FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.07.19, 16:54

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 60 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 170994 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1060 on: 12.01.19, 09:49 »

Tästä lähtien alle kuusikymppisten pitää puhutella minua täällä "herraksi", kuten Joona esimerkillään hienosti näyttää. Grin

Asiaan. Nykyinen näyttö on Sony HTDV suuruudeltaan 40 tuuma, 1920 x 1080, 60 Hz. Minusta näyttö hyvän kokoinen simulaattoriin, kun istun metrin päässä. En ikimaailmassa tyytyisi enää tätä pienenpiin näyttöihin. Kokemusta kyllä on. Ison näytön vaikutelma lennettäessä on paljon parempi kuin puolet pienemmän. Haittana tietenkin on, että 2 miljoonaa pixeliä ei oikein tahdo riittää 40-tuumaisessa, saatika suuremmassa.

Voisin kuvitella että joku 55 tuumainen näyttö olisi hyvä simussa 8 miljoonalla pixelillään. Jos ostan simua varten 4k-tv:n, koko lienee 40-43 tuumaa. Näyttöni on tv siksi että katson siitä myös tv:tä joskus. Varsinainen tv on meillä 55-tuumainen.

Mitä eroa on sillä, onko monitori laadukas hdtv vai hyvä tietokonenäyttö? Eikös pixelimäärä ole se ratkaiseva tekijä? Tuo taajusasia lienee sijalla kaksi? Ja mitä hyötyä on 144 Hz virkistystaajuudesta jos P3D4:sta ajetaan 30 framerajoittimella parhaan lentosulavuuden saamiseksi?

Konetehoista sen verran, etten ymmärrä miksi laitteistoani sanotaan nuhapumpuksi?
Prosessori on Intelin i7 6700, kellotettuna taajuus 4,2 GHz. Näytönohjain GeForce GTX1060 6G. Muistia koneessa on 16 G. Yleisesti täällä näyttää olevan myös Intelin prosessoreita, joiden taajuus noin 4,5 GHz ns. huippukoneissa. Eihän tuolla ole eroa minun prossataajuuteen kuin vaivaiset 7%. Tuo ei paljoa merkitse P3D4:n maiseman laatuun lennettäessä. Edelleen useilla on näyttiksenä GTX 1080, joka sekään ranking-listojen mukaan ei ole hirveän paljoa tehokkaampi kuin minun 1060. Tosin muistia saisi olla 11G.

Jollette muuten usko siihen että suurempi näyttö parantaa simulentokokemusta, vierailkaa Takeoff Simulationsin Airbus-simussa!

Kommentteja varmaan satelee... Cool





i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4660
Date Registered: 13.04.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #1061 on: 12.01.19, 09:58 »

Jollette muuten usko siihen että suurempi näyttö parantaa simulentokokemusta, vierailkaa Takeoff Simulationsin Airbus-simussa!

Niin no onhan se näyttö vs videotykki hieman eri asia ja eikä niitä voi vertailla keskenään. Toinen on rakennettu kaarevaksi ja toinen on vain levynä edessä  Roll Eyes
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1062 on: 12.01.19, 10:06 »

Ei kaarevuus yksin tee vaikutusta. Esim. laskeuduttaessa katsotaan kyllä aika tiukasti eteenpäin Takeoffinkin simussa saatika todellisilla lennolla. Koko ratkaisee.

Totta kai 180 asteen näkymä sinänsä on jotain muuta kuin kotisimun 16:9 vaikka kotona olisi 55 tuumainen "levy".... kumpa olisikin 4k:na. Cheesy


i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6444
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1063 on: 12.01.19, 11:37 »

Ja 4K nyt ei ainakaan yhtään auta tilannetta tuollaisella nuhapumpulla... Roll Eyes En muutenkaan ymmärrä, miksi joku simuttaa jollain 40" telkkarilla, ellei sitten istu sohvalla jossain 5 metrin päässä ruudusta. Korostuu vaan entisestään tuollaiset näytön/maiseman "epäkohdat". Toki meitä on moneen junaan. Mulla on tällä hetkellä 27" näyttö ja tuntuu olevan normikäytössä jo aika siellä rajoilla näin läheltä katsottuna. Ehkä joku 32" vielä menisi mutta ihan max

