FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
12.12.18, 05:53

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 47 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 116110 times)
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #420 on: 23.07.18, 10:31 »

Aikoinaan pelkäsin Win10 siirtymistä kuin ruttoa,mutta kun joudun tietokoneen osien yhteensopivuuden takia siirtymään niin en kyllä ottaisi 7 takas vaikka saisi 300€ ja uudet munat.

Sama juttu Win7 ei tukenut prosessoria ollenkaan, sain sen pysymään pystyssä siten, että iskin sen suoraan vanhasta koneesta uuteen. Kumma kyllä ei valitellut mitään Shocked Ja olihan tuo aikakin jo siirtyä Preparinkin takia.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #421 on: 12.08.18, 16:43 »

Aloittelijana (p3dv4) kysyisin säädöistäni. Onko jotain liikaa, tai jotain tarpeetonta? Tänään vähensin SSAA 8 > 4.

Koneen tietoja:

Intel I7 8700 coffee lake hexacore (HT on päällä) automaattisesti kellottaa 4600Mhz tarvittaessa / nestejäähdytys.
RAM 16Gb / 2666Mhz DDR4 / dual ch
Samsung Evo 960 SSD / 500Gb (vain simu + kilkkeet asennettuina sinne)
Geforce GTX 1080 / 8Gb
MSI Z370-A PRO emolevy
Win10 HOME N -version
Jne...







Lentokone: Aerosoft A319
ORBX: BASE + VECTOR + LC EU + HD TREES
REX: Texture direct 4 (vain maa textuurit) + SkyForce pienimmillä mahdollisilla DXT -textuureilla (Clouds broken).
PTA: Rexin SkyForcen pre-säädöillä
FSUIPC 5.uusin

Muuta ei juuri nyt tule mieleeni, paitsi nVidian Inspectorilla 2xSparse Grid Supersampling

« Last Edit: 12.08.18, 17:05 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 228
Date Registered: 03.10.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #422 on: 12.08.18, 20:40 »

Mika pikasesti katoin noita sun asetuksia ja en nyt vallan suurempia kummallisuuksia huomannu.

Minkä resotason meshi sulla on. Tuo 1m asetus sulla voipi olla vähän liikaa. Mulla on South Finlandin 2m meshi ja säätö on simussa 2m.
Voin katella huomenna tarkemmin noi omat asetukset ja kommentoida tarkemmin.

Tuota AS A319:iä en ole vielä kerinnä hankkimaan, joten sen suhteen en sano mittään.

Mulla on itellä PC:
- Intel I7 7700 ja kelloina 4500Mhz koko ajan ja vielä toistaiseksi ilmalla jäähtyy
- GPU Geforce GTX 1080 Ti kellotettuna ja vedellä jäähtyypi

Olen itse katellut MSI Afterburnerilla ja System Explorerilla mitenkä simu kuormittaapi CPUa ja GPUta. Kato noilla tai jollain vastaavilla mitenkä paljon tuo sinun yhdistelmäsi PC:tä kuormittaa ja säätele simusta sen mukaan, että saat sulavan.
Hyvin on ORBX:n FTX Global Base & openLC Europe alla ja nämä kaikki viimesimmät Suomiskenet siihen päälle laitettuna jaksanu PC simua pyörittää.

Tämä P3Dv4ei läheskään kuormita pc:tä kuten XP11, joka onkin varsinainen resurssisyöppö. XP ottaa hardiksesta kyllä kaiken irti. XP:llä näyttiksen muistinvaraus tai kulutus on ollu parhaimmillaan >10Gigaa ja systeemin RAM:ia >19,5Gigaa.

Tossa nyt yks shotti XP11:sta koneena DA62 ja horisontti jäi tietty kääntämäti vaateriin.



« Last Edit: 12.08.18, 21:16 by Kari Reinisalo »
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #423 on: 13.08.18, 07:44 »

Ei ole vielä asennettuina Tatun ja sinun Suomimaisemia, ainoastaan Freemesh joten turhaahan tuo on 1m. Tietysti uusimmissa lentokentissä on varmaankin 2m meshejä. Kiitos kommentista, tiputan tuota arvoa.

