FSnordic.net Forums

Finnish Discussion / Lentosimulaattorit => Yleinen simulaattorikeskustelu => Topic started by: Niko Salo on 05.09.10, 12:49



Title: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Niko Salo on 05.09.10, 12:49
Jeeps, eli otsikon mukaan mennään.

Heti alkuun: Turun photari on asennettu, FISD library, Terrain jne. löytyy myös ja asenneltu ohjeiden mukaan oikeille paikoille simussa.

Simun päivällä ei suostu aloittamaan Turusta, miltään paikalta, millään koneella. Yöllä kyllä sopii startata ihan mistä vaan.

Scenery library:

1. EETN
2. EVRA
3. Riga City
4. EFRO
5. EFPO
6. EFJY
7. EFTP

Loput menee näin:
[ attachment removed / expired ]

Mitään ideaa mikä voisi olla pielessä?
Edit: Simuna siis FS2004


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Esa Sairio on 05.09.10, 14:24
En tiedä auttaako, mutta laita ruksi kohtaan "Empty...".

yES


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Niko Salo on 05.09.10, 14:40
Kiitokset Esa ideasta, vaikkei se auttanut.

Pää lyö jo tyhjää. Täytyy vielä kokeilla uudestaan kaikkien maisemien poisto ja yksitellen kokeilla mitä tapahtuu, jos vaikka edellisellä kerralla jäi jotain huomaamatta.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Mikael Leinonen on 06.09.10, 09:31
Quote from: Niko Salo on 05.09.10, 12:49
Mitään ideaa mikä voisi olla pielessä?
Edit: Simuna siis FS2004


Ei ole ideoita, itsellä oli joskus sama vika ja simu kaatui joka kerta kun yritti aloittaa Turusta. Hyvin toimii kuitenkin jos lentää muualta Turkkuseen...Ehkäpä Turussa on jotain vikaa?  :P


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Kalle Heinonen on 10.07.11, 10:55
Onkohan tähän löytynyt vielä ratkaisua? Samaa ongelmaa nyt täälläkin. :(


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Lauri FIN918 on 10.07.11, 15:42
Quote from: Kalle Heinonen on 10.07.11, 10:55
Onkohan tähän löytynyt vielä ratkaisua? Samaa ongelmaa nyt täälläkin. :(

Kuin myös :'(


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Ilves on 10.07.11, 19:38
No hei pojat taas pitkästä aikaa!
Kun kerran luin tämän meidän tavallisten pulliaisten yhteisen probleman, niin voisin vain todeta, että kun se Turun makkarakioski tuli mukaann niin ajattelin, josko sieltä päässisi ilmaan, mutta ei.
Täytyi tulla koto Pirkkalasta ottamaan vauhtia, ennenkuin Turkuun pääsi.
Sen jälkeen multa katosi innostus koko tähän lentosumuun, mutta katsotaan nyt, kunhan uusi talvi uusine touhuineen tulee ja tämä rakkine pysyy jotenkin kunnossa, niin jospa sitä taas alkaisi opettelemaan lentämistä.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: FINLAS on 19.07.11, 11:32
Tulipa tänään aloitettua simuilu taas useamman vuoden tauon jälkeen. Nyt käynnissä armoton maisemien yms. asentelu uudelle koneelle, mutta itselle iski sama ongelma, että EFTU kaataa simun, tosin vain jos aloittaa päivällä Turusta (eli sama ongelma, kuin muillakin täällä). Nyt Turku pois käytöstä, mutta jos joku löytää ratkaisun ongelmaan, niin olisi todella mukava kuulla myös. Käyttiksenä itsellä Windows 7 Professional (Service Pack 1).

Tässä vielä lista kaikista maisemista yms. jotka ehdin asentaa ennen EFTU:ta (ennen Turun asennusta mitään ongelmia ei vielä ollut):

- Flight Simulator 2004 Update v.9.1
- FinnClass 2.2
- FinnTerrain 1.8
- FinnObjects 5.0 (+ mukana tullut savu-efekti)
- FinnMesh 2.0
- Fisd Library 1.5
- Finnish Photosceneries I 
- Finnish Photosceneries II 
- Finnish Afcads 2004
- FinnBuildings 2004

Nuo maisemat ovat myös oikeassa järjestyksessä sielä simun libraryssa, eli ei tuossa kyseisessä listan järjestyksessä.