Höpöhöpö. Nyt puhut Petri puuta heinää. Mulla on 1080p 42" visuaalinäyttönä ja istun n. metrin päässä. Mielestäni sekin on vielä liian pieni. En voisi kuvitellakaan, että pienemmällä postimerkillä simuilisin ja vielä pitäisin koko mittaripaneelin siinä näkyvissä. Kyllä simu on ihan toisenlainen kunnon näytöllä. Joku 27" on niin pieni ettei semmosella tee yhtään mitään. 19" näytölle saa juuri ja juuri laitettua PFD:n ja ND:n. Ihan utopistinen ajatus, että pitäisi simuilla niin pienellä näytöllä  laugh
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1064 on: 12.01.19, 11:44 »

Joona puhuu asiaa näyttöjen koosta!

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1065 on: 12.01.19, 12:00 »

Höpöhöpö. Nyt puhut Petri puuta heinää. Mulla on 1080p 42" visuaalinäyttönä ja istun n. metrin päässä. Mielestäni sekin on vielä liian pieni. En voisi kuvitellakaan, että pienemmällä postimerkillä simuilisin ja vielä pitäisin koko mittaripaneelin siinä näkyvissä. Kyllä simu on ihan toisenlainen kunnon näytöllä. Joku 27" on niin pieni ettei semmosella tee yhtään mitään. 19" näytölle saa juuri ja juuri laitettua PFD:n ja ND:n. Ihan utopistinen ajatus, että pitäisi simuilla niin pienellä näytöllä  laugh
Niin no, voihan se olla. Oli kyllä iso muutos kun vaihdoin aikanaan 24" tähän 27", että sen puolesta kyllä samoilla linjoilla. Tuntuu vaan, että tuollaiset tästä isommat menee jo overkill -puolelle. Grin

Ei sulla mitään sanottavaa ois tohon virkistystaajuuteen? Grin Toimiiko sun mielestä 60Hz riittävästi?

Tässä videossa näkyy hyvin esimerkkinä noi erot, jos joku ei ymmärrä.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4319
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1066 on: 12.01.19, 12:41 »

Höpöhöpö. Nyt puhut Petri puuta heinää. Mulla on 1080p 42" visuaalinäyttönä ja istun n. metrin päässä. Mielestäni sekin on vielä liian pieni. En voisi kuvitellakaan, että pienemmällä postimerkillä simuilisin ja vielä pitäisin koko mittaripaneelin siinä näkyvissä. Kyllä simu on ihan toisenlainen kunnon näytöllä. Joku 27" on niin pieni ettei semmosella tee yhtään mitään. 19" näytölle saa juuri ja juuri laitettua PFD:n ja ND:n. Ihan utopistinen ajatus, että pitäisi simuilla niin pienellä näytöllä  laugh

Tästä olen samaa mieltä. Kokeilin vuosi sitten lentää lennon 50 tuumaisella TV:llä, ja resoluutiona 1920x1080 ja etäisyys noin 40cm luokkaa. Tietysti tässä hieman pixelit erottuu, mutta fiilis olikin sitten aivan törkeän upea. Lensin Aesin bussilla full screen -tilassa, ja tuntuma tähän oli huikea. Napit ohjaamossa olivat lähelle luonnollista kokoa, ja päätään sai todellakin kääntää katsellessaan eri mittariston osia. Virkistystaajuus voi tietysti olla ongelmana, mutta nykyisellä näytölläni 32 -tuumaa 60Hz / 1/2 refresh / rajoittamaton fps kaikki on sulavaa. Harmittaa kun tuo TV on seinätelineessä, ja ison homman saisi tehdä kokeillakseen uudelleen (piuhat niputettu ja TV:n jalka kellarissa ym.). Kyllä se vaan melkoisen immersion tarjoaa...

Sanoisin että 4k ja 60 tuumaa olisi jo orkkujen paikka Grin

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4319
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1067 on: 12.01.19, 12:43 »

Tässä videossa näkyy hyvin esimerkkinä noi erot, jos joku ei ymmärrä.