Lisää vinkkejä kaipailen Roll Eyes

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #424 on: 18.08.18, 17:14 »

Kysymys "rajasta" joka kulkee lentokoneen mukana. Mikä voi aiheuttaa tämän? Olen kokeillut nyt kaikkia mahdollisia konfiguraatioita, mutta tämä kulkee edelleen mukana. Konfiguraatioilla tarkoitan sitä, että poistin kaiken muun käytöstä (simun ulkopuoliset 3party -ohjelmat). Minulla on PTA, REX4, REX SF ulkopuolisina, ja nämä disabloin ja palautin shaderit PTA:lla. Otin myös kaikki varjot pois P3Dv4, ei vaikutusta?



   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1031
Date Registered: 03.07.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #425 on: 18.08.18, 17:58 »

Kysymys "rajasta" joka kulkee lentokoneen mukana. Mikä voi aiheuttaa tämän? Olen kokeillut nyt kaikkia mahdollisia konfiguraatioita, mutta tämä kulkee edelleen mukana. Konfiguraatioilla tarkoitan sitä, että poistin kaiken muun käytöstä (simun ulkopuoliset 3party -ohjelmat). Minulla on PTA, REX4, REX SF ulkopuolisina, ja nämä disabloin ja palautin shaderit PTA:lla. Otin myös kaikki varjot pois P3Dv4, ei vaikutusta?

Näyttäisi olevan cloud shadowin raja. Poista cast asetus cloud shadoweista tai lisää shadow draw distancea.

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #426 on: 18.08.18, 18:01 »

Näyttäisi olevan cloud shadowin raja. Poista cast asetus cloud shadoweista tai lisää shadow draw distancea.

Huippua että sain tietoa thmbup Kiitos kokeilen heti.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #427 on: 18.08.18, 18:11 »

Ei auta. Ei auta vaikka poistaisin kaikki varjot käytöstä Tongue

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1031
Date Registered: 03.07.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #428 on: 18.08.18, 18:21 »

Voitko laittaa kuvaa Options Lighting osiosta?

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #429 on: 18.08.18, 18:24 »

Jaahas Embarrassed

Olikin Aerosoftin upea A319 PRO, koska defukoneella ei ongelmaa. Kyllähän tämä jo alkaa tympimään, kun jatkuvasti Aesin foorumeilla saa valittaa, ja TOD.NÄK on aina itse syyllinen Grin

Kiitos kun autoit, todella thmbup

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #430 on: 18.08.18, 18:32 »

Tehdään niin, että palaan asiaan. On hyvin paljon kysyttävää tämän lisäksi. Tuo taisi olla kuitenkin täysin Aerosoftin käsialaa, kuten myös moni muukin tällä hetkellä oleva ongelma Wink

E: Kiitos että jaksat auttaa...

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6308
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #431 on: 18.08.18, 19:21 »

Tehdään niin, että palaan asiaan. On hyvin paljon kysyttävää tämän lisäksi. Tuo taisi olla kuitenkin täysin Aerosoftin käsialaa, kuten myös moni muukin tällä hetkellä oleva ongelma Wink

E: Kiitos että jaksat auttaa...

Kenelle sä puhut?
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #432 on: 18.08.18, 19:34 »

Kenelle sä puhut?

Viiraako päässä? Joukalle ilmoitin että vikaa on Aerosoftin päässä, ei mun päässä! On kyllä nykyään vaikeaa saada apua tältä foorumilta thmbdn Joka ***tun Jamppa väittää tietävänsä kaiken (sen kuvan täältä nykyään saa) muttei tiedä oikeasti yhtään mitään.

Toivottavasti Joukan kaltaiset ystävälliset simuilijat auttavat jatkossakin, on todella katoava luonnonvara ainakin tällä foorumilla!

Paskaa jauhetaan Aerosoftin tyyliin täällä: http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/138762-shadow-around-plane/

Mutta eihän ne tee muutakun syyttää loppukäyttäjää ongelmistaan....
« Last Edit: 18.08.18, 19:57 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6308
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #433 on: 18.08.18, 20:01 »

Viiraako päässä? Joukalle ilmoitin että vikaa on Aerosoftin päässä, ei mun päässä! On kyllä nykyään vaikeaa saada apua tältä foorumilta thmbdn Joka ***tun Jamppa väittää tietävänsä kaiken (sen kuvan täältä nykyään saa) muttei tiedä oikeasti yhtään mitään.

