim Tuominen on 11.04.09, 20:31
Selvä. Minne sinne FSX:ään se on tallentanut ne, eikö ne ole jossain siellä kun käynnistän simun, niin nehän voisi sitten myös sitä kautta poistaa.
Kannattaa lukea sitä Manuaalia joka tulee mukana, ei ne turhaan siinä tule aina liitteenä.
En usko että Tatu tietää siitä sen kummemmin kun kukaan muukaan joka ei omista tuota lisuria minne se ohjelma kopiot tallentaa, mutta arvauksella voisin heittää, kun itselläni on pelkät v2 puutekstuurit käytössä ja backupit se tekee ohjelman kansioon.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 12.04.09, 05:59
Niin tekee. Vaikka poistan ne sieltä kansiosta, niin se ei vaikuta mitään. Eli siis ton asennuslevyn nappaan, ja asennan sen tähän päälle vai? Vai poistanko sen ja asennan sitten uudestaan?


Title: Re: Natural world winter?
Post by: ToniH22 on 12.04.09, 06:28
Quote from: Kim Tuominen on 12.04.09, 05:59
Niin tekee. Vaikka poistan ne sieltä kansiosta, niin se ei vaikuta mitään. Eli siis ton asennuslevyn nappaan, ja asennan sen tähän päälle vai? Vai poistanko sen ja asennan sitten uudestaan?
Laita simulaattorin korjaava asennus, niin sen pitäisi palauttaa normaaalit vakio tekstuurit takaisin, muista asentaa SP1 ja SP2 uudelleen.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 12.04.09, 06:57
Kokeillaan, mutta poistaako se joitain muita juttuja sieltä, kuten sceneryjä? Minä pistin sen Natural World winterin levyn sisään, pistin sieltä repair, ei tapahtunut mitään. Tämän jälkeen poistin sen koko ohjelman edelleen sillä levyllä, ei taaskaan mitään. No kokeillaan sitä simun korjausasennusta.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: ToniH22 on 12.04.09, 09:06
Quote from: Kim Tuominen on 12.04.09, 06:57
Kokeillaan, mutta poistaako se joitain muita juttuja sieltä, kuten sceneryjä? Minä pistin sen Natural World winterin levyn sisään, pistin sieltä repair, ei tapahtunut mitään. Tämän jälkeen poistin sen koko ohjelman edelleen sillä levyllä, ei taaskaan mitään. No kokeillaan sitä simun korjausasennusta.
Eipä se poista mitään, mutta suosittelen ottamaan talteen FSX.cfg ja scenery.cfg.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 12.04.09, 11:35
Ok, Minkä takia noi kannattaa ottaa talteen?


Title: Re: Natural world winter?
Post by: ToniH22 on 12.04.09, 12:05
Quote from: Kim Tuominen on 12.04.09, 11:35
Ok, Minkä takia noi kannattaa ottaa talteen?
Sen takia jos et halua välttämättä asentaa kaikkia sceneryitä uudelleen scenery library listaan ja FSX.cfg sen takia ettei tarvitse kaikkia asetuksia uudelleen ottaa käyttöön jne.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 12.04.09, 12:12
aa, Selvä.  :)


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Patinen on 12.04.09, 16:01
Minulla poisti FSXn repair- asennus kyllä jäät katoilta ja järvistä, mutta toi uuden ongelman. Pari kuvaa

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

Hirveän isoa innostusta ei olisi koko simun uudelleenasennukseen, missähän voisi olla vika?


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Eriksson on 12.04.09, 16:13
onko UTX käytössä? Löytyykö FTX? muista laittaa FTX mode offille, niin minulla ainakin tuollainen vika lähti.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Patinen on 12.04.09, 16:20
Quote from: Kim Eriksson on 12.04.09, 16:13
onko UTX käytössä? Löytyykö FTX? muista laittaa FTX mode offille, niin minulla ainakin tuollainen vika lähti.


UTEX on kyllä käytössä ja käytöstä pois ottaminen poisti ongelman. Tosin olisi kyllä kiva käyttää myös ultimate terrainia..

