FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.09.20, 07:00

Login with username, password and session length
 1   Finnish Discussion / Muut aiheet / Osta / Myy / M: Näytönohjain Asus GTX 1060 6G.  on: Today at 06:38:34 
Started by Esa Sairio | Last post by Esa Sairio
Näytönohjain Asus GTX 1060 6G. Myyn jos joku maksaa sopivan hinnan! Smiley

Laite täysin toimiva ja hyvin pidetty.

 2   Finnish Discussion / Lentosimulaattorit / Yleinen simulaattorikeskustelu / Re: Prepar3D v5  on: Today at 06:21:36 
Started by Joona Väisänen | Last post by Esa Sairio
Hyvä idea. Itsekin säilytän P3D4-simun koneellani. Vaikkapa Aerosoftin Airbussin takia ja hienojen Suomen ja Euroopan lisäosien johdosta.

Olen myös lähes valmis hankkimaan toiseksi simuksi FS2020:nen ainakin kuukauden koekäyttöön, jonka takia ostin jo uuden näytönohjaimen ja tuplasin muistin tietokoneeseeni. Ensin minun tulee selvittää ongelma, miksi P3D4 kaataa koko tietokoneeni lennettäessä, mikä alkoi tapahtua uuden näytönohjaimen ja lisämuistien asentamisen myötä.

 3   Finnish Discussion / Lentosimulaattorit / Yleinen simulaattorikeskustelu / Re: Prepar3D v5  on: Today at 06:15:53 
Started by Joona Väisänen | Last post by Tapio Ehder
Ei se mikään tyhmä idea ole! Minullakin on P3Dv4 ladattuna uuteenkin koneeseen, sillä siinä simussa on paljon mielenkiintoisia konetyyppejä, joilla haluan lentää. Kyllä uusi MSFS 2020 on huikea simu, mutta kestänee vielä pitkän aikaa ennen kuin sinne saadaan kaikenlaisia konetyyppejä. Maisemat ovat todella upeitaja se on suuri plussa, ei tarvita lisäsceneryitä, mutta mielestäni navigointimahdollisuuksia on vielä aika suppeasti.  Ehkä en ole vielä löytänyt kaikkia ominaisuuksia?

 4   Finnish Discussion / Muut aiheet / Ohjelmat ja laitteet / Re: Millainen kone sopiva MSF 2020:lle  on: Today at 06:14:37 
Started by Tapio Ehder | Last post by Esa Sairio
Mikä siinä uudessa ei toimi?
Kiitos Iiro hyvästä kysymyksestä!

Kokeilimme ihan ensimmäiseksi uutta virtalähdettä, kun uusi näytönohjain ja lisämuistit oli asennettu. Silloin ei koko tietokone käynnistynyt ollenkaan normaalista virtanapista. Kaikki johdot yms. oli kytkettynä paikoilleen ja jopa uusi virtalähde ruuvattuna uusine johtoineen koteloon, jonne se on hyvin hankala asentaa.

Päättelimem että uusi virtalähde voi olla rikki. Voi myös olla että jokin uuden powerin virtakaapeli oli sittenkin löysällä jossain liittimessä, ja tämä esti tietokoneen käynnistämisen. Kokeilemme tänään asentaa uuden powerin uudelleen (lattialle, tietokoneen ulkopuolelle, koska johdot riittävät). Jos kone käynnistyy, katsotaan kaataako P3D4 simu tietokoneen edelleen.

 5   Finnish Discussion / Lentosimulaattorit / Yleinen simulaattorikeskustelu / Re: Prepar3D v5  on: Yesterday at 18:31:42 
Started by Joona Väisänen | Last post by Sami Metsola
Tänään kävi heikko hetki ja haksahdin P3D v5:seen. Onhan se ruma verrattuna MSFS:ään, mutta meinasi kyynel päästä kun hurautti FSLabsilla ilmaan. On se vaan ihana, kun kaikki toimii!

Alkoi käymään MSFS aika pian tylsäksi, kun ei ole vielä laadukasta sisältöä kauniin ulkokuoren lisäksi.

On sitä tyhmempäänkin rahoja laitettu  Cool


 6   Finnish Discussion / Muut aiheet / Ohjelmat ja laitteet / Re: Millainen kone sopiva MSF 2020:lle  on: Yesterday at 18:27:49 
Started by Tapio Ehder | Last post by Iiro Helminen
Saatiin tietokone toimimaan uudella näytönohjaimella (rtx 2080 S). Tosin uusi virtalähde ei toiminut, mutta liittämällä pci-e kaapelit vanhaan virtalähteeseen, saatiin näytönohjaimelle 2 x 8-pinniset virtakaapelit käyttämällä uuden virtalähteen mukana tulleita pcie-kaapeleita..