Aika tyhjentävä kyllä on thmbup

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Sami Metsola
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 17.04.17

Re: Prepar3D V4
« Reply #1068 on: 12.01.19, 12:48 »

Mulla on 65" Samsungin kaareva 4K TV ja katseluetäisyyttä noin metri. Pikselikoko ei ainakaan omaa silmää häiritse yhtään ja AA:n voi pitää suhteellisen matalana, joten oma GTX 1070 jaksaa pyörittää simuja (P3D ja XP 11) ihan siedettävästi. Suosittelen lämpimästi tämän kokoluokan töllöä. Mulla oli aiemmin 32" 1440p näyttö ja en kyllä ikinä vaihtaisi takaisin.

i7 7700K@4.8, GTX 1070, 16 GB
P3D v4.4, XP 11
FSLabs A320-X, TFDi 717, Aerosoft Twin Otter
Flight Factor A320 Ultimate, IXEG 737, Rotate MD-80
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4319
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1069 on: 12.01.19, 13:06 »

Mulla on 65" Samsungin kaareva 4K TV ja katseluetäisyyttä noin metri. Pikselikoko ei ainakaan omaa silmää häiritse yhtään ja AA:n voi pitää suhteellisen matalana, joten oma GTX 1070 jaksaa pyörittää simuja (P3D ja XP 11) ihan siedettävästi. Suosittelen lämpimästi tämän kokoluokan töllöä. Mulla oli aiemmin 32" 1440p näyttö ja en kyllä ikinä vaihtaisi takaisin.

AA:n voi pitää suhteellisen matalana

Kiitos thmbup Tulihan se paljon kaivattu vastaus viimeinkin, asiaa! (jos rahat riittää Embarrassed).

Mitä AA:ta käytät?
« Last Edit: 12.01.19, 13:10 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Sami Metsola
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 17.04.17

Re: Prepar3D V4
« Reply #1070 on: 12.01.19, 13:12 »

Kiitos thmbup Tulihan se paljon kaivattu vastaus viimeinkin, Asiaa! (jos rahat riittää).

Itsekin ostin käytettynä. 55" - 65" 4K televisiota on aika paljon myynnissä todella vähän käytettyinä.

P3D:ssa FXAA off ja 2x tai 4x MSAA riippuen missä lennän ja onko päivä vai yölento. Yöllä laitan aina 4x MSAA, niin välkkyminen vähenee selvästi. XP:ssä FXAA tai FXAA + 2x SSAA.
« Last Edit: 12.01.19, 13:20 by Sami Metsola »

i7 7700K@4.8, GTX 1070, 16 GB
P3D v4.4, XP 11
FSLabs A320-X, TFDi 717, Aerosoft Twin Otter
Flight Factor A320 Ultimate, IXEG 737, Rotate MD-80
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6444
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1071 on: 12.01.19, 13:41 »

Petri, 27" näytöllä simuillessa ja puoli ohjaamoa näkyvissä sun mittarinäytöt on puolikkaan kämmenen kokoisia. Boeingin näytöt on n. 7" kanttiinsa. Voit siitä kuvitella miltä simuilu tuntuu isolla näytöllä postimerkkiin verrattaessa. Mullakin on 777:ssa zoom .8 ja näytöllä ei ole koko ohjaamoa. Kuten kuvassa alla. Voin taata ettei Hz yms paina enää yhtään. Eikä näillä matkustajakoneilla lentäessä mun mielestå edes tartte mitöön yli 60Hz taajuutta. Mulla on pakotettu nähttö 30Hz ja Vsync päällä.


« Last Edit: 12.01.19, 13:45 by Joona Väisänen »
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4319
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1072 on: 12.01.19, 13:58 »

Itsekin ostin käytettynä. 55" - 65" 4K televisiota on aika paljon myynnissä todella vähän käytettyinä.

P3D:ssa FXAA off ja 2x tai 4x MSAA riippuen missä lennän ja onko päivä vai yölento. Yöllä laitan aina 4x MSAA, niin välkkyminen vähenee selvästi. XP:ssä FXAA tai FXAA + 2x SSAA.

Kuullostaa erittäin hyvältä thmbup

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1073 on: 12.01.19, 14:28 »

Voit siitä kuvitella miltä simuilu tuntuu isolla näytöllä postimerkkiin verrattaessa.Kuten kuvassa alla. Voin taata ettei Hz yms paina enää yhtään. Eikä näillä matkustajakoneilla lentäessä mun mielestå edes tartte mitöön yli 60Hz taajuutta. Mulla on pakotettu nähttö 30Hz ja Vsync päällä.
Kivaltahan toi näyttää joo. Piti ihan kokeilla itsekin pikaisesti, kytkemällä 55" 4K telkkariin kiinni. Sillähän se selvisi. Grin Kyllä minusta tuon 160Hz vs 60Hz eron huomasi tuossakin, en tosin muuttanut muita asetuksia kuin resoluutiota, joten voisi tuonkin varmaan sulavammaksi vielä saada.