Mutta nyt jatkamaan asentelua, toivottavasti joku vielä keksii ratkaisun tuohon Turun ongelmaan.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Pertti Lode on 19.07.11, 12:54

Mikä teillä on ongelmana? Tuosta otsikosta ei oikein pääse kärryille mitä tarkoitatte.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Niko Leppänen on 19.07.11, 13:38

Tuo:
Quote from: Niko Salo on 05.09.10, 12:49
Simun päivällä ei suostu aloittamaan Turusta, miltään paikalta, millään koneella. Yöllä kyllä sopii startata ihan mistä vaan.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Niko Leppänen on 19.07.11, 13:45
Fsx:llä ei tuota ongelmaa ollut, nyt kun eftun asentelin.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Pertti Lode on 19.07.11, 17:44

Mulla oli kans kaikennäköstä häirikköa kun oli tuo W7 tai sitten oli se että en päässyt sen kanssa sopimukseen niin heitin sen pois ja otin XP takaisin, kun tota konetta en kuitenkaan käytä muuhun kuin lentämiseen suurimmaksi osaksi. Mutta ei siinä tuommoisia vikoja esiintynyt mitä muistan.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Ilves on 19.07.11, 17:50
Uskaltaiskos kysyä?

No semmoista vaan, että onkos jo, edes noi isommat Suomen kentät saatu modifioitua niin, että ne ovat yhtä toimivia ja nätin näköisiä tossa FSX:ssä, kun mitä 2004:ssä.
Jos niin on, niin alampa sitten minäkin harkitsemaan ottaa käyttöön toi tossa hyllyllä lojuva FSX ohjelmani.
Mulla vaikuttaa olevan tämä käytössä oleva HP koneeni huollon tarpeessa.
Kyllä toi Mukelo jotenkin lentelee, mutta Super Hornettia se ei ollenkaan osaa käyttää. mulla on tässä koneessa se Windows 7.
Kaikki muut koneet lähtevät heti kiitoradalta vääntämään sivuun, vaikken anna tippaakaan sauvaa vasempaan, tai oikeaan.
Mukelo pysyy lähtökiidossa suorassa, samoin laskussa ja sillä voi taxatakin kohtuullisesti, joskin on aika kiikkerä.
Viimexi, kun valittelin niitä Mukelon canobin liikkeitä, ettei ne toimi kuin yhteen suuntaan.
Kyllä ne toimivat toiseenkin suuntaan, mutta kun olen painanut shift+E, saadaxeni ne takaisin suljettuun tilaan, niin ennenkuin mitään tapahtuu, ehdin kaikessa rauhassa käydä vaikka  vessassa.

Nyt ajattelin, että jos jättäisin tämän leluni tonne specialistien käsiteltäväksi, Suomessa oloni ajaxi.
Sen jälkeen liennee aiheellista laittaa koko simuhomma uusiksi.
Toivottavasti tämä mun koneeni jaksaa sitä kunnolla pyörittää.
Siksipä nyt utelenklin sitä FSX:n Suomalaisuutta.
Sitten kai pitäisi lähes kaikki lentokoneetkin ostaa uusixi sitä FSX:ää varten.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: FINLAS on 19.07.11, 21:03
Quote from: Pertti Lode on 19.07.11, 12:54
Mikä teillä on ongelmana? Tuosta otsikosta ei oikein pääse kärryille mitä tarkoitatte.


Kun aloittaa päiväsaikaan FS9:ssä FISD:n tekemältä Turun kentältä lentelyt, niin simulaattori kaatuu/sammuu hetken päästä siitä, kun kone on ollut kentällä ja ruutuun lävähtää ilmoitus; Microsoft Flight Simulator lakkasi toimimasta.