Ongelmia tulee kun käynnistä P3D4-simun. Käynnistyy ihan ok, mutta kun yritän laittaa grafiikka-asetuksia lisää (esim. 4xSSAA muuttaa maksimiin 8xSSAA), niin simu katkaisee virran koko tietokoneesta ja hetken kuluttua tietokone kyllä käynnistyy uudelleen.

Kun käynnistän simun ja valitsen feti default.grafiikka-asetuksen, niin silloin simu kyllä toimii (karmean alkeellinen grafiikka tietenkin). Mutta taas kun palautan grafiikka-asetuksen minun normaalitasolle (ei täysille) saatta simu katkaista tietokoneen virran. Tai katkaisee viirran viimeistän kun laitan grafiikkaa täysille.

Onkohan niin ettei virtalähde (vanha) pysty antamaan tietokoneelle riittävästi virtaa, kun simulle asetetaan kovat grafiikkavaatimukset? Pitänee kokeilla vielä uutta virtalähdettä?

Mikä siinä uudessa ei toimi?

 7   Finnish Discussion / Lentosimulaattorit / Kuvakaappaukset / Re: Sekalaisia screenshotteja..  on: Yesterday at 17:38:06 
Started by Joona Väisänen | Last post by Juhani Pelli
Wesenin kaupunki, Walensee ja Amdenin kylä ylärinteellä Sveitsissä. Tuttu paikka ja ihan realistinen tämä MSFS 2020 default maisema. On tämä hienoa kun ei tarvita mitään lisämaisemalatauksia enään.

Juu  ei, mutta jos haluat vielä elävöittää simuasi, niin tuolta https://www.nexusmods.com/microsoftflightsimulator, eikä maks mittään

 8   Finnish Discussion / Lentosimulaattorit / Kuvakaappaukset / Re: Sekalaisia screenshotteja..  on: Yesterday at 17:02:35 
Started by Joona Väisänen | Last post by Tapio Ehder
Wesenin kaupunki, Walensee ja Amdenin kylä ylärinteellä Sveitsissä. Tuttu paikka ja ihan realistinen tämä MSFS 2020 default maisema. On tämä hienoa kun ei tarvita mitään lisämaisemalatauksia enään.[ Not allowed to view attachments ]

 9   Finnish Discussion / Muut aiheet / Ohjelmat ja laitteet / Re: Millainen kone sopiva MSF 2020:lle  on: Yesterday at 16:47:24 
Started by Tapio Ehder | Last post by Joona Väisänen
Koska haluaisin ratkaista tämän ongelman, en välittäisi kuulla sellaisia kommentteja, jotka eivät palvele ongelman ratkaisua.

Okei. Eli vähän sama kuin joku tulisi jauhamaan 4k:sta, vaikla ei siitä puhuta?  Wink

 10   Finnish Discussion / Muut aiheet / Ohjelmat ja laitteet / Re: Millainen kone sopiva MSF 2020:lle  on: Yesterday at 15:45:42 
Started by Tapio Ehder | Last post by Esa Sairio
Minua kiinnostaa ratkaista se ongelma, että P3D4 kaataa koko tietokoneen, kun on lähtenyt lentoon ja vaihtaa vaikkapa sivukuvaan tai muuttaa grafiikan asetuksia tai yleensä vaan tekee jotain tai jatkaa lentoa.

Tätä siis tapahtuu joka Airbus-lennolla, olen kokeillut erilaisia grafiikka-asetuksia, ajanut cfg:n uusiksi, poistanut shaderit jne. Muuten tietokone toimii oikein hyvin. Uutta koneessani on - kertaan vielä - uusi näytönohjain RTX 2080 Super 8G, muistit tuplattu 32:een ja Nvidian uusin ajuri (45638) asennettu näytönohjaimelle. Mainittakoon että raskas testi 3DMark meni hyvin läpi ja ilmoitti scoreksi noin 9500.

Koska haluaisin ratkaista tämän ongelman, en välittäisi kuulla sellaisia kommentteja, jotka eivät palvele ongelman ratkaisua.

Return to the board index.
1