Iran lähetti apinan avaruuteen

(1/2) > >>

kijupa:
Iran ilmoitti maanantaina toimittaneensa apinan avaruuteen ja takaisin maanpinnalle.
Teheranilaisen Al-Alam uutiskanavan mukaan apina säilyi hengissä avaruuskapselissa, joka laukaistiin 120 kilometrin korkeuteen kohti Maata kiertävää rataa.

Iran on aikaisemmin lähettänyt avaruuteen rotan, kilpikonnan ja matoja, mutta edellinen yritys lähettää elävä apina Kavoshgar-5-raketilla epäonnistui vuonna 2011. Eläinkokeiden tarkoituksena on valmistautua miehitettyyn avaruuslentoon vuonna 2020.

iltasanomat


juksii:
Ahmadinejad?

JiiHoo:
Quote

Ahmadinejad?

Se mullakin tuli ekaksi mieleen.

kijupa:
Iranin ilmoitus onnistuneesta apinalaukaisusta herättää epäilyjä nettipalstoilla. Iran ilmoitti aiemmin onnistuneensa toimittamaan apinan avaruuteen ja takaisin maanpinnalle elävänä. Apinasta ennen ja jälkeen avaruusmatkan julkaistut kuvat kuitenkin eroavat toisistaan. Iranin median ennen laukaisua välittämissä kuvissa apinalla on vaaleanharmaa turkki ja syntymämerkki oikean silmän yläpuolella. Apinan turkki on tummempi niissä kuvissa, jotka iranilainen uutistoimisto julkaisi kapselin laskeutumisen jälkeen. Myöskään syntymämerkki ei ole kuvissa oikealla paikallaan.

Iranin hallitusta lähellä olevat nettisivustot väittävät – paljastamatta lähteitään – että laukaisun alla julkistettu kuva oli otettu edellisestä laukaisusta. Iranin edellinen yritys lähettää elävä apina Kavoshgar-5-raketilla epäonnistui vuonna 2011.

aamulehti

PeteL:
Quote

Ahmadinejad?

Ehkä tuo heitto ei ollut niin väärässä:

Quote

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad sanoi maanantaina olevansa valmis ryhtymään Iranin "ensimmäiseksi ihmiseksi avaruudessa". Iranin avaruusohjelman tarkoituksena on lähettää ihminen avaruuteen vuoteen 2020 mennessä.

"Nuorisomme on päättänyt lähettää ihmisen avaruuteen seuraavien neljän viiden vuoden kuluessa, ja olen varma, että niin tapahtuu", Ahmadinejad sanoi valtiollisen ISNA-uutistoimiston mukaan.

"Olen valmis olemaan ensimmäinen iranilainen, joka uhrautuu maamme tieteilijöiden puolesta, vaikka tiedän, että ehdokkaita on monia", Ahmadinejad sanoi.

Hs.fi

Navigation

Up one level

Next page