EDIT: Koitin käynnistää simun myös Windows XP SP2 -yhteensopivuustilassa, mutta eipä auttanut.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: potkuri on 17.03.12, 10:42
Herätetään tätä kysymystä uudelleen... eli onko tietoa kyseisestä ongelmasta? Itellä sama vika.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Ari Viitajylhä on 17.03.12, 11:09
Tuossa turun sceneryssä on jotain häikkää. Minulla kaatuu myös simulaattori kun ollaan turun lähistöllä. Käyttöjärjestelmä on XP.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Jari Varje on 17.03.12, 13:21
Missä tilanteessa tarkalleen simu kaatuu, ja mitä muita maisemia on asennettuna? En ole itse testatessani saanut tuota kaatuilemaan, mutta vikaa voi koittaa etsiä esim. poistamalla EFTU\scenery-hakemistosta yksi kerrallaan bgl-tiedostoja, kunnes kaatuilu lakkaa.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Jorma Silo on 17.03.12, 17:07
Quote from: Jari Varje on 17.03.12, 13:21
Missä tilanteessa tarkalleen simu kaatuu, ja mitä muita maisemia on asennettuna?


Omassa simussani kaikki toimi aloitettaessa jostain muualla - latasin esimerkiksi EFET:llä, jossa minulla on yksi eniten käyttämiäni, valmiita aloituslentoja - ja siirsin koneen EFTU:lle. Sen sijaan "suora" aloitus EFTU:lta - ilman minkään muun lennon lataamista ensin - jäädytti simun oitis.

Olen nyt poistanut tilapäisesti ground_lib.bgl -tiedoston, ja aloitus toimii normaalisti. Muuten en ole maisemaa testannut.

Windows 7-64.

--- Jorma S.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: potkuri on 18.03.12, 19:13
Itsellä homma tyssää jo siihen kun simu alkaa lataamaan kyseistä sceneä tai välillä pääsee kiitoradan päähän asti mutta kun lähtee kiihdytykseen simu heittää windowsin puolelle. Perussetti on asennettuna: FISD Library, finnglass,finnterrain,finnmesh,finnobjects,finnbuilding,finnishphotos.1 ja 2,finntrees, EFTU ym. eri kenttiä.
Kaikki toimii jos EFTUn ottaa pois käytöstä tai lähtee esim illalla.

Tosiaan tuo Jorma Silon kokeilema konsti toimii mullakin, siinä bgl-tiedostossa sit ilmeisesti jotain häikkää? Kiitos vinkistä!


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Jari Varje on 19.03.12, 16:00
Tuo ground_lib.bgl-tiedosto sisältää kiito- ja rullaustievalot, täytyypä tutkia tarkemmin.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: O-P Pietila on 08.03.13, 12:52
Samaa ongelmaa täällä toissapäivänä asennetun EFTU -scenen ja Win Vistan kanssa. Muut toimii, EFTU kaataa heti latauksen jälkeen n. 10 sek. jälkeen koneen.


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: Ilves on 09.03.13, 08:34
Niinpä täällä Norrpassakin!
Lentelin eilen tolla FS9:lläni ja ensin Arlandasta Mariehamn:in ja kaikki meni ihan O.K.
Sittenpä tein planin Mariehammn - Kumlinge - Espoo - Vantaa.
Lennettyäni ohi Turun ja katsoin sinnepäin sivuikkunasta, niin hetken päästä tuli tuo vikailmoitus virheestä ja peli katkes helt och hållet.
Pyydettiin sammuttamaan kone.
No sitten illemmalla huomasin tämän aiheen tässä FSN:n sivustolla ja luin mitä oli kirjoitettuna. Siis päivällä Turusta ei pääse minnekkään, vaan on otettava satsia jostakin muualta.
Nyt sitten äsken tein planin Turusta Vantaalle ja laitoin yöajan päälle. Siis pimeälento.
Se onnistui 100%:isesti.
       


Title: Re: FISD EFTU ei toimi aloituskenttänä??
Post by: O-P Pietila on 10.03.13, 11:54
Ongelma poistui kun poistin EFTU-paketin alta aikaisemminkin keskustelussa mainitun ground_lib.bgl-tiedoston.
Tuossa on siis jotain erikoista mikä kaataa sceneryn.

//OP


1