E: Hihhei, ratkesi UTn reinstalloinnilla. Kiitos kuitenkin Kim :)


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Toni Määttänen on 12.04.09, 17:31
Latasin ton winter- lisärin. Ihan kivalta näyttää.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: ToniH22 on 12.04.09, 17:32
Quote from: Pyry Patinen on 12.04.09, 16:20
UTEX on kyllä käytössä ja käytöstä pois ottaminen poisti ongelman. Tosin olisi kyllä kiva käyttää myös ultimate terrainia..

E: Hihhei, ratkesi UTn reinstalloinnilla. Kiitos kuitenkin Kim :)
Kyllä sen voit aktivoida uudelleen nyt päälle. Mulla UTX Usa teki samat hommat kun käytössä oli FTX maisemat, mutta kun sillä UT toolilla aktivoin UTX USAN uudelleen niin toimi taas normaalisti.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 21.04.09, 14:28
Ei ratkennut toi Natural World winter edes korjausasennuksella. Mutta jos asennan sen finlandX:n, niin se varmaan säätelee niitä jäitä sitten. Elikkä ainoa ratkaisu sen poistamiseen on sitten uudelleenasennus. Mutta asennan simun vasta sitten uudelleen, kun ostan uuden koneen.  :)


Title: Re: Natural world winter?
Post by: arttula on 21.04.09, 15:06
Jopas riittää Kimillä ongelmia, kun näitä viestejä katselee. Tulee vaan mieleen, kannattaako ihan kaikkea asentaa koneelleen... ::)


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 21.04.09, 15:35
Oli pari tollasta ongelmaa, mutta nyt ne ratkesi, paitsi tämä Natural World winter.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: arttula on 21.04.09, 16:05
Quote from: Kim Tuominen on 21.04.09, 15:35
Oli pari tollasta ongelmaa, mutta nyt ne ratkesi, paitsi tämä Natural World winter.


Mahtaa tulla kalliiksi, kun ostaa uuden lisäosan, ja hetken kuluttua sen joutuu poistamaan käytöstä moisten ongelmien vuoksi... ::)


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 21.04.09, 16:12
Quote from: Arttu Lahdenperä on 21.04.09, 16:05
Mahtaa tulla kalliiksi, kun ostaa uuden lisäosan, ja hetken kuluttua sen joutuu poistamaan käytöstä moisten ongelmien vuoksi... ::)

Onhan minulla se levyllä.  :thmbup: Ja sitten kun ostan uuden koneen, niin asennan sen sihhen.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: dc10-30 on 21.04.09, 16:40
Quote from: Kim Tuominen on 21.04.09, 16:12
Onhan minulla se levyllä.  :thmbup: Ja sitten kun ostan uuden koneen, niin asennan sen siihen.


Mutta mistäs tiedät että kun saat uuden tietokoneen niin tuo lisäosa toimii siinä?


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 21.04.09, 16:46
No miksei toimisi?


Title: Re: Natural world winter?
Post by: akos on 21.04.09, 16:52
Tuota noin. Ymmärtääkseni tuo Natural World Winter on vain ja ainoastaan kasa tekstuureja, jotka korvaavat simulaattorin default-tekstuureja. Eli saadaksesi default-tekstuurit taas näkymään, et voi oikeastaan poistaa mitään, vaan sinun pitää kaivella ne default-tekstuurit jostain, ja korvata niillä ne tuon lisäosan mukana tulleet tekstuurit. Kuten aiemmin käydystä keskustelusta selviää, pitäisi lisurin mukana tulleella ohjelmalla pystyä palauttamaan default-tekstuurit nappia painamalla, mutta jos menit poistamaan ne default-tekstuureiden backupit sieltä ohjelman kansiosta, kuten aiemmin kerroit, niin tuskinpa se enää osaa niitä palauttaakaan...

Eli, ainoaksi vaihtoehdoksi jäänee niiden tekstuurien kaiveleminen DVD:ltä tai sitten uudelleenasennus.

Ja tuskinpa FinlandX:kään "ongelmaan" ratkaisua tuo, kun nuo Natural World Winterin tekstuurit siis korvaavat vain ne simun default-vesitekstuurit, mitkä näkyvät kesällä FinlandX-maisemassakin...