Toivottavasti Joukan kaltaiset ystävälliset simuilijat auttavat jatkossakin, on todella katoava luonnonvara ainakin tällä foorumilla!

Paskaa jauhetaan Aerosoftin tyyliin täällä: http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/138762-shadow-around-plane/

Mutta eihän ne tee muutakun syyttää loppukäyttäjää ongelmistaan....

Vaikutti siltä kuin välistä olisi poistettu pari viestiä. Älä toki koko palkoa kerralla vedä nenään. Kyllä täällä mun mielestä hyvinkin aktiivisesti saa apua lähes joka asiaan simun kanssa.

PS. Eikö toi Aerosoft ole tunnettu siitä, että softat on täynnä bugeja, on raskaita ja laatu on vähän mitä sattuu ja kaikista ongelmista syytetään käyttäjää? En vuosikausiin ole ostanut ainuttakaan Aerosoftin tekelettä juuri tuon takia. Luulisi, että tuon kokoisessa firmassa arvostettaisiin asiakkaita tai panostettaisiin laatuun mutta paskanmarjat.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #434 on: 18.08.18, 20:22 »

muttei tiedä oikeasti yhtään mitään.

Tällä tarkoitan esim. sitä, että taannoin ihailin erästä videota, jonka linkkasin myös tänne. Siinä kone laskeutuu Teneriffalle (TFS south) jota pidin aivan uskomattoman upeana videona. Täällä oli kommentteja tyyliin, täysin peruskauraa Preparissa. Mutta? Ostin sitten saman kentän, ja panin nupit kaakkoon... Ei sinne päinkään, vaan vilkkuvat maaobjektit ottivat vastaan lentoni ja videossa nähdyt objektit jotka olivat uskomattoman upeita, olivatkin vain vilkkuvia paskeleita, joita en ikinä nähnyt FSX:ssä.

Uskomatonta? Ei, vaan täyttä totta!

En voi uskoa että kukaan tällä foorumilla pääsisi edes lähellekään tuota videota (joo videot tehdään ruutu ruudulta) vaan kertakaikkiaan liioittelevat omia näkemyksiään. Oikean rehellisesti olen kysynyt / sanonut täällä, ettei tuo ole mahdollista ilman 4K -resoluutiota. Itselläni on vain 1920X1080.

Kysyttävää riittää ja tarvitsen paljon apua! Toivottavasti sitä myös jatkossa saan?

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #435 on: 18.08.18, 20:24 »

Vaikutti siltä kuin välistä olisi poistettu pari viestiä. Älä toki koko palkoa kerralla vedä nenään. Kyllä täällä mun mielestä hyvinkin aktiivisesti saa apua lähes joka asiaan simun kanssa.

PS. Eikö toi Aerosoft ole tunnettu siitä, että softat on täynnä bugeja, on raskaita ja laatu on vähän mitä sattuu ja kaikista ongelmista syytetään käyttäjää? En vuosikausiin ole ostanut ainuttakaan Aerosoftin tekelettä juuri tuon takia. Luulisi, että tuon kokoisessa firmassa arvostettaisiin asiakkaita tai panostettaisiin laatuun mutta paskanmarjat.

Ei kyllä ostajan vinkkelistä ole paljon sanottavaa Grin

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6308
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #436 on: 18.08.18, 20:27 »

En voi uskoa että kukaan tällä foorumilla pääsisi edes lähellekään tuota videota (joo videot tehdään ruutu ruudulta) vaan kertakaikkiaan liioittelevat omia näkemyksiään. Oikean rehellisesti olen kysynyt / sanonut täällä, ettei tuo ole mahdollista ilman 4K -resoluutiota.

Kyllä minä olen nähnyt paljon sellaisia 4K-kuvia simusta, että ylistyssanat loppuu kesken niitä lueteltaessa. 4K-tarkkuus tuo itsessään täysin uuden ulottuvuuden simun graafiseen ulkonäköön, vaikka ei olisi mitään kummoisia lisureita käytössä.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #437 on: 18.08.18, 20:36 »

Kyllä minä olen nähnyt paljon sellaisia 4K-kuvia simusta, että ylistyssanat loppuu kesken niitä lueteltaessa. 4K-tarkkuus tuo itsessään täysin uuden ulottuvuuden simun graafiseen ulkonäköön, vaikka ei olisi mitään kummoisia lisureita käytössä.

