FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.09.20, 11:42

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP  (Read 23502 times)
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« on: 13.02.17, 18:38 »

Ehtoota,

Kuten jo taannoin toisessa ketjussa tuli luvattua:

Vois kyllä melkeinpä ollakin. Täytyy tuossa alkaa ihmettelee, kun viikon päästä kotiutuu Euroopasta. Ensin tietysti tarvitsee laittaa raha haisemaan!  Cool

Olen nyt alkuun ihmetellyt paintkittiä ja tehnyt pääpiirteitä maalaukseen.

Tällä hetkellä työstän vielä -LXA:ta, mutta homma nopeutuu, kunhan ensimmäisen saa valmiiksi. Ainoa hidaste on se, että Finnairin A320-koneissa on lähes jokaisessa FINNAIR-logo kyljessä hieman eri paikassa. Toinen juttu onkin se, että huomaako sitä kukaan.

Toiminnan vaihe on siis tämä tällä hetkellä.
[ attachment removed / expired ]

Yleisöltä voisi ottaa ehdotuksia siitä, pitäisikö vähän liata tuota eli pyöristä lentävää rapaa vähän mahan ja siipien alle vaiko ei?

-Henkka

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9785
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #1 on: 13.02.17, 19:42 »

Ainoa hidaste on se, että Finnairin A320-koneissa on lähes jokaisessa FINNAIR-logo kyljessä hieman eri paikassa. Toinen juttu onkin se, että huomaako sitä kukaan.

No alkuun sanon, että en ainakaan itse ole huomannut.  Smiley
Sitten toinen, sulla lienee Finnair teksti omalla tasolla photarissa, joten sen siirtely ei varmaan ole ihan mahdoton juttu jos haluaa pilkkua nysvätä ihan kunnolla.  Smiley


Quote
Yleisöltä voisi ottaa ehdotuksia siitä, pitäisikö vähän liata tuota eli pyöristä lentävää rapaa vähän mahan ja siipien alle vaiko ei?

Mulle Finnairin bussit näyttää keskimäärin aika puhtailta. Lisäisin ihan vähän rapaa, mutta ei sen tarvitsisi likaiselta näyttää.

'Don't panic'
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #2 on: 13.02.17, 19:45 »

No alkuun sanon, että en ainakaan itse ole huomannut.  Smiley
Sitten toinen, sulla lienee Finnair teksti omalla tasolla photarissa, joten sen siirtely ei varmaan ole ihan mahdoton juttu jos haluaa pilkkua nysvätä ihan kunnolla.  Smiley


Mulle Finnairin bussit näyttää keskimäärin aika puhtailta. Lisäisin ihan vähän rapaa, mutta ei sen tarvitsisi likaiselta näyttää.

Kyllä, tarkoitin lähinnä tälläista, jota tässä kuvassa on: http://www.airplane-pictures.net/photo/843694/oh-lxl-finnair-airbus-a320/

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9785
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #3 on: 13.02.17, 19:51 »


'Don't panic'
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #4 on: 13.02.17, 20:01 »

Kyllä!!  thmbup

Vielä, kun osaisi tehdä tuollaisen...  Grin

Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4738
Date Registered: 13.04.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #5 on: 15.02.17, 14:06 »

Ainoa hidaste on se, että Finnairin A320-koneissa on lähes jokaisessa FINNAIR-logo kyljessä hieman eri paikassa. Toinen juttu onkin se, että huomaako sitä kukaan.

Piti ihan tarkastaa että näinkö on. Mutta kyllähän nuo vähän eri kohdassa olevan  thmbup
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #6 on: 15.02.17, 14:34 »

Vielä, kun osaisi tehdä tuollaisen...  Grin
Upeeta, mahtavaa! Eipä tota kuraa sinne tarvitse välttämättä piirrellä, aika puhtainahan nuo yleensä ovat kuitenkin...
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #7 on: 15.02.17, 16:23 »

Mikähän mahtaa olla syynä, että textuurit blurraantuu tuolla tavalla simussa? Tiedostot ovat 2048x2048 kokoisia ja näyttää teräviltä, kun katsoo esim. DXTBMP:ssä, mutta kun ne tunkee simuun, niin silloin blurraantuu..  :-

Kuten kuvasta näkyy, peräsimessä oleva iso-F on terävä. Otin sen kokeilun vuoksi FSLabsin tekemästä Finnair-liverystä.
[ attachment removed / expired ]

Tässä näkyy selkeämmin, kun vertaa tuohon oven teksteihin.
[ attachment removed / expired ]

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9785
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #8 on: 15.02.17, 16:33 »

Lisääkö DXTBmp mip mapit automaattisesti?