En tiedä huomaako tuota eroa näin kuvista (ainakaan tässä postimerkkikoossa) 4K vs 1080p. Kuvat suoraan simusta muokkaamattomana, ainoastaan pienennetty forumin kokoon. Onhan tuo ehkä vähän skarpimpi. Cool





Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6444
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1074 on: 12.01.19, 14:49 »

Kyllä eron varmasti huomaa mutta näissä riittää aika pitkälle, että ohjainliikkeiseen tulee oikeanlainen vaste. Kun taas FPS peleissä tai esim hävittäjäsimuissa virkistystaajuuden täytyy oikeasti olla aika hyvä. Liikennekoneille lennellessä tilanne on kuitenkin aika rauhallista eikä se ole niin tärkeä asia. Toki varmasti näyttää ja tuntuu paremmalta mutta mulle kyllä se tuntuma ja visuaali on huomattavasti tärkeämpi. Mieti miten pieniä mittareita joudut tihrustamaan siitä 27" näytöltä verrattuna vaikka, jos sulla on 55" näytöllä sama kuvakulma. Mulla on alemmalla näytöllä kaikki mittarit 7" x 7" ja onhan niitä nyt ihan eri asia lukea kuin puolikkaan kämmenen kokoisia. Niillekin mittareille kuitenkin on pakattu aika paljon tietoa.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6444
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1075 on: 12.01.19, 14:58 »



Tässä on juuri se mitä tarkoitan. Sulla on pieni näyttö, josta puolet vie epärealistisesti koko ohjaamo. Koko kojelauta on näkyvissä, myös EICAS joka on pitkälti sivummalla. Muutenkin mittarit on sun polvien yläpuolella. Oikeastihan näkymä vastaa aitoa, kun glareshieldin ylälaita on noin kuvan alalaidassa. Toki se vaatii silloin, että mittarit pitäisi olla sijoiteltuna näytön alapuolelle, mikä taas ei aina toki ole mahdollista. Siirryin itse omaan ratkaisuuni, kun havahduin ettei oikeasti edes 40" tv ole riittävä tuohon ratkaisuun. Joko sulla on näkymä ulos pieni (yo kuvassa visuaali on 2/5 kuvasta, jotta mittarit mahtuu) tai sitten vaihtoehtoisesti zoom on vedetty niin pieneksi että se vääristää simua rajusti. Esim mitä pienempi zoom, sitä nopeammin kuva tuntuu liikkuvan.  Sullakin Petri on tehokas kone, älä hukkaa tehoja pieneen monitoriin. Laita simuun kiinni se 55" tv jos sulla sellainen kerran on ja nauti aivan uudesta simuelämyksestä. Et sen jälkeen enää ikinä halua pientä näyttöä.
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1392
Date Registered: 11.12.11

Re: Prepar3D V4
« Reply #1076 on: 12.01.19, 15:08 »

Mulla on 27” näyttö, ja se tuntuu ihan valtavalta vieläkin vanhaan ~20” verrattuna. Ei tohon pöydälle yhtään isompi mahtuisikaan.
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 483
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1077 on: 12.01.19, 17:49 »

Konetehoista sen verran, etten ymmärrä miksi laitteistoani sanotaan nuhapumpuksi? Prosessori on Intelin i7 6700, kellotettuna taajuus 4,2 GHz. Näytönohjain GeForce GTX1060 6G. Muistia koneessa on 16 G. Yleisesti täällä näyttää olevan myös Intelin prosessoreita, joiden taajuus noin 4,5 GHz ns. huippukoneissa. Eihän tuolla ole eroa minun prossataajuuteen kuin vaivaiset 7%.