Erittäin uskottavaa, koska itse en näe mitään upeaa tässä omassa Preparissani.

E: Pitäisi kai lainata, ja kokeilla paremmalla näytöllä.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1031
Date Registered: 03.07.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #438 on: 18.08.18, 20:38 »

Tällä tarkoitan esim. sitä, että taannoin ihailin erästä videota, jonka linkkasin myös tänne. Siinä kone laskeutuu Teneriffalle (TFS south) jota pidin aivan uskomattoman upeana videona. Täällä oli kommentteja tyyliin, täysin peruskauraa Preparissa. Mutta? Ostin sitten saman kentän, ja panin nupit kaakkoon... Ei sinne päinkään, vaan vilkkuvat maaobjektit ottivat vastaan lentoni ja videossa nähdyt objektit jotka olivat uskomattoman upeita, olivatkin vain vilkkuvia paskeleita, joita en ikinä nähnyt FSX:ssä.

Vähintään MSAA 8x asetus kannattaa pitää päällä antialisingissa. SSAA on vielä parempi, mutta kyykkää GPU:n aika nopeasti DL:n ja pilvien kanssa. Vaikka P3D paljon parannuksia tuokin FSX:n verrattuna ei sekään kuitenkaan aivan ihmeisiin aivan kaikessa pysty. Kuitenkin jatkoa ajatellen siirtyminen P3D aikaan ei ole kuin positiivista kehitystä, sillä jossain vaiheessa se siirtyminen täytyy kuitenkin tehdä, sillä FSX ei tuosta enään mihinkään liiku ja yhä suurempi määrä lisäosien kehittäjistä hylkäävät 32 bittisille alustoille kehityksen.

Suosittelen myös tutustumaan PTA:han tai TomatoShadeen, jos et ole vielä kerinnyt. Vaikuttavat simun shadereihin ja saa simun näyttämään aivan toisenlaiselta hyvällä tavalla oikealla presetillä. Itse käytän PTA:ta, enkä ole pahemmin tutustunut TomatoShadeen itse, joten omakohtaista kokemusta jälkimmäisestä on vaikea antaa. Kuitenkin mitä kuvista nähnyt ei Tomatokaan huono vaihtoehto ole. Olen tosin kuullut, että saattaa hieman laskea frameja, mutta joku joka käyttää tuotetta voi kertoa enemmän. Presettejä kyseisille ohjelmille on netti pullollaan ja REX SkyForce tukee suoraan PTA:ta erilaisilla preseteillä. PTA kustantaa jokusen euron, TomatoShade taasen on ilmainen.

Itsellä käytössä REX Skyforecesta "Now this is cool" preset PTA:lle. Suosittelen tutustumaan itsenäisesti molempiin tuotteisiin ja mitä ne simuun tuovat ja sen jälkeen päätöstä onko tarvetta vai ei. Itse en ainakaan näe itseäni lentämässä ilman jonkinlaista shaderinmuokkausohjelmaa.

https://www.simtweaks.com/

E: Postin linkin Tomatoshadeen, sillä en ole täsin varma onko versio oikea. Ohjelmaa jaetaan jollain Discord serverillä kehittäjän johdosta, mutta en itse muista serverin nimeä. Jos jollain on linkki uusimpaan versioon, niin voi linkata alle.
« Last Edit: 18.08.18, 20:47 by Jouka Ahponen »

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #439 on: 18.08.18, 20:45 »

Itsellä käytössä REX Skyforecesta "Now this is cool" preset PTA:lle
https://www.simtweaks.com/
https://live-cockpits.weebly.com/tomatoshade.html

PTA on kyllä, mutten ole "vielä" perehtynyt täysillä sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Olen lueskellut tässä monen monta manuaalia kannesta kanteen, ja lisää edelleen tiedossa.

Jaa ihmeessä minulle "Now this is cool" ja kokeilen!

E: Olikohan se siellä Skyforcen tarjoamissa "preseteissä"?

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 47 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1