By the way, tuo sininen väri näyttää vähän liian "puhtaan siniseltä". Vähän tummempi tai magentaa sekaan tai molempia. Smiley

« Last Edit: 15.02.17, 16:38 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #9 on: 15.02.17, 16:40 »

Lisääkö DXTBmp mip mapit automaattisesti?

By the way, tuo sininen väri näyttää vähän liian "puhtaan siniseltä". Vähän tummempi tai magentaa sekaan tai molempia. Smiley

Tallennan nuo .psd:t .DDS:ksi Nvidian photari plug-inilla ja se lisää Mip Mapit automaagisesti.

Täytyy tuota sinistä vielä vähän tummentaa joo.

Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #10 on: 15.02.17, 17:21 »

Tallennan nuo .psd:t .DDS:ksi Nvidian photari plug-inilla ja se lisää Mip Mapit automaagisesti.
Laitoitko DXT3:lla kuten manuaalissa ohjeistettiin?
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #11 on: 15.02.17, 17:27 »

Laitoitko DXT3:lla kuten manuaalissa ohjeistettiin?

Kokeilin sekä DXT3 että DXT5.

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9785
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #12 on: 15.02.17, 19:26 »

Tallennan nuo .psd:t .DDS:ksi Nvidian photari plug-inilla ja se lisää Mip Mapit automaagisesti.

Täytyy tuota sinistä vielä vähän tummentaa joo.

Niin... monet lisurikoneet (tai maalaajat) jättävät mip mapit pois. Se ei kyllä ole suositeltavaa, mutta aika hyvin kai nuo koneet nykymasiinoilla pyörivät kuitenkin.

'Don't panic'
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #13 on: 15.02.17, 19:38 »

Kokeilin sekä DXT3 että DXT5.
Kokeilinpa vitsaillakseni maalata Thomas Cookin, eikä mulla ihan tuollaista suttua tullut, tosin ei läheskään yhtä tarkkaa kuin alkuperäinenkään. Millälie kikalla saavat nuo texturet niin jäätävän teräviksi. Huh

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

Millä asetuksilla tallensit sen DDS.n?
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #14 on: 15.02.17, 20:02 »

Millä asetuksilla tallensit sen DDS.n?

Käytin ihan niitä sen Nvidian plugarin default asetuksia. Mitä ohjelmaa itse käytät noiden DDS:ien tekoon?

Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #15 on: 15.02.17, 21:49 »

Käytin ihan niitä sen Nvidian plugarin default asetuksia. Mitä ohjelmaa itse käytät noiden DDS:ien tekoon?
Photaria myös ja samaa Nvidian plugaria. Laitoin näillä asetuksilla:

[ attachment removed / expired ]


Mites muuten saa tuon rekkarin tohon nokkatelineen luukkuun? Tuota alpha channelia en ymmärrä...

EDIT; Eipä mitään, onnistuikin jo. Cool
« Last Edit: 16.02.17, 09:50 by Petri Koivisto »
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #16 on: 15.02.17, 22:24 »

Ainiin muuten, minkä kokoisia kuvia käytit tuossa teossa? Tuo paintkittihän on ihan älyttömän iso (12000px), ja jos sulla on joku 200x200 kuva minkä tööttäät päälle niin ei varmasti tule kuin suttua... Eli siis vinkkinä jos et vielä tiennyt (mitä epäilen), yritä etsiä mahdollisimman isot ja hyvälaatuiset logot yms...
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9785
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #17 on: 16.02.17, 05:57 »

Oliko nuo käytössä?  Smiley
https://gallery.finnair.com/section/logos/

Kannattaa muistaa muuttaa väriavaruus sRGB formaattiin, jos noissa on CMYK tai joku muu enempi printtiä varten.


'Don't panic'
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #18 on: 16.02.17, 11:49 »

Oliko nuo käytössä?  Smiley
https://gallery.finnair.com/section/logos/

Kannattaa muistaa muuttaa väriavaruus sRGB formaattiin, jos noissa on CMYK tai joku muu enempi printtiä varten.



Jep oli. Täytyy tänään troubleshootata illemmalla.

Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: FSLabs Finnair A320-laivasto, WIP
« Reply #19 on: 16.02.17, 16:21 »

Jep oli. Täytyy tänään troubleshootata illemmalla.

Nyt kyllä loppuu ymmärrys. Teen kaiken kuten pitääkin (ehkä?), mutta silti blurraa kyllä niin pahasti.

Vaikka kuinka suuria kuvia yrittää käyttää niin silti blurraa. Blurraa myös kaikki paintkitin omat grafiikat, kuten esim. ovien karmit yms... Ja juuri nimenomaan tuon master_fuselagen, jota olen tähän mennessä ainoastaan käyttänyt testeissä.

Nuo rekisteritkin on mulla alkuperäisessä koossa 1700px leveitä, niitä joutuu about puolella skaalaamaan pienemmäksi, että saa oikean kokoiseksi.

Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1