Olet ymmärtänyt hieman väärin fraasin, että kellotajuus ratkaisee simuissa. Uudemmat prosessorit ovat huomattavasti tehokkaampia kuin vanhemmat, vaikka kellotajuus olisi
täsmälleen sama. i7-6700 on varmaan karkeasti ottaen varmaan jotain 30 % tehottamampia kuin uudemman sulkupolven i7-prosessorit (i9-prosessoreihin ero sitten vielä isompi). Näytönohjaimessa on ero on jotain samaa luokkaa. Muistinmäärällä ei sinällään ole merkitystä onko se 16, 32 vai vielä enemmän. Kunhan on enemmän kuin 8 Gt. Enemmän merkitystä on sitten taas sen muistinopeudella sekä emolevyn piirisarjalla.

Siinä mielessä kellotajuus simuilussa ratkaisee, että jollakin 3 Ghz Xeonilla ei hirveästi simuilussa tee, vaikka ovatkin luokkaa tuplasti (hintakin on) tehokkaampia kuin nämä "peliprosessorit".

Koneesi on luokkaa keskinkertainen (simuiluun/peleihin) ja ainakin siihen nähden mitä haluaisit saada siitä irti niin siinä on melkoinen ristiriita. Edelleenkään mikään muutaman satkun alennus 4K-telkkari/näyttö ei kyllä tuo kuuta taivaalta noilla komponenteilla.

Simuilussa kun ei oikein pääse helpolla (halvalla) mikä on erittäin valitettavaa  thmbdn
« Last Edit: 12.01.19, 18:01 by Tomi Renberg »
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1078 on: 12.01.19, 18:56 »

Mieti miten pieniä mittareita joudut tihrustamaan siitä 27" näytöltä verrattuna vaikka, jos sulla on 55" näytöllä sama kuvakulma. Mulla on alemmalla näytöllä kaikki mittarit 7" x 7" ja onhan niitä nyt ihan eri asia lukea kuin puolikkaan kämmenen kokoisia.

Tässä on juuri se mitä tarkoitan. Sulla on pieni näyttö, josta puolet vie epärealistisesti koko ohjaamo. Koko kojelauta on näkyvissä, myös EICAS joka on pitkälti sivummalla. Muutenkin mittarit on sun polvien yläpuolella. Oikeastihan näkymä vastaa aitoa, kun glareshieldin ylälaita on noin kuvan alalaidassa. Toki se vaatii silloin, että mittarit pitäisi olla sijoiteltuna näytön alapuolelle, mikä taas ei aina toki ole mahdollista. Siirryin itse omaan ratkaisuuni, kun havahduin ettei oikeasti edes 40" tv ole riittävä tuohon ratkaisuun. Joko sulla on näkymä ulos pieni (yo kuvassa visuaali on 2/5 kuvasta, jotta mittarit mahtuu) tai sitten vaihtoehtoisesti zoom on vedetty niin pieneksi että se vääristää simua rajusti. Esim mitä pienempi zoom, sitä nopeammin kuva tuntuu liikkuvan.  Sullakin Petri on tehokas kone, älä hukkaa tehoja pieneen monitoriin. Laita simuun kiinni se 55" tv jos sulla sellainen kerran on ja nauti aivan uudesta simuelämyksestä. Et sen jälkeen enää ikinä halua pientä näyttöä.
Nojoo, mitä isompi niin sitä isompi. Tuo nyt oli tosiaan vaan testi tuolla telkkarilla ja hyvältähän se isona ja 4K:na näyttää, vaikkei tuossa ihan lähelle / hyvään asentoon päässytkään. Tuo 55" ei kyllä työpöydälle mahdu joten sitä ei simukäyttöön tule, mutta jotain päivitystä tässä täytyy harkita. Vähän makuasioitahan nää taas on ja täytyy punnita 4K vs 2K, 60Hz vs 160Hz jne... mikä sitten kenellekin ratkaisee.  Grin Tällä nykyisellä näytöllä menee kuitenkin laitteiston tehot hukkaan, se on selvä.

Miten muuten sulla on sitten muut näkymät toteutettu tuossa? FMC, yläpelti, radiot jne? Vai pyöritteletkö tolla "päänäytöllä" sitten kuvaa vaan tarpeen mukaan?
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1079 on: 12.01.19, 20:16 »

Mulla on 27” näyttö, ja se tuntuu ihan valtavalta vieläkin vanhaan ~20” verrattuna. Ei tohon pöydälle yhtään isompi mahtuisikaan.
Vaihda työpöytä reilusti suurempaan.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 60 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1