Oskari


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Kim Tuominen on 21.04.09, 17:25
Pistin siitä Natural World winterista sen jään järviin ja meriin, niin se näyttää kyllä ilmasta ihan vedeltä ja merillä se nyt on muutenkin melko sulaa.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Juha Martimo on 21.04.09, 17:36
Laitanpa nyt omankin kokemuksen kyseisestä ohjelmasta. Mitkään restoret/palautukset tai mitäneoli ei auttanut. Vedet oli jäässä ympäri vuoden. Itsellä tilanne korjautui kun poistin koko ohjelman. Vois sanoo että muutenkin turhin lisuri mihin olen rahojani upottanu.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: ToniH22 on 21.04.09, 17:57
Itse en sitten usko että Kim tulisi täältä saamaan minkäänlaista muuta vinkkiä ongelman ratkaisuun, kun asentamalla simu uudelleen.
Toinen on sitten ottaa suoraan valmistajaan yhteyttä, yleensä tekijän kautta näitä ongelmia on ratkottu ennenkin. Täältä foorumilta saatu vaan osviittaa jne.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Tatu Kantomaa on 21.04.09, 19:49
Kaikella kunnioituksella sinänsä tarpeellista lisuria kohtaan olen edelleenkin sitä mieltä, että ohjelma on ihan väärin tehty. Nimittäin jos jokin voi mennä pieleen käyttäjä-tasolla, niin se menee. Eli ei mitään "backup" systeemejä vaan ihan oikeasti default tekstuurit palauttava asennus, kaikissa tilanteissa. Tässä on nyt ihan selvästi mahdollisuus sellaiseen, että backup tehdään vääristä tekstuureista ja silloin koko homma kusee pahemman kerran.

EDIT

Ja ihan oikein, FinlandX ei ratkaise tätä ongelmaa. Suomi saattaa toimia oikein, mutta muu maailma ei. Ja taitaa kyllä Suomessakin olla yhä vedet jäässä vaikkei pitäisi jos vesi-tekstuurit ovat jäätä.


Title: Re: Natural world winter?
Post by: ToniH22 on 21.04.09, 19:58
Kyllä ohjelma backupit luo sinne ja jos osaa oikea oppisesti sitä ohjelmaa käyttää, se palauttaa ne default tekstuurit yms simuun.
Nyt siis syy on lähinnä siinä näppiksen ja penkin välissä, koska olet mennyt säheltämään sen totaallisesti.

Mulla esim on käytössä tuo Natural World Trees tekstuuri paketti ja backupit on toiminut ongelmitta, eli palautus onnistuu.
Mutta Kimin tapauksessa Kim on tehnyt sen mokan, että on backupit luonut jo asennetuista uusista tekstuureista ja näin ollen se ei palaudu enää ne edelliset.
Eihän esim Windowsin palautus toimintokaan aina palauta sitä mitä on joskus menettänyt, vaan palauttaa samat tiedostot mutta jopa korvatuilla versioilla ja uudemmilla.

[ attachment removed / expired ]


Title: Re: Natural world winter?
Post by: Tatu Kantomaa on 21.04.09, 20:06
Quote from: Toni Hiltunen on 21.04.09, 19:58
Kyllä ohjelma backupit luo sinne ja jos osaa oikea oppisesti sitä ohjelmaa käyttää, se palauttaa ne default tekstuurit yms simuun.
Nyt siis syy on lähinnä siinä näppiksen ja penkin välissä, koska olet mennyt säheltämään sen totaallisesti.


Niin, sitähän minä justiin sanoin. Jos on mahdollisuus siihen, että backup menee pieleen käyttäjätasolla niin se menee. Ihan sama kuin Readme tiedostoa kirjoittaessa.... eli siis tieto siitä että kaikki eivät lue sitä ja kysymyksiä tulee niistä asioista jotka on selitetty readme tiedostossa.

Tällainen backup on kyllä omasta mielestä niin basic asia, (siis lähtökohtaisesti niin että se tulee menemään pieleen), että ohjelman suunnitteluvaiheessa siihen olisi pitänyt keksiä joku parempi ratkaisu.

Olet oikeassa siinä että jos lukee ohjeen ja käyttää ohjelmaa sen mukaisesti niin kaikki toimii, mutta.... no joo. Olkoon. Eiköhän tämä tullut jo selväksi.  :P


Title: Re: Natural world winter?
Post by: ToniH22 on 21.04.09, 20:08
Kerkisit aikasemmi vastaamaan asiaan...toistin papukaijana jälleen muita :D


1